h.adam92 Elküldve Szeptember3, 2012 Megoszt Elküldve Szeptember3, 2012 Kösz a válaszokat. Ha fogom azt a "szűrődoboz az vagy mi a fene"-t, :D és kidobom a p....ba, és csak egy csövet rakok a helyére, akkor szerintetek nagy kárt csinálok? Felesleges.. :) De vedd le, és mosd el brigéciolba, kárt nem csinálsz vele! :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Alex75 Elküldve Szeptember4, 2012 Megoszt Elküldve Szeptember4, 2012 Jelenleg így állunk :) Chippet berakva mennyit változott? Video? :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
RAZERX Elküldve Szeptember4, 2012 Megoszt Elküldve Szeptember4, 2012 Akkor elnézést kívánok, én csak kisblokkban vagyok otthon. Annál meg a chip kitölti a rendelkezésre álló helyet.. :) Inkább egy air ram rendszert kéne csinálnod. A direktszűrő hamar megöli a motort. A te air ram rendszered készen van már? Link to comment Megosztás: More sharing options...
wookie Elküldve Szeptember4, 2012 Megoszt Elküldve Szeptember4, 2012 A te air ram rendszered készen van már? Meghalni nincs időm, nem hogy azt befejezni. De legalább sípol mintha turbós lenne. :) Ha lesz valami, úgyis publikálom. Link to comment Megosztás: More sharing options...
h.adam92 Elküldve Szeptember4, 2012 Megoszt Elküldve Szeptember4, 2012 Chippet berakva mennyit változott? Video? :) Majd vasárnap kiderül.. :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
h.adam92 Elküldve Szeptember4, 2012 Megoszt Elküldve Szeptember4, 2012 Meghalni nincs időm, nem hogy azt befejezni. De legalább sípol mintha turbós lenne. :) Ha lesz valami, úgyis publikálom. Mitől sípol? :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Bundee Elküldve Szeptember4, 2012 Megoszt Elküldve Szeptember4, 2012 Mai program: EGR és alapjárati motor takarítás kész! :) Remélem abbahagyja végre az indítás utáni fuldoklást :S Link to comment Megosztás: More sharing options...
wookie Elküldve Szeptember4, 2012 Megoszt Elküldve Szeptember4, 2012 Mitől sípol? :) Szívóhang... :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
RAZERX Elküldve Szeptember7, 2012 Megoszt Elküldve Szeptember7, 2012 Szívóhang... :D Vagy rossz akkumulátor és a generátor könyörög a felmentésért! :smartass: Link to comment Megosztás: More sharing options...
wookie Elküldve Szeptember7, 2012 Megoszt Elküldve Szeptember7, 2012 Vagy rossz akkumulátor és a generátor könyörög a felmentésért! :smartass: Nem valószínű, két éves bosch... :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
wookie Elküldve Szeptember7, 2012 Megoszt Elküldve Szeptember7, 2012 Jut eszembe C16SE vectra: (majd ha errejár valamelyik modi, pls szedje keskenyebbre a képet, hamár az img kódba nem lehet belenyúlni) Link to comment Megosztás: More sharing options...
tgabika76 Elküldve Szeptember8, 2012 Megoszt Elküldve Szeptember8, 2012 Elég rossz minőségű a kép, de fordulatszám=0? :blink: Link to comment Megosztás: More sharing options...
wookie Elküldve Szeptember8, 2012 Megoszt Elküldve Szeptember8, 2012 Elég rossz minőségű a kép, de fordulatszám=0? :blink: Komolyan hogy mindenki ezen akad le. :) Nincs még bekötve, mert az se máshonnan veszi a jelet, és szét kéne bombáznom a műszerfalat, ahhoz meg még nem volt idegzetem. Link to comment Megosztás: More sharing options...
tgabika76 Elküldve Szeptember9, 2012 Megoszt Elküldve Szeptember9, 2012 Persze hogy mindenki ezen akad le mert ha fordulatszám=0, akkor az azt jelenti hogy nem jár a motor, így meg mindenki arra gondol hogy Photoshopos kép... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Bundee Elküldve Szeptember9, 2012 Megoszt Elküldve Szeptember9, 2012 Jut eszembe C16SE vectra: (majd ha errejár valamelyik modi, pls szedje keskenyebbre a képet, hamár az img kódba nem lehet belenyúlni) Lép a verda :DD Fordulatszámjelet az ECU-ról veszi SE-nél a műszerfal, mögötte kínozd át a drótot. Kíváncsi vagyok, mennyit forog ilyenkor :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Alex75 Elküldve Szeptember10, 2012 Megoszt Elküldve Szeptember10, 2012 Jut eszembe C16SE vectra: Ez hogy sikerült? :huh: Ilyen sebességhez már legalább 150-160 ló kell. Egy 100pacis Vekiből hogy sikerült kicsikarni? Link to comment Megosztás: More sharing options...
tgabika76 Elküldve Szeptember10, 2012 Megoszt Elküldve Szeptember10, 2012 Ez hogy sikerült? :huh: Ilyen sebességhez már legalább 150-160 ló kell. Vagy elég kicsi kerék. Nekem is ment ennyit óra szerint a 115lóerős Calibrám a 195/50-es kerékkel (a gyári méret 195/65 R15 lett volna), aztán kiderült hogy GPS-szel mérve ez csak 205km/h... :blush: Link to comment Megosztás: More sharing options...
wookie Elküldve Szeptember10, 2012 Megoszt Elküldve Szeptember10, 2012 Ez hogy sikerült? :huh: Ilyen sebességhez már legalább 150-160 ló kell. Egy 100pacis Vekiből hogy sikerült kicsikarni? Úgy, hogy a valóságban ez éppen csak több mint 200. Legutóbb 207-et ment önerőből. Ebben a képben meg van egy pici leejtő is. De a gyári nz-nek 170-nél vége volt, ha nagyon kínoztam, sokára elérte a 180-at pici leejtővel. Ahhoz képest a sík úton önerőből 200 szerintem neem rossz eredmény. Ez meg egy tegnapi eset: http://kepfeltoltes.hu/120910/K_p015_www.kepfeltoltes.hu_.jpg tiszta szégyen, nálunk még soha nem volt leszakadva kipufogó autóról. És érdekes, mert nem volt rozsdás, egyszerűen leszakadt. München előtt egy 30 km-el hallom hogy hangosodik az autó, mígnem nem tudtam már, csak 80-al menni az autópályán, mert elviselhetetlen volt a zaj. Ez az első dob vége, előtte meg még ott a katalizátor (már ami maradt belőle) Nem gondoltam hogy egy kis köbcentis sornégyes blokk ilyen hangos tud lenni. Link to comment Megosztás: More sharing options...
wookie Elküldve Szeptember10, 2012 Megoszt Elküldve Szeptember10, 2012 Vagy elég kicsi kerék. Nekem is ment ennyit óra szerint a 115lóerős Calibrám a 195/50-es kerékkel (a gyári méret 195/65 R15 lett volna), aztán kiderült hogy GPS-szel mérve ez csak 205km/h... :blush: Nekem még ráadásul nagyobbak is a gumik, mert 185/65 r14 van fent. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Alex75 Elküldve Szeptember11, 2012 Megoszt Elküldve Szeptember11, 2012 Úgy, hogy a valóságban ez éppen csak több mint 200. Legutóbb 207-et ment önerőből. Ebben a képben meg van egy pici leejtő is. De a gyári nz-nek 170-nél vége volt, ha nagyon kínoztam, sokára elérte a 180-at pici leejtővel. Ahhoz képest a sík úton önerőből 200 szerintem neem rossz eredmény. Ez meg egy tegnapi eset: http://kepfeltoltes....ltoltes.hu_.jpg tiszta szégyen, nálunk még soha nem volt leszakadva kipufogó autóról. És érdekes, mert nem volt rozsdás, egyszerűen leszakadt. München előtt egy 30 km-el hallom hogy hangosodik az autó, mígnem nem tudtam már, csak 80-al menni az autópályán, mert elviselhetetlen volt a zaj. Ez az első dob vége, előtte meg még ott a katalizátor (már ami maradt belőle) Nem gondoltam hogy egy kis köbcentis sornégyes blokk ilyen hangos tud lenni. Lényeg, h megbízható a technika. Jó motorok ezek... Nekem is volt c14se, kevesebb gondom volt vele, mint a jelenlegivel, pedig ezzel sem sok van. Azon a négy év és a 100kkm alatt csak a hűtőt és a hátsó dobot kellett cserélni. Nem mellesleg a fogyasztása is hihetetlen jó volt. Zaj... Már az 50ccm-es simson is baromi hangos tud lenni kipufogó nélkül, emlékeim szerint... :D Lehet, h nem bírta a megnövekedett gázáramlást? ;) Kellene egy nagyobb csőrendszer... :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
isi Elküldve Szeptember12, 2012 Megoszt Elküldve Szeptember12, 2012 Sziasztok! Valakinek esetleg nem rejtőzik otthon egy Ilyen szimpatikus csomagtér spoiler elfekvőben és megválna tőle? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Atommanó Elküldve Szeptember12, 2012 Megoszt Elküldve Szeptember12, 2012 Sziasztok! Valakinek esetleg nem rejtőzik otthon egy Ilyen szimpatikus csomagtér spoiler elfekvőben és megválna tőle? De igen... jár hozzá egy Vectra turbo... :D :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
wookie Elküldve Szeptember12, 2012 Megoszt Elküldve Szeptember12, 2012 Na, 5000-el a csereintervallumon túl végre ma le tudtam cserélni az olajat. Ebben önmagában még semmi érdekes nincs, viszont ami vicc, hogy az olaj még áttetsző volt. A régi motor az 10e alatt csúnyán elkoszolta. Valamint akkor már nekiestem és kicseréltem a szerintem még gyári kartertömítést is. Kicsit könnyezett. Meglepődve tapasztaltam hogy ebben már bele van hegesztve az olajterelő a deknibe, nem külön kell két tömítéssel baszakodni mint a réginél. Viszont amitől féltem, bekövetkezett, csak nem tudtam kijátszani a kipufogó leszedése nélkül, azonban az egész leömlő meg minden olyan szinten össze van állva, hogy annak rendje és módja szerint egy csavar bele is tört a leömlőbe... Egy meg már alapból laza volt, mert menet az nem sok volt a helyén. Kiszedni nem tudtam a beletört csavart, szal így most két és fél csavar tartja, természetesen ki is fúj annak rendje és módja szerint... Kurvára örülök, pedig a kipuffra már nem akartam költeni, mert tervben van egy komplett 4-2-1-es rozsdamentes rendszer, az meg nem két forint... Na mind1. Az a bajom, hogy a hengerfejen is olyan szarok a csavarok, hogy ha megpróbálnám megbontani, valszeg azok is beszakadnának. SZal még nem tudom mi lesz. Aminek viszont marhára örültem, így volt alkalmam betekinteni a motorba, és valami gyönyörű szép a belseje. Szép tiszta aranysárga, sehol egy koksz lerakódás, vagy bármi. Kimostam a deknit is féktisztítóval, amint megszáradt, csak a csupasz fém volt ott, semmi ráégett olaj vagy ilyesmi. Rég láttam ilyen szép belű 2 Link to comment Megosztás: More sharing options...
Bundee Elküldve Szeptember12, 2012 Megoszt Elküldve Szeptember12, 2012 Na, 5000-el a csereintervallumon túl végre ma le tudtam cserélni az olajat. Ebben önmagában még semmi érdekes nincs, viszont ami vicc, hogy az olaj még áttetsző volt. A régi motor az 10e alatt csúnyán elkoszolta. Valamint akkor már nekiestem és kicseréltem a szerintem még gyári kartertömítést is. Kicsit könnyezett. Meglepődve tapasztaltam hogy ebben már bele van hegesztve az olajterelő a deknibe, nem külön kell két tömítéssel baszakodni mint a réginél. Viszont amitől féltem, bekövetkezett, csak nem tudtam kijátszani a kipufogó leszedése nélkül, azonban az egész leömlő meg minden olyan szinten össze van állva, hogy annak rendje és módja szerint egy csavar bele is tört a leömlőbe... Egy meg már alapból laza volt, mert menet az nem sok volt a helyén. Kiszedni nem tudtam a beletört csavart, szal így most két és fél csavar tartja, természetesen ki is fúj annak rendje és módja szerint... Kurvára örülök, pedig a kipuffra már nem akartam költeni, mert tervben van egy komplett 4-2-1-es rozsdamentes rendszer, az meg nem két forint... Na mind1. Az a bajom, hogy a hengerfejen is olyan szarok a csavarok, hogy ha megpróbálnám megbontani, valszeg azok is beszakadnának. SZal még nem tudom mi lesz. Aminek viszont marhára örültem, így volt alkalmam betekinteni a motorba, és valami gyönyörű szép a belseje. Szép tiszta aranysárga, sehol egy koksz lerakódás, vagy bármi. Kimostam a deknit is féktisztítóval, amint megszáradt, csak a csupasz fém volt ott, semmi ráégett olaj vagy ilyesmi. Rég láttam ilyen szép belű 2 Akkor szerencséd volt, hogy jó állapotú mocit fogtál ki! Sajnos az enyémben is mindig szép tiszta az olaj, mert kb az 1/3 része mindig friss :( Indításnál láthatóan füstöl, pedig elvileg egy éve lett szelepszár szimering is cserélve. Gyakorlatilag többet szerelőhöz nemviszem a kocsit, inkább lassan de magamnak csinálom meg amit kell. Más: volt már valakinek olyan hogy indítás után - mindegy hogy hideg vagy meleg - kb 1200ról elkezdi lefelé engedni a fordulatot egészen addig amíg leáll? Utána pöccre indul, bőg egy darabig 2000ren, majd beáll a rendesre. Ha indítás után rögtön adok pár gázfröccsöt, akkor ez a kálvária elkerülhető, viszont ha rögtön indítás után akarok elindulni, és nem fröccsözök akkor rángat, megtorpan, majd egyszercsak észheztér és utána megint hibátlan. Alapjárati motort és a fészket teljesen átpucoltam, EGR szelep amúgy is egészséges volt, de kiszedtem, megtisztítottam, és jól is működik. Gondoltam azt is, hogy esetleg kartergázos a motor, viszont a szívórészen szinte semmi lerakódás nincs. Hibakód nincs. Ötlet? Érdekes, hogy neten ahogy utánakeresgéltem, a C16SE és X16SZ motorok kipuffleömlő csavarjai mind csupa rozsda volt. Vagy anyagot váltottak, vagy esetleg nagyobb hőkülönbségnek lehet kitéve, nemtudom. Ha esetleg sikerül majd lebontanod, csinálnál pár képet az NZ és az SE hengerfejekről összehasonlításképp? Link to comment Megosztás: More sharing options...
hening Elküldve Szeptember13, 2012 Megoszt Elküldve Szeptember13, 2012 Ma voltam műszakin. Újabb 2 évig lehet rettegni. :sneaky: :D Persze nem ment az ilyen egyszerűen. A hátsó féken majdnem elbukott. Épphogy belefért az eltérésbe. Fékerőszabályzó csere esedékes. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts