tgabika76 Elküldve November1, 2013 Megoszt Elküldve November1, 2013 HE? Na álljunk meg egy szóra. Nektek a GYÁRI spricni nem duplasugaras???? :blink: :huh: ...akkor az valószínűleg nem Vectra fúvóka, mert azok szerintem is duplasugarasok voltak. A Corsáé viszont egészen hasonló, de csak egy sugarat lő fúvókánként, szóval Bundee-ét szerintem már valaki cserélte. Link to comment Megosztás: More sharing options...
isi Elküldve November1, 2013 Megoszt Elküldve November1, 2013 Én ha cserélek, akkor majd a gyári fűthetőre. Erre van egy egyszerűbb, házi megoldás ám :) Venni kell kicsit hosszabb tömlőt és rátekerni a vízcsőre (kb. 10 menet). Igaz csak, ha langyosabb a motor, akkor kezd jó lenni, de szerintem nem rossz ötlet, bár idén fogom tesztelni még csak :D Meglátjuk mit alakít majd. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Geopake Elküldve November1, 2013 Megoszt Elküldve November1, 2013 Nekem egy lyuk volt a spricnin gyárilag.Vettem 2-est a Csergőnél de nem megy bele.Ott mondta a fiú,hogy volt 1-es meg 2-es is,csak azt nem mondta hogy nem jó bele az újabbik. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Bundee Elküldve November1, 2013 Megoszt Elküldve November1, 2013 Nemhiszem hogy valaki kicserélte volna (bennevan a GM logó), ráadásul az egysugarasnak majdnem feleakkora furat kell, azpedig gyári, mert 4 pici rece van a furat 4 szélén, ami elfordulás ellen biztosítja a fúvókát. ...akkor az valószínűleg nem Vectra fúvóka, mert azok szerintem is duplasugarasok voltak. A Corsáé viszont egészen hasonló, de csak egy sugarat lő fúvókánként, szóval Bundee-ét szerintem már valaki cserélte. Link to comment Megosztás: More sharing options...
opelnils Elküldve November1, 2013 Megoszt Elküldve November1, 2013 Erre van egy egyszerűbb, házi megoldás ám :) Venni kell kicsit hosszabb tömlőt és rátekerni a vízcsőre (kb. 10 menet). Igaz csak, ha langyosabb a motor, akkor kezd jó lenni, de szerintem nem rossz ötlet, bár idén fogom tesztelni még csak :D Meglátjuk mit alakít majd. Na majd erről lőj egy képet lécci. Nekem is ugyanez a szív dobog a kocsiba,kiváncsi lennék hogyan oldod meg!!!! Link to comment Megosztás: More sharing options...
tgabika76 Elküldve November1, 2013 Megoszt Elküldve November1, 2013 Nekem egy lyuk volt a spricnin gyárilag.Vettem 2-est a Csergőnél de nem megy bele.Ott mondta a fiú,hogy volt 1-es meg 2-es is,csak azt nem mondta hogy nem jó bele az újabbik. Mivel nem hagyott nyugodni a dolog, megnéztem EPC-ben hogy hányféle ablakmosófúvókát hoz Vectra A-hoz. Jelentem összesen 4 félét: van a sima 2 lyukas, kétféle fűthető (az egyik '94-ig, a másik az utolsó modellévre, a csatijuk más), és 1db egy lyukas, de az ferdehátúhoz való a hátsó szélvédőre, és ennyi. Nincsen egy lyukas első szélvédőmosó-fúvóka gyárilag A Vectrához. Link to comment Megosztás: More sharing options...
tgabika76 Elküldve November1, 2013 Megoszt Elküldve November1, 2013 Erre van egy egyszerűbb, házi megoldás ám :) Venni kell kicsit hosszabb tömlőt és rátekerni a vízcsőre (kb. 10 menet). Igaz csak, ha langyosabb a motor, akkor kezd jó lenni, de szerintem nem rossz ötlet, bár idén fogom tesztelni még csak :D Meglátjuk mit alakít majd. Az ötlet jó, csak ezzel az a baj hogy nem a csőbe fagy bele a víz, hanem a fúvókába, akkor pedig hiába fűtöd a csövet, amíg a fúvóka ki nem olvad, nem tudsz szélvédőt mosni. A vízcsőre rátekerni az ablakmosó csövét szvsz amúgy is értelmetlen, mivel az a motortéren belül megy, hamar kiolvad magától is, ha befagyna egyáltalán. Link to comment Megosztás: More sharing options...
tgabika76 Elküldve November1, 2013 Megoszt Elküldve November1, 2013 Mivel nem hagyott nyugodni a dolog, megnéztem EPC-ben hogy hányféle ablakmosófúvókát hoz Vectra A-hoz. Jelentem összesen 4 félét: van a sima 2 lyukas, kétféle fűthető (az egyik '94-ig, a másik az utolsó modellévre, a csatijuk más), és 1db egy lyukas, de az ferdehátúhoz való a hátsó szélvédőre, és ennyi. Nincsen egy lyukas első szélvédőmosó-fúvóka gyárilag A Vectrához. ...és meg is van a megfejtés: mégiscsak igazam volt Bundee-nak nem gyári ablakmosófúvókái vannak. Ugyanis valóban létezett egysugaras fúvóka Opelhez, de nem Vectra A-hoz. Addig túrtam a Google-t amíg nem találtam egy ilyet, és a cikkszám alapján kiderült hogy az egy Opel Euromidi gyári fúvókája, eredetileg egy ilyen autóhoz való: Link to comment Megosztás: More sharing options...
spzoli Elküldve November1, 2013 Megoszt Elküldve November1, 2013 Cimborámnak is 1sugaras van vectran, és nem cserélgetett. :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Geopake Elküldve November1, 2013 Megoszt Elküldve November1, 2013 Nekem a Csergőbe mondta a gyerek,hogy volt 1 fúvókás.Persze nem biztos hogy igazat mondott.A gépből leste ő is.Svájcból hozták be a kocsit 2001-ben,lehet hogy ott raktak bele akkor másikat. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Bundee Elküldve November2, 2013 Megoszt Elküldve November2, 2013 Hidd el, énis katalógusból néztem ki, hogy jó-e bele. Nézd meg a képeket és meglátod hogy nem csereberélt a cucc:http://kepfeltoltes.hu/view/131102/WP_000459_www.kepfeltoltes.hu_.jpg http://kepfeltoltes.hu/view/131102/WP_000460_www.kepfeltoltes.hu_.jpg http://kepfeltoltes.hu/view/131102/WP_000461_www.kepfeltoltes.hu_.jpg http://kepfeltoltes.hu/view/131102/WP_000462_www.kepfeltoltes.hu_.jpg http://kepfeltoltes.hu/view/131102/WP_000463_www.kepfeltoltes.hu_.jpg http://kepfeltoltes.hu/view/131102/WP_000464_www.kepfeltoltes.hu_.jpg ...és meg is van a megfejtés: mégiscsak igazam volt Bundee-nak nem gyári ablakmosófúvókái vannak. Ugyanis valóban létezett egysugaras fúvóka Opelhez, de nem Vectra A-hoz. Addig túrtam a Google-t amíg nem találtam egy ilyet, és a cikkszám alapján kiderült hogy az egy Opel Euromidi gyári fúvókája, eredetileg egy ilyen autóhoz való... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Bundee Elküldve November2, 2013 Megoszt Elküldve November2, 2013 Sőt, a Haynes köny azt írja, hogy a 91 utáni modellek mind 2 sugarassal vannak szerelve, és a fűtött is csak attól a modellévtől létezik. Link to comment Megosztás: More sharing options...
isi Elküldve November2, 2013 Megoszt Elküldve November2, 2013 Az ötlet jó, csak ezzel az a baj hogy nem a csőbe fagy bele a víz, hanem a fúvókába, akkor pedig hiába fűtöd a csövet, amíg a fúvóka ki nem olvad, nem tudsz szélvédőt mosni. A vízcsőre rátekerni az ablakmosó csövét szvsz amúgy is értelmetlen, mivel az a motortéren belül megy, hamar kiolvad magától is, ha befagyna egyáltalán. Az okés, de így lehetséges, hogy langyos mosóvíz fog kerülni az ablakra, ami jobban oldja a jeget. Mondjuk nekem semmi gondom nem volt még vele, én -40 fokos ablakmosót öntök bele mindig, nem fagyott még bele sosem (igaz nem Tesco-s). Link to comment Megosztás: More sharing options...
wookie Elküldve November2, 2013 Megoszt Elküldve November2, 2013 EZ érdekes. Az én vectrám 90-es, és kétlukas a fúvókája, a korábban bontott 92-esnek szintén, ezek a1-esek, bátyám és anyumé a2, és hóótt ugyanaz a spricni rajtuk. Viszont amit most legutóbb bontottam 89-es a1, azon is csak egylukas a spricni. Hogy mennyire cserélhető a többivel még nem néztem. Egylukas egyébként például a rekordomon volt, az nagyon hasonlít arra amit Bundee betett. Azt mondjuk lehetségesnek tartom hogy 89-ben volt váltás, mert rengeteg apró dolog eltér a 89-es és 90-es évjáratoknál. Viszont akkor miért nincs benne az epc-ben? Ja, és mégegy, ezekszerint akkor a motorháztetőknek is eltérő cikkszámon szerepelniük kéne a listában. A fűthető fúvóka meg nem azért kell, mert a csőbe vagy ide oda belefagy a mosólé, az mondjuk már régen rossz, hanem azért, mert a ráolvadt hó szépen bele tud fagyni a fúvókákba, és akkor heló, nincs ablakmosás, hiába is lenne a csőben meleg a mosólé. Link to comment Megosztás: More sharing options...
wookie Elküldve November2, 2013 Megoszt Elküldve November2, 2013 Azt tudja valaki hogy c20xe volt -e ötajtósban? Vagy bármi ami a c20ne-nél erősebb, és nem ecotec meg nem a v6? Link to comment Megosztás: More sharing options...
tgabika76 Elküldve November3, 2013 Megoszt Elküldve November3, 2013 Azt tudja valaki hogy c20xe volt -e ötajtósban? Vagy bármi ami a c20ne-nél erősebb, és nem ecotec meg nem a v6? Hát sok választást nem hagytál, mert ha valami a C20NE-nél erősebb, de nem Ecotec és nem V6, akkor az vagy C20XE, vagy Turbo... ;) Ezek közül amennyire tudom a Turbo csak 4 ajtósban volt, a C20XE motorosok közül pedig a Vectra 2000 szintén. Ellenben a C20XE motorral árulták még a GT16V felszereltséget is, ami az opel-infos.de adatai alapján létezett ötajtósban, ráadásul a gyártás teljes időtartama alatt. És ezzel nagyjából ki is merültek a lehetőségek, más ilyen erős ferdehátú nem volt az A Vectrák között. 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
Bundee Elküldve November6, 2013 Megoszt Elküldve November6, 2013 http://www.youtube.com/watch?v=1FU5I9Sg73k 19:50-től nézzétek! '95-be mekkora császár lehetett vele a gyerek :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
wookie Elküldve November6, 2013 Megoszt Elküldve November6, 2013 19:50-től nézzétek! '95-be mekkora császár lehetett vele a gyerek :D Drága nyugati kocsi. XD Mondjuk akkoriban fejezték be a gyártását, de már simán lehetett 7 éves is akár. De tetőablakos! Drága extra ám. :) Viszont sedan és fekete a belseje, szóval annyira nem estek túlzásba vele. Ja igen, és A1-es. Link to comment Megosztás: More sharing options...
opelnils Elküldve November6, 2013 Megoszt Elküldve November6, 2013 Meg analóg óra van benne! Így gondolom nincs tömve "extrákkal" :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
opelnils Elküldve November6, 2013 Megoszt Elküldve November6, 2013 Én meg egy ilyenbe gondolkodom. http://www.kepfeltoltes.hu/view/131106/Opel_Omega_B_C_GPS_Navigacio_7027759791_www.kepfeltoltes.hu_.jpg Én a középső szelőzőt soha nem használom! Az egyik felébe beférne egy 3,5" navi. A vaterán szabadulnak az ilyen kicsiktől pár ezerért már lehet szerezni. Az F astra kijelzőjén is agyaltam hogy ide betehető, és akkor gyári cd-s rádiót is berakhatnám.Bár ez a navi szerintem "vagányabb"! Milyen lámpamosó fúvokákat lehet beépíteni a vekibe. Ezek ugye nagynyomásúak? Hogyan vannak ezek instalálva? Link to comment Megosztás: More sharing options...
wookie Elküldve November6, 2013 Megoszt Elküldve November6, 2013 Jaly. Én nem tenném, de ízlések és pofonok. A vectra lámpamosója gyárilag lapátos, szóval ha nagynyomásút akarsz, akkor kb bármilyet, ami tetszik. Link to comment Megosztás: More sharing options...
opelnils Elküldve November6, 2013 Megoszt Elküldve November6, 2013 Nekem teccik!!!!!!!! :D Még sosem láttam lapátosat! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Bundee Elküldve November6, 2013 Megoszt Elküldve November6, 2013 Lakótársam 900-as SAAB-ján van :icon10: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Bundee Elküldve November6, 2013 Megoszt Elküldve November6, 2013 Takibácsi Zsigulija, meg Mágenheimék Trabantja mellett azért űrtechnika volt :) Vágási Feri meg akkortájt szállhatott be a Windows 95-be :P Drága nyugati kocsi. XD Mondjuk akkoriban fejezték be a gyártását, de már simán lehetett 7 éves is akár. De tetőablakos! Drága extra ám. :) Viszont sedan és fekete a belseje, szóval annyira nem estek túlzásba vele. Ja igen, és A1-es. Link to comment Megosztás: More sharing options...
kendre Elküldve November8, 2013 Megoszt Elküldve November8, 2013 Sziasztok ma a következő történt a C20NE motoros autómmal: -Reggel mentem közel 60Km-t gond nélkül. -kb 1 óra állás után mentem városban kb. 15 percet -újabb 5 perces megálló, újabb 5 perces városban kocsikázás. És újabb 20 perces megálló. -Na most jön a lényeg. Elindultam városban és egy kb 10 perces kocsikázás során végíg 1500 é 2500 között ugrált a fordulat. Sajnos ez terhelés alatt is észrevehető volt, nagyon vigyáznom kellett a piros lámpáknál. -Újabb 1 órás pihenő következett majd, hazajöttem teljesen gond nélkül ami a fent említett majd' 60 Km volt visszafele. Kérdésem: Mi a férfinemiszerv volt ez? :o Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts