Thor Elküldve November8, 2010 Megoszt Elküldve November8, 2010 Júliusba töltettem fel a klímám, és múltkor beakartam kapcsolni de már nem kapcsol be mert megint elment a gáz. Falnak megyek tőle :o Nyáron szimeringes volt a kompresszor, most meg ami cső csatlakozik a kompresszorra, ott ment el az olaj és a gáz is egybe.. Én még júniusban, de sajna nekem is csak kínlódva indul már be. Idő kell amíg "fel tud annyi nyomást termelni", hogy menni tudjon... Bár nekem a hűtőn vagy egy lyuk, sajna idén nem volt keret a cserére, de jövőre már ildomos lesz. Így is kibírta a görög utat, oda azért kellett :D Kis emlékeztető: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Thor Elküldve November8, 2010 Megoszt Elküldve November8, 2010 hát igen nemrossz dolog a klíma de inkább kiszedtem belőle sok a gond vele Mi volt vele? :o Link to comment Megosztás: More sharing options...
dyrasen Elküldve November8, 2010 Megoszt Elküldve November8, 2010 Jól értem, hogy a víz is meleg és nem csak a ventilátor kapcsol be? A kérdés az, hogy mennyi idő az az állás? Ha pl. beérsz a városba és megállsz egy lámpánál és máris kúszik fel a mutató, majd fél perc után már megy is a venti, nah az nem túl egészséges dolog. De ha pl. araszolásnál, vagy lámpától lámpáig megyek, majd megállok, majd megint gyorsítok és csak így megy fel lassan a mutató, az még szerintem belefér. Pl., ma is araszoltam 5 percet és az első fokozat nekem is bekapcsolt már, de ez normális. igazából nemtűnik melegnek:D 90 foknál kapcsol be szal ha állok a lámpánál és elötte hajtottam akkor eléri a 90 et és már kapcsol is be és kb 90 és a kék feléig hűti vissza nemtudom hol kell kapcsolnia a hőfok gombának de érdekesnek tartom :o Link to comment Megosztás: More sharing options...
Stefan Elküldve November8, 2010 Megoszt Elküldve November8, 2010 A hőgomba (hűtőventillátor kapcsoló) különböző hőértékű is lehet, kapcsolhat 82 foknál is, de akár 110-nél is, attól függ milyet veszel. Ha az ember városban is járkál, akkor 92 fok körüli kapcsolás szerintem korrket, mivel a hűtőben lévő folyadék hőfokát nézi, vagyis, ha már ott annyi van, akkor a motor környéke biztos több (persze nyomás alatt magasabb hőfokon forr a víz, de a hő az hő). Dyrasené pl. szerintem teljesen jól működik így XE-nél. A hőfokjeladó amúgy is (2.0 motornál legalábbis) a termosztát motor felöli részén van, úgyhogy többet kéne mutatnia. Ha nagyon lassan kúszik fel a mutató, az meg inkább a termosztát hibája lehet, mert pl. túl korán nyit/nem zár rendesen. Hidegen, pl. városban 1-2 km után már illik megmozdulnia a mutatónak. Link to comment Megosztás: More sharing options...
dyrasen Elküldve November8, 2010 Megoszt Elküldve November8, 2010 akkor lehet hogy normális :o csak furcsálom hogy ien időbe is ennyire fel melegszik :D de lehet az lessz áttmosom a hűtő rendszert esetleg valaki egy jó hűtőrendszer mosási teknikát tud ajánlani? Link to comment Megosztás: More sharing options...
moti Elküldve November8, 2010 Megoszt Elküldve November8, 2010 Én még júniusban, de sajna nekem is csak kínlódva indul már be. Idő kell amíg "fel tud annyi nyomást termelni", hogy menni tudjon... Bár nekem a hűtőn vagy egy lyuk, sajna idén nem volt keret a cserére, de jövőre már ildomos lesz. Így is kibírta a görög utat, oda azért kellett :o Kis emlékeztető: http://lh5.ggpht.com/_3HNqnjOHlTU/TGfhsaRk...12/DSCF1005.JPG Nekem is kellene ilyen óra. Vki esetleg nem tud?? Link to comment Megosztás: More sharing options...
h.adam92 Elküldve November8, 2010 Megoszt Elküldve November8, 2010 Nekem is kellene ilyen óra. Vki esetleg nem tud?? Van nekem is, és Thor nak is, mert nekünk is ilyen volt az autóban, de mindegyikünknek lett helyette fedélzeti:) De szerintem Thor se kívánja eladni. Link to comment Megosztás: More sharing options...
dyrasen Elküldve November9, 2010 Megoszt Elküldve November9, 2010 megvan a gond :o elkopott a vizpumpa és nem kering elég gyorsan a víz :D és túlmelegszik Link to comment Megosztás: More sharing options...
Thor Elküldve November9, 2010 Megoszt Elküldve November9, 2010 megvan a gond :o elkopott a vizpumpa és nem kering elég gyorsan a víz :D és túlmelegszik jááááááááááááááááááááááááááááááááájjjjjjj Elkopott? Link to comment Megosztás: More sharing options...
öcsibácsi Elküldve November9, 2010 Megoszt Elküldve November9, 2010 jááááááááááááááááááááááááááááááááájjjjjjj Elkopott? Nagyon kemény volt a víz. :o Kell bele Calgon. :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Thor Elküldve November9, 2010 Megoszt Elküldve November9, 2010 Nagyon kemény volt a víz. :D Kell bele Calgon. :) Te! Ez már jég lehetett :) A vízpumpa nagyon nem játék :o Sógornak ez (közvetve) kócolta össze a szelepeket... Link to comment Megosztás: More sharing options...
öcsibácsi Elküldve November9, 2010 Megoszt Elküldve November9, 2010 Te! Ez már jég lehetett :) A vízpumpa nagyon nem játék :o Sógornak ez (közvetve) kócolta össze a szelepeket... A haja is kócos lett? Vagy égnek állt inkább? :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Thor Elküldve November9, 2010 Megoszt Elküldve November9, 2010 A haja is kócos lett? Vagy égnek állt inkább? :D Leginkább kihullott :) De a mosolya sem volt túl őszinte amikor hazahúztam :o Link to comment Megosztás: More sharing options...
dyrasen Elküldve November9, 2010 Megoszt Elküldve November9, 2010 műanyag lapát :Pezvan eddig birta ugyszoktam tél végén lecserélem a vizet hogy jobb legyen a hűtés télre meg öntök fagyálót mint kiderült annyira nemjó dolog mert a vízpumpának a fagyálló adja a kenést Link to comment Megosztás: More sharing options...
Thor Elküldve November9, 2010 Megoszt Elküldve November9, 2010 műanyag lapát :Pezvan eddig birta ugyszoktam tél végén lecserélem a vizet hogy jobb legyen a hűtés télre meg öntök fagyálót mint kiderült annyira nemjó dolog mert a vízpumpának a fagyálló adja a kenést Ezért rakok bele csak fémlapátosat :o És normális fagyállót :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
dyrasen Elküldve November20, 2010 Megoszt Elküldve November20, 2010 hello képzeljétek el most hogy vettem egy vízpumpát és ki lett cserélve :excl: persze a másiknak se volt baja ahogy elnéztük az autó szerelő mikor cserélte a vez szíjat elfokolta az egyik tárcsán egy foggal arébb rakta a szíjat és most derült ki most haverral cseréltük mindent kicentiztünk és teljesen más hangja van a motorna :( Link to comment Megosztás: More sharing options...
ady19 Elküldve November20, 2010 Megoszt Elküldve November20, 2010 hello képzeljétek el most hogy vettem egy vízpumpát és ki lett cserélve :lol: persze a másiknak se volt baja ahogy elnéztük az autó szerelő mikor cserélte a vez szíjat elfokolta az egyik tárcsán egy foggal arébb rakta a szíjat és most derült ki most haverral cseréltük mindent kicentiztünk és teljesen más hangja van a motorna :lol: Ennyit az "autószerelőkről".. :excl: Még jó hogy nem okozott nagyobb bajt! :lol: Amúgy az a biztos amit te magad csinálsz, itt is látszik! :( Link to comment Megosztás: More sharing options...
dyrasen Elküldve November20, 2010 Megoszt Elküldve November20, 2010 Kb az lehett kapkodott összedobta :excl: egyfog nem a világ :( igaz hogy már akkor nemjó fogba dolgozott az egyik vez tengely jófél az biztos Link to comment Megosztás: More sharing options...
Thor Elküldve November20, 2010 Megoszt Elküldve November20, 2010 Nálam is volt csodálkozás amikor megvétel után cseréltem a vezérlést... A szívótengely késett, a kipufogó meg sietett és nem 1 foggal volt arrébb rakva... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mantonio Elküldve December3, 2010 Megoszt Elküldve December3, 2010 Sajna annyira nem ismerem közelebbről a 8V motort. Viszont azt már megtanultam, hogy termosztátból érdemes minőségit venni. Itt a fórumon sokunknak a Wahler vált be. A hibajelenség egyébként mindenképp termosztát körüli problémára utal. Az viszont érdekes amit írtál erről a 4-5mm hézagról. Itt lesz a kutya elásva. Házastul lehet cserélni (tudom drágább)? Éés Igen!Köszönöm a tanácsot!Tehát a Wahler tényleg működik.Van fűtésem ,nem is akármilyen.Beindítom ebben a retek időben,autózok vele kb.5 percet és meleget nyom a venti. Aztán beáll seperc alatt a kék és a 90fok közötti vonalra és nem hűl vissza.Mégegyszer köszönöm! Link to comment Megosztás: More sharing options...
moti Elküldve December3, 2010 Megoszt Elküldve December3, 2010 Éés Igen!Köszönöm a tanácsot!Tehát a Wahler tényleg működik.Van fűtésem ,nem is akármilyen.Beindítom ebben a retek időben,autózok vele kb.5 percet és meleget nyom a venti. Aztán beáll seperc alatt a kék és a 90fok közötti vonalra és nem hűl vissza.Mégegyszer köszönöm! Az enyém is úgyan így müködik. Gratula a hibamegoldásodhoz :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Thor Elküldve December3, 2010 Megoszt Elküldve December3, 2010 Éés Igen!Köszönöm a tanácsot!Tehát a Wahler tényleg működik.Van fűtésem ,nem is akármilyen.Beindítom ebben a retek időben,autózok vele kb.5 percet és meleget nyom a venti. Aztán beáll seperc alatt a kék és a 90fok közötti vonalra és nem hűl vissza.Mégegyszer köszönöm! Nah, ez jó hír :lol: Örülök hogy sikerült megoldani :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
h.adam92 Elküldve December5, 2010 Megoszt Elküldve December5, 2010 Thor! Klímásnál nehéz kiszerelni a fűtőradiátort? Szerintem be kellek ruházni 1újra, nagyon gyenge a fűtésem:S Link to comment Megosztás: More sharing options...
Thor Elküldve December5, 2010 Megoszt Elküldve December5, 2010 Thor! Klímásnál nehéz kiszerelni a fűtőradiátort? Szerintem be kellek ruházni 1újra, nagyon gyenge a fűtésem:S Hát az enyémet még nem kellett kiszedni, de gondolom legalább akkora szívás mint a nemklímásat :S Rengeteg idő, kitartás és türelem kell hozzá :lol: Főleg az első alkalommal. Ne tudd meg mit szenvedtem először Asszonyéval mire kiszedtem, de most már fényévekkel gyorsabb lenne. Lehet az ecetes takarításod nem volt nagy hatással a radiátorra. Ha jól emlékszem, akkor a radiátort nem mosattad át ugye(csak a teljes rendszert)? Én tuti levenném a tűzfalnál lévő 2 csövet és beáztatnám cillittel (vízkő+rozsda!!!), aztán még vagy 2* 3* átmosnám a vezetékes vízzel. Tavaly csináltam, de a fűtés még mindig olyan, hogy nem tudom ott tartani a kezem sokáig még az 1es fokozatnál sem. Kisebb szívás és olcsóbb is ha megcsinálod még ezt a verziót (csövek le a motortérben, 2 félcolos locsolócsövet rá a csonkokra és mehet egy első átmosás, majd a cillitt, majd még ugyanez addig amíg tiszta nem lesz a vízsugár ami átjön a radiátoron). Link to comment Megosztás: More sharing options...
h.adam92 Elküldve December5, 2010 Megoszt Elküldve December5, 2010 Hát az enyémet még nem kellett kiszedni, de gondolom legalább akkora szívás mint a nemklímásat :S Rengeteg idő, kitartás és türelem kell hozzá :lol: Főleg az első alkalommal. Ne tudd meg mit szenvedtem először Asszonyéval mire kiszedtem, de most már fényévekkel gyorsabb lenne. Lehet az ecetes takarításod nem volt nagy hatással a radiátorra. Ha jól emlékszem, akkor a radiátort nem mosattad át ugye(csak a teljes rendszert)? Én tuti levenném a tűzfalnál lévő 2 csövet és beáztatnám cillittel (vízkő+rozsda!!!), aztán még vagy 2* 3* átmosnám a vezetékes vízzel. Tavaly csináltam, de a fűtés még mindig olyan, hogy nem tudom ott tartani a kezem sokáig még az 1es fokozatnál sem. Kisebb szívás és olcsóbb is ha megcsinálod még ezt a verziót (csövek le a motortérben, 2 félcolos locsolócsövet rá a csonkokra és mehet egy első átmosás, majd a cillitt, majd még ugyanez addig amíg tiszta nem lesz a vízsugár ami átjön a radiátoron). Én is így csináltam, de semmi:S Középen kb. 20fokos levegőt fúj, oldalt 25öt. Max fokozaton is lehelletnyi a meleg. 25-30fokos levegő kb. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts