RAZERX Elküldve Május27, 2012 Megoszt Elküldve Május27, 2012 Szép napot! Rozsdamentes kipufógó rendszerem van 55! A hátsó és a közép dobb is rozsdamentes ! Hozám vágtak egy gázgyorsitót a kérdésem az hogy halkabb lessz a kipufogom szerintetek ha a motor után közvetlen rakom be!!! Tehát motor----gázgyorsitó----középdob-----hátsódob. Mert egy kicsit hangosnak találom és gondolom ha berakom a gázgyorsitót is valamelyest csendesebb lessz!!! Ismeri valaki ezt az oldalt?:http://dairally.net/daihard/chas/MiscCalculators/DaiPipes.htm Link to comment Megosztás: More sharing options...
h.adam92 Elküldve Május29, 2012 Megoszt Elküldve Május29, 2012 Szép napot! Rozsdamentes kipufógó rendszerem van 55! A hátsó és a közép dobb is rozsdamentes ! Hozám vágtak egy gázgyorsitót a kérdésem az hogy halkabb lessz a kipufogom szerintetek ha a motor után közvetlen rakom be!!! Tehát motor----gázgyorsitó----középdob-----hátsódob. Mert egy kicsit hangosnak találom és gondolom ha berakom a gázgyorsitót is valamelyest csendesebb lessz!!! Ismeri valaki ezt az oldalt?:http://dairally.net/daihard/chas/MiscCalculators/DaiPipes.htm Középdob, hátsódob, és hangos? :) Na neee :) Nekem Motor-Katalizátor-Gázgyorsító-Átmenő 60as dob a végén, és így pont zsír a rendszer :) De amúgy felejtsd el, mert semmivel nem lesz halkabb.. Sőőt.. Mivel(elvileg) gázgyorsító, és nagyobb tőle az áramlás, ezért még hangosodhat is :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
RAZERX Elküldve Május29, 2012 Megoszt Elküldve Május29, 2012 Középdob, hátsódob, és hangos? :) Na neee :) Nekem Motor-Katalizátor-Gázgyorsító-átmenő 60as dob a végén, és így pont zsír a rendszer :) De amúgy felejtsd el, mert semmivel nem lesz halkabb.. Sőőt.. Mivel(elvileg) gázgyorsító, és nagyobb tőle az áramlás, ezért még hangosodhat is :) És ha forditva rakom be a gázgyorsitót!!!??? :pinch: Középső dob a bmw 750 van bent! szerintem hangosab csak nem lessz! inbkább a fizikán alapulva max a hengeró meg marad csak egyenletesebb lessz a morgás... Nekem nincs katalizátorom szerintem az sokat tompit már ha nincs ki herélve! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Bundee Elküldve Május29, 2012 Megoszt Elküldve Május29, 2012 És ha forditva rakom be a gázgyorsitót!!!??? :pinch: Középső dob a bmw 750 van bent! szerintem hangosab csak nem lessz! inbkább a fizikán alapulva max a hengeró meg marad csak egyenletesebb lessz a morgás... Nekem nincs katalizátorom szerintem az sokat tompit már ha nincs ki herélve! Ha spirálos és fordítva teszed fel akkor nemtörténik semmi, de ha kúpos (diffúzor-konfúzor) akkor gyakorlatilag fojtást teszel a motorra. Igazából ha jól teszed fel, valamilyen szinten akkor is, ennél az elv ugyanaz, mint a kétütemű motorok rezonátorában: bizonyos fordulatszámon (és annak szűk környezetében) a kialakuló nyomáshullámok kedvezően alakítják a motor gázcseréjét. Kérdés, hogy szelepelt, közös leömlős négyütemű motor esetén van-e értelme illetve pozitív haszna, vagy inkább placebó :) A katalizátor tompításának mértékét nem tudom, de középdobból kiszakadt csővel elviselhetetlenül hangos volt a kocsi :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
wookie Elküldve Május29, 2012 Megoszt Elküldve Május29, 2012 AZ ilyen "gázgyorsító" meg hasonló csoda dolgokat szerintem el kéne már felejteni. Gázlengések vannak a 4t rendszerben is, pont ezért kell hangolni ott is a kipufogót, meg a szívórendszert, stb, de ezek csak akkor működnek, ha minden mindennel összhangban van. Egy rosszul hangolt kipufogórendszer itt is ugyanazt okozza, mint simsonnál a bolti gagyirezó, kihúzza a friss töltetet is a hengerből, ezzel nem hogy a teljesítményt nem növeli, de még túlfogyasztást is okoz. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Alex75 Elküldve Május30, 2012 Megoszt Elküldve Május30, 2012 Ismeri valaki ezt az oldalt?:http://dairally.net/daihard/chas/MiscCalculators/DaiPipes.htm Mit szeretnél ezzel? A mi szintünkön felesleges ennyire belebonyolódni, nem versenyautók ezek. Az 55-ös rendszer pedig 2.0-hoz is bőségesen elég, 1.6-1.8-ra még sok is. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Thor Elküldve Május30, 2012 Megoszt Elküldve Május30, 2012 ... Nekem nincs katalizátorom szerintem az sokat tompit már ha nincs ki herélve! Egy jó konfiggal nem kellene, hogy nagyon nagyon hangosnak érezd a dolgot. Szerintem meg kellene nézni valahogy azokat a dobokat, lehet hogy már semmi gyapot sincs bennük. A katalizátor rengeteget számít, hangban és teljesítményben is redukál. Link to comment Megosztás: More sharing options...
h.adam92 Elküldve Május30, 2012 Megoszt Elküldve Május30, 2012 Egy jó konfiggal nem kellene, hogy nagyon nagyon hangosnak érezd a dolgot. Szerintem meg kellene nézni valahogy azokat a dobokat, lehet hogy már semmi gyapot sincs bennük. A katalizátor rengeteget számít, hangban és teljesítményben is redukál. Hát nemtudom. Nekem mikor eltörött a gyári katalizátorom és kiheréltem, akkor sem volt hangosabb, csak nagyon buta "fazék" hangja volt, és erősebb sem volt egy csöppet sem! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Thor Elküldve Május30, 2012 Megoszt Elküldve Május30, 2012 Hát nemtudom. Nekem mikor eltörött a gyári katalizátorom és kiheréltem, akkor sem volt hangosabb, csak nagyon buta "fazék" hangja volt, és erősebb sem volt egy csöppet sem! Nekem mivel szerelhető a kati, így van viszonyítási alapom. Sok km volt már így is úgy is. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Alex75 Elküldve Május31, 2012 Megoszt Elküldve Május31, 2012 Hát nemtudom. Nekem mikor eltörött a gyári katalizátorom és kiheréltem, akkor sem volt hangosabb, csak nagyon buta "fazék" hangja volt, és erősebb sem volt egy csöppet sem! Nem herélni kell, hanem egy csővel helyettesíteni. Egy herélt kati kb. úgy működik, mint egy átmenő dob, de mivel nincs benne a hangtompításért felelő gyapot, berezonál. Herélt állapotában is fojt vmennyit, hiszen a gáz ott hirtelen kitágul, lassul. Az ideális kipufogó az a leömlőtől kezdve egy állandó átmérőjű (v. szűkülő?) egyszerű cső. A dobokra leginkább a hangtompítás miatt van szükség. Link to comment Megosztás: More sharing options...
RAZERX Elküldve Május31, 2012 Megoszt Elküldve Május31, 2012 Szép napot! beraktam a gázgyorsitót és szép egyenletes lágy közép mély hangja lett!!! pont annyival csendesebb amennyivel szeretem volna! tehát nem igaz az hogy nem tompít! azelőtt kicsit repedt fazék üvöltő hangja volt!!! gázgyorsitó mint olyan tuti nem számít bele a teljesítménybe mert se rosszabb se jobb nem lett vele! viszont a legfeltűnőbb hogy egyenletes a hangja!!! Link to comment Megosztás: More sharing options...
ady19 Elküldve Június1, 2012 Megoszt Elküldve Június1, 2012 ..... középdobból kiszakadt csővel elviselhetetlenül hangos volt a kocsi :D Ez volt szerencsém tavaly kipróbálni! :( Ugyanígy jártam! Tiszta versenyautó lett a kocsiból,20-30km után már fájt a fejem a hangtól! Link to comment Megosztás: More sharing options...
öcsibácsi Elküldve Június3, 2012 Megoszt Elküldve Június3, 2012 Érdekel valakit olcsó szállás? 2500ft/fő/éj faházban! Hévízen lesz összeröffenés aug 24-26. Ott lesz pár emberke innen is + én is a családdal. Nekem vagy Misinek, alias Astrásgyereknek lehet jelezni. Jött volna ő is, csak másképp alakult. :( Link to comment Megosztás: More sharing options...
Atesz857 Elküldve Június5, 2012 Megoszt Elküldve Június5, 2012 Sziasztok! Megint adot melot a veci az a gond most hogy nagyvaloszinüséggel hengerfejes mert kevés göz és vicseppek jönnek a kipufogobol. Az lenne a kérdésem hogy szerintetek lehetséges az hogy csak tömités mert ugyebár csak kevés viz jön belöle ill a tágulásin nem tört fel a viz de az alapjárat a viztöl pfff elég tré. Tudom igy látatlanban ez elég hülye kérdés de a mértéke miatt gondolom hogy csak az. Vélemény? Elöre is kösz Link to comment Megosztás: More sharing options...
megadave Elküldve Június5, 2012 Megoszt Elküldve Június5, 2012 Sziasztok! Megint adot melot a veci az a gond most hogy nagyvaloszinüséggel hengerfejes mert kevés göz és vicseppek jönnek a kipufogobol. Az lenne a kérdésem hogy szerintetek lehetséges az hogy csak tömités mert ugyebár csak kevés viz jön belöle ill a tágulásin nem tört fel a viz de az alapjárat a viztöl pfff elég tré. Tudom igy látatlanban ez elég hülye kérdés de a mértéke miatt gondolom hogy csak az. Vélemény? Elöre is kösz Minden kipuffból jön víz menet közben, mert a pára kicsapódik benne. No para! Az alapjáratod meg mástól sz@r. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Thor Elküldve Június5, 2012 Megoszt Elküldve Június5, 2012 Sziasztok! Megint adot melot a veci az a gond most hogy nagyvaloszinüséggel hengerfejes mert kevés göz és vicseppek jönnek a kipufogobol. Az lenne a kérdésem hogy szerintetek lehetséges az hogy csak tömités mert ugyebár csak kevés viz jön belöle ill a tágulásin nem tört fel a viz de az alapjárat a viztöl pfff elég tré. Tudom igy látatlanban ez elég hülye kérdés de a mértéke miatt gondolom hogy csak az. Vélemény? Elöre is kösz Mennyi víz fogy? Link to comment Megosztás: More sharing options...
h.adam92 Elküldve Június5, 2012 Megoszt Elküldve Június5, 2012 Sziasztok! Megint adot melot a veci az a gond most hogy nagyvaloszinüséggel hengerfejes mert kevés göz és vicseppek jönnek a kipufogobol. Az lenne a kérdésem hogy szerintetek lehetséges az hogy csak tömités mert ugyebár csak kevés viz jön belöle ill a tágulásin nem tört fel a viz de az alapjárat a viztöl pfff elég tré. Tudom igy látatlanban ez elég hülye kérdés de a mértéke miatt gondolom hogy csak az. Vélemény? Elöre is kösz 1éve volt fenn a remusdob hátul, mikor levettem, kb. 5liter víz kifolyt belőle, ha nem több!!! és nem volt hengerfejes, mert a hűtővíz meg nem fogyott! Ha nem fogy a hűtőfolyadékot, akkor nincs ok aggodalomra! Amit eddig láttam opelokat(főként F astra 1,4-1,6. Emelkedőn való induláskor szó szerint mint ha csapot nyitottál volna ki, úgy ömlött a kipuból a víz! :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Atesz857 Elküldve Június5, 2012 Megoszt Elküldve Június5, 2012 A vizfogyás még kérdéses mert valahol ereszt a gumicsö. Ma feltöltöttem aztán nézegetem. Azért gondolom hogy hengerfej mert ha a kipufhoz teszed a kezed közel akkor kb 1-2 perc mulva nedves lesz a tenyered meg egy két csep is láthato. Azt nemértem hogy nem pezseg a tágulási. Link to comment Megosztás: More sharing options...
h.adam92 Elküldve Június5, 2012 Megoszt Elküldve Június5, 2012 A vizfogyás még kérdéses mert valahol ereszt a gumicsö. Ma feltöltöttem aztán nézegetem. Azért gondolom hogy hengerfej mert ha a kipufhoz teszed a kezed közel akkor kb 1-2 perc mulva nedves lesz a tenyered meg egy két csep is láthato. Azt nemértem hogy nem pezseg a tágulási. Nyald meg a kezedről a cuccost ami kijön. Ha édes akkor fagyálló, ha nem akkor kondenzvíz. Enyém is ugyanilyen, nyugodt szívvel aludj csak, mert énszerintem semmi baja az autódnak!:) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Atesz857 Elküldve Június5, 2012 Megoszt Elküldve Június5, 2012 Oké majd nyalakszok:) Mindenesetre ez biztato! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Thor Elküldve Június6, 2012 Megoszt Elküldve Június6, 2012 Nyald meg a kezedről a cuccost ami kijön. Ha édes akkor fagyálló, ha nem akkor kondenzvíz. Enyém is ugyanilyen, nyugodt szívvel aludj csak, mert énszerintem semmi baja az autódnak! :) Neked hogy muzsikál? Olaj folyik még a szelepfedélnél? Link to comment Megosztás: More sharing options...
wookie Elküldve Június8, 2012 Megoszt Elküldve Június8, 2012 A kipufogóból jövő víz egyszerű magyarázata, a katalizátor. Mivel ez a feladata. Ártalmatlanná tenni a maradék elégetlen anyagokat a kipugázban. Ideális esetben csak víz jönne a kipuból, de mint tudjuk, olyan nincs. Amelyik autókban nincs kati, az nem is köp vizet magából. Link to comment Megosztás: More sharing options...
RAZERX Elküldve Június8, 2012 Megoszt Elküldve Június8, 2012 Szép napot! wookie! Mi lett a torló levegős projectedel??? Link to comment Megosztás: More sharing options...
wookie Elküldve Június8, 2012 Megoszt Elküldve Június8, 2012 Áll. A cső bent van, van egy kellemes kis szívóhangja a motornak, de még nincs meg a beömlő rész. Ha lesz időm fojtatom. Most máson van a hangsúly. Link to comment Megosztás: More sharing options...
RAZERX Elküldve Június8, 2012 Megoszt Elküldve Június8, 2012 Áll. A cső bent van, van egy kellemes kis szívóhangja a motornak, de még nincs meg a beömlő rész. Ha lesz időm fojtatom. Most mÁson van a hangsúly. Miylen átmérő idomot használsz 80-as? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts