Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Egyéb csevegés

hemi

Recommended Posts

• Hozzászólások 6,1k
  • Létrehozva
  • Legutolsó válasz

Legtöbb hozzászólás

Sziasztok!

Érdeklődnék a vectra központi zárja felől. Az anyósülés felől nem reagál, ezért a többi is visszanyílik. Ha ott zárom be kulccsal, akkor meg működik rendesen az összes.

Mi szokott lenni nagy általánosságban a hibája, a motor? Az érzékelő szerintem biztosan jó, mert érzékeli, ha ott nem záródik le és ha kulccsal lezárom akkor azt is érzékeli és lezár mind.

Egyébként úgy látom nem egyszerű kicserélni. A zárszerkezetet kell hozzá kivenni. Ha azt a három csavart kiveszem, akkor már hozzáférek a motorhoz?

Megosztás:

Sziasztok!

Érdeklődnék a vectra központi zárja felől. Az anyósülés felől nem reagál, ezért a többi is visszanyílik. Ha ott zárom be kulccsal, akkor meg működik rendesen az összes.

Mi szokott lenni nagy általánosságban a hibája, a motor? Az érzékelő szerintem biztosan jó, mert érzékeli, ha ott nem záródik le és ha kulccsal lezárom akkor azt is érzékeli és lezár mind.

Egyébként úgy látom nem egyszerű kicserélni. A zárszerkezetet kell hozzá kivenni. Ha azt a három csavart kiveszem, akkor már hozzáférek a motorhoz?

Még mielőtt kicseréled érdemes lenne átnézni a kábeleket a zár környékén. Van egy érzékelő "csipesz" szerű műanyag amit a belső kilincsre kell felpattintani, lehet ez esett le. De az is lehet hogy csak át kellene olajozni. Szóval érdemes ránézni az anyagi ráfordítás előtt.

Megosztás:

Még mielőtt kicseréled érdemes lenne átnézni a kábeleket a zár környékén. Van egy érzékelő "csipesz" szerű műanyag amit a belső kilincsre kell felpattintani, lehet ez esett le. De az is lehet hogy csak át kellene olajozni. Szóval érdemes ránézni az anyagi ráfordítás előtt.

De azt jól tudom, hogy ezt a műveletet nem lehet helyben megoldani? Ki kell szedni az egész zárat, hogy hozzáférjek...?

Megosztás:

Sziasztok!

Motorhibás. Ha kell, van hozzá központi motorom!

Megosztás:

De azt jól tudom, hogy ezt a műveletet nem lehet helyben megoldani? Ki kell szedni az egész zárat, hogy hozzáférjek...?

Hát, ez a kezeidtől függ (nőgyógyászok előnyben) B)

Belülről, ha leveszed a kárpitot, akkor már sok mindenre fény derülhet. Utána már nem annyira nagy matek kiszedni a kilincset. Ha a nyomórudat kiakasztod és kitekered a két 10-es csavart, akkor már ki is tudod venni.

De ITT szépen leírták az Astrás Cartársak.

Megosztás:

Hát, ez a kezeidtől függ (nőgyógyászok előnyben) B)

Belülről, ha leveszed a kárpitot, akkor már sok mindenre fény derülhet. Utána már nem annyira nagy matek kiszedni a kilincset. Ha a nyomórudat kiakasztod és kitekered a két 10-es csavart, akkor már ki is tudod venni.

De ITT szépen leírták az Astrás Cartársak.

Na, itt kezdődik a gond. Nekem az a rész ami mögött a motor és a kilincs, zár van az merevül báldog. Csak az ajtó közepe fele kezdődik a "szerelőnyílások" sora. Könyékíg be kell nyúljak az ajtóba, hogy egyáltalán kitapinthassam a motort. Látni még esélyem sincs.

Megosztás:

Májerül tolod B) Röntgen szemed van?

Nem egy autóba láttam már központi motort hibásat, vectrába elég sűrűn. Belehet fújni wd-40el, úgy 1 hónapig kb. müködik, de gondolom nem akarja még1x szétszedni :D 1x szedje szét és csinálja meg!

Megosztás:

Turbós Star, és Schwalbe! :D Jó kis gépek ezek. 4évig simsonoztam. Egy 51esem volt, versenyezni akartam vele, komoly pénzt öltem bele, 13lóerős volt, 100at ment, és böszmét lépett :) Csak sok lett volna anyagilag a versenyzés, így 1évig használtam utcán, de szinte használhatatlan volt mert 8ezres fordulat alatt nem akart nagyon menni.. B) És így elbontottam, és eladtam! :(

Megosztás:

Turbós Star, és Schwalbe! :D Jó kis gépek ezek. 4évig simsonoztam. Egy 51esem volt, versenyezni akartam vele, komoly pénzt öltem bele, 13lóerős volt, 100at ment, és böszmét lépett :) Csak sok lett volna anyagilag a versenyzés, így 1évig használtam utcán, de szinte használhatatlan volt mert 8ezres fordulat alatt nem akart nagyon menni.. B) És így elbontottam, és eladtam! :)

Majdnem (igaz egykutya), mindkettő turbós Schwalbe (1974/1975).

A szép, 13Le... Milyen lánckerekek voltak rajta? Fékek milyenek voltak? :(

Megosztás:

Majdnem (igaz egykutya), mindkettő turbós Schwalbe (1974/1975).

A szép, 13Le... Milyen lánckerekek voltak rajta? Fékek milyenek voltak? B)

Gyári kuplungkosár volt könnyítve fémbetétes lamellák voltak benne. Első fogaskerék 14es volt, hátsó meg gyári(azthiszem 34 es?!) 11.000fordulaton adta le a 13lovat. 1krómgyűrűs dugó volt benne, 6századra illesztve :D 60as 4felömlős segédkipus henger volt, hozzá tervezett rezóval, és 21es amal karbival, meg ducati energia gyújtással :) Elől Honda NSR 50 esnek az elsővillája volt, 2dugattyús féknyereggel, szal elől tárcsa volt, hátul meg gyári fék :( Nagyon élvezetes volt vele menni :)

Megosztás:

Gyári kuplungkosár volt könnyítve fémbetétes lamellák voltak benne. Első fogaskerék 14es volt, hátsó meg gyári(azthiszem 34 es?!) 11.000fordulaton adta le a 13lovat. 1krómgyűrűs dugó volt benne, 6századra illesztve B) 60as 4felömlős segédkipus henger volt, hozzá tervezett rezóval, és 21es amal karbival, meg ducati energia gyújtással :D Elől Honda NSR 50 esnek az elsővillája volt, 2dugattyús féknyereggel, szal elől tárcsa volt, hátul meg gyári fék :) Nagyon élvezetes volt vele menni :)

Nagyon kemény lehetett (és főleg nem olcsó) :(

Én tegnap egy 150-es noname quadot ráncigáltam meg... az is élvezetes volt, ment a 1000el a brake-sliding :)

Megosztás:

Változik a világ. :D

Üzent a volt főnököm, hogy újra bírná látni a pofám. B)

Holnap meglátogatom, kíváncsi leszek, mit ajánl. :)

Na :) , ennyire jól dolgoztál?? :( Biztos időközben rájött hogy mégsem kéne téged nélkülöznie.. :)

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.