wookie Elküldve Február6, 2014 Megoszt Elküldve Február6, 2014 :) :) :) Ez a szív már majdnem egy X20XER ami most van a gépben, szóval ezért van zárójelben , mert csak majdnem az :) Kéne még 0,6mm szelepemelés, erősebb dugó+hajtókar és máris igazi XER lenne :) De ez még odébb van. Alexet le akarom nyomni, bevetek mindent :D És mi volt eddig? C20xe-ből indultál ki? Vagy XEV-ből? Perverz vagy amúgy, én tuti közelébe nem mennék egy ecotecnek. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Thor Elküldve Február6, 2014 Megoszt Elküldve Február6, 2014 És mi volt eddig? C20xe-ből indultál ki? Vagy XEV-ből? Perverz vagy amúgy, én tuti közelébe nem mennék egy ecotecnek. XEV volt :) Perverz? Nem hinném :) Jó ez nagyon, imádom őket (3 van a családban). Iszonyat sok tartalék van bennük gyárilag, csak oda kell rájuk figyelni (mint minden másra). Hamarosan kiderül hogy mennyire sikerült megközelíteni a XER 160 lóerejét. Link to comment Megosztás: More sharing options...
spzoli Elküldve Február7, 2014 Megoszt Elküldve Február7, 2014 XEV volt :) Perverz? Nem hinném :) Jó ez nagyon, imádom őket (3 van a családban). Iszonyat sok tartalék van bennük gyárilag, csak oda kell rájuk figyelni (mint minden másra). Hamarosan kiderül hogy mennyire sikerült megközelíteni a XER 160 lóerejét. Dupla lett Link to comment Megosztás: More sharing options...
spzoli Elküldve Február7, 2014 Megoszt Elküldve Február7, 2014 XEV volt :) Perverz? Nem hinném :) Jó ez nagyon, imádom őket (3 van a családban). Iszonyat sok tartalék van bennük gyárilag, csak oda kell rájuk figyelni (mint minden másra). Hamarosan kiderül hogy mennyire sikerült megközelíteni a XER 160 lóerejét. Nekem a mai napig furcsa milyen szivesen elforog 7000fole... :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Thor Elküldve Február7, 2014 Megoszt Elküldve Február7, 2014 Dupla lett Tudtam én hogy vicces gyerek vagy, de hogy ennyire :D Nekem a mai napig furcsa milyen szivesen elforog 7000fole... :D Nekem nincs kitolva még a tiltás, de nem is volt semmi értelme, mert a gyári tengellyel 6000 környékén kezdett elfogyni. Most kicsit feljebb tolódott a nyomaték maximum, de cserébe sokkal szebben muzsikál 6000 felett is. Most kéne egy AFR-t nézni, hogy lássam a következő lépést. Link to comment Megosztás: More sharing options...
spzoli Elküldve Február7, 2014 Megoszt Elküldve Február7, 2014 Tudtam én hogy vicces gyerek vagy, de hogy ennyire :D Nekem nincs kitolva még a tiltás, de nem is volt semmi értelme, mert a gyári tengellyel 6000 környékén kezdett elfogyni. Most kicsit feljebb tolódott a nyomaték maximum, de cserébe sokkal szebben muzsikál 6000 felett is. Most kéne egy AFR-t nézni, hogy lássam a következő lépést. Van egy komplett xer-em. :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Thor Elküldve Február7, 2014 Megoszt Elküldve Február7, 2014 Van egy komplett xer-em. :D Ezzzazzzzzz!!! Fájdítsd is a szívem :D Mesélj még! :D Amúgy mennyit kóstálna komplett? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Alex75 Elküldve Február7, 2014 Megoszt Elküldve Február7, 2014 (edited) És mi volt eddig? C20xe-ből indultál ki? Vagy XEV-ből? Perverz vagy amúgy, én tuti közelébe nem mennék egy ecotecnek. A két literes ecotec nem egyhat... Hidd el, nem rossz motor, kis ráfordítással lehet hozni a c20xe teljesítményét, egy picivel többel a GSI Astra menetteljesítményét, de megfelelő cuccokkal hozható a 200ló körüli teljesítmény is. És ekkor még utcai, atmoszferikus motorról beszélünk. Az enyémben óra szerint van majd' 300.000 km, ebből 70-80.000 emelt teljesítménnyel. Nemrég mértük Thorral, még most is 15,5bart tudnak a hengerek, ha jól emlékszem. A motorra a kötelezőkön kívül semmit nem kellett volna költeni. Az x20xer is az x20xev-re épült... Egyszóval, nem értem, miért lenne perverzió? Módosítva Február7, 2014 : Alex75 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
Alex75 Elküldve Február7, 2014 Megoszt Elküldve Február7, 2014 (edited) :) :) :) Ez a szív már majdnem egy X20XER ami most van a gépben, szóval ezért van zárójelben , mert csak majdnem az :) Kéne még 0,6mm szelepemelés, erősebb dugó+hajtókar és máris igazi XER lenne :) De ez még odébb van. Alexet le akarom nyomni, bevetek mindent :D Azért egy erősebb olajpumpa sem ártana. Hiába 7200-nél tilt, nincs szívem addig forgatni, gondolom nem véletlenül van 6500-on a limit. A miénk nem olyan, mint az xer-é... Így már sanszos, hogy jobb lenne a tiéd, eddig pont partiban volt. Bár, azóta nekem is bekerült az injektor... :D Módosítva Február7, 2014 : Alex75 Link to comment Megosztás: More sharing options...
wookie Elküldve Február7, 2014 Megoszt Elküldve Február7, 2014 A két literes ecotec nem egyhat... Hidd el, nem rossz motor, kis ráfordítással lehet hozni a c20xe teljesítményét, egy picivel többel a GSI Astra menetteljesítményét, de megfelelő cuccokkal hozható a 200ló körüli teljesítmény is. És ekkor még utcai, atmoszferikus motorról beszélünk. Az enyémben óra szerint van majd' 300.000 km, ebből 70-80.000 emelt teljesítménnyel. Nemrég mértük Thorral, még most is 15,5bart tudnak a hengerek, ha jól emlékszem. A motorra a kötelezőkön kívül semmit nem kellett volna költeni. Az x20xer is az x20xev-re épült... Egyszóval, nem értem, miért lenne perverzió? Ecotec motorról én még jót nem hallottam, meg a tapasztalataim se jók velük. Mindegy, hány ccm. Ezekszerint ezek a korai ecotec-ec még nem olyan szörnyűek? Az x20xev/r-en még az a fej van mint a c20xe-n? Mert általában az a gyenge pontjuk. A Gsi Astra alatt mit értesz? Mert abból volt c20ne től a c20xe-ig minden. :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Alex75 Elküldve Február8, 2014 Megoszt Elküldve Február8, 2014 (edited) Ecotec motorról én még jót nem hallottam, meg a tapasztalataim se jók velük. Mindegy, hány ccm. Ezekszerint ezek a korai ecotec-ec még nem olyan szörnyűek? Az x20xev/r-en még az a fej van mint a c20xe-n? Mert általában az a gyenge pontjuk. A Gsi Astra alatt mit értesz? Mert abból volt c20ne től a c20xe-ig minden. :) Számomra csak egy igazi GSI Astra volt, a GSI optikás c20xe, a többi max GSI line... :D Az x20xev,x20xer-nek semmi köze sincs a c20xe-hez, más a blokk és a fej is. Inkább a c18xe (1.8GSI:)), ©x18xe(l), z20let ami hasonló... Mi számít korainak? Apámnak szintén 99-es 1.4-es GAstrája van, x14xe ecotec, garantáltan 310.000km körül (újan vette), konkrétan csak a kötelező szervizekre kellett költenie. Igaz, hogy lassan egy szelepszár-szimmering csere esedékes lesz. Páromnak egy 2004-es z16xe (szintén ecotec) GAstrája van, azzal sem lenne semmi baj, ha kis túlzással nem szeretné jobban az olajat, mint a benzint... :D Én rosszat (olajfogyás) még csak az 1.6 ecotecekről hallottam, mindegy, hogy korai v. késői... :) Az x16xel éppúgy csipegeti, mint a z16xe, pedig az elég korai. A z16xep meg már nem, pedig az meg nem olyan régi eco... Módosítva Február8, 2014 : Alex75 Link to comment Megosztás: More sharing options...
Thor Elküldve Február8, 2014 Megoszt Elküldve Február8, 2014 A két literes ecotec nem egyhat... Hidd el, nem rossz motor, kis ráfordítással lehet hozni a c20xe teljesítményét, egy picivel többel a GSI Astra menetteljesítményét, de megfelelő cuccokkal hozható a 200ló körüli teljesítmény is. És ekkor még utcai, atmoszferikus motorról beszélünk. Az enyémben óra szerint van majd' 300.000 km, ebből 70-80.000 emelt teljesítménnyel. Nemrég mértük Thorral, még most is 15,5bart tudnak a hengerek, ha jól emlékszem. A motorra a kötelezőkön kívül semmit nem kellett volna költeni. Az x20xer is az x20xev-re épült... Egyszóval, nem értem, miért lenne perverzió? Igen annyi volt, kivéve a 4-es ahol 16-ot tudott :) Meg is mérem hamarosan az enyém, hogy ezzel a tengellyel mennyit változott, ha változott egyáltalán. Azért egy erősebb olajpumpa sem ártana. Hiába 7200-nél tilt, nincs szívem addig forgatni, gondolom nem véletlenül van 6500-on a limit. A miénk nem olyan, mint az xer-é... Így már sanszos, hogy jobb lenne a tiéd, eddig pont partiban volt. Bár, azóta nekem is bekerült az injektor... :D Igen ezt beszéltük már régebben. ha lesz egy kis időm akkor beleásom magam, hogy minek lehetne az olajpumpáját belerakni az enyémbe (ovális nyílásos verzióm van). Figyi, szerintem még most is minimális lenne a különbség, mivel akkor nekem benne volt a kék injektor, neked meg nem :) De lehet csak az ellaposodott és feljebb tolt nyomatékgörbe zavar meg kicsit. ezért lenne jó összemérni őket ismét :devlish: Link to comment Megosztás: More sharing options...
wookie Elküldve Február8, 2014 Megoszt Elküldve Február8, 2014 (edited) Mai móka: Kicsit elfáradt a lelkem: Én meg befejeztem a kipu legyártását: Ezt valahogy mindig lefelejtik a kedves gyártók.... Szép nem lett, de legalább ronda. Viszont én már erre nem költök. Összekaparom a lóvét egy xe leömlőre utána meg majd kap végig 50-es rozsdamentes renncert. Legoland: Módosítva Február8, 2014 : wookie Link to comment Megosztás: More sharing options...
Thor Elküldve Február8, 2014 Megoszt Elküldve Február8, 2014 :icon13: Szép :) Nekem ma csak egy féltengely gumiharang cserebere jutott. Gyapot volt még a dobban? :confused: Link to comment Megosztás: More sharing options...
wookie Elküldve Február9, 2014 Megoszt Elküldve Február9, 2014 (edited) :icon13: Szép :) Nekem ma csak egy féltengely gumiharang cserebere jutott. Gyapot volt még a dobban? :confused: Fogalmam sincs, mert nem jött ki teljesen a cső, de nem is érdekel igazán, a lényeg, hogy csak a végén jöjjön ki a füst. :) Ilyen szép hangja lett: (ohne kati két gyári dobbal) Módosítva Február9, 2014 : wookie Link to comment Megosztás: More sharing options...
Bundee Elküldve Február9, 2014 Megoszt Elküldve Február9, 2014 (edited) Hol vannak a lángnyelvek? :devlish: Fogalmam sincs, mert nem jött ki teljesen a cső, de nem is érdekel igazán, a lényeg, hogy csak a végén jöjjön ki a füst. :) Ilyen szép hangja lett: Módosítva Február10, 2014 : hening Videóval idézés. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Bundee Elküldve Február9, 2014 Megoszt Elküldve Február9, 2014 Micsoda reklám :) 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
wookie Elküldve Február10, 2014 Megoszt Elküldve Február10, 2014 Micsoda reklám :) Hehe. :D Ezt honnan túrtad? :D Jaly azok a kadett bajuszkapcsolók. :D Kicsit előszériás. :D Viszont a teli piros vészvillogókapcsoló az meg aggyáááá! :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Thor Elküldve Február10, 2014 Megoszt Elküldve Február10, 2014 Fogalmam sincs, mert nem jött ki teljesen a cső, de nem is érdekel igazán, a lényeg, hogy csak a végén jöjjön ki a füst. :) Ilyen szép hangja lett: (ohne kati két gyári dobbal) Nem rossz :) 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
Thor Elküldve Február10, 2014 Megoszt Elküldve Február10, 2014 Micsoda reklám :) Hát ez durvajóóóóóó :) Tetszik :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Bundee Elküldve Február10, 2014 Megoszt Elküldve Február10, 2014 Tök véletlen dobta ki a youtube :D A fura kapcsolók nekem is feltűntek már az elején, de a végén látszik többször a fullpiros villogó is. Úgy látom, hogy a 80-90-es évek autós videóinak kötelező kelléke a makkoscipő+fehér zokni kombó (10:41), nemrég néztem egy Sennás NSX-es videót, abbais ugyanez... :D Nem azért hogy hazafelé beszéljek, de szerintem ez a kocsi a mai napig szép :D Hehe. :D Ezt honnan túrtad? :D Jaly azok a kadett bajuszkapcsolók. :D Kicsit előszériás. :D Viszont a teli piros vészvillogókapcsoló az meg aggyáááá! :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Thor Elküldve Február10, 2014 Megoszt Elküldve Február10, 2014 Tök véletlen dobta ki a youtube :D A fura kapcsolók nekem is feltűntek már az elején, de a végén látszik többször a fullpiros villogó is. Úgy látom, hogy a 80-90-es évek autós videóinak kötelező kelléke a makkoscipő+fehér zokni kombó (10:41), nemrég néztem egy Sennás NSX-es videót, abbais ugyanez... :DNem azért hogy hazafelé beszéljek, de szerintem ez a kocsi a mai napig szép :D Jaja :) Nekem külön tetszettek a technikai beszúrások főleg az aerodinamikai áramlások és a kipufogó töltetcserés rész :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
wookie Elküldve Február10, 2014 Megoszt Elküldve Február10, 2014 Tök véletlen dobta ki a youtube :D A fura kapcsolók nekem is feltűntek már az elején, de a végén látszik többször a fullpiros villogó is. Úgy látom, hogy a 80-90-es évek autós videóinak kötelező kelléke a makkoscipő+fehér zokni kombó (10:41), nemrég néztem egy Sennás NSX-es videót, abbais ugyanez... :D Nem azért hogy hazafelé beszéljek, de szerintem ez a kocsi a mai napig szép :D Ugyehogyugye? :D Sokszor hallottam rá hogy jellegtelen. Hát, lehet hogy nem egy ferrari a design, de nekem pont az egyszerűsége, és a letisztultsága tetszik, és szerintem egyáltalán nem ha 25 évesnek a forma. Ráadásul itt még az sincs, ami egyébként nagyon sok régebbi autónál, hogy a jól eltalált külsőhöz egy szörnyű belső tartozik, mert egy praktikus jó formájú belteret kapott. (leszámítva a villanyablak gombjait a középkonzolon) Két dologba tudnék belekötni, a kevésbé zavaró/feltűnő hogy nincs középen a kormány, a másik, hogy nagyon buta a futóműve. Bár utóbbin lehet segíteni. :D (és fogok is- bár a legtöbb Bmw rajcsávót így is körbe lehet autózni :) ) Link to comment Megosztás: More sharing options...
karol001 Elküldve Február10, 2014 Megoszt Elküldve Február10, 2014 szerintem is nagyon vagány gépek ezek az évjárathoz nézve meg föleg :D és mi lesz a futóművel wookie? :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Thor Elküldve Február10, 2014 Megoszt Elküldve Február10, 2014 Ugyehogyugye? :D Sokszor hallottam rá hogy jellegtelen. Hát, lehet hogy nem egy ferrari a design, de nekem pont az egyszerűsége, és a letisztultsága tetszik, és szerintem egyáltalán nem ha 25 évesnek a forma. Ráadásul itt még az sincs, ami egyébként nagyon sok régebbi autónál, hogy a jól eltalált külsőhöz egy szörnyű belső tartozik, mert egy praktikus jó formájú belteret kapott. (leszámítva a villanyablak gombjait a középkonzolon) Két dologba tudnék belekötni, a kevésbé zavaró/feltűnő hogy nincs középen a kormány, a másik, hogy nagyon buta a futóműve. Bár utóbbin lehet segíteni. :D (és fogok is- bár a legtöbb Bmw rajcsávót így is körbe lehet autózni :) ) Ezt kifejtenéd bővebben? Az enyém a hátsó ültetőn kívül full gyári és imádom az egész geometriát ahogy van. Nekem pont "kézenfekvő" ez a határon enyhe túlkormányzás. Azt pedig külön imádom, hogy mennyi infót ad az első felfüggesztés a kormányon át. Simán érzed azt amikor az ívbelső kerék már csúszik, de a külső még kitámaszt és mintha sínen húznák, de akkor is barátságos még, ha kis mértékben megindul a külső is, de ez már igen igen extrém helyzet. Szóval elég kíváncsi vagyok, hogy mire értetted, mert elég sok 10 milliós verda vérzett már el technikás körforgó- kanyar duóban a Vekivel szemben :) Ajjaj, úgy látom nem csak én akadok össze a BMW-sekkel :) Az uccsú két lenyomott ellen is BMW-s volt :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts