Dark Angel Elküldve Július11, 2005 Megoszt Elküldve Július11, 2005 Hát ha nem 3-4 óra, de minimum 1-2 óra tökölődés a gömbizé.... Szóval amikor ilyeneket mond, inkább írd fel, de ez azért elég gáz, hogy kérdezel valamit, és magad sem tudod mit... Most ha kapsz egy választ még annyira sem fogod érteni. Ez egyszer szerencséd van, mert pontosan tudom, miről beszélt a szerelő. A kormányösszekötő gömbfejek (ezzel lehet állítani a kerékösszetartást /szakszóval spur/), rohadtak be. Melegíteni nem igazán, vagy csak nagyon óvatosan, körültekintően lehet, mert eléghet a gömbfej porvédője (ha mégis melegítik, akkor a végét locsolni szokták közben). Ha ez sem megy, akkor le kell kötni a kormányösszekötőt a futóműről, és óvatosan kocogtatva+csavarlazítózva lehet hogy megindul (nem tudom pontosan, de lehet hogy a komplett futóművet is ki kell kötni). Ha mégsem, akkor továbbmelegítve (olyan áron is, hogy tonkremegy a gömbfej!) próbálják meg lelazítani. Szóval szélsőséges esetben lehet 3-4 óra szopás a dolog... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Stewe Elküldve Július11, 2005 Megoszt Elküldve Július11, 2005 Hát ha nem 3-4 óra, de minimum 1-2 óra tökölődés a gömbizé.... Szóval amikor ilyeneket mond, inkább írd fel, de ez azért elég gáz, hogy kérdezel valamit, és magad sem tudod mit... Most ha kapsz egy választ még annyira sem fogod érteni. Ez egyszer szerencséd van, mert pontosan tudom, miről beszélt a szerelő. A kormányösszekötő gömbfejek (ezzel lehet állítani a kerékösszetartást /szakszóval spur/), rohadtak be. Melegíteni nem igazán, vagy csak nagyon óvatosan, körültekintően lehet, mert eléghet a gömbfej porvédője (ha mégis melegítik, akkor a végét locsolni szokták közben). Ha ez sem megy, akkor le kell kötni a kormányösszekötőt a futóműről, és óvatosan kocogtatva+csavarlazítózva lehet hogy megindul (nem tudom pontosan, de lehet hogy a komplett futóművet is ki kell kötni). Ha mégsem, akkor továbbmelegítve (olyan áron is, hogy tonkremegy a gömbfej!) próbálják meg lelazítani. Szóval szélsőséges esetben lehet 3-4 óra szopás a dolog... Köszönöm szépen az ismételten tökéletes és alapos választ !!!!! Igérem kicsit csiszolok autós ismereteimen de például most is pont ezt teszem és hát ezért jó dolog ez a MOTE meg a fórum , hogy vannak ilyen tapasztalt Opeltulajdonosok mint pl.: Te !!! :( :lol: :prayer: :prayer: :prayer: Link to comment Megosztás: More sharing options...
redline Elküldve Július11, 2005 Megoszt Elküldve Július11, 2005 dobj már egy képet az uj cuccról! Link to comment Megosztás: More sharing options...
warwolf Elküldve Július11, 2005 Megoszt Elküldve Július11, 2005 A gömbfejlazítás jóóóó dolog! :( Nem is olyan régen szenvedtem vele én is néhány órát, mire engedett az erőszaknak! :twisted: Link to comment Megosztás: More sharing options...
rtomi Elküldve Július11, 2005 Megoszt Elküldve Július11, 2005 A gömbfejlazítás jóóóó dolog! :( Nem is olyan régen szenvedtem vele én is néhány órát, mire engedett az erőszaknak! :twisted: Nekem könnyen megy mert mostanában annyit szedtem szét,hogy magától szétjön,ha kérem :? Link to comment Megosztás: More sharing options...
greg Elküldve Július11, 2005 Megoszt Elküldve Július11, 2005 Én föladtam fél óra után a vectrán, és hála a donornak, kicseréltem az egészet, rugóstól lengéscsillapítóstól és kormányösszekötőstől. :oops: :oops: :wink: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Stewe Elküldve Július13, 2005 Megoszt Elküldve Július13, 2005 dobj már egy képet az uj cuccról! Még nincs róla fényképem :oops: :oops: :oops: :oops: Majd Antit nyaggatom csináljunk sztárfotót!!!!! :( :lol: :lol: :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Stewe Elküldve Július13, 2005 Megoszt Elküldve Július13, 2005 A gömbfejlazítás jóóóó dolog! :lol: Nem is olyan régen szenvedtem vele én is néhány órát, mire engedett az erőszaknak! :twisted: Szerencsére nem én szenvedek vele , hanem a szerelő csak így meg nekem kerül sokba :( :lol: :wink: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Stewe Elküldve Július13, 2005 Megoszt Elküldve Július13, 2005 Nekem könnyen megy mert mostanában annyit szedtem szét,hogy magától szétjön,ha kérem :? UGYAN KÉRD MÁ' MEG AZ ENYIMET IS IDESÖCSÉM :shock: :lol: :shock: :lol: :shock: :lol: :oops: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Stewe Elküldve Július13, 2005 Megoszt Elküldve Július13, 2005 Én föladtam fél óra után a vectrán, és hála a donornak, kicseréltem az egészet, rugóstól lengéscsillapítóstól és kormányösszekötőstől. :oops: :oops: :wink: Sun :shock: Elég szerencsés voltál inyen donorral !!!! Szerencsére nekem a többiek rendben vannak csak ez a problémás !! Link to comment Megosztás: More sharing options...
rtomi Elküldve Július13, 2005 Megoszt Elküldve Július13, 2005 UGYAN KÉRD MÁ' MEG AZ ENYIMET IS IDESÖCSÉM :shock: :( :shock: :lol: :shock: :lol: :oops: Szerintem inkább bátyám :roll: de szívesen megkérem csak szólj neki,hogy hívjon föl :wink: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Stewe Elküldve Július13, 2005 Megoszt Elküldve Július13, 2005 Szerintem inkább bátyám :roll: de szívesen megkérem csak szólj neki,hogy hívjon föl :wink: NO BÁTYÁM ! Ha beszélni tudna a csavart is elengedné ! SZERINTEM :lol: :shock: :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
rtomi Elküldve Július13, 2005 Megoszt Elküldve Július13, 2005 NO BÁTYÁM ! Ha beszélni tudna a csavart is elengedné ! SZERINTEM :( :shock: :lol: Szóval,hogy ne legyen off a dolog. A gömbfejet kiszedni vagy lelazítani akarod? :roll: Ha lelazítani akarod a kontraanyát akkor először is be kell fújni csavarlazítóval,esetleg előtte ledrótkefézni. Meg is kocogtathatod kalapáccsal és csak utánna állj neki a lazításának. Megpróbálhatod picit ráhúzni és utánna ki,ha megindult de szorul akkor kettőt kitekersz egyet vissza,kettőt ki egyet vissza. 8) Ha a kontraanya lelazult de a gömbfej nem akar kijönni akkor szerezz egy gombfej kiszedő célszerszámot,ha az nincs akkor 2 db kalapácsot. Az egyiket tedd neki a kömbfejnek,hogy legyen húzása. A másikkal meg jó nagyokat baccál rá a másik oldalára. Ki fog jönni 8) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Stewe Elküldve Július13, 2005 Megoszt Elküldve Július13, 2005 Szóval,hogy ne legyen off a dolog. A gömbfejet kiszedni vagy lelazítani akarod? :roll: Ha lelazítani akarod a kontraanyát akkor először is be kell fújni csavarlazítóval,esetleg előtte ledrótkefézni. Meg is kocogtathatod kalapáccsal és csak utánna állj neki a lazításának. Megpróbálhatod picit ráhúzni és utánna ki,ha megindult de szorul akkor kettőt kitekersz egyet vissza,kettőt ki egyet vissza. 8) Ha a kontraanya lelazult de a gömbfej nem akar kijönni akkor szerezz egy gombfej kiszedő célszerszámot,ha az nincs akkor 2 db kalapácsot. Az egyiket tedd neki a kömbfejnek,hogy legyen húzása. A másikkal meg jó nagyokat baccál rá a másik oldalára. Ki fog jönni 8) Ki akrom lazíttatni mert vinném futóműállításra és nem tudják addig csinálni mig a csavar nem engedi :( :lol: Én biztos nem esnék neki azt sem tudom , hogy hol vannak ezek a dolgok a kocsimon (csak sejtem, szégyen nem szégyen bevallom őszintén ) és ha ide erő kell a csavarlazitáshoz nem hiszem , hogy a 67 kg-os verseny súlyom elég meggyőző!! :lol: :lol: :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Dark Angel Elküldve Július24, 2005 Megoszt Elküldve Július24, 2005 Stewe! Itt a volt felnid az Astrán, fényezés után, új kupakokkal: http://www.titan-computer.hu/~dugo/astra/astra1.jpg http://www.titan-computer.hu/~dugo/astra/a...astra_felni.jpg Link to comment Megosztás: More sharing options...
Stewe Elküldve Augusztus1, 2005 Megoszt Elküldve Augusztus1, 2005 Stewe! Itt a volt felnid az Astrán, fényezés után, új kupakokkal: http://www.titan-computer.hu/~dugo/astra/astra1.jpg http://www.titan-computer.hu/~dugo/astra/a...astra_felni.jpg WWWOOOOWWWW!!! Nagyon jól néz ki ! Asszem az Astrán jobban érvényesül mint a Vectrán meg a fényezés is elég jót tett neki ! Egy szóval ütős lett :lol: :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
plstra Elküldve Szeptember18, 2005 Megoszt Elküldve Szeptember18, 2005 Sziasztok! Nagyon sokáig Astra fanatic voltam(vagyok), csak GSi-t nem akartam venni, mert nagyon lehajtottakat találtam csak, de egyszer csak jött a szerelem: Egy Vectra 2000!!!! :oops: Nagyon bejön a gyári spoilerezése, s a kedvenc opelmotorom van benne! Majd egy ilyet szeretnék venni egyetem után természetesesn egy komplett külső-belső, s motor felújítás lesz rajta ismerős szerelőnél, De addig is a pár évig, amíg abbahagyom az autózást(egyetem), sajnos(eladom az astrám), szeretném, ha valakinek ilyen autója van, az megosztaná velem a tapasztalatait minden téren!!! uh, jó kis barokkos körmondat... :twisted: Link to comment Megosztás: More sharing options...
plstra Elküldve Szeptember18, 2005 Megoszt Elküldve Szeptember18, 2005 Pár kép, egy ilyen színű lesz a leendő áldozat, s egy ebbe a műszerfalba szerettem bele!!! :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Stewe Elküldve Szeptember19, 2005 Megoszt Elküldve Szeptember19, 2005 Szép jó estét mindenkinek ! Lenne itt néhány kép a kicsikémről ! Remélem nem gáz , ha beteszek ide pár képet !!Majd a galériába is beteszem , ma megtalálom végre !!! A KÉPET NEM SIKERÜLT BETENNEM IDE !!! Remélem teteszik !!! Nekem nagyon !!!!! Majd lenne néhány kérdésem is !!! Link to comment Megosztás: More sharing options...
redline Elküldve Szeptember19, 2005 Megoszt Elküldve Szeptember19, 2005 Sziasztok! Nagyon sokáig Astra fanatic voltam(vagyok), csak GSi-t nem akartam venni, mert nagyon lehajtottakat találtam csak, de egyszer csak jött a szerelem: Egy Vectra 2000!!!! :oops: Nagyon bejön a gyári spoilerezése, s a kedvenc opelmotorom van benne! Majd egy ilyet szeretnék venni egyetem után természetesesn egy komplett külső-belső, s motor felújítás lesz rajta ismerős szerelőnél, De addig is a pár évig, amíg abbahagyom az autózást(egyetem), sajnos(eladom az astrám), szeretném, ha valakinek ilyen autója van, az megosztaná velem a tapasztalatait minden téren!!! uh, jó kis barokkos körmondat... :twisted: Légy erős! Most ugy szolok hozzád mint férfi a férfihoz! Ezek a c20xe mocis Vectrák ugyanugy le vannak strapálva sztem mint a géjesik. Legalábbis sokkal jobb állapotut félek nemtalálsz. Pláne ha csak évek mulva szeretnél belevágni. A felujítás pedig....majd az Anti mesél róla....ha lesz rá ereje ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
mélykék76 Elküldve Szeptember19, 2005 Megoszt Elküldve Szeptember19, 2005 Szép jó estét mindenkinek ! Lenne itt néhány kép a kicsikémről ! Remélem nem gáz , ha beteszek ide pár képet !!Majd a galériába is beteszem , ma megtalálom végre !!! A KÉPET NEM SIKERÜLT BETENNEM IDE !!! Remélem teteszik !!! Nekem nagyon !!!!! Majd lenne néhány kérdésem is !!! Neeeeeeeeeeeeee cirkuszoljál már ;) :lol: :lol: :( Galéria feltöltése : Saját hozzászólásodnál klikk a galériára, bal felső sarokban klikk a "képfeltöltésre". ui: jó hosszúúúú golytábor vót :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Stewe Elküldve Szeptember19, 2005 Megoszt Elküldve Szeptember19, 2005 Neeeeeeeeeeeeee cirkuszoljál már ;) :lol: :lol: :( Galéria feltöltése : Saját hozzászólásodnál klikk a galériára, bal felső sarokban klikk a "képfeltöltésre". ui: jó hosszúúúú golytábor vót :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: Na te se arról vagy híres , hogy sűrűn jössz az én utcámba !!!! Kérdezd Antit milyen volt a gólytábor látott néhány képet már !!!! Link to comment Megosztás: More sharing options...
mélykék76 Elküldve Szeptember19, 2005 Megoszt Elküldve Szeptember19, 2005 Na te se arról vagy híres , hogy sűrűn jössz az én utcámba !!!! Kérdezd Antit milyen volt a gólytábor látott néhány képet már !!!! Ha megyek az a baj, ha nem megyek az a baj ? /Szeretném kérni Steve barátomnak a BelgaBalga "Az a baj" című örökbecsű művét/" :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: Nahhh toljál képeket a galériába a gólyatáborról, vagy a + 18ba ;) :lol: :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
greg Elküldve Szeptember29, 2005 Megoszt Elküldve Szeptember29, 2005 Feldobom a topikot! Társalgok velem egy kicsit... :roll: :( Ma a mama autójával jöttem dolgozni: Link to comment Megosztás: More sharing options...
kori Elküldve Szeptember29, 2005 Megoszt Elküldve Szeptember29, 2005 De szép ótó!!! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts