Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Corsa tuning

uhuhu

Recommended Posts

Közben nálam is lassan gyűlnek a cuccok.

Tegnap elmentem a kuplungomért Kiskőrösre.

A legerősebb szerkezetem még fel lett húzva és síkba lett marva.

A lendkerék is síkolva lett, és be lett állítva, hogy pont jól elő legyen feszítve a kevlártárcsa.

Bízom benne, hogy ez egy darabig bírni fogja a terhelést. ;)

Utána átmentem Soltvadkertre a BMW-sekhez és áthegesztettük a coolerem. ;)

28985_1240861337.jpg

28985_1240861205.jpg

Megosztás:

Ma befejeztem a lakatolást és összeraktam a motort. ;)

Felraktam a kuplungot és a váltót, kicseréltem a szívóoldali vezérműtengelyt, összeraktam a vezérlést, kicseréltem az olajgombát olyanra, ami a nyomást is méri, befűztem a kábelköteget, stb...

Lassacskán ismét bekerülhet a motor. ;)

IMG_2859_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Megosztás:

szívó tengely xe-lett? ;) vagy mire cserélted?

az én hővédőm is lefújhatod ha már megtaláltad ;)

Igen, a szívó tengely XE-é lett. Majd még el is fogom fokolni, de egyelőre jó lesz így is.

A V6 hővédője szét van rohadva, azért is vettük le. Ha akkor nem vesszük le, akkor Te már kitépted volna belőle, mert csak rezgett volna! ;)

Megosztás:

mitől jobb az xe tengely?

ja nincs egy kidobásra szánt xe vagy Ne tőkéd?

Nagyobb a szelepemelése. Igazából akkor lesz az igazi, ha el is fokolom majd, de még nincs fokolótárcsám hozzá.

Most az egyik tőke beállt abban az XE-ben, amit tőled hoztunk, mert a srác is hengerfejesen hajtotta a kocsit és csak töltögette utána a vizet, így azt a tőkét odaadhatom majd. ;)

Az NE-é egész más, köze nincs a sokszelepesek tőkéihez.

Megosztás:

Demó. Amúgy c20let motort mennyire nehéz szerezni?

Magát a motort annyira nem nehéz megszerezni, mondjuk annyira nem egyszerű, mint egy XE-t, mert attól azért sokkal ritkább. Az áruk 400e körül mozog, a hozzá való F28 váltó meg még 100-120e. Mire az egész bent van a kocsiban, passzol és működik, az se olcsó. és akkor még hátra van a fékrendszer, futómű, stb...

Én már nagyon régen abbahagytam összeszámolni, hogy mennyi megy bele a kocsiba. <_<

Megosztás:

Nem sajnálom én se rá a pénzt, nem azért számolgatok, csak azért mégis tudni szeretném tudod hogy kb mikorra tervezzem a dolgokat, és milyen sorrendbe.

LET projektre, addig nem érdemes gondolni, amíg nincs rá legalább 1 millád félretéve. De még akkor is necces lehet a végére.

Megosztás:

Höhö!

A hátsó tartón lévő kibővített lyukakat még én csináltam! <_<

Ezt nem, mert ez egy másik tartó. :lol:

A GSI tartója gyárilag kicsit erősebb, így azt nem akartam szétvagdosni, inkább csináltam egy 1.2-esből.

Amit Te csináltál, az is megvan még azért! :lol:

Megosztás:

Ma összelegóztam a váltórudazatot, 4-5 hegesztéssel megúsztam a dolgot. :lol:

Utána bedobtuk a motort a helyére, még csak a hátsó bakot hagytuk ki, mert azon volt még mit alakítani és erősíteni.

Miután bekerült a motor, kiderült, hogy még egyszer meg kell vágni a rudazatot és rövidíteni pár mm-el, mert még útban van a kormánymű. <_<

Így áll most:

28985_1241560622.jpg

28985_1241560792.jpg

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.