KertAce Elküldve Szeptember18, 2009 Elküldve Szeptember18, 2009 Sziasztok. Olyan helyet keresek lehetőleg Fejér megyében vagy Budapesten ahol szerintetek pontosan lemérik az autó teljesítményért. És aránylag olcsó is legyen persze. :lol:
Tomiii Elküldve Szeptember20, 2009 Elküldve Szeptember20, 2009 Sziasztok! 93as 1.4 SI Corsa-m van! Milyen tuningot lenne rá érdemes tenni? Gondoltam már sok mindenre, de nem tudom, h mi érné meg! Én konkrétan Proex rendszerre gondoltam, ami megdobná a taljesítményét. Bár mondjuk a 860kg-hoz ez a 82 ló se rossz, de azzal mégis csak jobb lehetne. Másik, amire még gondoltam, egy kompresszor chippel. Ez nem tenné tönkre túlságosan a motort?:S A kompresszoros megoldás egy 180.000 körüli dolog lenne Azt mondták nekem, hogy ezzel a 2 dologgal 130 lóerő körülre fel tudnám küldeni. Ez télleg így van? Üdv. Tomiii
Johnny82 Elküldve Szeptember20, 2009 Elküldve Szeptember20, 2009 Sziasztok! 93as 1.4 SI Corsa-m van! Milyen tuningot lenne rá érdemes tenni? Gondoltam már sok mindenre, de nem tudom, h mi érné meg! Én konkrétan Proex rendszerre gondoltam, ami megdobná a taljesítményét. Bár mondjuk a 860kg-hoz ez a 82 ló se rossz, de azzal mégis csak jobb lehetne. Másik, amire még gondoltam, egy kompresszor chippel. Ez nem tenné tönkre túlságosan a motort?:S A kompresszoros megoldás egy 180.000 körüli dolog lenne Azt mondták nekem, hogy ezzel a 2 dologgal 130 lóerő körülre fel tudnám küldeni. Ez télleg így van? Üdv. Tomiii Csak ne felejts el féket cserélni :rolleyes:
J0hnny Elküldve Szeptember20, 2009 Elküldve Szeptember20, 2009 Sziasztok! 93as 1.4 SI Corsa-m van! Milyen tuningot lenne rá érdemes tenni? Gondoltam már sok mindenre, de nem tudom, h mi érné meg! Én konkrétan Proex rendszerre gondoltam, ami megdobná a taljesítményét. Bár mondjuk a 860kg-hoz ez a 82 ló se rossz, de azzal mégis csak jobb lehetne. Másik, amire még gondoltam, egy kompresszor chippel. Ez nem tenné tönkre túlságosan a motort?:S A kompresszoros megoldás egy 180.000 körüli dolog lenne Azt mondták nekem, hogy ezzel a 2 dologgal 130 lóerő körülre fel tudnám küldeni. Ez télleg így van? Üdv. Tomiii Egyszerűbb lenne egy C20NE-t beszúrni az orrába,mint az 1.4-et reszelgetni.
Stefan Elküldve Szeptember20, 2009 Elküldve Szeptember20, 2009 Egyszerűbb lenne egy C20NE-t beszúrni az orrába,mint az 1.4-et reszelgetni. Első köreben, amíg megszokod... <_< :rolleyes:
Stock16v Elküldve Szeptember21, 2009 Elküldve Szeptember21, 2009 Sziasztok! 93as 1.4 SI Corsa-m van! A kompresszoros megoldás egy 180.000 körüli dolog lenne Üdv. Tomiii Hát Tomi ezt nem tudom ki mondta neked de hogy nem sok köze van a dologhoz az biztos.Eleve a kompresszorok sem olcsók de az még önmagában nulla. Rengeteg dolgot kell még módósítanod ahoz hogy összeálljon a project.Szerintem minimum egy 1misit tegyél rá félre! :rolleyes:
Stefan Elküldve Szeptember21, 2009 Elküldve Szeptember21, 2009 Hát Tomi ezt nem tudom ki mondta neked de hogy nem sok köze van a dologhoz az biztos.Eleve a kompresszorok sem olcsók de az még önmagában nulla. Rengeteg dolgot kell még módósítanod ahoz hogy összeálljon a project.Szerintem minimum egy 1misit tegyél rá félre! <_< Lehet, hogy ilyenre gondoltak: :rolleyes:
Tomiii Elküldve Szeptember21, 2009 Elküldve Szeptember21, 2009 Sziasztok! Én sem gondoltam komolyan, ezért kérdeztem meg tőletek :rolleyes: Amúgy ez a C20NE egy 2literes 16szelepes motor?<_< És ehhez hol lehet hozzájutni és mennyibe kerül, stb?? Amúgy fékeket már cseréltem rajta xD Brembo-k vannak rajta Üdv.
Zsoltee Elküldve Szeptember21, 2009 Elküldve Szeptember21, 2009 Sziasztok! Én sem gondoltam komolyan, ezért kérdeztem meg tőletek :rolleyes: Amúgy ez a C20NE egy 2literes 16szelepes motor?-_- És ehhez hol lehet hozzájutni és mennyibe kerül, stb?? Amúgy fékeket már cseréltem rajta xD Brembo-k vannak rajta Üdv. A C20NE az 2.0 8V. <_< Itt tudsz róla olvasni. C20NE-t pedig például itt találtam neked egyet. 40eFt. :D Bár inkább keresd meg Rattesid Dénes fórumtársat, Ő biztos tud neked megbízható darabot. B)
Stock16v Elküldve Szeptember21, 2009 Elküldve Szeptember21, 2009 Lehet, hogy ilyenre gondoltak: http://www.vizplasztika.hu/img/gepek/Betta...resszor_big.jpg :rolleyes: Egy ilyenre lehet elég a 180K <_< Sziasztok! Amúgy fékeket már cseréltem rajta xD Brembo-k vannak rajta Szerintem a Johnny úgy értette hogy nagyobbra cseréld a fékeket. :D
Tomiii Elküldve Szeptember21, 2009 Elküldve Szeptember21, 2009 És amúgy egy ilyen C20NE motor mit tud? teljesítményben és nyomatékban értem. És a fogyasztást tekintve? A motorcsere, az milyen költségekkel járna? ha ezt a mocit betetetem, akkor 205/50 r15 kerék is emhetne rá? :rolleyes:
Tomiii Elküldve Szeptember21, 2009 Elküldve Szeptember21, 2009 És C20XE motor beépítése sok macerával járna? Mennyivel lenne az drágább?
daykiller Elküldve Szeptember21, 2009 Elküldve Szeptember21, 2009 És amúgy egy ilyen C20NE motor mit tud? teljesítményben és nyomatékban értem. És a fogyasztást tekintve? A motorcsere, az milyen költségekkel járna? ha ezt a mocit betetetem, akkor 205/50 r15 kerék is emhetne rá? :D 115 lóerős, 160Nm-es mocika. Igen megbízható motor, ha rendbe van téve. :rolleyes: Fogyasztása sem rossz, egyik fórumtársunk 7-8 literrel elmegy átlagban. Úgytudom, hogy hivatalosan nem lehet lepapírozni a motorcserét, csak akkor, ha ugyanolyan típus kerül bele. Most is felrakhatod azt a gumit, ez nem motorfüggő. <_<
Tomiii Elküldve Szeptember21, 2009 Elküldve Szeptember21, 2009 115 lóerős, 160Nm-es mocika. Igen megbízható motor, ha rendbe van téve. :rolleyes: Fogyasztása sem rossz, egyik fórumtársunk 7-8 literrel elmegy átlagban. Úgytudom, hogy hivatalosan nem lehet lepapírozni a motorcserét, csak akkor, ha ugyanolyan típus kerül bele. Most is felrakhatod azt a gumit, ez nem motorfüggő. <_< És a C20XE motor??
redline Elküldve Szeptember21, 2009 Elküldve Szeptember21, 2009 És a C20XE motor?? google első találat: en.wikipedia.org/wiki/C20XE Nem lehet megmondani mennyibe fog kerülni, meg kell kérdezni a Demót, hogy mennyiért rak neked össze egy ilyen rendszert. Mert itt már messze nem csak motorcseréről van szó.
Tomiii Elküldve Szeptember21, 2009 Elküldve Szeptember21, 2009 google első találat: en.wikipedia.org/wiki/C20XE Nem lehet megmondani mennyibe fog kerülni, meg kell kérdezni a Demót, hogy mennyiért rak neked össze egy ilyen rendszert. Mert itt már messze nem csak motorcseréről van szó. Hogy tudok emberekre keresni a fórumon? Pl: Demóra
Demó Elküldve Szeptember21, 2009 Elküldve Szeptember21, 2009 Hogy tudok emberekre keresni a fórumon? Pl: Demóra Jelen! :rolleyes: Amúgy ezt a témát már jópárszor átrágtuk ebben a topicban, ha komolyan gondolod a dolgot, akkor olvasd át, szerintem érdemes rászánni azt az időt. <_< Vagy legalább lapozd át a topicot és a hozzászólásaimba olvass bele, ha erről a témáról írtam, akkor azt olvasd végig. :D Ha nem lenne, akkor sem fogok most itt megint legépelni egy fél oldalt, akkor inkább hívj fel és telefonon elmondom, hogy miről van szó (06-20/39-71-315). Sokmindentől függ egy átépítés ára. Az autótól, amit át kell építeni, attól, hogy mi gyári, illetve mi van már átalakítva, valamint miből melyik gyári alkatrész van benne. Megvannak a minimális követelményeim, amik nélkül én nem építek át autót, mert azok nélkül nem biztonságos a dolog. Azt azért tudnod kell, hogy 100e-ből nem lesz átépítve, de még csak 200e-ből sem.
Tomiii Elküldve Szeptember22, 2009 Elküldve Szeptember22, 2009 És a hengerfejtuning? Most kértem egy árajánlatot, s 75.000ből megcsinálja, s elvileg egy +25Le és érezhető a gyorsulás, fordulatszám gyorsabban fut fel. Mit gondoltok erről?? Tomiii
Zsoltee Elküldve Szeptember22, 2009 Elküldve Szeptember22, 2009 És a hengerfejtuning? Most kértem egy árajánlatot, s 75.000ből megcsinálja, s elvileg egy +25Le és érezhető a gyorsulás, fordulatszám gyorsabban fut fel. Mit gondoltok erről?? Tomiii mármint az 1.4es motornak a hengerfejét megtuningolják és kapsz +25Le-t? <_< Na azt megnézném... :rolleyes:
Demó Elküldve Szeptember22, 2009 Elküldve Szeptember22, 2009 Kell oda azért még jópár dolog, mire meglenne az a +25LE. Teljesen mindegy, hogy mit csinálsz, olcsó nem lesz semmiképp, ha teljesítményt akarsz növelni. A két legolcsóbb módszer, a motorcsere vagy az autócsere.:rolleyes:
Pati Elküldve Október2, 2009 Elküldve Október2, 2009 Sziasztok! Még új vagyok itt, és a corsa tuningban is! Ezért szeretném a segítségeteket kérni. Vettem 1 A corsat és szeretném rallyra megépíteni. Jó lenne pár tipp, hogy mit kell átalakítani, megerősíteni (kasztni, futómű) na és persze milyen módszerekkel. A motort 2.0 8v -re akarom kicserélni. Eredetileg a gép 1.2i. Segítségeteket előre is köszönöm!!
Stefan Elküldve Október2, 2009 Elküldve Október2, 2009 mármint az 1.4es motornak a hengerfejét megtuningolják és kapsz +25Le-t? <_< Na azt megnézném... :rolleyes: Miért? A C14NZ 60 ló (gyárilag), arra egy C14SE hengerfej megy, akkor azzal már 82 lovas (gyárilag), szóval ha így nézzük, akkor az 33%-os "teljesítmény"növekedés :D
Demó Elküldve Október2, 2009 Elküldve Október2, 2009 Miért? A C14NZ 60 ló (gyárilag), arra egy C14SE hengerfej megy, akkor azzal már 82 lovas (gyárilag), szóval ha így nézzük, akkor az 33%-os "teljesítmény"növekedés :rolleyes: Nem olvasok még egyszer vissza, mert annyira azért nem érdekel, de ha jól emlékszem, akkor 1,4si-ről volt szó, nem NZ-ről. <_<
Demó Elküldve Október2, 2009 Elküldve Október2, 2009 Sziasztok! Még új vagyok itt, és a corsa tuningban is! Ezért szeretném a segítségeteket kérni. Vettem 1 A corsat és szeretném rallyra megépíteni. Jó lenne pár tipp, hogy mit kell átalakítani, megerősíteni (kasztni, futómű) na és persze milyen módszerekkel. A motort 2.0 8v -re akarom kicserélni. Eredetileg a gép 1.2i. Segítségeteket előre is köszönöm!! Ha utcára már nem akarod használni, akkor csövezés toronytól toronyig, komoly futómű, fék, hajtás, stb., stb... Olcsó nem lesz. :rolleyes:
Stefan Elküldve Október2, 2009 Elküldve Október2, 2009 Nem olvasok még egyszer vissza, mert annyira azért nem érdekel, de ha jól emlékszem, akkor 1,4si-ről volt szó, nem NZ-ről. <_< Ja, télleg. Akkor nagyblokk :rolleyes:
Recommended Posts