Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Hűtés, fűtés, vízhőfok.

komega

Recommended Posts

Elég volt a fagyoskodásból. A régi 2000-es Vectrámmal semmi gondom nem volt,az asszonynak 5 éve van egy G Astrája,semmi gond vele,volt egy 123.as dízel Mercim 5 évig tökéletes volt,pedig 500000 km volt benne. Ez a szemét Isuzu dízel Vectra másfél év alatt,idegroncsot csinált belőlem.Állandóan cserélhettem valamit rajta,ráadásul fagyoskodhatok is benne. Megy a francba a háztól,senkinek nem ajánlom,hogy ilyent vegyen. Veszek inkább egy öreg Mercit,azzal nincs negyed ennyi gond. :D

Igaz, nekem astrám van isuzu motorral, de bátran elmondhatom, hogy nálam gatyarohasztó meleget csinál.

A keményebb mínuszokban is elég volt max 2-esre kapcsolni a ventit, a mostani +okban meg 1-esre kapcsolva le kell tekernem a levegőkeverést középállás alá, hogy ne vizipólózzanak a t...keim. :D

Műszer szerint 82-84 fokos a víz, és az ablak nálam mindig meg van nyitva picit.... :)

Megosztás:

Az normális hogy leállás után böszme nyomás van a hűtőrendszerbe? Tehát a csövek, hűtő meg minden rohadtul feszül a nyomás miatt. Lassan meglazítom a kiegyenlítő tartály kupakját és akkor visszamegy a nyomás. De a kupakon is van valami kis szelep. Annak nem kellene elengedni a nyomást?

Megosztás:

Ádám, neked is 110°C-os órád van?

Légyszíves 1 hőfokjeladó számot mondani, ha a tied nem csal.

Danke.

Öcsibácsi majdnem el is felejtettem:

614 810 0000

Nem tudom hogy pontos e, mert 90 és 0 fok között van 1 vonal és üzemi hömérsékletnél nekem ott áll :/

Megosztás:

Öcsibácsi majdnem el is felejtettem:

614 810 0000

Nem tudom hogy pontos e, mert 90 és 0 fok között van 1 vonal és üzemi hömérsékletnél nekem ott áll :/

Szerintem akkor neked sem pontos, mert az a vonal elvileg a 80 fokot jelenti ha jól tudom!? Vagy nem?? Öcsibácsi szerinted?? Ha jól emlékszem akkor te is azt írtad hogy neked is kb. ott áll, nem?? :)

Megosztás:

Ádám, neked is 110°C-os órád van?

Légyszíves 1 hőfokjeladó számot mondani, ha a tied nem csal.

Danke.

Igen, és csont pontos:) Megnézném neked szívesen EPC be de nem működik:S Enyémbe igazából nem ilyen 1lábú cucc való(ránézésre ez van belemaszekolva :) )

Megosztás:

Igen, és csont pontos:) Megnézném neked szívesen EPC be de nem működik:S Enyémbe igazából nem ilyen 1lábú cucc való(ránézésre ez van belemaszekolva :D )

Néztem én is a müllerautónál, de egyrészt nem megy az EPC, másrészt többfélét javasol. Úgy 10-et.

Ezekből már 3-at kipróbáltam és nem pontos 1ik se. :)

A műszeregységet is kicseréltem, de nem az a gond. :D

Megosztás:

Szerintem akkor neked sem pontos, mert az a vonal elvileg a 80 fokot jelenti ha jól tudom!? Vagy nem?? Öcsibácsi szerinted?? Ha jól emlékszem akkor te is azt írtad hogy neked is kb. ott áll, nem?? :)

Hát nem tudom :/ Felmegy 90 fokig és kinyit a termosztát és lemegy ide a vonalra vagy egy picivel alá

Megosztás:

Néztem én is a müllerautónál, de egyrészt nem megy az EPC, másrészt többfélét javasol. Úgy 10-et.

Ezekből már 3-at kipróbáltam és nem pontos 1ik se. :)

A műszeregységet is kicseréltem, de nem az a gond. :D

Mert miért nem pontos, hol áll neked?

Megosztás:

Hát nem tudom :/ Felmegy 90 fokig és kinyit a termosztát és lemegy ide a vonalra vagy egy picivel alá

Akkor viszont én sem tudom már! :) Azért is mert nekem ugye csak 100°C-os az órám de ugyanígy csinál mint neked, hogy felmegy 90 fokig vagy egy picit feljebb aztán amikor kinyit a termosztát akkor lejjebb megy kb. 80-85 fokra. Nekem ugye nehezebb besaccolni mert az én órámon nincsen 80 fokos beosztás.. :D

Megosztás:

Akkor viszont én sem tudom már! :) Azért is mert nekem ugye csak 100°C-os az órám de ugyanígy csinál mint neked, hogy felmegy 90 fokig vagy egy picit feljebb aztán amikor kinyit a termosztát akkor lejjebb megy kb. 80-85 fokra. Nekem ugye nehezebb besaccolni mert az én órámon nincsen 80 fokos beosztás.. :D

Mert a 90 és 0 között 80 fok van??? Én azt hallottam hogy az én termosztátom nem jó, mert nem nyitogat meg zárokat, hanem 1x kinyit és amikor lehűl akkor bezár, mert amikor lemegy 90ről a vonalra vagy alá akkor nem fúj olyan forró levegőt hanem enyhén meleget.

Megosztás:

Mert a 90 és 0 között 80 fok van??? Én azt hallottam hogy az én termosztátom nem jó, mert nem nyitogat meg zárokat, hanem 1x kinyit és amikor lehűl akkor bezár, mert amikor lemegy 90ről a vonalra vagy alá akkor nem fúj olyan forró levegőt hanem enyhén meleget.

Szerintem igen, legalábbis a beosztás nekem úgy tünik logikusnak, de lehet hogy tévedek.. :)

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.