andris_C14NZ Elküldve Október19, 2011 Megoszt Elküldve Október19, 2011 Én Csergőéktől és a Müller Opeltől szereztem be a klímahűtő cserekor a tömítéseket. Az viszont nem tudom, hogy elég e csak a tömítéseket cserélni. Pl. a szárítószűrőt kell e? elméletileg elég akkor, ha megbontod a rendszert. bár a gyári útmutató ha jól emlékszem rendszeres cserét ír elő. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Thor Elküldve Október19, 2011 Megoszt Elküldve Október19, 2011 elméletileg elég akkor, ha megbontod a rendszert. bár a gyári útmutató ha jól emlékszem rendszeres cserét ír elő. Köszi az infót! Tavasszal muszáj volt cserélni a hűtűt, így bizti ami bizti cseréltem a szárítószűrőt is, nah meg a tömítéseket is. Dicsérte is a klímás srác, hogy "milyen patika mert 2 báron párologtat" ;) Örültem, jelentsen ez bármit is ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
HoloDoc Elküldve Október20, 2011 Megoszt Elküldve Október20, 2011 Tegnap kapott új termosztátot a Vectra, lett még előtét ellenállás csere.Most melegszik a víz, dől a meleg, viszont a középső szellőzőből hideg levegő jön, bárhova állítom a csúszkákat.Vagy rosszul működik ott valami, vagy én vagyok béna ;) Viszont ingyen volt a szerviz.Állt a udvaron egy espace, nem birta a főnök kinyitni a motorháztetőt, mindenféle drótokkal küzdött az index felől, persze cseppet mérges volt.Azt mondja, ha kinyitom, ingyen volt a szerviz.Szenvedtem vele egy darabig, de végül csak kinyìlt, igy került egy kézfogásba a tegnapi szerelés ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Thor Elküldve Október20, 2011 Megoszt Elküldve Október20, 2011 Tegnap kapott új termosztátot a Vectra, lett még előtét ellenállás csere.Most melegszik a víz, dől a meleg, viszont a középső szellőzőből hideg levegő jön, bárhova állítom a csúszkákat.Vagy rosszul működik ott valami, vagy én vagyok béna ;) Viszont ingyen volt a szerviz.Állt a udvaron egy espace, nem birta a főnök kinyitni a motorháztetőt, mindenféle drótokkal küzdött az index felől, persze cseppet mérges volt.Azt mondja, ha kinyitom, ingyen volt a szerviz.Szenvedtem vele egy darabig, de végül csak kinyìlt, igy került egy kézfogásba a tegnapi szerelés ;) :lol: Gratula az ingyen szervizért, ez nagyon jó :lol: Gondolom nem klímás, mert akkor ez így normális. Párom Vekijében sincs klíma, nála is így működik. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Bundee Elküldve Október20, 2011 Megoszt Elküldve Október20, 2011 Sziasztok! Ha klímás, ha nem, ez a normális üzemmódja? Kénytelen vagyok elzárni a beömlőt, mert fázik az egész jobb oldalam ;) Létezett Vectrából (vagy Caliból) gyárilag pollenszűrős változat? Vagy milyen módon lehet belemókolni? ;) Gratula az ingyen szervizért, ez nagyon jó :lol: Gondolom nem klímás, mert akkor ez így normális. Párom Vekijében sincs klíma, nála is így működik. Link to comment Megosztás: More sharing options...
HoloDoc Elküldve Október20, 2011 Megoszt Elküldve Október20, 2011 Köszönöm, valóban jól jött ez a kis mellékes ;) Akkor a fütés normálisan működik, bár kicsit fura megoldás.Igy viszont valamit ki kell találni amivel fűteni tudom a jobb kezem ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Thor Elküldve Október20, 2011 Megoszt Elküldve Október20, 2011 Köszönöm, valóban jól jött ez a kis mellékes ;) Akkor a fütés normálisan működik, bár kicsit fura megoldás.Igy viszont valamit ki kell találni amivel fűteni tudom a jobb kezem ;) Én a bal műszerfal befúvóval szoktam a jobbat is :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Thor Elküldve Október20, 2011 Megoszt Elküldve Október20, 2011 Sziasztok! Ha klímás, ha nem, ez a normális üzemmódja? Kénytelen vagyok elzárni a beömlőt, mert fázik az egész jobb oldalam ;) Létezett Vectrából (vagy Caliból) gyárilag pollenszűrős változat? Vagy milyen módon lehet belemókolni? Van különbség, mert a klímásnál meleget fúj. Télen el van Páromnál is. Létezett gyári is. Öcsibácsi pedig Astráét faragta be. Erősen gondolkozom én is valamelyik verzión. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Bundee Elküldve Október20, 2011 Megoszt Elküldve Október20, 2011 Jólenne bele valami, mert a venti 2. fokozaton már kapom az arcomba a falevéltörmelékeket. Nem utolsó sorban, a család többi autójában rettenetesen szokott kinézni, én pedig szinte kizárólag hosszú utakon használom a kocsit (Veszprém-Szécsény), belegondolva is rettenet, hogy mennyi port, koszt kormot szívok be + az ablakok is eléggé porosodnak. Öcsibácsi megoldásáról láttam képet, de nem volt egyértelmű a számomra ;) A fűtés akkor sem hagy nyugodni, hogy ilyen - nyáron került hozzám a gép, eddig ugye nem tűnt fel ;) Van különbség, mert a klímásnál meleget fúj. Télen el van Páromnál is. Létezett gyári is. Öcsibácsi pedig Astráét faragta be. Erősen gondolkozom én is valamelyik verzión. Link to comment Megosztás: More sharing options...
öcsibácsi Elküldve Október22, 2011 Megoszt Elküldve Október22, 2011 Jó lenne bele valami, mert a venti 2. fokozaton már kapom az arcomba a falevéltörmelékeket. Öcsibácsi megoldásáról láttam képet, de nem volt egyértelmű a számomra ;) Mire lennél kíváncsi? Kell 1 Astra pollenszűrő keret és a belevaló szűrő. Megadom az eljárást, hogy faragd be, hogy jó legyen. ;) 2 óra alatt kész. :lol: Az enyém kitűnően teszi a dolgát. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Bundee Elküldve Október23, 2011 Megoszt Elküldve Október23, 2011 Pontosan az általam eddig ismeretlen eljárásra volnék kíváncsi ;) Illetve, hogy hol lehet Astra keretet venni. Mire lennél kíváncsi? Kell 1 Astra pollenszűrő keret és a belevaló szűrő. Megadom az eljárást, hogy faragd be, hogy jó legyen. ;) 2 óra alatt kész. :lol: Az enyém kitűnően teszi a dolgát. Link to comment Megosztás: More sharing options...
öcsibácsi Elküldve Október24, 2011 Megoszt Elküldve Október24, 2011 . Link to comment Megosztás: More sharing options...
öcsibácsi Elküldve Október24, 2011 Megoszt Elküldve Október24, 2011 Pontosan az általam eddig ismeretlen eljárásra volnék kíváncsi ;) Illetve, hogy hol lehet Astra keretet venni. Bontóban biztos akad szűrőkeret. Olcsón odaadják, mert nem kell senkinek. ;) Az eljárás annyi, hogy ék alakú kivágást kell eszközölni a kereten. 1 ilyen darabot kell kivágod belőle. Ez a legszélesebb részén kb. 32mm. Nagyobb kivágás nem kell, mert a fűtőmotor burkolata ennyit enged csak. Kisebb sem jó, mert akkor az ablaktörlő mechanikának nagyon útban van. Ha ez megvan, akkor összehúzatod a rést és ragasztópisztollyal kitöltöd a hézagot, ahol van. Az ablaktörlőt kiszereled és a jobb oldali karon picit hajlítasz, hogy nem érjen bele a szűrőbe. 4 csavar fogja a helyére a keretet. Kiteker-beteker és kész. Nagyjából ennyi. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Bundee Elküldve Október25, 2011 Megoszt Elküldve Október25, 2011 Ahhaaa! Így már egészen világos. A szűrő direkt van elhúzva balra a képen? Gondolom egyébként végigéri a keretet. Rögzíteni a tartót, gondolom ugyanúgy kell, mint a mostanit(alá vagy sziló, vagy ablaktömítés). Már csak egy jó bontó kell ;) Köszönöm a segítséget! Bontóban biztos akad szűrőkeret. Olcsón odaadják, mert nem kell senkinek. ;) Az eljárás annyi, hogy ék alakú kivágást kell eszközölni a kereten. 1 ilyen darabot kell kivágod belőle. Ez a legszélesebb részén kb. 32mm. Nagyobb kivágás nem kell, mert a fűtőmotor burkolata ennyit enged csak. Kisebb sem jó, mert akkor az ablaktörlő mechanikának nagyon útban van. Ha ez megvan, akkor összehúzatod a rést és ragasztópisztollyal kitöltöd a hézagot, ahol van. Az ablaktörlőt kiszereled és a jobb oldali karon picit hajlítasz, hogy nem érjen bele a szűrőbe. 4 csavar fogja a helyére a keretet. Kiteker-beteker és kész. Nagyjából ennyi. Link to comment Megosztás: More sharing options...
öcsibácsi Elküldve Október25, 2011 Megoszt Elküldve Október25, 2011 Ahhaaa! Így már egészen világos. A szűrő direkt van elhúzva balra a képen? Gondolom egyébként végigéri a keretet. Rögzíteni a tartót, gondolom ugyanúgy kell, mint a mostanit(alá vagy sziló, vagy ablaktömítés). Már csak egy jó bontó kell :lol: Köszönöm a segítséget! Van a keret alsó felén tömítés, de ellenőrizd le ne érjen meglepetés. De, nyugodtan ragaszthatsz helyette újat is. A sziló nem jó,mert ha mégis ki kell venni akkor nehéz lesz. ;) Direkt van arrébb a szűrő, hogy látszódjon a hiba. Azon a pár centis kis karon kell fogóval annyit hajlítani, hogy ne érjen bele a szűrőbe, de még könnyedén járjon. Még a venti vezetékének kell egy pár milis rést vágni és annyi. Sok sikert és pormentes belsőt. ;) A keresek topikba írj itt a fórumon, biztos lesz jelentkező akinek akad szűrőkerete. Ajánlom Misit alias Astrásgyerek-et, neki biztos van. De mivel nem tudom hol laksz, így kereshetsz hozzád közel levőt is, hogy ne kelljen a postával játszani. :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Bundee Elküldve Október25, 2011 Megoszt Elküldve Október25, 2011 Köszönöm szépen a segítséget! Egyébként Nógrád és Veszprém megye közt ingázom, Bp. érintésével (Vectrával :lol: ) szóval elég sok országrész útbaesik. Amint lesz egy kis időm, nekirugaszkodom. Viszont a középső szellőzőből jövő sarki fuvallatok még mindig foglalkoztatnak, bár ha teljesen ráadom a fűtést, akkor meleg jön onnan is - csak akkormeg ugye már túl sok. Elképzelhető, hogy valami terelő zár gyárilag így? ;) u.i.: hová tűntek a képek? :lol: Van a keret alsó felén tömítés, de ellenőrizd le ne érjen meglepetés. De, nyugodtan ragaszthatsz helyette újat is. A sziló nem jó,mert ha mégis ki kell venni akkor nehéz lesz. ;) Direkt van arrébb a szűrő, hogy látszódjon a hiba. Azon a pár centis kis karon kell fogóval annyit hajlítani, hogy ne érjen bele a szűrőbe, de még könnyedén járjon. Még a venti vezetékének kell egy pár milis rést vágni és annyi. Sok sikert és pormentes belsőt. :lol: A keresek topikba írj itt a fórumon, biztos lesz jelentkező akinek akad szűrőkerete. Ajánlom Misit alias Astrásgyerek-et, neki biztos van. De mivel nem tudom hol laksz, így kereshetsz hozzád közel levőt is, hogy ne kelljen a postával játszani. :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
hening Elküldve Október26, 2011 Megoszt Elküldve Október26, 2011 ... u.i.: hová tűntek a képek? ;) Kiszerkesztettem. Ezentúl te is tedd azt, ha válaszolsz egy olyan hsz-ra, amiben van kép. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Bundee Elküldve Október26, 2011 Megoszt Elküldve Október26, 2011 Rendben! Kiszerkesztettem. Ezentúl te is tedd azt, ha válaszolsz egy olyan hsz-ra, amiben van kép. Link to comment Megosztás: More sharing options...
öcsibácsi Elküldve Október27, 2011 Megoszt Elküldve Október27, 2011 Köszönöm szépen a segítséget! Szívesen. ;) Amint lesz egy kis időm, nekirugaszkodom. Viszont a középső szellőzőből jövő sarki fuvallatok még mindig foglalkoztatnak, bár ha teljesen ráadom a fűtést, akkor meleg jön onnan is - csak akkormeg ugye már túl sok. Elképzelhető, hogy valami terelő zár gyárilag így? ;) A középsőn mindig hidegebb jön, kivéve a klímást. Gyári megoldás, hogy éberebb legyen az ember. Az Astrások szivacsot szoktak beletenni, én elzárom majdnem teljesen. Engem nem zavar az a kis hűvösebb levegő. Nem irányítom direkt magamra, annyi nekem elég. Link to comment Megosztás: More sharing options...
h.adam92 Elküldve November19, 2011 Megoszt Elküldve November19, 2011 Valaki megtudná nekem nézni EPC be a 1994 es évjáratú x20xev motorkódú klímás vectra fűtőradiátorjának a gyári számát? Fontos lenne, kilyukadt :S És nincsen rajta semmien szám Link to comment Megosztás: More sharing options...
öcsibácsi Elküldve November19, 2011 Megoszt Elküldve November19, 2011 Valaki megtudná nekem nézni EPC be a 1994 es évjáratú x20xev motorkódú klímás vectra fűtőradiátorjának a gyári számát? Fontos lenne, kilyukadt :S És nincsen rajta semmien szám Amennyire én tudom, elfér ott bármelyik motorhoz való radiátor. (Nem erőszak, de van 1 fölös. Kép az aláírásomban.) Link to comment Megosztás: More sharing options...
öcsibácsi Elküldve November19, 2011 Megoszt Elküldve November19, 2011 Csöpög a hűtőm. ;) :lol: Valakinek fölös, amit nekem adna? Link to comment Megosztás: More sharing options...
h.adam92 Elküldve November19, 2011 Megoszt Elküldve November19, 2011 Amennyire én tudom, elfér ott bármelyik motorhoz való radiátor. (Nem erőszak, de van 1 fölös. Kép az aláírásomban.) Sajnos nem. Csak klímásé jó bele. Ennek teljesen más a kialakítása, és a csövei, mint a nemklímásnak. Megvan a gyári szám: 1618004. 40ropi bele az új, bontott 10ezer, de láttam egyik oldalon újat 18ér is. Most széttvan kapva a középkonzol, és összedugúztam a radiátor csöveit, hétvégére marad így.. Totálisan elvolt dugulva, és zörgött benn a vízkő.. Megkapta a sósavat, vízkövet kiszedte, de 2helyen is ereszt most.. :\ Link to comment Megosztás: More sharing options...
h.adam92 Elküldve November19, 2011 Megoszt Elküldve November19, 2011 Az enyém ilyen.. Link to comment Megosztás: More sharing options...
öcsibácsi Elküldve November19, 2011 Megoszt Elküldve November19, 2011 Sajnos nem. Csak klímásé jó bele. Ennek teljesen más a kialakítása, és a csövei, mint a nemklímásnak. Megvan a gyári szám: 1618004. 40ropi bele az új, bontott 10ezer, de láttam egyik oldalon újat 18ér is. Most széttvan kapva a középkonzol, és összedugúztam a radiátor csöveit, hétvégére marad így.. Totálisan elvolt dugulva, és zörgött benn a vízkő.. Megkapta a sósavat, vízkövet kiszedte, de 2helyen is ereszt most.. :\ Az előbb láttam 13ért klímásat, mindjárt megkeresem. :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts