Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Recommended Posts

Elküldve
On 2/14/2020 at 5:06 PM, zotya975 said:

Az a baj hogy ez szerintem csak 6-os csavar aminek kb 5-ös a magja. Elég nehéz pontosan belefúrni, felhegeszteni is necces mert valószinű újból le fog törni amint megpróbálod kitekerni. Ez egy termosztátház? Nem lehet az egészet cserélni bontottra? 

Termosztát ház igen 

• Hozzászólások 6,1k
  • Létrehozva
  • Legutolsó válasz

Legtöbb hozzászólás

Elküldve
11 órája, nistvan98 írta:

Termosztát ház igen 

Hát ha szerencséd van akkor kijön az aluból a vas csavar, én az ilyen 6-os csavart a leömlőből sehogysem tudtam kiszedni. Végülis felfúrtam 8-asra és újra meneteztem. Persze ehhez kell hogy legyen anyagvastagság.

Elküldve
On 2017. 06. 20. at 18:53, wookie írta:

A1 es vectrám van,hátsó csapágyat szeretnék cserélni kúpos tengelycsonkal együtt!!Ilyen tengelycsonkot lehet még kapni újat valahol,mert nem igen találtam!

válaszodat köszönöm!!

Elküldve
6 órája, wookie írta:

Csak a csapágyat cseréled. 3000ft-ért.mar minőségit kapsz. 

Köszi szépen!

Milyen márkát érdemes választani?

Tengelyt érdemes cserélnem?az nem szokott elkopni?Nem nagyon találtam ilyen tengelyt a neten!

Elküldve (edited)
12 órája, niuss írta:

Köszi szépen!

Milyen márkát érdemes választani?

Tengelyt érdemes cserélnem?az nem szokott elkopni?Nem nagyon találtam ilyen tengelyt a neten!

Tengelyt nem szokták cserélni csak ha bemaródás van rajta.Két csapágy meg szimering aztán had szóljon.Bemaródás sem lesz csak ha megforogna rajta a csapágy gyűrű de az is csak akkor ha összetörne a csapágy

Módosítva : kingblue
Elküldve
1 óra, kingblue írta:

Tengelyt nem szokták cserélni csak ha bemaródás van rajta.Két csapágy meg szimering aztán had szóljon.Bemaródás sem lesz csak ha megforogna rajta a csapágy gyűrű de az is csak akkor ha összetörne a csapágy

köszi 

Remélem nem lesz nagy szívás :)

Elküldve
14 perce, nistvan98 írta:

Sziasztok, ez a gyertyakép megfelelő ? Kissé feketék ennek az oka hogy olajjal volt bekenve a henger fala, fehéresség nem vízre utal vagy ez így jó ? Fehérnek kell lenni igen de ez olyan furcsán fehér

https://kepkuldes.com/image/39Tcu0

Hát ez inkább kormos.Ezeket a gyertyákat már ne rakd be Kuka mind.El van fogyva a középső elektróda mindegyiknél.

Elküldve
1 hour ago, kingblue said:

Hát ez inkább kormos.Ezeket a gyertyákat már ne rakd be Kuka mind.El van fogyva a középső elektróda mindegyiknél.

távol áll tőlem az ilyesmi módszer, de addig nem akartam többet költeni rá míg nem jár, mai nap folyamán egészben sikerült beindítani, egy hőgombán kivül minden működik a kocsin, a két külső gyertya egyébként új ! :) kettő ngk és kettő champion,  de működik !! mehet a lakatolás. 

• Like 1
  • 5 months later...
Elküldve

Sziasztok. Következő a kérdésem : van egy 1995ös X16sz vectrám, amiben van ABS is ... Van egy másik , amiben egy c20ne pihen már rég óta , de ez viszont nem ABS , és fedélzeti számítógép sincs benne... Nos motort szeretnék cserélni , x16sz helyére c20ne.. megoldható , hogy ne keljen kábelköteget cserélni ? Olvastam hogy valaki 16se-cserélt 16nzről és ott is csak a sorrendet kellet megfordítani... Ha mégis kellene akkor csak gondolom az ecu kábelkötegét kell cserélni ? Továbbá az ABS rendszer egy külön rendszer az egész autóban , ecuhoz nincsen köze ?? Köszönöm szépen

Elküldve
15 órája, nistvan98 írta:

Sziasztok. Következő a kérdésem : van egy 1995ös X16sz vectrám, amiben van ABS is ... Van egy másik , amiben egy c20ne pihen már rég óta , de ez viszont nem ABS , és fedélzeti számítógép sincs benne... Nos motort szeretnék cserélni , x16sz helyére c20ne.. megoldható , hogy ne keljen kábelköteget cserélni ? Olvastam hogy valaki 16se-cserélt 16nzről és ott is csak a sorrendet kellet megfordítani... Ha mégis kellene akkor csak gondolom az ecu kábelkötegét kell cserélni ? Továbbá az ABS rendszer egy külön rendszer az egész autóban , ecuhoz nincsen köze ?? Köszönöm szépen

C14NZ-SE váltáskor csak az ECU kábelköteget kellett cserélnem, a motortéri másik kábelköteggel, ( akku önindító, olajgomba..stb) csak össze kellett dugni. Az ABS szerintem teljesen külön van. 

• Like 1
Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.