telo Elküldve Január4, 2005 Megoszt Elküldve Január4, 2005 Tényleg ennyire rossz ez a moci, mint ahogy azt a totalcar-on is írják? http://totalcar.hu/teszt/astra200418/ http://totalcar.hu/teszt/tigrattbem/ http://totalcar.hu/teszt/nubira18cdx/ Ez a 125 lovas, ugye? Tudja vki, mik a pontos adatai (motorkód, forgatónyomaték, fordulatszámok)? Az gondolom nem teljesen fedi a valóságot, amit a H Astra teszt végén írnak, hogy a max forgatónyomaték 165 Nm 5600 1/min-nél? Vannak vkinek személyes tapasztalatai ezzel a motorral? Régi 1.8-asokkal esetleg vkinek vmi tapasztalata, összehasonlítási alapja? Link to comment Megosztás: More sharing options...
uhuhu Elküldve Január4, 2005 Megoszt Elküldve Január4, 2005 A totálkárosok köcsögök. még opelre sose mondtak jót. amugy ez a motor a Z18Xe motor, ami 2001 óta van az összes opelben. épp most volt nálunk egy asztra 271.000 km-rel és épp Z18XE motor van benne :oops: szoval tényleg szar motor 8) Link to comment Megosztás: More sharing options...
telo Elküldve Január4, 2005 Szerző Megoszt Elküldve Január4, 2005 A totálkárosok értelmifogyatékosök. még opelre sose mondtak jót. amugy ez a motor a Z18Xe motor, ami 2001 óta van az összes opelben. épp most volt nálunk egy asztra 271.000 km-rel és épp Z18XE motor van benne :oops: szoval tényleg szar motor 8) Javítanom kell magam, a Tigra írott tesztjében a motort nem húzzák le, csak a TV adásban tette azt Karotta, aki a menetdinamikát hiányolta belőle (gyári gyorsulást nem tudta reprodukálni). A motor (idézve a H Astra tesztből) "nyúlós, határozatlan és gyengécske". Tényleg ilyen? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tom Elküldve Január4, 2005 Megoszt Elküldve Január4, 2005 Tényleg nagyon primitív teszteket közölnek az Opelekről. Teljesen elfogult és alaptalan. Egyszerűen nevetséges. Amióta láttam az első H Astrás azóta nem gyakran olvasom a honlapot. Pedig kár, kedveletem... Egyedül a Speedster tetszett nekik, de hát az kinek ne teszne. :twisted: Bár ott is kiemleték, hogy igazából ez Lotus... :roll: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Addamsky Elküldve Január4, 2005 Megoszt Elküldve Január4, 2005 Igazából Karottáéknak minden autó gyenge ami nem S6, M5, vagy vmi agyonhúzott rizsrakéta... Tehát mivel az Astra nem produkál 4.8-as gyorsulást, ezért sz*r. :axe: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tom Elküldve Január4, 2005 Megoszt Elküldve Január4, 2005 Engem inkább az zavar hogy egész cikkből sugárzik a hozzá nem értés (pl.: max nyomaték 5600as fordulaton...)! Biztos nem így van, de aki nem tud kezelni egy rádiót, meg úgy veszem ki az írásból hogy a váltót sem ismeri, az inkább ne dumáljon... Na mind1, nem huzom fel ezen magam még 1x!! :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
telo Elküldve Január4, 2005 Szerző Megoszt Elküldve Január4, 2005 Azért írt már jót is Opelről egy totalkáros srác, egy 1.6-os G Astráról: http://totalcar.hu/teszt/astra16/ Pont ő (Rácz Tamás) írt viszont rosszakat az 1.8-as H astráról. Érdekes viszont, hogy az 1.6-os H Astra Caravanról (illetve annak motorjáról) nem írnak kifejezetten rosszat egy másik cikkben: http://totalcar.hu/teszt/astrahkombi1/ Mindenesetre kicsit szélsőségesnek érzem a totalcar szerkesztőségének véleményeit az Opelekről. Link to comment Megosztás: More sharing options...
knight Elküldve Január4, 2005 Megoszt Elküldve Január4, 2005 Azért Winkler a H Astrát végig dícsérte. (Igaz a 2.0T-t :) ) Sőt (valószínű kompenzálásként az előtte megjelent köcsög GSi fikizására) még azt is mondta, hogy az F Astra is jól nézett ki szerinte, a G meg pláne. Csak mivel ugye sok van belőle ezért nem tekintik nagy számnak, erre volt a Britney Spears-es hasonlat, hogy ha harmincezer Britney lenne, akkor ő sem lenne nagy szám. Amúgy pedig azt mondta, hogy akármennyiért is adnák neki akkor is H Astra kéne V Golf helyett :!: :!: :!: Szóval azért ez is hozzátartozik a képhez. Link to comment Megosztás: More sharing options...
mélykék76 Elküldve Január4, 2005 Megoszt Elküldve Január4, 2005 ....Amúgy pedig azt mondta, hogy akármennyiért is adnák neki akkor is H Astra kéne V Golf helyett :!: :!: :!:.... Már többször gondolkodtam rajta, amikor megláttam egy H Astra-t, hogy nagyon ritkán talizom a legújabb Golf modellel. Ami azért érdekes. Link to comment Megosztás: More sharing options...
warwolf Elküldve Január4, 2005 Megoszt Elküldve Január4, 2005 Bezzeg a Wikler megboldogult II Golf Gétéjije!Na az aztán gép volt. Szerintem csak be kéne ülnie v.melyik Őrült GSÍ-s klubtársunk mellé! Azért szerintem se lehet olyan szörnyű ez a Z18XE!Én szívesen kicserélném az X16XEL-et egy ilyenre! :wink: Link to comment Megosztás: More sharing options...
tgabika76 Elküldve Január4, 2005 Megoszt Elküldve Január4, 2005 Már többször gondolkodtam rajta, amikor megláttam egy H Astra-t, hogy nagyon ritkán talizom a legújabb Golf modellel. Ami azért érdekes. OFF A Volkswagennek annyira nem jött be az új Golf, mint szerették volna. Nem sokkal a piaci bevezetés után már akcióznak, szerintem ahhoz képest, amennyit ér, túl drágán adják. A Volkswagen névnek még nincs ekkora presztizse, és ezt a potencionális vevök is látják. ON Link to comment Megosztás: More sharing options...
telo Elküldve Január5, 2005 Szerző Megoszt Elküldve Január5, 2005 Azért szerintem se lehet olyan szörnyű ez a Z18XE!Én szívesen kicserélném az X16XEL-et egy ilyenre! :wink: Szerintem sem lehet olyan szörnyű a Z18XE. Ezért is tettem fel a kérdést az elején: furcsa volt, hogy annyi rosszat mondanak a motor dinamikájáról. Link to comment Megosztás: More sharing options...
knight Elküldve Január5, 2005 Megoszt Elküldve Január5, 2005 Szerintem sem lehet olyan szörnyű a Z18XE. Ezért is tettem fel a kérdést az elején: furcsa volt, hogy annyi rosszat mondanak a motor dinamikájáról. Azért azt az egyet meg kell hagyni, hogy az Opel 9x óta nem nyúlt nagyon bele az 1.4, 1.6, 1.8 motorokba (a befecskendezést persze variálták, hogy Euro 3, 4 meglegyen, de szerintem nagyon többet nem csináltak) Persze lehet, hogy most nagy marhaságot mondok, de legalábbis a motorok teljesítménye és nyomatéka nemigen változott, ebből gondolom. Na most ez nyilván azt is jelenti, hogy akkor nagyon korszerűek voltak :) Amúgy a Twinportok már közvetlen befecsisek ??? Link to comment Megosztás: More sharing options...
telo Elküldve Január5, 2005 Szerző Megoszt Elküldve Január5, 2005 Azért azt az egyet meg kell hagyni, hogy az Opel 9x óta nem nyúlt nagyon bele az 1.4, 1.6, 1.8 motorokba (a befecskendezést persze variálták, hogy Euro 3, 4 meglegyen, de szerintem nagyon többet nem csináltak) Persze lehet, hogy most nagy marhaságot mondok, de legalábbis a motorok teljesítménye és nyomatéka nemigen változott, ebből gondolom. Na most ez nyilván azt is jelenti, hogy akkor nagyon korszerűek voltak :) Amúgy a Twinportok már közvetlen befecsisek ??? Kollégám 2003-as Focusában sem túl új fejlesztésű pl az 1.8-as moci. Asszem 115 lovas. Ahhoz képest még talán korszerűbb is lehet a Z18XE. Persze biztos vannak ma már jobbak, de én vhogy abban a tudatban voltam, hogy a Z18XE egy jól sikerült moci, és még ma is megállja a helyét. Link to comment Megosztás: More sharing options...
uhuhu Elküldve Január5, 2005 Megoszt Elküldve Január5, 2005 TWINPORT MOTOROK forrás: vezess.hu A Twinport rendszer működésének a nagy mennyiségű visszavezetett kipufogógáz az alapelve. A módszer csökkenti a szívási veszteségeket, amit a fojtószelep okoz, amellyel a benzinesek teljesítményét szabályozzák. A Twinport részterhelésnél egy második csatornán, a fojtószelep megkerülésével szívja be az égéshez szükséges levegőt, ami a visszavezetett kipufogógázból érkezik. A közvetlen benzinbefecskendezéses motorokkal szemben a Twinport benzinesek nem igényelnek kénszegény benzint. Link to comment Megosztás: More sharing options...
knight Elküldve Január5, 2005 Megoszt Elküldve Január5, 2005 Wow, ez igen ! Akkor ez tök dícsérendő, sőt a Twinport név is jogos és illik is a motorra, a hülye Tc-ben meg aszonták, hogy alfa koppintás a név (twinspark) :evil: :evil: hülyék... :evil: :evil: ahelyett, hogy a Technikáról beszéltek volna... Link to comment Megosztás: More sharing options...
knight Elküldve Január5, 2005 Megoszt Elküldve Január5, 2005 Amúgy nem is lenne baj, ha kénmentes benzint kéne használni hozzá akkor ha nem ilyen horror áron adnák. Én is szeressem a 99-es benzint, ami kénmentes, (ezáltal 15%-kal kevésbé szennyezi a környezetet) de szvsz az vicc, hogy akkor is 300 ha majd 260 a 95-ös, meg akkor is ha 230 alatt van :evil: Link to comment Megosztás: More sharing options...
telo Elküldve Január5, 2005 Szerző Megoszt Elküldve Január5, 2005 Amúgy nem is lenne baj, ha kénmentes benzint kéne használni hozzá akkor ha nem ilyen horror áron adnák. Én is szeressem a 99-es benzint, ami kénmentes, (ezáltal 15%-kal kevésbé szennyezi a környezetet) de szvsz az vicc, hogy akkor is 300 ha majd 260 a 95-ös, meg akkor is ha 230 alatt van :evil: Én a Conoco Philips-nél (Jet) szoktam tankolni, olcsó és állítólag nekik van a legjobb minőségű (a legkisebb kéntartalmú) benzinjük (www.autodoktor.hu-ról lehet kérni emailben aktuális minőségi listát, bár nem tudom honnan szedik az infót). Link to comment Megosztás: More sharing options...
telo Elküldve Április28, 2005 Szerző Megoszt Elküldve Április28, 2005 Töröltem az off szövegem... Link to comment Megosztás: More sharing options...
uhuhu Elküldve Április28, 2005 Megoszt Elküldve Április28, 2005 ez most mii??????? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Gelko Elküldve Április29, 2005 Megoszt Elküldve Április29, 2005 Pálinkás Jóreggelt Mindenkinek ! kissé eltévedtem a topicok közt..........hol is lehet cseverészni ? :lol: :roll: :coffee: Link to comment Megosztás: More sharing options...
nyuszifül Elküldve Április29, 2005 Megoszt Elküldve Április29, 2005 Pálinkás Jóreggelt Mindenkinek ! kissé eltévedtem a topicok közt..........hol is lehet cseverészni ? :lol: :roll: :coffee: Szia!! ez itt a cseverésző topic, jó helyen vagy :wink: csak kedves barátunk eltévedt, s mivel kis lusti, nem vette a fáradtságot, hogy legalább a ránk vonatkozó részeket összzevágva alkosson valami nagyot, de megértem. egyszerűbb volt csak átnevezni a topicot :D talán majd legközelebb ügyesebb lesz :roll: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Gelko Elküldve Április29, 2005 Megoszt Elküldve Április29, 2005 volt szive kivágni a szappanoperánkat ? ezt a lelketlenséget.... :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
nyuszifül Elküldve Április29, 2005 Megoszt Elküldve Április29, 2005 volt szive kivágni a szappanoperánkat ? ezt a lelketlenséget.... :lol: nem nem nézz kicsit lentebb, ott megtalálod, hasonló néven :? hol voltál mostanság? régen "láttalak" :wink: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Gelko Elküldve Április29, 2005 Megoszt Elküldve Április29, 2005 nem nem nézz kicsit lentebb, ott megtalálod, hasonló néven :? hol voltál mostanság? régen "láttalak" :wink: ahhoz túl lusta vagyok h visszaolvassak :lol: főleg h még alig látok ki a fejemből... :oops: régen jártam erre...sokminden összejött az elmúlt 2 napban :wink: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts