Bundee Elküldve Június13, 2012 Megoszt Elküldve Június13, 2012 Otthon Nógrádban, és itt Veszprém környékén is ugyanez a helyzet. A színes fémkereskedő tesvírek már sokadik ajánlatot tették. Legutóbb a méhtelepre vittem történetesen utánfutóval és vashulladékot, szabályszerűen licitálni kezdtek a kocsira :D Mivel rendbe tartom, így egyébként nemszólják le, de az én szívem is vérzik amikor meglátok egy-egy végtelenségig legyalázott példányt :( Link to comment Megosztás: More sharing options...
wookie Elküldve Június14, 2012 Megoszt Elküldve Június14, 2012 Nekem meg már minden bajom van, mert az enyém lassan kezd tényleg úgy kinézni mint egy lomis kocsi, de egyszerűen most nincs rá keret hogy vissza állítsam a néhány évvel ezelőtti állapotokat. :( :S Link to comment Megosztás: More sharing options...
RAZERX Elküldve Június14, 2012 Megoszt Elküldve Június14, 2012 wookie! Az átépitésedel kapcsolatban nem értem ezt a tárcsás dolgot! Az se motoron nem volt fötengely jeladós tárcsa azért kellet szerezni vagy minek is? Link to comment Megosztás: More sharing options...
wookie Elküldve Június14, 2012 Megoszt Elküldve Június14, 2012 wookie! Az átépitésedel kapcsolatban nem értem ezt a tárcsás dolgot! Az se motoron nem volt fötengely jeladós tárcsa azért kellet szerezni vagy minek is? Szóval. Az nz az nem jeladós, mert azon még elosztós a gyújtás, az se viszont már elosztó nélküli, ezért (is) van rajta fötengely jeladó. Na már most a szíjtárcsa maga a jeladó koszorú egyben, és mivel az se motor nekem szervós volt, a nz viszont nem, ezért kellett egy másik tárcsát szerezzek. ha a te motorod szervós, és a kiszemelt példány is, akkor neked ezzel semmi dolgod. Vagy ha mindekttö szervótlan, akkor se. Link to comment Megosztás: More sharing options...
RAZERX Elküldve Június14, 2012 Megoszt Elküldve Június14, 2012 Szóval. Az nz az nem jeladós, mert azon még elosztós a gyújtás, az se viszont már elosztó nélküli, ezért (is) van rajta fötengely jeladó. Na már most a szíjtárcsa maga a jeladó koszorú egyben, és mivel az se motor nekem szervós volt, a nz viszont nem, ezért kellett egy másik tárcsát szerezzek. ha a te motorod szervós, és a kiszemelt példány is, akkor neked ezzel semmi dolgod. Vagy ha mindekttö szervótlan, akkor se. Értem :confused: Link to comment Megosztás: More sharing options...
ady19 Elküldve Június14, 2012 Megoszt Elküldve Június14, 2012 Nem tudom, hogy van felétek, de mi felénk, ha megemlíti valaki a vectra-t, egyből jön, hogy a f.e.k.a. vectra-ád van. Na ez is elszomorító, de ezzel még annyira nem is lenne gond, hanem ahogy elhanyagolják, leélik ezeket az autók az a szomorú tényleg:( Ez felénk is így van! :) Ugyanakkor a Vectrák mellett én nagyon sok B Omegás testvírt látok mostanában.. Link to comment Megosztás: More sharing options...
h.adam92 Elküldve Június14, 2012 Megoszt Elküldve Június14, 2012 Szép napot4 nekem egyszer az miat dobálta ezt a hiba kódot mert nem volt rendes test a lambdának hegesztetem egy csavart a kipufogóra és vittem testet a kaszniról! Köszi szépen. Probléma megoldódott! :) Lehet hülyeség, de mintha könnyebben is indulna, és szebben is jár. Kis fordulatról eltűnt a rántás teljesen, és semmi hibakód! :) Kipusor akksi felőli felső csavarjától az akksi negatív pólusára húztam egy kb. 10mm2 es kábelt. Link to comment Megosztás: More sharing options...
MalterKoma Elküldve Június15, 2012 Megoszt Elküldve Június15, 2012 Ez felénk is így van! :) Ugyanakkor a Vectrák mellett én nagyon sok B Omegás testvírt látok mostanában.. :D :evilgrin: :icon10: ;) :hiya: Link to comment Megosztás: More sharing options...
RAZERX Elküldve Június15, 2012 Megoszt Elküldve Június15, 2012 Köszi szépen. Probléma megoldódott! :) Lehet hülyeség, de mintha könnyebben is indulna, és szebben is jár. Kis fordulatról eltűnt a rántás teljesen, és semmi hibakód! :) Kipusor akksi felőli felső csavarjától az akksi negatív pólusára húztam egy kb. 10mm2 es kábelt. nem hülyeség! az kellet neked ami mindannyiuknak a jó TEST! :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
h.adam92 Elküldve Június15, 2012 Megoszt Elküldve Június15, 2012 Hétvégén kiderül mennyit megy 400m-en az új technika! :) Nagyon kíváncsi vagyok, utcán brutál jól megy. De egy chipet nagyon kíván :\ Link to comment Megosztás: More sharing options...
Alex75 Elküldve Június15, 2012 Megoszt Elküldve Június15, 2012 Hétvégén kiderül mennyit megy 400m-en az új technika! :) Nagyon kíváncsi vagyok, utcán brutál jól megy. De egy chipet nagyon kíván :\ Videó esetleg? :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
h.adam92 Elküldve Június15, 2012 Megoszt Elküldve Június15, 2012 Videó esetleg? :) Majd csinálok :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
RAZERX Elküldve Június16, 2012 Megoszt Elküldve Június16, 2012 wookie! Neked F13 váltód van? Mert valamit irtál hogy először nem ment be a moci a helyére miyen gond volt? A lendkerék egyforma se meg nz nél? Link to comment Megosztás: More sharing options...
wookie Elküldve Június16, 2012 Megoszt Elküldve Június16, 2012 wookie! Neked F13 váltód van? Mert valamit irtál hogy először nem ment be a moci a helyére miyen gond volt? A lendkerék egyforma se meg nz nél? Persze, minden kisblokkos opelben az van. (1.4-1.6) kisebb nagyobb eltérésekel. Nem tudom mi nvolt a gond, lehet a kuplung tárcsa nem állt középen. Az se lendkerék nehezebb. De csereszabatosak természetesen. Én az nz-ét tettem fel, ezzel ha nem neki tetszik a fordulat/gázállás kombó, akkor rángat. (ugye alul nem olyan kiegyensulyozott mint az nz) Link to comment Megosztás: More sharing options...
RAZERX Elküldve Június16, 2012 Megoszt Elküldve Június16, 2012 Persze, minden kisblokkos opelben az van. (1.4-1.6) kisebb nagyobb eltérésekel. Nem tudom mi nvolt a gond, lehet a kuplung tárcsa nem állt középen. Az se lendkerék nehezebb. De csereszabatosak természetesen. Én az nz-ét tettem fel, ezzel ha nem neki tetszik a fordulat/gázállás kombó, akkor rángat. (ugye alul nem olyan kiegyensulyozott mint az nz) Hát ha könyebb akkor pörgősebb is ! Az obd vagy eobd csati azzal mi a helyzet ? Az maradt uygan ott ? Link to comment Megosztás: More sharing options...
wookie Elküldve Június17, 2012 Megoszt Elküldve Június17, 2012 Hát ha könyebb akkor pörgősebb is ! Az obd vagy eobd csati azzal mi a helyzet ? Az maradt uygan ott ? Az nem obd, az sima opel specifikus diagcsati. az obd akkor még sehol nem volt. az marad persze, az a kaszni kötegben van benne. Link to comment Megosztás: More sharing options...
RAZERX Elküldve Június17, 2012 Megoszt Elküldve Június17, 2012 Az nem obd, az sima opel specifikus diagcsati. az obd akkor még sehol nem volt. az marad persze, az a kaszni kötegben van benne. Hát én már láttam c16 se motoros astrát obd csatival! Link to comment Megosztás: More sharing options...
tgabika76 Elküldve Június18, 2012 Megoszt Elküldve Június18, 2012 Tuti? Az OBD szabvány 16pólusú csatlakozó, míg az Opelek korábbi ALDL csatija 10 pólusú, sztem az Astrában is ez lehetett. Amennyire én tudom, az Opel az X-es motorkódú motorok bevezetésekor (Euro2, asszem ennek feltétele is az OBD szabvány megléte) állt át az OBD szabványra, valamikor '95 környékén. Link to comment Megosztás: More sharing options...
RAZERX Elküldve Június18, 2012 Megoszt Elküldve Június18, 2012 Tuti? Az OBD szabvány 16pólusú csatlakozó, míg az Opelek korábbi ALDL csatija 10 pólusú, sztem az Astrában is ez lehetett. Amennyire én tudom, az Opel az X-es motorkódú motorok bevezetésekor (Euro2, asszem ennek feltétele is az OBD szabvány megléte) állt át az OBD szabványra, valamikor '95 környékén. Közeljövőben jön szervizre az az autó megnézem hogy tuti vagy sem de ugy emlékszem hogy én rá raktam az obd csatit és olvastam is hibakódot! Link to comment Megosztás: More sharing options...
h.adam92 Elküldve Június18, 2012 Megoszt Elküldve Június18, 2012 Mégsem oldódott meg a kipufogótest probléma.. 3-4ezres fordulatszám között ha tartom a gázt 5ben, akkor dobálja a lambdaszonda-nincs feszültség változás hibakódot :( Link to comment Megosztás: More sharing options...
RAZERX Elküldve Június18, 2012 Megoszt Elküldve Június18, 2012 Mégsem oldódott meg a kipufogótest probléma.. 3-4ezres fordulatszám között ha tartom a gázt 5ben, akkor dobálja a lambdaszonda-nincs feszültség változás hibakódot :( Hány db vezeték megy a lambdára? Link to comment Megosztás: More sharing options...
h.adam92 Elküldve Június19, 2012 Megoszt Elküldve Június19, 2012 Hány db vezeték megy a lambdára? 4vezetékes titánium szondás Link to comment Megosztás: More sharing options...
Bundee Elküldve Június19, 2012 Megoszt Elküldve Június19, 2012 4vezetékes titánium szondás Rá kellene mérni egy analóg műszerrel a szonda kimenetére, lehetőleg minél közelebb az ecuhoz, hogy tényleg nincs jel, vagy csak az adott fordulatokon szegényedik el. Link to comment Megosztás: More sharing options...
RAZERX Elküldve Június23, 2012 Megoszt Elküldve Június23, 2012 Szép napot! Halott már valaki a MOTOR LIFE kenőanyagokról??? Esetleg tapasztalat valakinek? Link to comment Megosztás: More sharing options...
wookie Elküldve Június23, 2012 Megoszt Elküldve Június23, 2012 Szép napot! Halott már valaki a MOTOR LIFE kenőanyagokról??? Esetleg tapasztalat valakinek? 20 éve castrol magnatecet használunk, eddig bevált. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts