warwolf Elküldve Március5, 2006 Megoszt Elküldve Március5, 2006 egyenlőre elvi síkon.. ha leültetem a kocsit 35/40-nel akkor maradhatnak a gyári gátlók vagy minenképpen ki kell cserélnem őket? Ez még nem számít extrém ültetésnek szerintem, így maradhatnak.De a későbbiek folyamán esetleg egy keméyebb, gáztöltésű telót be lehetne dobni a kisgép alá. Link to comment Megosztás: More sharing options...
warwolf Elküldve Március16, 2006 Megoszt Elküldve Március16, 2006 Futóműtuning. :) ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tom Elküldve Március16, 2006 Megoszt Elküldve Március16, 2006 http://www.flash.de/html/de/assets/Assets/...05/FL_LAA_6.jpg Futóműtuning. :) ;) Igen, valahol itt kezdődik szeritnem az épített futómű... ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
loree_gsi16v Elküldve Március17, 2006 Megoszt Elküldve Március17, 2006 Igen, valahol itt kezdődik szeritnem az épített futómű... ;) Nem, ez betegség :) ;) ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
warwolf Elküldve Március17, 2006 Megoszt Elküldve Március17, 2006 Linkelgethetnék képeket, de inkább csak azt mondom, NÉZZÉTEK!!!! :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Gugu Elküldve Március20, 2006 Megoszt Elküldve Március20, 2006 Linkelgethetnék képeket, de inkább csak azt mondom, NÉZZÉTEK!!!! :) Ok akkor pár kérdés is kapásból. - A futóműves képen miket láthatunk alsó összekötőt? - Miért csavarták be a leömlő csöveit? Mit védenek a hőtől? vagy más oka van? - Olajhűtő ami pluszba bekerült? Link to comment Megosztás: More sharing options...
coupe Elküldve Március20, 2006 Megoszt Elküldve Március20, 2006 - Miért csavarták be a leömlő csöveit? Mit védenek a hőtől? vagy más oka van? Az azbeszt szalag. Versenyautók kipufogó leömlőinek a bebandázsolására szokták használni. Visszatartja a hőt, így kevésbé károsodnak azok az alkatrészek melyek a kipufogóhoz közel helyezkednek el. Link to comment Megosztás: More sharing options...
warwolf Elküldve Március21, 2006 Megoszt Elküldve Március21, 2006 Ok akkor pár kérdés is kapásból. - A futóműves képen miket láthatunk alsó összekötőt? - Olajhűtő ami pluszba bekerült? Alsó összekötő, de inkább Corsa B-től felfelé torziós rugót.Jelentőségét nem tudom.Nekünk az A-ban, pardon, nekem, csak egy kicsi silány ilyesmi van.De a bontóban láttam egy Corsa B 1.4 16V SPORT alatt, hogy +ban rá volt fogatva.Vagy ez gyárilag ilyen. Az olajhűtő?Hát azt csak tippelni tudom, hogy az XE-hez széria.Asszem.De a csövek elhelyezése.......háááááttttt.Elég necc, szerintem. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tápiószecső Elküldve Március21, 2006 Megoszt Elküldve Március21, 2006 Az azbeszt szalag. Versenyautók kipufogó leömlőinek a bebandázsolására szokták használni. Visszatartja a hőt, így kevésbé károsodnak azok az alkatrészek melyek a kipufogóhoz közel helyezkednek el. Egyrészt. Másrészt ha kevésbé tud hülni a leömlő akkor magasabb marad a benne lévő gázok hőmérséklete. Azonos térfogatban nagyobb hőmérsékletű gáznak nagyobb a nyomása. Így gyorsabban tudnak távozni a kipufból. De vigyázni kell mert, ha a plusz hőterhelésre nem méretezték a kipufot, akkor könnyen elrepedhet itt-ott. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Gugu Elküldve Március22, 2006 Megoszt Elküldve Március22, 2006 Egyrészt. Másrészt ha kevésbé tud hülni a leömlő akkor magasabb marad a benne lévő gázok hőmérséklete. Azonos térfogatban nagyobb hőmérsékletű gáznak nagyobb a nyomása. Így gyorsabban tudnak távozni a kipufból. De vigyázni kell mert, ha a plusz hőterhelésre nem méretezték a kipufot, akkor könnyen elrepedhet itt-ott. Akkor ezt a megoldást nem fogom bevetni. Igy is van szegénynek elég hőterhelése. Mondjuk még mindíg jön egy kis égett szag innen onnan ha meghajtom a gépet. A futoművel lesznek godnok, mert a toronymerevítő úgy néz ki nem fér be a motortérbe... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tápiószecső Elküldve Március23, 2006 Megoszt Elküldve Március23, 2006 Akkor ezt a megoldást nem fogom bevetni. Igy is van szegénynek elég hőterhelése. Mondjuk még mindíg jön egy kis égett szag innen onnan ha meghajtom a gépet. Próbálj meg egy hőterelő lemezt a leömlők fölé tenni. Az is fog pár fokot, így a motortér is érezhetően kevésbé fog melegedni. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Gugu Elküldve Március24, 2006 Megoszt Elküldve Március24, 2006 Próbálj meg egy hőterelő lemezt a leömlők fölé tenni. Az is fog pár fokot, így a motortér is érezhetően kevésbé fog melegedni. Koszi az otletet. A gyari hoterelo van most felrakva. Nagyon nem melegszik a dolog egyenlore. Majd azert meg nyaron meglatjuk. Link to comment Megosztás: More sharing options...
warwolf Elküldve Április2, 2006 Megoszt Elküldve Április2, 2006 oksa a jótanácsokat szivesen veszem :blink: köszi.majd még írok jah amugy max milyen motort lehetne belerakni? és árban hogy lenne csak ugy kb.. Egy Kadett GSi olyan 150e.-ből itthon van.Abban még használható a motor, meg esetleg ki tudod árulni a maradékot, ami nem kell.Viszont akkor még nincs igazi futóműved alatta.Az külön pénz.Ez egy ilyen játék! B) Hogy milyen motort lehet beletenni? :D Én képen már 2.5 V6-ot is láttam, Corsa B orrában. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Corsafun Elküldve Április2, 2006 Megoszt Elküldve Április2, 2006 Egy Kadett GSi olyan 150e.-ből itthon van.Abban még használható a motor, meg esetleg ki tudod árulni a maradékot, ami nem kell.Viszont akkor még nincs igazi futóműved alatta.Az külön pénz.Ez egy ilyen játék! :D Hogy milyen motort lehet beletenni? :D Én képen már 2.5 V6-ot is láttam, Corsa B orrában. Az durvaa.....az kéne.. :blink: huhh...faja de az gondolom.....jó drága.. a Kadett Gsiben milyen motor van...bocs hogy tájékozattlan vok.. B) Link to comment Megosztás: More sharing options...
warwolf Elküldve Április2, 2006 Megoszt Elküldve Április2, 2006 Az durvaa.....az kéne.. :blink: huhh...faja de az gondolom.....jó drága.. a Kadett Gsiben milyen motor van...bocs hogy tájékozattlan vok.. B) Szerelték 18S, C20NE, C20SEH, és C20XE mocikkal is. A futóművet össze lehet legozni, de ha C20XE-t akarsz beletenni, oda célszerű személyreszabott féltengelyeket venni, amiket Németországból kell megrendelni, esetleg komplett beépítőkittel együtt. nekem ez utóbbi az A Corsába 100e. lenne.De csak annyi lenne a dolgom, hogy összelegózom. Adnak hozzá rendes rajzot is, meg minden! :D De én olyan bevarrtzsebű vok, :D ezért "csak" C20NE lesz a Corsában. ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Demó Elküldve Április2, 2006 Megoszt Elküldve Április2, 2006 Az durvaa.....az kéne.. :blink: huhh...faja de az gondolom.....jó drága.. a Kadett Gsiben milyen motor van...bocs hogy tájékozattlan vok.. B) Ha komolyabban gondolkozol ilyesmin, esetleg több mindenben is tudnák segíteni, mert már csináltam ilyen motorátépítést A és B Corsába is. Szerintem a legjobb választás egy C20XE lenne. Én is ilyen motort fogok az A Corsámba tenni. B Corsához még van is egy komplett átépítöszettem használtan féltengelyekkel, amik tuti bírják a terhelést. Ez a szett egyaránt passzol az 1.8-as és a 2.0-s motorokhoz is. A legnagyobb motor, amit eddig láttam Corsában, az egy 3.0-s MV6, volt, de ehhez a müvelethez még kell pár alkatrész a 2.5 V6-ból is. Mondjuk ez lényegesen drágább lenne mint egy NE, vagy XE, de én ettöl függetlenül nem ajánlom senkinek, mert a V6-os motorok nagyon nehezek és ezáltal nagyon rosszul lehetne a kocsival kanyarban gyorsan menni. így néz ki egy MV6 motor B Corsában: Link to comment Megosztás: More sharing options...
warwolf Elküldve Április3, 2006 Megoszt Elküldve Április3, 2006 Ebben sem szívesen cserézném a hűtőt! :blink: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Corsafun Elküldve Április3, 2006 Megoszt Elküldve Április3, 2006 Szerelték 18S, C20NE, C20SEH, és C20XE mocikkal is. A futóművet össze lehet legozni, de ha C20XE-t akarsz beletenni, oda célszerű személyreszabott féltengelyeket venni, amiket Németországból kell megrendelni, esetleg komplett beépítőkittel együtt. nekem ez utóbbi az A Corsába 100e. lenne.De csak annyi lenne a dolgom, hogy összelegózom. Adnak hozzá rendes rajzot is, meg minden! :D De én olyan bevarrtzsebű vok, :D ezért "csak" C20NE lesz a Corsában. ;) KÖszi.A te corsád mennyibe volt?és mit tud? B) az enyém eddig full széria...de majd lessz ez máshogy :blink: Link to comment Megosztás: More sharing options...
warwolf Elküldve Április3, 2006 Megoszt Elküldve Április3, 2006 KÖszi.A te corsád mennyibe volt?és mit tud? B) az enyém eddig full széria...de majd lessz ez máshogy :blink: Egyenlőre az alkatrészösszegyűjtő fázisban vagyok, vagyis a motor, váltó, és ilyesmi sallangopk már megvannak, a futómű és fék is elviekben megvan, de féltengelyem még nincs.Valamint egyenlőre napi használatban van a kisautó, ezért nem tudom szétborítani.Valszeg a nyár közepe felé meglesz hozzá minden, addigra Demó is hazaköltözik Németországból, és megígérte, hogy segít összerakni, mert vannak apró trükkök, amiknek bitrokában egyenlőre csak Ő van! :D De nem lesz ez mindig így! :D Egyébként én anno 45e.ft-ért vettem a kicsikocsim, és 4K környékén állt meg az építkezés.Ez a tuningdolog szvsz olyan 2K lesz.Minimum.De álltalában ezt nem tudják betartani a népek! ;) Valszeg én sem. Link to comment Megosztás: More sharing options...
mélykék76 Elküldve Április4, 2006 Megoszt Elküldve Április4, 2006 ....így néz ki egy MV6 motor B Corsában:.... Ez nem 2.5 v6 ? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Demó Elküldve Április4, 2006 Megoszt Elküldve Április4, 2006 Ez nem 2.5 v6 ? A 3.0-s V6-ot csak a 2.5-ös V6 motor szívócsövével lehet beépíteni, mert a gyári túl magas és nem lehetne becsukni a motorháztetöt. Ezért passzol csak a 2.5-ös müanyagborítása és ezért néz ki úgy, mint egy 2.5-ös V6. Egyébként a két motor méretre ugyanakkora. Link to comment Megosztás: More sharing options...
mélykék76 Elküldve Április4, 2006 Megoszt Elküldve Április4, 2006 A 3.0-s V6-ot csak a 2.5-ös V6 motor szívócsövével lehet beépíteni, mert a gyári túl magas és nem lehetne becsukni a motorháztetöt. Ezért passzol csak a 2.5-ös müanyagborítása és ezért néz ki úgy, mint egy 2.5-ös V6. Egyébként a két motor méretre ugyanakkora. Ahammmmmm Hogy milyen variálások vannak :blink: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Gugu Elküldve Április4, 2006 Megoszt Elküldve Április4, 2006 ... Mondjuk ez lényegesen drágább lenne mint egy NE, vagy XE, de én ettöl függetlenül nem ajánlom senkinek, mert a V6-os motorok nagyon nehezek és ezáltal nagyon rosszul lehetne a kocsival kanyarban gyorsan menni. ... Elkepzelheto hogy az 1.8as motorral is ezt erzem? Marmint hogy kanyarban az eleje sajat eletet akar elni. Hogy is mondjak...alulkormanyzott a masina? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Demó Elküldve Április4, 2006 Megoszt Elküldve Április4, 2006 Elkepzelheto hogy az 1.8as motorral is ezt erzem? Marmint hogy kanyarban az eleje sajat eletet akar elni. Hogy is mondjak...alulkormanyzott a masina? Elképzelhetö, mert az 1.8-as is azért elég nehéz. De nekem eddig szinte az összes Opelen ilyen volt, mondjuk a legkisebb eddig 1.8-as volt. Az összes tolta kifelé az orrát. Link to comment Megosztás: More sharing options...
warwolf Elküldve Április4, 2006 Megoszt Elküldve Április4, 2006 Elképzelhetö, mert az 1.8-as is azért elég nehéz. De nekem eddig szinte az összes Opelen ilyen volt, mondjuk a legkisebb eddig 1.8-as volt. Az összes tolta kifelé az orrát. Ezért kell porig ültetni? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts