moti Elküldve Március29, 2011 Megoszt Elküldve Március29, 2011 Ahol Piiista is mérette dynoproject.hu (Mátrai Gabi) 40 EUR/ mérés 150 Le-ig FWD-nek... nyilván ha 155 Le, akkor sem fognak többet mérni, ez ilyen elméleti kb határ... klikk-katt, itt a honlap 40 euroból hogy jőn ki 80440Ft??? Szerk. Ja most már értem. Nagyon sokallnám azt a 80e egy mérésért <_< Link to comment Megosztás: More sharing options...
ady19 Elküldve Március29, 2011 Megoszt Elküldve Március29, 2011 Egy friss kép; 26.-a Kiskunlacháza. http://i238.photobucket.com/albums/ff143/m...ti/DSCF8547.jpg Mutatós darab, grat érte! <_< :angry: Link to comment Megosztás: More sharing options...
h.adam92 Elküldve Március29, 2011 Megoszt Elküldve Március29, 2011 Thor: Nekem is kicsit kezd kopogni egyik hidrotőkém ezzel az olajjal! Igaz már 9500km bennevan, de 1200as fordulat körül hallom a balszélső tőkét kopogni:S Link to comment Megosztás: More sharing options...
Thor Elküldve Március30, 2011 Megoszt Elküldve Március30, 2011 Thor: Nekem is kicsit kezd kopogni egyik hidrotőkém ezzel az olajjal! Igaz már 9500km bennevan, de 1200as fordulat körül hallom a balszélső tőkét kopogni:S Hidegen vagy melegen? Egyébként még most is hallok néha némi kopogást, de csak hidegen. Jó olaj van benne (5w30 Magnatec), szóval had kopogjon hidegen. Melegen csend van <_< Link to comment Megosztás: More sharing options...
h.adam92 Elküldve Március30, 2011 Megoszt Elküldve Március30, 2011 Hidegen vagy melegen? Egyébként még most is hallok néha némi kopogást, de csak hidegen. Jó olaj van benne (5w30 Magnatec), szóval had kopogjon hidegen. Melegen csend van <_< Melegen, de csak felnyitott motorháztetőnél hallani. Szerk.: Ezt sűrűbb, vagy hígabb olaj tudja megszüntetni? Link to comment Megosztás: More sharing options...
h.adam92 Elküldve Március30, 2011 Megoszt Elküldve Március30, 2011 Bár mondom már csak párszáz km a cseréig.. Lehet, hogy azért is kattog, de amúgy eddig nem vettem észre, de lehet visszateszem a gyári levegőszűrőjét is.. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Thor Elküldve Március30, 2011 Megoszt Elküldve Március30, 2011 Bár mondom már csak párszáz km a cseréig.. Lehet, hogy azért is kattog, de amúgy eddig nem vettem észre, de lehet visszateszem a gyári levegőszűrőjét is.. Sűrűbb. 40-es melegoldali viszkozitás pl. . Link to comment Megosztás: More sharing options...
h.adam92 Elküldve Március30, 2011 Megoszt Elküldve Március30, 2011 Sűrűbb. 40-es melegoldali viszkozitás pl. . Kövi olajcserénél ezek jöhetnek szóba: Castrol Edge Sport 0w40, Mobil1 5w40, és Divinöl fullszint 5w50. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Thor Elküldve Március30, 2011 Megoszt Elküldve Március30, 2011 Kövi olajcserénél ezek jöhetnek szóba: Castrol Edge Sport 0w40, Mobil1 5w40, és Divinöl fullszint 5w50. Ha nem sikerült volna 7500-ért 5w40-es Magnatecet vennem akkor én is az Edge Sportot választottam volna <_< Bár ebben a kategóriában azt hiszem már csak az ár dominál, mivel mindegyik minőségi cucc. Link to comment Megosztás: More sharing options...
burns Elküldve Március30, 2011 Megoszt Elküldve Március30, 2011 Sűrűbb. 40-es melegoldali viszkozitás pl. . Én most tettem bele Aral BlueTronic 10W-40-t és hidegen, melegen nyitott és zárt motorháztetőnél egyaránt zajos... A Valvoline 15W-40-nél nem volt ilyen gond... :S furcsa Link to comment Megosztás: More sharing options...
burns Elküldve Március30, 2011 Megoszt Elküldve Március30, 2011 Más téma: Barátnőmet érdekelné, hogy érdemes-e Tigrába invesztálni. Talált egy szimpatikus darabot, de én nem sokat tudok róluk. Igaz, hogy Corsa szív egy másik testben? Illetve egy szégyenletes kérdés részemről, amit fájó szívvel teszek fel... mit tudtok a Honda Accordokról? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Thor Elküldve Március31, 2011 Megoszt Elküldve Március31, 2011 Én most tettem bele Aral BlueTronic 10W-40-t és hidegen, melegen nyitott és zárt motorháztetőnél egyaránt zajos... A Valvoline 15W-40-nél nem volt ilyen gond... :S furcsa Akkor valószínűleg az Aral "zajosabb" mint a Valvoline, de ez nem azért jobb, mert 15W-s. A 0W40 és a 15W40 pont ugyanolyan viszkozitású 100 fokon 13-14mm2/s körüli. Szóval csak hidegen van különbség, mert a 0W-s, 5W-s sokkal sokkal hamarabb "átolajozza a rendszert". Amúgy a 10W40 Durablend nekem is csendes volt. Link to comment Megosztás: More sharing options...
burns Elküldve Március31, 2011 Megoszt Elküldve Március31, 2011 Akkor valószínűleg az Aral "zajosabb" mint a Valvoline, de ez nem azért jobb, mert 15W-s. A 0W40 és a 15W40 pont ugyanolyan viszkozitású 100 fokon 13-14mm2/s körüli. Szóval csak hidegen van különbség, mert a 0W-s, 5W-s sokkal sokkal hamarabb "átolajozza a rendszert". Amúgy a 10W40 Durablend nekem is csendes volt. Hát igen. Elvileg ugyanaz a viszkozitásuk... gyakorlatban azonban némi különbség mégis mutatkozik. Nem tragédia, ennél komolyabb baja is van a szekérnek <_< Link to comment Megosztás: More sharing options...
E547GT Elküldve Április1, 2011 Megoszt Elküldve Április1, 2011 Sziasztok érdeklődnék hogy A1-es c20ne motoros A Vectrába (momentán enyémbe) milyen fajta önindító kell. Per pill aknám nincs, számokat jelzéseket felülről nézve nem találtam. Be lehet-e azonosítani esetleg "látatlanba" ? Ahogy utánanéztem én 2 félét találtam: mindkettő 9 fogas, de egyiknék 1,1KW míg a másiknál 1,4KW indítóáramot írnak ki, illetve a felső fejrészüknél láttam fotókon eltérést. (egyik barázdált másik sima) Csereszabatosak ezek egymással vagy a teljesítményükön kívül is van-e egyéb eltérés? Ja és mindkettőt hozza több program is a gépemhez... Köszi ha esetleg vki tud ebben segíteni. Link to comment Megosztás: More sharing options...
h.adam92 Elküldve Április1, 2011 Megoszt Elküldve Április1, 2011 Nektek is csinálja a vectra hogyha odalépsz neki okádja a gőzt mint a gőzmozdony? <_< Link to comment Megosztás: More sharing options...
burns Elküldve Április1, 2011 Megoszt Elküldve Április1, 2011 Nektek is csinálja a vectra hogyha odalépsz neki okádja a gőzt mint a gőzmozdony? <_< Nekem eddig 4 Opelem volt (benzines), és mindegyik gőzölt. A jelenleginél azonban egyik napról a másikra megnőtt a 'kibocsátás' és két nap alatt hengerfejes is lett. Akkor viszont már a szagán is érzett a fagyálló, illetve ki sem látszott a gőzből. Simán ködfelhőnek álcáztam magam :angry: Link to comment Megosztás: More sharing options...
h.adam92 Elküldve Április1, 2011 Megoszt Elküldve Április1, 2011 Nekem eddig 4 Opelem volt (benzines), és mindegyik gőzölt. A jelenleginél azonban egyik napról a másikra megnőtt a 'kibocsátás' és két nap alatt hengerfejes is lett. Akkor viszont már a szagán is érzett a fagyálló, illetve ki sem látszott a gőzből. Simán ködfelhőnek álcáztam magam :angry: Az jó.. <_< Link to comment Megosztás: More sharing options...
E547GT Elküldve Április1, 2011 Megoszt Elküldve Április1, 2011 Nekem eddig 4 Opelem volt (benzines), és mindegyik gőzölt. A jelenleginél azonban egyik napról a másikra megnőtt a 'kibocsátás' és két nap alatt hengerfejes is lett. Akkor viszont már a szagán is érzett a fagyálló, illetve ki sem látszott a gőzből. Simán ködfelhőnek álcáztam magam <_< Ha odalépsz ezt úgy érted hogy mondjuk ebben a mostani plusz 20 fokban látod a visszapillantó tükörben a gőzfelhőt magad után ? Nekem ilyen vagy ehhez hasonló jelenség télen mínuszban csak lámpánál megállásnál fordult elő (menet közbe nem!) de ahogy néztem a legtöbb autó eregeti hidegbe de ez nem látványos vagy feltűnő nálam meg hátul egy dupla sport dob is befigyel. Ez természetes jelenség páralecsapódás hideg meleg levegő találkozik, de amint pluszba fordul a hőmérő nálam ilyen nincs. Link to comment Megosztás: More sharing options...
burns Elküldve Április2, 2011 Megoszt Elküldve Április2, 2011 Ha odalépsz ezt úgy érted hogy mondjuk ebben a mostani plusz 20 fokban látod a visszapillantó tükörben a gőzfelhőt magad után ? Nekem ilyen vagy ehhez hasonló jelenség télen mínuszban csak lámpánál megállásnál fordult elő (menet közbe nem!) de ahogy néztem a legtöbb autó eregeti hidegbe de ez nem látványos vagy feltűnő nálam meg hátul egy dupla sport dob is befigyel. Ez természetes jelenség páralecsapódás hideg meleg levegő találkozik, de amint pluszba fordul a hőmérő nálam ilyen nincs. Menet közben a visszapillantóban még akkor sem éreztem túl soknak a gőzt, amikor hengerfejes lett. Viszont megállás után beburkolta az egész kocsit. Vized nem fogy? Kipuff nem folyik? Link to comment Megosztás: More sharing options...
ady19 Elküldve Április2, 2011 Megoszt Elküldve Április2, 2011 Ha odalépsz ezt úgy érted hogy mondjuk ebben a mostani plusz 20 fokban látod a visszapillantó tükörben a gőzfelhőt magad után ? Nekem ilyen vagy ehhez hasonló jelenség télen mínuszban csak lámpánál megállásnál fordult elő (menet közbe nem!) de ahogy néztem a legtöbb autó eregeti hidegbe de ez nem látványos vagy feltűnő nálam meg hátul egy dupla sport dob is befigyel. Ez természetes jelenség páralecsapódás hideg meleg levegő találkozik, de amint pluszba fordul a hőmérő nálam ilyen nincs. Nekem is ugyanez a jelenség mint nálad, hogy télen a mínuszokban még előfordult a gőzőlés, de akkor viszont a többi autónál is megfigyelhető volt! Mióta pluszok vannak azóta szinte eltünt ez a jelenség, szóval Ádám szerintem nálad lesz valami bibi.. <_< De az is lehet hogy te egy gőzmozdonyt hajtasz, csak nem tudsz róla! :angry: :P :P Link to comment Megosztás: More sharing options...
jezus80 Elküldve Április2, 2011 Megoszt Elküldve Április2, 2011 Nekemis csak télen van ez a jelenség! De így elmondhatod, hogy köd előtted köd utánad! <_< Link to comment Megosztás: More sharing options...
ady19 Elküldve Április2, 2011 Megoszt Elküldve Április2, 2011 Menet közben a visszapillantóban még akkor sem éreztem túl soknak a gőzt, amikor hengerfejes lett. Viszont megállás után beburkolta az egész kocsit. Vized nem fogy? Kipuff nem folyik? Burns! Most akkor végülis nem adtad el a kocsit?? Nem úgy volt?? Link to comment Megosztás: More sharing options...
moti Elküldve Április2, 2011 Megoszt Elküldve Április2, 2011 Sztetek??? http://www.hasznaltauto.hu/auto/opel/vectr..._16v_gt-4451686 Itt van 15km-re Link to comment Megosztás: More sharing options...
burns Elküldve Április2, 2011 Megoszt Elküldve Április2, 2011 Burns! Most akkor végülis nem adtad el a kocsit?? Nem úgy volt?? Nem tudok zöld ágyra vergődni, hogy menjen, vagy maradjon. Van egy két hiba, amit akkor is meg kell oldanom, ha el akarom adni. Ha azokat rendeztem, akkor kell mérlegelnem a lehetőségeket. Azt már mondtam, hogy sajna nem tudnék mit, venni helyette... én szeretem az opeleket, főleg a vectrát... A sors fintora, hogy ez a dög nem viszonozza az érzéseimet <_< Mellesleg ez tetszene, mint alacsony költségvetésű egyed: http://www.hasznaltauto.hu/auto/opel/vectr...a_a_2.0-4596573 Link to comment Megosztás: More sharing options...
burns Elküldve Április2, 2011 Megoszt Elküldve Április2, 2011 Sztetek??? http://www.hasznaltauto.hu/auto/opel/vectr..._16v_gt-4451686 Itt van 15km-re Meg sem merném kérdezni, hogy a kormánnyal mi lett... (a többi része is ilyen állapotú??) Amúgy ezt én is néztem, csak Debrecentől kicsivel messzebb esik <_< Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts