Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Egyéb csevegés

hemi

Recommended Posts

Amióta az eszem tudom, én ilyet kaptam mindig amikor gyári szűrőt kértem (több forrásnál is).
Akkor valószínű hogy félreértettük egymást! :) Szent a béke! :D Hát szerintem ebből sehogy sem! :) Hacsak nem felállítunk egy nyomozó csoportot ami az olajszűrők nyomába ered! :D Más téma: Vasárnap úgy néz ki teljes fékcsere hátul! Hétvégén leszedtük a bal hátsó dobot s az egyik fékpofa is jött vele! :( Megnéztük a dobot s az is már az utolsókat rugja, valamint a fékmunkahengerem se éppen jó állapotban van.. :(

Mondom ha megkapom a gyári szűrőt megmutatom pontosan hogy mi a különbség !!!

Megosztás:

• Hozzászólások 6,1k
  • Létrehozva
  • Legutolsó válasz

Legtöbb hozzászólás

Megosztás:

Az élet mindig gondoskodik róla hogy az ember ne unatkozzon....

http://kepfeltoltes....ltoltes.hu_.jpg

Zárhíd, mocitető, bajuszlemez, bal lámpa, a hűtő egy centi híján megúszta.

Jájj, mi történt?? :( :( Részvétem! Tudom nem vigasztalás de ennél járhattál volna még rosszabbul is! :(

Más téma: Szeretet kis autóm megkezdte az utolsó hónapját a műszaki vizsgáig! Hát ma nem lemeszeltek kapásból a rendőrök! :) Rendőrcsajszi mondja, hogy tudom hogy le fog járni a műszakim?? Mondom neki igen, sőt már időpontom is van! :) Megnézték hogy nem-e vagyok eltiltva a vezetéstől aztán utamra engedtek! Azt hittem hogy előkapartatják velem az elsősegélydobozt is de arra nem került sor! :) Mondjuk azzal se tudtak volna megfogni! :D :D

Megosztás:

Story:

Jobbra ívelő egy sávos út torkollik bele egy háromsávosba, megyek látom bmw ott áll várja hogy kitudjon menni, gurulok (olyan 30-al) elnézek balra jön e valaki, látom még messze vannak van hely, mire visszanéztem előre, a bmw még mindig ott volt, a fékút meg már nem volt elég.

Így jár az aki magyar rutinból közlekedik külföldön....

Megosztás:

Nah bekerült a benzinnyomásmérő.

Alapjáraton 2,6 bar, gázadásra (nagyobb vákuum) felugrik 3,1-3,2 környékére. Lekötött nyomásszabályzóval pedig 3,3 bar.

Néztem alapjárati vákuumot is (a nyomásszabályzóra menő csövön): 0,7 bar. Akkor ezek szerint nem szív falsot sehol, igaz?

Más:

Ha "pisil az injektor", akkor ennek milyen tünetei vannak a teljesítménycsökkenés és a túlfogyasztáson kívül?

Megosztás:

Alapjáraton 2,6 bar, gázadásra (nagyobb vákuum) felugrik 3,1-3,2 környékére. Lekötött nyomásszabályzóval pedig 3,3 bar.

Néztem alapjárati vákuumot is (a nyomásszabályzóra menő csövön): 0,7 bar. Akkor ezek szerint nem szív falsot sehol, igaz?

Más:

Ha "pisil az injektor", akkor ennek milyen tünetei vannak a teljesítménycsökkenés és a túlfogyasztáson kívül?

Megosztás:

Más:

Bocsi, h bele..., csak kiigazítás végett... ;) Gázadásra csökken a vákuum, ezért nő az injektorhíd nyomása. A vákuum a nyomásszabályzó rugó erejével szemben dolgozik. Ezek szerint nálatok a pillangószelep után van a vákuumkivezetés? Nálam előtte van...

Pisilést befőttesüvegben könnyen tudod ellenőrizni.

Megosztás:

Bocsi, h bele..., csak kiigazítás végett... ;) Gázadásra csökken a vákuum, ezért nő az injektorhíd nyomása. A vákuum a nyomásszabályzó rugó erejével szemben dolgozik. Ezek szerint nálatok a pillangószelep után van a vákuumkivezetés? Nálam előtte van...

Pisilést befőttesüvegben könnyen tudod ellenőrizni.

Köszi a kiigazítást. Este már kicsit elgondolkodtatott a dolog, mivel ismét mértem vákuumot, de most egy másik csövön is és gázadásra tényleg csökkent a vákuum.

Tegnap összeütöttem egy házi vizsgáló edényzetet, de sajnos nem volt itthon csak 750ml-es répaleves üveg, szóval egyelőre csak a felhősítés képét láttam, hogy viszonylag jónak mondható. Tanultam pár dolgot ebből a próbából, szóval szerzek 4 mérőhengert (100-120ml-st), lesz egy másik injektorhidam is, ebből majd csinálok egy kis mérőállványt, rákötöm a régi AC-m és egy nyomásmérő órát, aztán jöhet a szállítási mennyiség tesztje :)

Megosztás:

Köszi a kiigazítást. Este már kicsit elgondolkodtatott a dolog, mivel ismét mértem vákuumot, de most egy másik csövön is és gázadásra tényleg csökkent a vákuum.

Tegnap összeütöttem egy házi vizsgáló edényzetet, de sajnos nem volt itthon csak 750ml-es répaleves üveg, szóval egyelőre csak a felhősítés képét láttam, hogy viszonylag jónak mondható. Tanultam pár dolgot ebből a próbából, szóval szerzek 4 mérőhengert (100-120ml-st), lesz egy másik injektorhidam is, ebből majd csinálok egy kis mérőállványt, rákötöm a régi AC-m és egy nyomásmérő órát, aztán jöhet a szállítási mennyiség tesztje :)

Megszállott... :D Auspuff projekt hogy áll? Sikerült kitalálnod a nyitási szöget?

Megosztás:

Megszállott... :D Auspuff projekt hogy áll? Sikerült kitalálnod a nyitási szöget?

Köszi a bókot :D

Hát most kicsit C vágányon, majd ha visszatérnek a lovak a ménesbe akkor valszeg folyt.köv.

Azóta is vadászom a C18XE tengelyeket :-) Ha az is lesz egyszer és a pénz is összejön, akkor legyártatok egy komplett rendszert a Graham-biblia mintájára. Papíron már a gyűjtők méretei is megvannak. Már csak abban nem vagyok biztos, hogy az 5250-as fordulat - amivel számolok most - lesz a legjobb utcára.

A gyári tengely nyitási szöge még mindig rejtély, de már a 10,2-essel tervezek :-)

Megosztás:

Köszi a bókot :D

Hát most kicsit C vágányon, majd ha visszatérnek a lovak a ménesbe akkor valszeg folyt.köv.

Azóta is vadászom a C18XE tengelyeket :-) Ha az is lesz egyszer és a pénz is összejön, akkor legyártatok egy komplett rendszert a Graham-biblia mintájára. Papíron már a gyűjtők méretei is megvannak. Már csak abban nem vagyok biztos, hogy az 5250-as fordulat - amivel számolok most - lesz a legjobb utcára.

A gyári tengely nyitási szöge még mindig rejtély, de már a 10,2-essel tervezek :-)

Sejted, mitől széledtek szét? Lehet, érdemes lenne egy másik lambda-szonda kiállást készíttetned a leömlőre, és bérelni egy ilyet:

http://driftgarage.hu/shop/index.php?p=100104

Megosztás:

Sejted, mitől széledtek szét? Lehet, érdemes lenne egy másik lambda-szonda kiállást készíttetned a leömlőre, és bérelni egy ilyet:

http://driftgarage.hu/shop/index.php?p=100104

Leszűkült a kör az injektorokra. Jövő hét elején lesz egy komplett szívósorom, abból majd letesztelem az injektorokat, meg majd az enyémeket is. Aztán majd meglátjuk, hogy mit mutat.

Megosztás:

Pár friss kép a jelenlegi helyzetről:) Meg lett a felni, új gumik, külső nagyjából kész, már csak a belső hiányzik. Hátsó dobbetét kisebb faragás után egész jól passzolt. A piros diszcsik visszatételéről le tettem, a lökösbe lett csak visszarakva, de átlett fújva feketére.2012-05-05_17.52.11_www.kepfeltoltes.hu_.jpg2012-05-05_17.52.27_www.kepfeltoltes.hu_.jpg2012-05-05_17.52.52_www.kepfeltoltes.hu_.jpg2012-05-04_16.25.09_www.kepfeltoltes.hu_.jpg2012-05-05_11.09.59_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Megosztás:

Pár friss kép a jelenlegi helyzetről:) Meg lett a felni, új gumik, külső nagyjából kész, már csak a belső hiányzik. Hátsó dobbetét kisebb faragás után egész jól passzolt. A piros diszcsik visszatételéről le tettem, a lökösbe lett csak visszarakva, de átlett fújva feketére.

Csinos!

Szép lett, ízléses és összhangban van. De ugye az ajtókra azért majd teszel díszlécet?

Az indexeket te feketítetted be? Ha igen, hogyan? Én is tervezem, csak ugye a ragasztott búra....

Megosztás:

Csinos!

Szép lett, ízléses és összhangban van. De ugye az ajtókra azért majd teszel díszlécet?

Az indexeket te feketítetted be? Ha igen, hogyan? Én is tervezem, csak ugye a ragasztott búra....

Köszi igyekszem:) Diszléceket nem akarom vissza rakni, mivel az piros (gt), igy jobban is tetszik, csak félő hogy vmi barom neki nyitja az ajtót..

Az indexek saját készités. Nekem csavarhúzóval ajánlották, de első alkalommal szét is törtem úgy..:D Szerencsére volt pár darab szóval teszt alanynak jóvolt.. Igy tapétavágóval estem neki, finoman, kis kinlódás volt vele, de azért sikerült leszedni. Aztán kilett fújva feketére meg a prizma narancs lett.. Vissza pedig szilikonnal lett rakva, de ezt is módjával kell mert különben belülre is kerül.. Ja és a légmentes zárást tesztelni, nehogy beázzon...

Megosztás:

Pár friss kép a jelenlegi helyzetről:) Meg lett a felni, új gumik, külső nagyjából kész, már csak a belső hiányzik. Hátsó dobbetét kisebb faragás után egész jól passzolt. A piros diszcsik visszatételéről le tettem, a lökösbe lett csak visszarakva, de átlett fújva feketére

Nagyon csini a járgány, gratula érte! :) ;)

Megosztás:

Klassz a járgányod Fahee! Szépek azok a hátsó lámpák is.Én is keresgéltem ilyet,de nem találtam.Egyszer volt a vaterán de csak egy darab.

Köszönöm. Ebayen nagyobb sikerrel jársz, itthon ilyen lámpát nemigen kapni. Sőt én vectrán még itthon egyet sem láttam, kadettokon elvétve akad még.

Irmscher lámpa amúgy.

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.