andris_C14NZ Elküldve Szeptember14, 2012 Megoszt Elküldve Szeptember14, 2012 Ma voltam műszakin. Újabb 2 évig lehet rettegni. :sneaky: :D Persze nem ment az ilyen egyszerűen. A hátsó féken majdnem elbukott. Épphogy belefért az eltérésbe. Fékerőszabályzó csere esedékes. én meg hétfőn voltam, meg lettünk dícsérve :blush: bár az emisszió csak harmadik nekifutásra sikerült, időnként füstölt...asszem egy szett szelepszár-szimmering lesz a karácsonyi ajándék :unsure: Link to comment Megosztás: More sharing options...
wookie Elküldve Szeptember14, 2012 Megoszt Elküldve Szeptember14, 2012 A jó múltkorában valaki tett be képet valami célszerszámról amivel ki lehet műteni a hidrotőkéket a motor szétbontása nélkül is. Sajna az egyik olajcsere után is csattog. Mivel sokat állt az autó előzőleg (az astra amiből a motor jött) gyanítom egy tisztogatás helyre zökkentené a kis lelkivilágát. Viszont emiatt nem akarom szétbontani a motort. Link to comment Megosztás: More sharing options...
hening Elküldve Szeptember14, 2012 Megoszt Elküldve Szeptember14, 2012 én meg hétfőn voltam, meg lettünk dícsérve :blush: bár az emisszió csak harmadik nekifutásra sikerült, időnként füstölt...asszem egy szett szelepszár-szimmering lesz a karácsonyi ajándék :unsure: Nekem is azt mondták, hogy a kora ellenére (18 év) jó állapotban van. Ma utána is jártam a fékerő szabályzónak. 12 ezerbe kerül egy pár, ATE. Nem is értem miért nem cseréltem le a nyáron, amikor a féket csináltam. :omg: Link to comment Megosztás: More sharing options...
wookie Elküldve Szeptember17, 2012 Megoszt Elküldve Szeptember17, 2012 http://napivuki.blog.hu/2012/09/17/a_koyo_csapagy_meg_a_kilometerek Link to comment Megosztás: More sharing options...
isi Elküldve Szeptember19, 2012 Megoszt Elküldve Szeptember19, 2012 Van valakinek 95-ös A vectra-ja 1.7 td-vel szerelt? Abban milyen váltó van, mert F16-ot akarok venni tartalékba és egy srác bont egy 95-t és azt mondja F18 van benne. Link to comment Megosztás: More sharing options...
wookie Elküldve Szeptember19, 2012 Megoszt Elküldve Szeptember19, 2012 Van valakinek 95-ös A vectra-ja 1.7 td-vel szerelt? Abban milyen váltó van, mert F16-ot akarok venni tartalékba és egy srác bont egy 95-t és azt mondja F18 van benne. Ez alapján: http://www.opel-infos.de/getriebe/f18.html http://www.opel-infos.de/getriebe/f16_5.html Mindkettővel szerelték. Link to comment Megosztás: More sharing options...
tgabika76 Elküldve Szeptember19, 2012 Megoszt Elküldve Szeptember19, 2012 Gondolom évjáratfüggő lehet. Vectrában (pláne dízel) nemigen van tapasztalatom, viszont ugyanez a két váltó (mondjuk a rövidebb áttétellel) volt Calibrában is, C20NE motornál. Ott valamikor '93-ban volt a váltás, előtte F16, utána F18 volt. Sztem Vectránál is ez lehet a helyzet ('93 előtt is volt már 17DT motorkódú Vectra?) Link to comment Megosztás: More sharing options...
tgabika76 Elküldve Szeptember19, 2012 Megoszt Elküldve Szeptember19, 2012 Közben bebizonyosodott, megnéztem EPC-ben. F18-as váltóval a '94-es modellévtől (egész pontosan az R7500001 végű alvázszámtól) szerelték az A Vectra TD-ket, előtte F16WR volt. Link to comment Megosztás: More sharing options...
isi Elküldve Szeptember19, 2012 Megoszt Elküldve Szeptember19, 2012 Közben bebizonyosodott, megnéztem EPC-ben. F18-as váltóval a '94-es modellévtől (egész pontosan az R7500001 végű alvázszámtól) szerelték az A Vectra TD-ket, előtte F16WR volt. Köszi, így már tiszta a dolog, amúgy valahogy úgy van, hogy az A1 veki 1.7 td az "17DT" a kód, A2-nél "X17DT", ha minden igaz+ van ez a TC4EE1 kód még. Nekem mondjuk az F16 jobban bejön, mint B vekiben az F18. Link to comment Megosztás: More sharing options...
h.adam92 Elküldve Szeptember19, 2012 Megoszt Elküldve Szeptember19, 2012 Köszi, így már tiszta a dolog, amúgy valahogy úgy van, hogy az A1 veki 1.7 td az "17DT" a kód, A2-nél "X17DT", ha minden igaz+ van ez a TC4EE1 kód még. Nekem mondjuk az F16 jobban bejön, mint B vekiben az F18. Enyémben is F18 van. Link to comment Megosztás: More sharing options...
wookie Elküldve Szeptember19, 2012 Megoszt Elküldve Szeptember19, 2012 Áttételezésen kívül mi különbség van köztük? Link to comment Megosztás: More sharing options...
h.adam92 Elküldve Szeptember19, 2012 Megoszt Elküldve Szeptember19, 2012 Áttételezésen kívül mi különbség van köztük? Rosseb tudja. De ez bszott hosszú :\ 1be: 60, 2be: 110, 3ba: 170, 4be: 210fölé, 5be passz :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
isi Elküldve Szeptember20, 2012 Megoszt Elküldve Szeptember20, 2012 Rosseb tudja. De ez bszott hosszú :\ 1be: 60, 2be: 110, 3ba: 170, 4be: 210fölé, 5be passz :) Ja ja ezért sem tetszik, sokkal dinamikusabban gyorsúl az enyém F16-al mint tesóm F18-a. Bár 5.-be 170 körül elfogy a szufla, már sokat pörög ott. Azonban a kresz szabályait betartva hazánkban bőven elegendő. Link to comment Megosztás: More sharing options...
ady19 Elküldve Szeptember23, 2012 Megoszt Elküldve Szeptember23, 2012 Sziasztok Cartársak! A clubtagággal kapcsolatban lenne kérdésem, ugyanis egy ideje nagyon gondolkodom azon hogy én is tag legyek, több szempontból is. A kérdésem az lenne hogy a drágább, Cosmo tagságnál (5000Ft-os ha jól emlékszem), szóval ennél a tagság fajtánál jól láttam hogy például van olyan kedvezmény mint pl. Agip kútaknál -8Ft/l?? Hol lehet amúgy megnézni hogy még milyen kedvezményekre jogosít ez a kártya?? Az edc.hu-n??? Előre is köszönöm a segítséget! Link to comment Megosztás: More sharing options...
isi Elküldve Szeptember26, 2012 Megoszt Elküldve Szeptember26, 2012 Sziasztok! A "W" számot hol találom a váltón? pl.: f16,w374 f16,c355 f16,w355 Link to comment Megosztás: More sharing options...
wookie Elküldve Szeptember26, 2012 Megoszt Elküldve Szeptember26, 2012 Sziasztok! A "W" számot hol találom a váltón? pl.: f16,w374 f16,c355 f16,w355 A tieden ha minden igaz itt: http://www.opel-infos.de/getriebe/f16-f20_02.jpg Link to comment Megosztás: More sharing options...
RAZERX Elküldve Szeptember30, 2012 Megoszt Elküldve Szeptember30, 2012 A jó múltkorában valaki tett be képet valami célszerszámról amivel ki lehet műteni a hidrotőkéket a motor szétbontása nélkül is. Sajna az egyik olajcsere után is csattog. Mivel sokat állt az autó előzőleg (az astra amiből a motor jött) gyanítom egy tisztogatás helyre zökkentené a kis lelkivilágát. Viszont emiatt nem akarom szétbontani a motort. Az én voltam! A fordulatszámérő problémád megoldódott már ? Link to comment Megosztás: More sharing options...
wookie Elküldve Október1, 2012 Megoszt Elküldve Október1, 2012 Az én voltam! A fordulatszámérő problémád megoldódott már ? Nem. Majd ha hazamegyek októberben akkor megnézem a másikkal hátha. Az órán kívül másnak nem lehet baja, hisz elkötni nem lehet, a motor meg működik, tehát az ecu rendes fordulatjelet kap. Link to comment Megosztás: More sharing options...
isi Elküldve Október2, 2012 Megoszt Elküldve Október2, 2012 EZEN a hirdetésen besírtok :icon11: :icon11: :icon11: :pinch: Link to comment Megosztás: More sharing options...
tgabika76 Elküldve Október2, 2012 Megoszt Elküldve Október2, 2012 Mi baja a szociopatákkal? Nem értem... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Geopake Elküldve Október2, 2012 Megoszt Elküldve Október2, 2012 Én sem:) BIztos hívogatták,azért írt ilyen érdekes hirdetést.Mondjuk lefényképezhette volna az autót is. Link to comment Megosztás: More sharing options...
kendre Elküldve Október4, 2012 Megoszt Elküldve Október4, 2012 Sziasztok! C20NE motorhoz milyen önindító kell? Úgyértem mivel kompatibilis, mert amit eddíg még találtam, vagy nem 2 literes, vagy nem 8 szelepes vectrához való volt. Az érdekelne, hogy milyen típusok között keresgélhetnék még, ami jó lenne az én kocsimba? Jelenleg valami utángyártott van benne, így vettem az autót évekkel ezelőtt. Néha nem kattan, tehát nem is indít. Szénkefés, ezt már megnézettem. Csakhogy a szénkeféjén majd 8 centis vezeték van. Azt mondta mindenki, hogy a föld alatt sem találok hozzá szénkefét, inkább szerezzek valami gyári önindítót. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Geopake Elküldve Október4, 2012 Megoszt Elküldve Október4, 2012 Na majd megnézem ez enyémben milyen van.Lehet találok a sufniban is egyet:) Link to comment Megosztás: More sharing options...
wookie Elküldve Október6, 2012 Megoszt Elküldve Október6, 2012 Csak úgy: http://kepfeltoltes.hu/121006/osz_www.kepfeltoltes.hu_.jpg Végre ma itt is értelmes idő volt, lehetett kocsikázni nyitott tetővel. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Geopake Elküldve Október7, 2012 Megoszt Elküldve Október7, 2012 Tegnap megvették a kocsimat,de azért majd néha zaklatlak benneteket:) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts