Thor Elküldve Február3, 2013 Megoszt Elküldve Február3, 2013 :icon1: és merre találom a termosztátot? nézegettem, legolcsobb helyen kb 4k a wahler termosztát ez lehet valós ár? C20NE-d van ugye? Link to comment Megosztás: More sharing options...
fábi Elküldve Február3, 2013 Megoszt Elküldve Február3, 2013 :icon1: és merre találom a termosztátot? nézegettem, legolcsobb helyen kb 4k a wahler termosztát ez lehet valós ár? Én házzal együtt vettem 10 és félért. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Bundee Elküldve Február3, 2013 Megoszt Elküldve Február3, 2013 Tegnap megrendeltem a termosztátot, elvileg holnapra itt is lesz, 3000 valamennyi Ft-ért. Cseréhez le kell venni a vezérmű motor felőli burkolatát is? Hűtőrendszer takarításra mit javasoltok? A túlfolyóba olyan kávészerű cucc van. Alu a hűtő, meg a fűtőradiátor is! Link to comment Megosztás: More sharing options...
wookie Elküldve Február3, 2013 Megoszt Elküldve Február3, 2013 Komplett vezérlést is le kell venni. Müanyagot én nem szoktam, csak félrehúzni, mert különben le kellene venni a vezérműtengely kerekét, akkor viszont azt új csavarral kell visszatenni. Kicsit macerás, de megoldható. Hűtőrendszert én átmostam tiszta vízzel hogy a nagyobb dzsuvák kijöjjenek, aztán belenyomtam egy flakon vízkő és rozsdaoldót. Hagytam melegre járni, majd utána megintcsak tiszta vízzel addig mostam át, míg már csak a tiszta víz jött ki belőle. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Bundee Elküldve Február3, 2013 Megoszt Elküldve Február3, 2013 Komplett vezérlést is le kell venni. Müanyagot én nem szoktam, csak félrehúzni, mert különben le kellene venni a vezérműtengely kerekét, akkor viszont azt új csavarral kell visszatenni. Kicsit macerás, de megoldható. Hűtőrendszert én átmostam tiszta vízzel hogy a nagyobb dzsuvák kijöjjenek, aztán belenyomtam egy flakon vízkő és rozsdaoldót. Hagytam melegre járni, majd utána megintcsak tiszta vízzel addig mostam át, míg már csak a tiszta víz jött ki belőle. A két szert egyszerre teszed bele? Pontosan miket öntöttél bele és mennyit? A gázreduktort(bár azis alu) nemfogja piszkálni? Több helyen olvastam már, hogy ecettel is érdemes próbálkozni, valaki csinált már ilyet? Link to comment Megosztás: More sharing options...
wookie Elküldve Február3, 2013 Megoszt Elküldve Február3, 2013 Két szer??? Egy volt csak. Az ecet is jó, rendkívül hatásos, de csak tisztán érdemes, úgy meg sok kell, és a rozsdával nem sok mindent tud kezdeni. Még ha bántaná is az alu cuccokat, ennyi idő alatt esély nincs rá hogy bármiben kárt okozzon. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Bundee Elküldve Február4, 2013 Megoszt Elküldve Február4, 2013 Két szer??? Egy volt csak. Az ecet is jó, rendkívül hatásos, de csak tisztán érdemes, úgy meg sok kell, és a rozsdával nem sok mindent tud kezdeni. Még ha bántaná is az alu cuccokat, ennyi idő alatt esély nincs rá hogy bármiben kárt okozzon. Közbe rájöttem, hogy vízkő ÉS rozsdaoldó :D Holnap azért megpróbálkozom vele, mivel új (1,5 éves) a hűtő meg a radiátor meg a vízpumpa is és azóta rendes fagyállóval volt használva, így rozsdának nemszabadna benne lennie. Elméletileg más piszoknak sem, de valamiért mégis redvás a víz, namegha ígyisúgyis leeresztem akkor ennyit megér. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Thor Elküldve Február4, 2013 Megoszt Elküldve Február4, 2013 Közbe rájöttem, hogy vízkő ÉS rozsdaoldó :D Holnap azért megpróbálkozom vele, mivel új (1,5 éves) a hűtő meg a radiátor meg a vízpumpa is és azóta rendes fagyállóval volt használva, így rozsdának nemszabadna benne lennie. Elméletileg más piszoknak sem, de valamiért mégis redvás a víz, namegha ígyisúgyis leeresztem akkor ennyit megér. Nálam a Cillit szépen tette a dolgát. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Bundee Elküldve Február4, 2013 Megoszt Elküldve Február4, 2013 Nálam a Cillit szépen tette a dolgát. Ma énis gyakorlatoztam vele. Hát meglepő mennyiségű rozsdás dzsuva jött ki a rendszerből, de főleg a hűtő alsó részéből. Érdekes hogy ez a rozsdás takony még a gumicsövekben is le van rakódva, meg a kiegyenlítőben is elég rendesen. Követve wookie példáját először kimostam simán vízzel, majd öntöttem hozzá kb. fél flakon Cillitet, megjárattam hűtő kapcsolásig, majd lehűlés után ismét alapos mosás és ideiglenesen feltöltöttem sima vízzel, hogy haza tudjak jönni. Közbe hozta Fater a fagyállót meg a termosztátot is, de már rámsötétedett, meg egyébként is nagy élmény volt 3 fokban a jéghideg kútvízzel a havas jeges udvaron szórakozni, úgyhogy a móka többi része holnapra marad. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Thor Elküldve Február5, 2013 Megoszt Elküldve Február5, 2013 ... Kitartást! Jó lesz :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Bundee Elküldve Február5, 2013 Megoszt Elküldve Február5, 2013 Kitartást! Jó lesz :) A termosztátház alá ti milyen tömítőanyagot tettetek? Most ilyen szurokszagú zsírszerű fekete trutyi volt alatta. Piros sziló is jólesz oda? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Thor Elküldve Február5, 2013 Megoszt Elküldve Február5, 2013 A termosztátház alá ti milyen tömítőanyagot tettetek? Most ilyen szurokszagú zsírszerű fekete trutyi volt alatta. Piros sziló is jólesz oda? Piros sziló? Ha olajálló, akkor jobb híján jó lesz az is :) Én most egy ILYENRE ruháztam be. Iszonyat jó :) Valamelyik nap még cipősarkat is ragasztottam vele :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Bundee Elküldve Február5, 2013 Megoszt Elküldve Február5, 2013 Piros sziló? Ha olajálló, akkor jobb híján jó lesz az is :) Én most egy ILYENRE ruháztam be. Iszonyat jó :) Valamelyik nap még cipősarkat is ragasztottam vele :) Hő és olajálló, kimondottan motorblokkhoz vettem anno! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Thor Elküldve Február5, 2013 Megoszt Elküldve Február5, 2013 Hő és olajálló, kimondottan motorblokkhoz vettem anno! Akkor nem lesz baj :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
quemby Elküldve Február5, 2013 Megoszt Elküldve Február5, 2013 (edited) köszönöm, elvileg holnap kapom a termosztátot, de nyugtassatok meg hogy csak a termosztát cseréhez nem kell komolyan belenyúlnom semmibe. C20NE-d van ugye? Módosítva Február5, 2013 : hening Képpel idézés. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Bundee Elküldve Február5, 2013 Megoszt Elküldve Február5, 2013 Na bekerült a Wahler, és tényleg oda van tapasztva a mutató 90 fokra! Remélem ígyis marad jópár évig, mert nemszeretném mégegyszer cserélni :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
psztamas Elküldve Február6, 2013 Megoszt Elküldve Február6, 2013 Piros sziló? Ha olajálló, akkor jobb híján jó lesz az is :) Én most egy ILYENRE ruháztam be. Iszonyat jó :) Valamelyik nap még cipősarkat is ragasztottam vele :) Én hengerfej felújításnál a legtöbb tömítésnél ilyet használtam és bevált! Nagyon jó cucc, csak ajánlani tudom mindenkinek :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Thor Elküldve Február6, 2013 Megoszt Elküldve Február6, 2013 Én hengerfej felújításnál a legtöbb tömítésnél ilyet használtam és bevált! Nagyon jó cucc, csak ajánlani tudom mindenkinek :) Nah az jó :) Én mondjuk szívtam a fogam amikor ki kellett fizetni az árát (majdnem 4k volt). De nem bántam meg :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Bundee Elküldve Február6, 2013 Megoszt Elküldve Február6, 2013 Nah az jó :) Én mondjuk szívtam a fogam amikor ki kellett fizetni az árát (majdnem 4k volt). De nem bántam meg :) Ha nem hajlamos a beszáradásra akkor tényleg megérte! Tegnap kénytelen voltam még elmenni tömítőanyagért, mert a sziló teljesen belekötött a műanyag hengerbe, pedig kb egy éve raktam össze vele a Mustangot és rendesen lelett zárva. A kutya meg örül neki mert jól pattog a betonon :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
quemby Elküldve Február9, 2013 Megoszt Elküldve Február9, 2013 nos. termosztát cserélve wahler a helyén, és láss csodát tényleg fain. köszönöm a tanácsokat. illetve ha tudja valaki hogy honnan tudom hogy jól mér az óra? Link to comment Megosztás: More sharing options...
isi Elküldve Február10, 2013 Megoszt Elküldve Február10, 2013 sziasztok! Kb. 4 hónap telt el a csodálatos wahler termosztátra cserélés óta és véget is szakadt az idillnek. Nem értem mi a gond, tavaly olcsót vettem bele kb. 3-4 hónapot húzta ráfogtam, hogy olcsó azért adta meg magát. Most direkt megvettem a legdrágábbat, wahler márkát (ja bocsi a legdrágább a Calorstat by Vernet) és ez idáig tökéletes volt, most megint csak hűtőtakaróval éri el a ~75-80 fokot. Mi lehet a problém? Pont kifogtam egy selejtest vagy mi az isten? Link to comment Megosztás: More sharing options...
h.adam92 Elküldve Február10, 2013 Megoszt Elküldve Február10, 2013 sziasztok! Kb. 4 hónap telt el a csodálatos wahler termosztátra cserélés óta és véget is szakadt az idillnek. Nem értem mi a gond, tavaly olcsót vettem bele kb. 3-4 hónapot húzta ráfogtam, hogy olcsó azért adta meg magát. Most direkt megvettem a legdrágábbat, wahler márkát (ja bocsi a legdrágább a Calorstat by Vernet) és ez idáig tökéletes volt, most megint csak hűtőtakaróval éri el a ~75-80 fokot. Mi lehet a problém? Pont kifogtam egy selejtest vagy mi az isten? Ennyit érnek. Amúgy pont néztem én is a wahlert. Mikor megvettem, megpróbáltam belefújni, hogy zár-e rendesen, és hát kicsit áttudtam rajta fújni(enyém házzal együtt van) és már akkor gyanakodtam hogy tuti nem éri majd el ezzel sem a 90et.. De viszont nekem nagyon jó. Haverom 99es x16szr astrájában van 88ezer km. Újonnan vették. Abban már 50ezer km óta soha nem megy fel a víz 70nél tovább.. Nyáron is 20-30percet kell legalább járatni alapjáraton(ha nem többet) hogy kapcsoljon a venti. Pedig abba még gyári van.. Érdekes dolgok ezek. Link to comment Megosztás: More sharing options...
isi Elküldve Február10, 2013 Megoszt Elküldve Február10, 2013 Ennyit érnek. Amúgy pont néztem én is a wahlert. Mikor megvettem, megpróbáltam belefújni, hogy zár-e rendesen, és hát kicsit áttudtam rajta fújni(enyém házzal együtt van) és már akkor gyanakodtam hogy tuti nem éri majd el ezzel sem a 90et.. De viszont nekem nagyon jó. Haverom 99es x16szr astrájában van 88ezer km. Újonnan vették. Abban már 50ezer km óta soha nem megy fel a víz 70nél tovább.. Nyáron is 20-30percet kell legalább járatni alapjáraton(ha nem többet) hogy kapcsoljon a venti. Pedig abba még gyári van.. Érdekes dolgok ezek. Igazából nekem még sosem kapcsolt a hűtő venti:D Ennyi erővel bőven elég az olcsót is megvenni. Kicsit húzós azért 3-4 havonta kidobni 6-7ezer forintokat termosztátra, mert az enyémbe ennyibe kerül, még akkor is ha olcsóbban hozzá tudok jutni. Link to comment Megosztás: More sharing options...
wookie Elküldve Február10, 2013 Megoszt Elküldve Február10, 2013 A hűtőrendszer takarításáig az utóbbi 3 évben az enyém is évente ette a termosztátokat, bár ez meg melegedett, még télen is. És akkor nem épp a legminőségibbek kerültek bele. Most legutóbb itt kint qh-t hoztak, most az van benne. Működik. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Bundee Elküldve Február10, 2013 Megoszt Elküldve Február10, 2013 Nálam ezelőtt 1,5 évig Vernet volt, de újkora óta nemtetszett a működése. A Wahler eddig tökéletes (kopp kopp kopp). Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts