Breki Elküldve Január15, 2011 Megoszt Elküldve Január15, 2011 Elég volt a fagyoskodásból. A régi 2000-es Vectrámmal semmi gondom nem volt,az asszonynak 5 éve van egy G Astrája,semmi gond vele,volt egy 123.as dízel Mercim 5 évig tökéletes volt,pedig 500000 km volt benne. Ez a szemét Isuzu dízel Vectra másfél év alatt,idegroncsot csinált belőlem.Állandóan cserélhettem valamit rajta,ráadásul fagyoskodhatok is benne. Megy a francba a háztól,senkinek nem ajánlom,hogy ilyent vegyen. Veszek inkább egy öreg Mercit,azzal nincs negyed ennyi gond. :D Igaz, nekem astrám van isuzu motorral, de bátran elmondhatom, hogy nálam gatyarohasztó meleget csinál. A keményebb mínuszokban is elég volt max 2-esre kapcsolni a ventit, a mostani +okban meg 1-esre kapcsolva le kell tekernem a levegőkeverést középállás alá, hogy ne vizipólózzanak a t...keim. :D Műszer szerint 82-84 fokos a víz, és az ablak nálam mindig meg van nyitva picit.... :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
h.adam92 Elküldve Január20, 2011 Megoszt Elküldve Január20, 2011 Az normális hogy leállás után böszme nyomás van a hűtőrendszerbe? Tehát a csövek, hűtő meg minden rohadtul feszül a nyomás miatt. Lassan meglazítom a kiegyenlítő tartály kupakját és akkor visszamegy a nyomás. De a kupakon is van valami kis szelep. Annak nem kellene elengedni a nyomást? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Big Boss Elküldve Január20, 2011 Megoszt Elküldve Január20, 2011 Amíg nem hűl le elvileg nyomás alatt van. A szelep csak túlnyomás esetén ereszt, egyébként útközben elmenne a hűtővized kb. Link to comment Megosztás: More sharing options...
h.adam92 Elküldve Január20, 2011 Megoszt Elküldve Január20, 2011 Amíg nem hűl le elvileg nyomás alatt van. A szelep csak túlnyomás esetén ereszt, egyébként útközben elmenne a hűtővized kb. Olyan nyomás van benne, alig lehet megnyomni a vízcsövet :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
öcsibácsi Elküldve Január20, 2011 Megoszt Elküldve Január20, 2011 Olyan nyomás van benne, alig lehet megnyomni a vízcsövet :D HF? :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
öcsibácsi Elküldve Január20, 2011 Megoszt Elküldve Január20, 2011 Elvileg olyan 1.3 bar nyomásnak kellene lennie a rendszerben, azt még kézzel lehetne ellensúlyozni. Link to comment Megosztás: More sharing options...
öcsibácsi Elküldve Január20, 2011 Megoszt Elküldve Január20, 2011 Ádám, neked is 110°C-os órád van? Légyszíves 1 hőfokjeladó számot mondani, ha a tied nem csal. Danke. Link to comment Megosztás: More sharing options...
moti Elküldve Január20, 2011 Megoszt Elküldve Január20, 2011 Ádám, neked is 110°C-os órád van? Légyszíves 1 hőfokjeladó számot mondani, ha a tied nem csal. Danke. Öcsibácsi majdnem el is felejtettem: 614 810 0000 Nem tudom hogy pontos e, mert 90 és 0 fok között van 1 vonal és üzemi hömérsékletnél nekem ott áll :/ Link to comment Megosztás: More sharing options...
ady19 Elküldve Január20, 2011 Megoszt Elküldve Január20, 2011 Öcsibácsi majdnem el is felejtettem: 614 810 0000 Nem tudom hogy pontos e, mert 90 és 0 fok között van 1 vonal és üzemi hömérsékletnél nekem ott áll :/ Szerintem akkor neked sem pontos, mert az a vonal elvileg a 80 fokot jelenti ha jól tudom!? Vagy nem?? Öcsibácsi szerinted?? Ha jól emlékszem akkor te is azt írtad hogy neked is kb. ott áll, nem?? :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
h.adam92 Elküldve Január20, 2011 Megoszt Elküldve Január20, 2011 Ádám, neked is 110°C-os órád van? Légyszíves 1 hőfokjeladó számot mondani, ha a tied nem csal. Danke. Igen, és csont pontos:) Megnézném neked szívesen EPC be de nem működik:S Enyémbe igazából nem ilyen 1lábú cucc való(ránézésre ez van belemaszekolva :) ) Link to comment Megosztás: More sharing options...
öcsibácsi Elküldve Január21, 2011 Megoszt Elküldve Január21, 2011 Igen, és csont pontos:) Megnézném neked szívesen EPC be de nem működik:S Enyémbe igazából nem ilyen 1lábú cucc való(ránézésre ez van belemaszekolva :D ) Néztem én is a müllerautónál, de egyrészt nem megy az EPC, másrészt többfélét javasol. Úgy 10-et. Ezekből már 3-at kipróbáltam és nem pontos 1ik se. :) A műszeregységet is kicseréltem, de nem az a gond. :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
moti Elküldve Január22, 2011 Megoszt Elküldve Január22, 2011 Szerintem akkor neked sem pontos, mert az a vonal elvileg a 80 fokot jelenti ha jól tudom!? Vagy nem?? Öcsibácsi szerinted?? Ha jól emlékszem akkor te is azt írtad hogy neked is kb. ott áll, nem?? :) Hát nem tudom :/ Felmegy 90 fokig és kinyit a termosztát és lemegy ide a vonalra vagy egy picivel alá Link to comment Megosztás: More sharing options...
moti Elküldve Január22, 2011 Megoszt Elküldve Január22, 2011 Néztem én is a müllerautónál, de egyrészt nem megy az EPC, másrészt többfélét javasol. Úgy 10-et. Ezekből már 3-at kipróbáltam és nem pontos 1ik se. :) A műszeregységet is kicseréltem, de nem az a gond. :D Mert miért nem pontos, hol áll neked? Link to comment Megosztás: More sharing options...
h.adam92 Elküldve Január22, 2011 Megoszt Elküldve Január22, 2011 Öcsibácsi: Ilyen az órám, és a vízhőfokjeladóm(ez szerintem nem gyári már, úgy van belemókerolva :) ) Link to comment Megosztás: More sharing options...
fahee Elküldve Január22, 2011 Megoszt Elküldve Január22, 2011 Öcsibácsi: Ilyen az órám, és a vízhőfokjeladóm(ez szerintem nem gyári már, úgy van belemókerolva :D ) http://kepfeltoltes.hu/110122/S6300346_www...ltoltes.hu_.jpg http://kepfeltoltes.hu/110122/S6300347_www...ltoltes.hu_.jpg Na ez a fajta pontos :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
ady19 Elküldve Január22, 2011 Megoszt Elküldve Január22, 2011 Hát nem tudom :/ Felmegy 90 fokig és kinyit a termosztát és lemegy ide a vonalra vagy egy picivel alá Akkor viszont én sem tudom már! :) Azért is mert nekem ugye csak 100°C-os az órám de ugyanígy csinál mint neked, hogy felmegy 90 fokig vagy egy picit feljebb aztán amikor kinyit a termosztát akkor lejjebb megy kb. 80-85 fokra. Nekem ugye nehezebb besaccolni mert az én órámon nincsen 80 fokos beosztás.. :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
moti Elküldve Január22, 2011 Megoszt Elküldve Január22, 2011 Akkor viszont én sem tudom már! :) Azért is mert nekem ugye csak 100°C-os az órám de ugyanígy csinál mint neked, hogy felmegy 90 fokig vagy egy picit feljebb aztán amikor kinyit a termosztát akkor lejjebb megy kb. 80-85 fokra. Nekem ugye nehezebb besaccolni mert az én órámon nincsen 80 fokos beosztás.. :D Mert a 90 és 0 között 80 fok van??? Én azt hallottam hogy az én termosztátom nem jó, mert nem nyitogat meg zárokat, hanem 1x kinyit és amikor lehűl akkor bezár, mert amikor lemegy 90ről a vonalra vagy alá akkor nem fúj olyan forró levegőt hanem enyhén meleget. Link to comment Megosztás: More sharing options...
ady19 Elküldve Január23, 2011 Megoszt Elküldve Január23, 2011 Mert a 90 és 0 között 80 fok van??? Én azt hallottam hogy az én termosztátom nem jó, mert nem nyitogat meg zárokat, hanem 1x kinyit és amikor lehűl akkor bezár, mert amikor lemegy 90ről a vonalra vagy alá akkor nem fúj olyan forró levegőt hanem enyhén meleget. Szerintem igen, legalábbis a beosztás nekem úgy tünik logikusnak, de lehet hogy tévedek.. :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
öcsibácsi Elküldve Január23, 2011 Megoszt Elküldve Január23, 2011 Igen, és csont pontos:) Ádám, te viccelsz, bolondozol velem hiszen 100°C-os órád van. :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
öcsibácsi Elküldve Január23, 2011 Megoszt Elküldve Január23, 2011 Szerintem a 90 alatti vonal az 80 fok. Az én órámon levő beosztást értelmezve. A mutató odáig szokta magát feltornázni. A 92-es termosztát ellenére. :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
h.adam92 Elküldve Január23, 2011 Megoszt Elküldve Január23, 2011 Ádám, te viccelsz, bolondozol velem hiszen 100°C-os órád van. :) Jaaa. Én úgy értettem hogy a piros vonal azmár kb. 110fok nem? Link to comment Megosztás: More sharing options...
öcsibácsi Elküldve Január23, 2011 Megoszt Elküldve Január23, 2011 Végül is... Na, az én órám ilyen. Ezen a 90°C nem pont ott van mint a tieden. :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
h.adam92 Elküldve Január23, 2011 Megoszt Elküldve Január23, 2011 Végül is... Na, az én órám ilyen. Ezen a 90°C nem pont ott van mint a tieden. :) http://pics.coldline.hu/pics/156828-20110117-UeJ4TD.jpg Már ééértem! :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
moti Elküldve Január23, 2011 Megoszt Elküldve Január23, 2011 Végül is... Na, az én órám ilyen. Ezen a 90°C nem pont ott van mint a tieden. :) http://pics.coldline.hu/pics/156828-20110117-UeJ4TD.jpg Hőmérséklet nekem is ilyen, akkor most már értem, hogy a két vonal között 10fok van, és 90 alatt 80 Amúgy öcsibácsi miért keresel jó, pontos vizhőfok jeladót??? Link to comment Megosztás: More sharing options...
h.adam92 Elküldve Január23, 2011 Megoszt Elküldve Január23, 2011 Öcsibá: Milyen astra is ez? Évjárat/motor? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts