Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Hűtés, fűtés, vízhőfok.

komega

Recommended Posts

Amúgy beszéltem a szerelővel, aki cserélte a termosztátot és azt mondta, hogy soha nem használt még 82°C-ost.

De megnézte a szervízlapon és csak annyit tud róla, hogy ő jót rendelt és nem tudja hogy lehet ez.

De kissé elbizonytalanodott és megígérte, hogy ezentúl inkább egyezteti a feliratot a dobozon a tartalommal.

Amúgy nem kételkedem benne, mert együtt voltunk katonák és azóta is jó barátságban vagyunk.

Megosztás:

Sziasztok!

Lenne egy nagy problémám. 1.5 éve vettem egy Isuzu disel motoros A Vectrát. 1994-es CDX-es,TDI kivitel. A gondom a fűtéssel van.Volt már egy pár autóm,szereltem épp eleget,de ilyent még nem pipáltam. 2009 telén úgy döntött az autó,hogy csak 2000-es fordulat felett fúj meleget a fűtés. Üzem meleg motornál!! Alapjáraton vagy aránylag alacsony fordulaton csak hideget nyomott. A termosztátot előzőleg cseréltem már,mert nem melegedett rendesen.Gyári 2 szelepes került bele,amit az Opel Tisch(remélem jól írom) írt elő.Motor üzem meleg,fűtés csak magas fordulaton.Egész hűtő-fűtő rendszert átmostam,a radiátorba próbaképp dugott slagból nyomta a vizet a kijövő oldalon,gyönyörűen.(Az előző tulaj állítólag cserélte is a radiátort,de azért fagyoskodott).A hűtőventillátor normálisan működik,mivel már a vétel után jeladót cseréltem,mert non-stop ment. A fűtéscsapnak csúfolt vákumos valamit is leszedtem megjárattam,működő képesnek tűnt. Berágtam,beöltöztem úgy jártam vele.Álló helyzetben a lámpánál pörgettem,mint a marha,nehogy megfagyjak.Sokan néztek hülyének.Erre egyszer csak kb január vége felé,magától megjavult.Alapjáraton meleget fújt.Jött a nyár,majd megint a hűvösek.A fűtésem tökéletesen üzemelt,egészen most,december végéig.És megint elkezdte,csak magas fordulaton nyom meleget.Tök tanácstalan vagyok.Páran mondták,hogy vízpumpacsere,mert nem tud eleget nyomni.Szerintem akkor viszont nyáron meg melegedne a motor,de semmi gondja.Meg ugye egy időre magától megjavult.Hengerfejességre utaló jelek sincsenek,a hűtőfolyadék sem szivárog.

Megköszönném.ha valakinek lenne valami ötlete,mert én már kezdem feladni.

Megosztás:

Melós, ő szobafestő az öccse meg kőműves és mivel ez 1 "dobozos" jármű a por is terjed benne.

De, az is igaz, hogy nem a kocsitakarítás a legfontosabb az életében. :D

Értem én hogy melósjárat, de engem akkor is irritál...

Melóztam én is kőművesként, de ott nem nézett ki így sosem a Transporter. Az előző melóhelyem Jumpyja pedig ragyogott mindig mint a Salamon töke, pedig elég sokat kísértük a túlméretes motyókat az autópályaépítések porában, nah de nem vagyunk egyformák :)

A kókányolás az valami fenomenális :)

Megosztás:

Na ma volt a napja hogy a radiátor csöveit lehúzkodtam és felöntöttem Cillit el.30percet hagytam benne ázni, utána kinyomattam csapvízzel, visszanyomtam a csöveket, de ugyanolyan a fűtésem. Így is van fűtés, mert lehet meleget csinálni, de szerintem még mindig jobban kellené nyomni. Kézlangyosnál melegebb, de nem égeti a kezet egyeltalán:)

Megosztás:

Na ma volt a napja hogy a radiátor csöveit lehúzkodtam és felöntöttem Cillit el.30percet hagytam benne ázni, utána kinyomattam csapvízzel, visszanyomtam a csöveket, de ugyanolyan a fűtésem. Így is van fűtés, mert lehet meleget csinálni, de szerintem még mindig jobban kellené nyomni. Kézlangyosnál melegebb, de nem égeti a kezet egyeltalán:)

Sztem nem volt alapos a tisztitás. Fütőventilátorod jól müködik???

Megosztás:

Aham. Minden jól működik. Most egyenlőre hagyom, úgy sincsenek olyan hidegek most szerintem, meg 1év alatt már 3x cseréltem benne fagyállót rendszermosatás miatt :D

Én beleszoktam engedni lavorba és ha öntöm vissza átszüröm, azért nem veszek 1200Ftért 1 liter fagyállót mindig több darabot pfff

Megosztás:

Valaki nézzem meg nekem, hogy a kmóra hőfokjeladóján (1 vezetékes)milyen szám van. Danke.

Bár már a 3. van benne, de ez is alacsony hőfokot mutat.

Kimértem és kb. 2/3-át mutatja ellenállásban a nagykönyv értékeinek, de ebben legalább egyforma a 3.

110°C-os órám van, az volt ez előtt is. A jeladó 120°C- ra van hitelesítve, miért is nem jó?

A boltos szerint is ez kell hozzá. :D

Megosztás:

És ha öntenék egy kis trisót a kiegyenlítőbe és úgy járnák vele 2napig?

Ha még rászántál volna egy fél délutánt a legutóbbi Cillites mókánál, akkor annyi pont elég lett volna neki.

Vagy esetleg délután szétszedni beleönteni a szert, és másnap reggel pedig átmosni és összerakni.

De ha tényleg fújja a meleget, akkor kár vele szenvedni ilyenkor, majd nyáron összekötni valamivel (pl. vízpumpacsere, vagy termosztát csere).

Megosztás:

Elég volt a fagyoskodásból. A régi 2000-es Vectrámmal semmi gondom nem volt,az asszonynak 5 éve van egy G Astrája,semmi gond vele,volt egy 123.as dízel Mercim 5 évig tökéletes volt,pedig 500000 km volt benne. Ez a szemét Isuzu dízel Vectra másfél év alatt,idegroncsot csinált belőlem.Állandóan cserélhettem valamit rajta,ráadásul fagyoskodhatok is benne. Megy a francba a háztól,senkinek nem ajánlom,hogy ilyent vegyen. Veszek inkább egy öreg Mercit,azzal nincs negyed ennyi gond. :)

Megosztás:

Elég volt a fagyoskodásból. A régi 2000-es Vectrámmal semmi gondom nem volt,az asszonynak 5 éve van egy G Astrája,semmi gond vele,volt egy 123.as dízel Mercim 5 évig tökéletes volt,pedig 500000 km volt benne. Ez a szemét Isuzu dízel Vectra másfél év alatt,idegroncsot csinált belőlem.Állandóan cserélhettem valamit rajta,ráadásul fagyoskodhatok is benne. Megy a francba a háztól,senkinek nem ajánlom,hogy ilyent vegyen. Veszek inkább egy öreg Mercit,azzal nincs negyed ennyi gond. :)

Bemegy a radiátorba a melegvíz egyeltalán? Nem a terelőlapátokkal lehet a gond amikkel állítod a fűtést? Ha megy abba a radiátorba melegvíz, ott kell lennie fűtésnek!

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.