Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Egyéb csevegés

hemi

Recommended Posts

• Hozzászólások 6,1k
  • Létrehozva
  • Legutolsó válasz

Legtöbb hozzászólás

Sziasztok!

Nincs valakinek véletlenül bontott c16nz motorkötege darabban? Igazából csak a motorvezérlő melletti kis csatlakozókra lenne szükségem, az se baj ha van rajta egy kis kábel. (nem a motorvezérlőére gondolok, hanem ahol rácsatlakozik a fő kötegre)

Megosztás:

Astrából van. Az jó?

Ilyen kellene: http://kepfeltoltes....ltoltes.hu_.jpg

http://kepfeltoltes....ltoltes.hu_.jpg

Jó kis olvasmány! Gratula!

Milyen típusú a generátorod?

Köszi, igyekeztem. :) Tán delco, de nem 100%

Szép napot!

Lesz ennek folytatása?

Te ismered ezt az embert?

Lesz persze, májusban teszem be a motort, majd írok egy komplett cikket az egészről.

fahee:

V2000. Egyértelmű. Ne sértődj meg, de az irmscher féle szerintem irtó ronda. érdekes a 80-90-es évek német tuningvonala

Meg ha már itt vagyok, megkérdem, kinek milyen tapasztalatai vannak az utángyári benzinpumpákról? Ugye az se motorhoz 3 baros kell, amit sikeresen megakasztottunk, néztem újat, 80 rugó, a márkásabbak is 60tól indulnak, én meg vettem az egész astrát kb 35-ért... Na már most meg merjem én venni a bolti 10-15-ezer forintos nem tudom milyennevű pumpákat? (az nz-ben kellett párszor cserélni, a román benzin és a mindig negyed tankos használat jótékony hatása miatt, de nem vagyok túl bizakodó a nem gyáriakkal kapcsolatban)

Megosztás:

Meg ha már itt vagyok, megkérdem, kinek milyen tapasztalatai vannak az utángyári benzinpumpákról? Ugye az se motorhoz 3 baros kell, amit sikeresen megakasztottunk, néztem újat, 80 rugó, a márkásabbak is 60tól indulnak, én meg vettem az egész astrát kb 35-ért... Na már most meg merjem én venni a bolti 10-15-ezer forintos nem tudom milyennevű pumpákat? (az nz-ben kellett párszor cserélni, a román benzin és a mindig negyed tankos használat jótékony hatása miatt, de nem vagyok túl bizakodó a nem gyáriakkal kapcsolatban)

Nekem volt már szerencsém hozzá. Ebay-es utángyártott, tette a dolgát, de érezni a minőségbeli különbséget. Sokkal hangosabb mint a mostani gyári (Bosch). Sajnos nyomást nem tudtam mérni, de szerintem azzal sem volt baj.

Szóval ha van rá gari akkor talán még jó is lehet.

Megosztás:

Nekem volt már szerencsém hozzá. Ebay-es utángyártott, tette a dolgát, de érezni a minőségbeli különbséget. Sokkal hangosabb mint a mostani gyári (Bosch). Sajnos nyomást nem tudtam mérni, de szerintem azzal sem volt baj.

Szóval ha van rá gari akkor talán még jó is lehet.

Szia!

Jo párat már raktam be mostanában sbr rakok kb 5db szereltem be és még nem hozták vissza !

Kicsit hangosabb valóban de 5000ft be lehet szerezni!

Megosztás:

sziasztok!

lenne egy kérdésem ha valaki találkozott már ilyennel akkor ossza meg velem mert én elég értetlenül állok a dolog elött.

van egy 2.0 dti vectrám és egy hiba miatt van szerelőnél aki észrevette, hogy az autóba van egy gyári állófűtés amiről én nem tudtam.

de az utastérbe se kapcsoló se időzítő óra nincs így nem tudom, hogy hogyan működhet vagy egyáltalán mi a funkcója ha valaki tud erröl valamit akkor ossza meg velem

köszi

Megosztás:

sziasztok!

lenne egy kérdésem ha valaki találkozott már ilyennel akkor ossza meg velem mert én elég értetlenül állok a dolog elött.

van egy 2.0 dti vectrám és egy hiba miatt van szerelőnél aki észrevette, hogy az autóba van egy gyári állófűtés amiről én nem tudtam.

de az utastérbe se kapcsoló se időzítő óra nincs így nem tudom, hogy hogyan működhet vagy egyáltalán mi a funkcója ha valaki tud erröl valamit akkor ossza meg velem

köszi

Ezt nem a B Veki topicba akartad írni? :)

Megosztás:

Hát gyerekek, most ki vagyok bukva rendesen...

Úgy óktóber tájékán hajnali kettőkor kaptam egy sms-t jóapámtól, hogy kigyulladt a vectra. A vér is meghűlt bennem, hogy az autó, ami 11 éves korom óta ápolok javítok, szeretek, nincs többé.

Erre másnap nagynehezen kiderült, hogy csak a katalizátor környéke lángolt, de sikerült végülis eloltani. (mikor a hátsó lábfűtést szereltem be, látszottak is a nyomok, a szőnyeg nagyrésze ráolvadt a kardánalagútra, úgy kellett feltépni)

Kérdeztem, hogy akkor ezt most így hogy?

Kiderült, hogy motorháztetőig érő hóban mentek, ausztriában, a hegyek közt, teleautóval, és fater meg hótolósat játszott, addig addig, mígnem a motortér is megtelt hóval, és a szerintem egy éve csereérett gyertyakábelek egyike feladta a küzdelmet, egy henger leállt. Sebaj, megy az hárommal is.

Ugye nem kell ecsetelnem milyen mennyiségű benzin került a katalizátorba, ami végül a tűzhöz vezetett....

Na mind1, hálisten az autó megúszta komolyabb gond nélkül. Aztán átvettem az autót karácsonykor, már azzal jöttem vissza németbe január elsején. Feltűnt, hogy míg régebben 1000km-t letoltunk vele egy tankkal, (pedig akkor is már jócskán benne volt a 200e+km,) most épp csak olyan 600-at sikerül, ami akárhogy is nézzük, 10 literes fogyasztás.

Mikor volt időm próbáltam rájönni mi lehet a gond. Mértem lambdaszondát, vízhőfokjeladót, mindent átnéztem amit csak lehet, állítottam gyertyahézagot, de semmi, az autó zabál. Volt egy alapjárati motor problémám is, de az nem oldotta meg a kérdést.

Addig addig, mígnem tegnap hallottam valami zörög a kipufogóban. Ma leszedtem hogy kirázom belőle,és ez fogadott:

http://kepfeltoltes.hu/120419/000_0256_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

http://kepfeltoltes.hu/120419/000_0258_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

http://kepfeltoltes.hu/120419/000_0259_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Egy széthullott, keresztbefordult katalizátort ugye kívülről elég nehéz megállapítani, amíg olyan apróra nem törik hogy hallható zörgést okozzon, és bekerüljön mondjuk a hátsó dobba, ahonnan képtelenség kirázni....

Mindeközben ugye beletettem egy fél olajcserényi km-t, kicsit többet, ki lehet számolni mennyi plusz pénzt basztam el feleslegesen benzinre...

Köszi apu!

Megosztás:

Hát gyerekek, most ki vagyok bukva rendesen... Úgy óktóber tájékán hajnali kettőkor kaptam egy sms-t jóapámtól, hogy kigyulladt a vectra. A vér is meghűlt bennem, hogy az autó, ami 11 éves korom óta ápolok javítok, szeretek, nincs többé. Erre másnap nagynehezen kiderült, hogy csak a katalizátor környéke lángolt, de sikerült végülis eloltani. (mikor a hátsó lábfűtést szereltem be, látszottak is a nyomok, a szőnyeg nagyrésze ráolvadt a kardánalagÚtra, Úgy kellett feltépni) Kérdeztem, hogy akkor ezt most így hogy? Kiderült, hogy motorháztetőig érő hóban mentek, ausztriában, a hegyek közt, teleautóval, és fater meg hótolósat játszott, addig addig, mígnem a motortér is megtelt hóval, és a szerintem egy éve csereérett gyertyakábelek egyike feladta a küzdelmet, egy henger leállt. Sebaj, megy az hárommal is. Ugye nem kell ecsetelnem milyen mennyiségű benzin került a katalizátorba, ami végül a tűzhöz vezetett.... Na mind1, hálisten az autó megÚszta komolyabb gond nélkül. Aztán átvettem az autót karácsonykor, már azzal jöttem vissza németbe január elsején. Feltűnt, hogy míg régebben 1000km-t letoltunk vele egy tankkal, (pedig akkor is már jócskán benne volt a 200e+km,) most épp csak olyan 600-at sikerül, ami akárhogy is nézzük, 10 literes fogyasztás. Mikor volt időm próbáltam rájönni mi lehet a gond. Mértem lambdaszondát, vízhőfokjeladót, mindent átnéztem amit csak lehet, állítottam gyertyahézagot, de semmi, az autó zabál. Volt egy alapjárati motor problémám is, de az nem oldotta meg a kérdést. Addig addig, mígnem tegnap hallottam valami zörög a kipufogóban. Ma leszedtem hogy kirázom belőle,és ez fogadott: http://kepfeltoltes.hu/120419/000_0256_www.kepfeltoltes.hu_.jpg http://kepfeltoltes.hu/120419/000_0258_www.kepfeltoltes.hu_.jpg http://kepfeltoltes.hu/120419/000_0259_www.kepfeltoltes.hu_.jpg Egy széthullott, keresztbefordult katalizátort ugye kívülről elég nehéz megállapítani, amíg olyan apróra nem törik hogy hallható zörgést okozzon, és bekerüljön mondjuk a hátsó dobba, ahonnan képtelenség kirázni.... Mindeközben ugye beletettem egy fél olajcserényi km-t, kicsit többet, ki lehet számolni mennyi plusz pénzt basztam el feleslegesen benzinre... Köszi apu!

ne mán! Ez durva! Az én kipufogómnak is kegyetlen hangja van, bizonyos fordulatokon nyöszörög, olyan 1700 körül meg úgy rezonál az egész, hogy már szégyellem, motorfékezést inkább mellőzöm is hogy csöndbe maradjon. Utasaim is szóvá tették már az ördögi zajokat, nameg az lpg miatt állandóan világít a MIL, meg a benzinszint jelző is folyton pirosba van, tiszta halálfélelembe lehetnek :DD

Fater nekem is alkotott pár hónapja; picit meg volt dőlve jobboldalra a kocsi -út szélén állok rendszerint vele- őmeg nézett egy olajszintet. Naná, hogy "alig volt benne". Töltött bele kb egy litert, hogy nívó maxig legyen. Namost miután egyenesbe állt a kocsi, meg az összes olaj lefolyt a karterba, nemgyőztem fecskendővel leszívni belőle kb 6,5 decit mire nívó 3/4 lett...

A többletfogyasztást a katalizátor hiánya, vagy az esetleges dugulás okozza?

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.