Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Recommended Posts

• Hozzászólások 6,1k
  • Létrehozva
  • Legutolsó válasz

Legtöbb hozzászólás

Elküldve
Szép napot!

Meg tudná valaki mondani hogy a vékonyabb karter gáz cső ami a szívócsonkba csatlakozik a szelepfedéltől az annak mi a szerepe???

Senki????

Elküldve
Senki????

Szerintem melegíti a szívócsonkot, vagy nemtudom.. Én lekötöttem, ugyanúgy azt is ami a szívócsőbe ment bele.. :) Nekem ne köpködje ott tele minden szarral a torkot.. :lol: Én sem szeretném ha valaki olajgőzt spriccelne a torkomba.. ;)

Elküldve
Még akkor sem, ha mérnök így tervezte meg? :-)

A karrteagáz vizavezetése a motorba felesleges és rossz!!!

Ezt csak környezet kímélésből oldották meg így!!!

Azért kérdem mert lecsapatott teszek a vekibe pontosan azért hogy az én torkomba se öntsenek semmiféle trutyit!!!

Több szempontból is hasznos kipufogó rendszer stb..

De hogy annak a vékony csőnek mi szerepe van fogalmam sincsen!

Melegíteni a torkot !!!! oszt minek mikor kb. 10 perc kellene neki télen hogy fel melegedjen arra ott van a kipufogó hője mármint ha működik az vákuumos csappantyú szelep a légszűrőházba.

Elküldve
A karrteagáz vizavezetése a motorba felesleges és rossz!!!

Ezt csak környezet kímélésből oldották meg így!!!

Azért kérdem mert lecsapatott teszek a vekibe pontosan azért hogy az én torkomba se öntsenek semmiféle trutyit!!!

Több szempontból is hasznos kipufogó rendszer stb..

De hogy annak a vékony csőnek mi szerepe van fogalmam sincsen!

Melegíteni a torkot !!!! oszt minek mikor kb. 10 perc kellene neki télen hogy fel melegedjen arra ott van a kipufogó hője mármint ha működik az vákuumos csappantyú szelep a légszűrőházba.

kartergáz ja, csak a folytószelep után általában vákuum van, ezért gyenge vákuumot tart a forgattyúsházban, ami picit csökkent a fogyin.

Elküldve
kartergáz ja, csak a folytószelep után általában vákuum van, ezért gyenge vákuumot tart a forgattyúsházban, ami picit csökkent a fogyin.

Értem és kösz ezt még autszerelök sem birták megmondani hogfya vékony csőnek mi szerepe van pedig én is az vagyok!

Hát nem tudom hogy menyivel lehet kevesebb a fogyasztás szerintem alig mérhető ha egyáltalán lehet mérni!

Elküldve
Értem és kösz ezt még autszerelök sem birták megmondani hogfya vékony csőnek mi szerepe van pedig én is az vagyok!

Hát nem tudom hogy menyivel lehet kevesebb a fogyasztás szerintem alig mérhető ha egyáltalán lehet mérni!

Miért érdekel annyira?

Elküldve

Arra is jó az a kis cső, hogy a felesleges nyomást kivezeti a szelepfedél alól és így nem nyomja annyira az olajat át a tömítésen. ;)

Ádám nem ezért olajos neked ott minden? :lol:

Elküldve
Arra is jó az a kis cső, hogy a felesleges nyomást kivezeti a szelepfedél alól és így nem nyomja annyira az olajat át a tömítésen. :)

Ádám nem ezért olajos neked ott minden? :lol:

Mondasz valamit!

Pont ezen gondolkoztam most amikor cseréltem az olajat. Olajmentesre letakarítottam mindent és azóta nincs folyás a szelepfedélnél. Lehet kipréselte az új pasztázott tömítésen, mert akkora volt a nyomás akkor valamiért ;)

Az biztos hogy most csontszáraz (0W40 Edge-el is).

Elküldve
Nem tudom hány napnyi felvételből készült, de akkor is borzalom. :lol:

Háááát ez így van én járok Ukrajnába havi szinten de igen igen érdekes a közlekedés meg kell szokni pláne mikor a főút közepén hiányzik a szenyviz akna fedél és te mész úgy kb 80km sebességgel volt egy pár hajmeresztő élményem!!!

Elküldve
Háááát ez így van én járok Ukrajnába havi szinten de igen igen érdekes a közlekedés meg kell szokni pláne mikor a főút közepén hiányzik a szenyviz akna fedél és te mész úgy kb 80km sebességgel volt egy pár hajmeresztő élményem!!!

:lol: :D :devlish:

Ijjh, az komoly...

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.