ady19 Elküldve Október30, 2010 Megoszt Elküldve Október30, 2010 Attól az még az antennája, viszont gyaníthatóan valaki már próbálkozott vele. Addig nincs baj, míg csak test-re próbálta kötni. Ha +-ra tette akkor lehet, hogy már kampec vevőmodul....... Nos a mai riasztók nagy része már úgy készül, hogy fognak egy PIC nevű kis programozható IC-t, írnak rá egy riasztós programot, körberakják ennek megfelelően alkatrészekkel és fene nagy reklámot csapva eladják. Mivel a PIC-ben fut egy program, ezért úgy viselkedhet, mint egy számítógép ( végülis annak egy fenemód lebutított verziója) ha eltéved a program megvadul és vagy hülyeségeket csinál vagy semmit sem (látszólag). Amikor ki-be kapcsolod gyakorlatilag alaphelyzetbe állítasz mindent. Sztem egy próbát megér, bár ha már piszkálták a cuccot....... :o Jaj ne! Pedig kezdtem szépen lassan beleélni magam hogy lehet hogy meg lehet csináltatni még ha kis anyagi ráfordítással is! Mindegy! Azért megpróbálom a kulccsal majd azt amit írtál! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Thor Elküldve Október30, 2010 Megoszt Elküldve Október30, 2010 Jaj ne! Pedig kezdtem szépen lassan beleélni magam hogy lehet hogy meg lehet csináltatni még ha kis anyagi ráfordítással is! Mindegy! Azért megpróbálom a kulccsal majd azt amit írtál! Ne add fel :o Link to comment Megosztás: More sharing options...
ady19 Elküldve Október30, 2010 Megoszt Elküldve Október30, 2010 Bizony bizony! Jól mondja Öcsibácsi-Barát. Engem is megviccelt a riasztó most amikor legallyaztam a kárpitokat és kilincseket. Bezárt minden ajtót :o Ki kellett ideiglenesen iktatnom, mert riogatott folyamatosan :D Na az se lehetett semmi! Amúgy neked is ilyen riasztód van Thor??? Link to comment Megosztás: More sharing options...
ady19 Elküldve Október30, 2010 Megoszt Elküldve Október30, 2010 Ne add fel :o Ááááá, nem arról vagyok híres hogy bármit is feladok! Vagy így, vagy úgy de egyszer jó lesz ez is! :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Breki Elküldve Október30, 2010 Megoszt Elküldve Október30, 2010 Jaj ne! Pedig kezdtem szépen lassan beleélni magam hogy lehet hogy meg lehet csináltatni még ha kis anyagi ráfordítással is! Mindegy! Azért megpróbálom a kulccsal majd azt amit írtál! Ne add fel :o Ne bizony. Amíg a PIC müxik, addig javítható...... :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
ady19 Elküldve Október30, 2010 Megoszt Elküldve Október30, 2010 Ne bizony. Amíg a PIC müxik, addig javítható...... :o Amúgy ha a kulcsra se csinál semmit akkor utána mi lenne a következő lépés szerinted?? Vigyem valami szakihoz?? Link to comment Megosztás: More sharing options...
öcsibácsi Elküldve Október30, 2010 Megoszt Elküldve Október30, 2010 Menj át vele Kistarcsára Brekihez. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Breki Elküldve Október30, 2010 Megoszt Elküldve Október30, 2010 Amúgy ha a kulcsra se csinál semmit akkor utána mi lenne a következő lépés szerinted?? Vigyem valami szakihoz?? Ha a riasztód kap feszt, a ki-be kapcs után elvileg be kéne kapcsolódnia ( a led a műszerfalon elkezd villogni, vagy lezárja a központit vagy nem, vagy elkezd vinnyogni vagy nem. Ez a része azon múlik milyen programot írtak hozzá), de jobb ha lehúzva tartod az ablakot, nehogy lezárja az ajtókat és ne tudd kinyitni. Ha már ad valami életjelet nyomogathatod a távokat. Mondjuk azt ellenőrizheted előtte, hogy az elemek milyen állapotban vannak. Menj át vele Kistarcsára Brekihez. Ez is egy lehetséges megoldás :D :o Link to comment Megosztás: More sharing options...
öcsibácsi Elküldve Október30, 2010 Megoszt Elküldve Október30, 2010 Csináltam töklámpásokat a srácoknak, majd holnap dobok fel róluk képet. :o Link to comment Megosztás: More sharing options...
Breki Elküldve Október30, 2010 Megoszt Elküldve Október30, 2010 Csináltam töklámpásokat a srácoknak, majd holnap dobok fel róluk képet. :o Én holnapra terveztem, hogy megcsinálom a lánynak. Azon múlik lesz-e címem napközben meg estére kedvem :D :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
ady19 Elküldve Október30, 2010 Megoszt Elküldve Október30, 2010 Ha a riasztód kap feszt, a ki-be kapcs után elvileg be kéne kapcsolódnia ( a led a műszerfalon elkezd villogni, vagy lezárja a központit vagy nem, vagy elkezd vinnyogni vagy nem. Ez a része azon múlik milyen programot írtak hozzá), de jobb ha lehúzva tartod az ablakot, nehogy lezárja az ajtókat és ne tudd kinyitni. Ha már ad valami életjelet nyomogathatod a távokat. Mondjuk azt ellenőrizheted előtte, hogy az elemek milyen állapotban vannak. Nos anno, kb. 1 hónapja mikor felvetődött ez a téma a távirányító illetve a visszajelző lámpa kapcsán akkor kipróbálgattam a távírányítón a gombokat! Az egyiket tök jól veszi, mert én a piros lámpa a nyomás hatására, a másiknál viszont kb. a 3-4. után villant fel! Szóval az sem teljesen jó szerintem... :D Amúgy olyan esetben ha meghal a távirányító időközben és netalántán elkezd vinyogni a kocsi akkor az ember mi az istent tud csinálni?? Szétvered a riasztót?? :) :) Menj át vele Kistarcsára Brekihez. Ez is egy lehetséges megoldás :( :o Köszönöm a lehetőséget, bár nem te ajánlottad fel elsőként de azért nem zargatnálak feleslegesen ha lehet! Mondjuk Kistarcsa nincs is messze, szóval még az is megoldható lenne ha esetleg minden bukik... :( Link to comment Megosztás: More sharing options...
Breki Elküldve Október30, 2010 Megoszt Elküldve Október30, 2010 Nos anno, kb. 1 hónapja mikor felvetődött ez a téma a távirányító illetve a visszajelző lámpa kapcsán akkor kipróbálgattam a távírányítón a gombokat! Az egyiket tök jól veszi, mert én a piros lámpa a nyomás hatására, a másiknál viszont kb. a 3-4. után villant fel! Szóval az sem teljesen jó szerintem... :D Amúgy olyan esetben ha meghal a távirányító időközben és netalántán elkezd vinyogni a kocsi akkor az ember mi az istent tud csinálni?? Szétvered a riasztót?? :) :) Köszönöm a lehetőséget, bár nem te ajánlottad fel elsőként de azért nem zargatnálak feleslegesen ha lehet! Mondjuk Kistarcsa nincs is messze, szóval még az is megoldható lenne ha esetleg minden bukik... :( Erre való az a kis kulcs. :D Az ajánlat áll, rajtad múlik...... :o csak szólj előtte :( Link to comment Megosztás: More sharing options...
ady19 Elküldve Október30, 2010 Megoszt Elküldve Október30, 2010 Erre való az a kis kulcs. :( Az ajánlat áll, rajtad múlik...... :o csak szólj előtte :( Valóban igazad van! Ez hülye kérdés volt részemről... :D Azt hiszem kicsit fáradt vagyok már... :) Amúgy nagy szaki vagy a témában?? Mert nagyon úgy veszem észre hogy igencsak értesz a riasztós dolgokhoz... :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Breki Elküldve Október30, 2010 Megoszt Elküldve Október30, 2010 Amúgy nagy szaki vagy a témában?? Mert nagyon úgy veszem észre hogy igencsak értesz a riasztós dolgokhoz... :o Ööööö....maradjunk annyiban, hogy láttam már néhányat. Mikor az előző astrámban a riasztó feladta a harcot, megpunnyadt a PIC. Pusztán lustaságból ( meg anyagi okokból) építettem másikat az előző bekötéseit használva. A franc se fogja átmadzagolni az autót. :) Barátom megírta a programot, én meg építettem egy hardvert hozzá. Bedugtam a stekkert és működött. 2 délután összehoztam :) :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Thor Elküldve Október30, 2010 Megoszt Elküldve Október30, 2010 Na az se lehetett semmi! Amúgy neked is ilyen riasztód van Thor??? Nem, teljesen más :o Ááááá, nem arról vagyok híres hogy bármit is feladok! Vagy így, vagy úgy de egyszer jó lesz ez is! :D Helyes helyes :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
ady19 Elküldve Október30, 2010 Megoszt Elküldve Október30, 2010 Ööööö....maradjunk annyiban, hogy láttam már néhányat. Mikor az előző astrámban a riasztó feladta a harcot, megpunnyadt a PIC. Pusztán lustaságból ( meg anyagi okokból) építettem másikat az előző bekötéseit használva. A franc se fogja átmadzagolni az autót. :) Barátom megírta a programot, én meg építettem egy hardvert hozzá. Bedugtam a stekkert és működött. 2 délután összehoztam :) :D wazz, akkor te nem csak láttál ilyet hanem magyarán szólva építettél is egyet! :o Neked is amúgy ilyen riasztód volt/van??? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Thor Elküldve Október30, 2010 Megoszt Elküldve Október30, 2010 Ööööö....maradjunk annyiban, hogy láttam már néhányat. Mikor az előző astrámban a riasztó feladta a harcot, megpunnyadt a PIC. Pusztán lustaságból ( meg anyagi okokból) építettem másikat az előző bekötéseit használva. A franc se fogja átmadzagolni az autót. :) Barátom megírta a programot, én meg építettem egy hardvert hozzá. Bedugtam a stekkert és működött. 2 délután összehoztam :) :D Az szép! Respect! :o Link to comment Megosztás: More sharing options...
ady19 Elküldve Október30, 2010 Megoszt Elküldve Október30, 2010 Más téma: Már a keresek topicba is írtam de ha valaki tud Vectrára való eladó acélfelnit jó áron az légyszi szóljon már! 14" vagy 15"-ös kellene mert ahhoz szeretnék tavasszal zsír új tappancsokat is venni, de előtte azért nem ártana ha meglenne a felni! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Breki Elküldve Október30, 2010 Megoszt Elküldve Október30, 2010 wazz, akkor te nem csak láttál ilyet hanem magyarán szólva építettél is egyet! :) Neked is amúgy ilyen riasztód volt/van??? Nem, a mostaniba az előző tulaj rakatott Meta system nevű riogatót, bár ezt is kellett már javítani, de megbízhatóan műxik. :o Az szép! Respect! :D :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
ady19 Elküldve Október30, 2010 Megoszt Elküldve Október30, 2010 Nem, a mostaniba az előző tulaj rakatott Meta system nevű riogatót, bár ezt is kellett már javítani, de megbízhatóan műxik. :o :) Hmm, értem! Hát akkor elmondhatjuk hogy szaki vagy! :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
öcsibácsi Elküldve Október31, 2010 Megoszt Elküldve Október31, 2010 Hmm, értem! Hát akkor elmondhatjuk hogy szaki vagy! :o Én megmondtam. :D (nekem is segített már) :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
ady19 Elküldve Október31, 2010 Megoszt Elküldve Október31, 2010 Na megint jöttem egy kicsit nyavalyogni! :D Olyan kérdésem lenne hozzátok hogy szerintetek hogyan tudnám kiszedni azt a csavart ami kb. 2 hónapja esett be szerelés közben az első szélvédőnél levő levegőztetőbe vagy nem tudom hogy hívják pontosan ezt a helyet! :o A lényeg az hogy oda esett be ahonnan lehet fújatni a levegőt a szélvédőre! A csavar pontosabban az anyósülés felőli oldalon van! Nagyon szét kell bombázni hozzá a kocsit?? Megmondom azt is hogy miért kéne ez nekem! Azért mert kb. 1 hónapja van az hogy bizonyos sebességnél, amikor a motor úgy rezonál akkor ez a csavar elég fura hangokat produkál ott bennt, plusz nem akarom hogy bármi kárt tegyen ott valamiben... Link to comment Megosztás: More sharing options...
isi Elküldve Október31, 2010 Megoszt Elküldve Október31, 2010 valami mágneses csavarhúzóval vagy valami ilyesmivel próbáltad már? Link to comment Megosztás: More sharing options...
ady19 Elküldve Október31, 2010 Megoszt Elküldve Október31, 2010 valami mágneses csavarhúzóval vagy valami ilyesmivel próbáltad már? Nem probáltam mert szerintem ahhoz hogy kiszedjem eléggé erős mágnes kéne, nem?? Egy szimpa mágneses csavarhúzó kétlem hogy kiszedné.... :o Link to comment Megosztás: More sharing options...
tgabika76 Elküldve Október31, 2010 Megoszt Elküldve Október31, 2010 El kell keserítselek, kívülről nem férsz hozzá sehogy sem. Egy megoldás maradt: műszerfal le. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts