Thor Elküldve Október26, 2010 Megoszt Elküldve Október26, 2010 Az igaz! :D Viszont sztem inkább cserélem egy 95/90_120/115-ösre! Okés. Kíváncsi vagyok, hogy milyen lesz :o Link to comment Megosztás: More sharing options...
Stefan Elküldve Október26, 2010 Megoszt Elküldve Október26, 2010 A 2pálcika az neked hány fok lehet? A 3-hoz van írva a 100 és asszem 50-től kezdődik a skálázás, szóval elvileg a 2 pálcika az 86 körül lehet. Amúgy mielőtt cseréltem a hőkapcsolót belement egyszer a 4 pálcikába is mert ugye nem kapcsolt a ventillátor. Nem tudom ekkor hány fokos lehetett a hűtőfolyadék, mert ugye nyomás alatt is van, de gondolom 110-120 környékén. Viszont én azért is vettem a kisebb hőfokosat (82/90 ha jól emlékszem), mert nekem a hűtőm kisebb (1.6-osé) a motorhoz képest. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Korzás Elküldve Október26, 2010 Megoszt Elküldve Október26, 2010 A 3-hoz van írva a 100 és asszem 50-től kezdődik a skálázás, szóval elvileg a 2 pálcika az 86 körül lehet. Amúgy mielőtt cseréltem a hőkapcsolót belement egyszer a 4 pálcikába is mert ugye nem kapcsolt a ventillátor. Nem tudom ekkor hány fokos lehetett a hűtőfolyadék, mert ugye nyomás alatt is van, de gondolom 110-120 környékén. Viszont én azért is vettem a kisebb hőfokosat (82/90 ha jól emlékszem), mert nekem a hűtőm kisebb (1.6-osé) a motorhoz képest. Ezek szerint a tiédnek 90fokon kellenen bekapcsolnia és 82fokon ki! Értem! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Stefan Elküldve Október26, 2010 Megoszt Elküldve Október26, 2010 Ezek szerint a tiédnek 90fokon kellenen bekapcsolnia és 82fokon ki! Értem! Ezért lenne a két hőfokos (lehet kapni egy és két hőfokosat is)? Én azt hittem (a csatlakozó, meg a rajza alapján), hogy a ventillátornak tud kapcsolni két fokozatot. Mondjuk mindegy, mert a ventillátorhoz már nem 3, hanem csak 2 szál megy -legalábbis nekem :o Link to comment Megosztás: More sharing options...
moti Elküldve Október26, 2010 Megoszt Elküldve Október26, 2010 :o nehezen lehet hozzáférni? :D Mit szólnál, ha ki kellene venned a radiátort? Nah az egy picivel szivattyúsabb (főleg télvíz idején amikor repkednek a mínuszok). Egyébként így is sokat "kimostál" belőle, de hidd el van még ott ahonnan ez jött. Nekem iszonyat mennyiségű jött ki a radiátor legalacsonyabb pontjából ahol szépen le tud ülepedni. Írta itt valaki, hogy neki is így áll. Ha jó a termosztátod (hidegben hosszabb úton sem megy lejjebb a mutató) akkor az 90fok :) Gyakorlati munkahelyen Citroen Berlingóból vettük ki :) Amíg van rendesen fütés addig nem számít, de észrevettem hogy felveszem a szönyeget, és alatta lévő szönyeg vízes :| Link to comment Megosztás: More sharing options...
Thor Elküldve Október26, 2010 Megoszt Elküldve Október26, 2010 Gyakorlati munkahelyen Citroen Berlingóból vettük ki :o Amíg van rendesen fütés addig nem számít, de észrevettem hogy felveszem a szönyeget, és alatta lévő szönyeg vízes :| Az gáz! Nézd meg a tűzfalon lévő lefolyócsövet, hogy nincs e eldugulva, mert onnan lefolyhat az utastérbe az ottragadt víz. Link to comment Megosztás: More sharing options...
moti Elküldve Október26, 2010 Megoszt Elküldve Október26, 2010 Az gáz! Nézd meg a tűzfalon lévő lefolyócsövet, hogy nincs e eldugulva, mert onnan lefolyhat az utastérbe az ottragadt víz. Milyen lefolyócső? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Thor Elküldve Október26, 2010 Megoszt Elküldve Október26, 2010 Milyen lefolyócső? A kormánymű fölött van egy gumicső ami a tűzfal felső tálcájáról elvezeti a vizet. Link to comment Megosztás: More sharing options...
moti Elküldve Október26, 2010 Megoszt Elküldve Október26, 2010 A kormánymű fölött van egy gumicső ami a tűzfal felső tálcájáról elvezeti a vizet. Ha nem esik az eső megnézzem :o Link to comment Megosztás: More sharing options...
Thor Elküldve Október26, 2010 Megoszt Elküldve Október26, 2010 Ha nem esik az eső megnézzem :o Itt most nem esik, nézd meg :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Stefan Elküldve Október26, 2010 Megoszt Elküldve Október26, 2010 A kormánymű fölött van egy gumicső ami a tűzfal felső tálcájáról elvezeti a vizet. Jájáá, ez már nekem is okozott gondot. El volt tömődve levéllel, meg mindenféle dzsuvás iszappal, aztán a fűtőmotor házánál befolyt a víz. Amúgy ki lehet pattintani és úgy szépen ki tudod pucorászni. Itt találod (nem az én motorterem, de mindegyik Vekin itt van a kifolyócsöcs): Link to comment Megosztás: More sharing options...
Thor Elküldve Október26, 2010 Megoszt Elküldve Október26, 2010 Jájáá, ez már nekem is okozott gondot. El volt tömődve levéllel, meg mindenféle dzsuvás iszappal, aztán a fűtőmotor házánál befolyt a víz. Amúgy ki lehet pattintani és úgy szépen ki tudod pucorászni. Itt találod (nem az én motorterem, de mindegyik Vekin itt van a kifolyócsöcs): ]http://kephost.hu/image-78B5_4CC6DE60.jpg Azaz :o Kösz a képet :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Korzás Elküldve Október27, 2010 Megoszt Elküldve Október27, 2010 Ezért lenne a két hőfokos (lehet kapni egy és két hőfokosat is)? Én azt hittem (a csatlakozó, meg a rajza alapján), hogy a ventillátornak tud kapcsolni két fokozatot. Mondjuk mindegy, mert a ventillátorhoz már nem 3, hanem csak 2 szál megy -legalábbis nekem :o Hogyne lehetne!!! Mondjuk az egy hőmérsékletesnek vmi ovális a csatija..... Amúgy sztem nekem is csak 2 vezó megy a ventihez! Vhol lennie kellenen egy feszültségosztó ellenállásnak,csak még nem találtam meg! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Stefan Elküldve Október27, 2010 Megoszt Elküldve Október27, 2010 Hogyne lehetne!!! Mondjuk az egy hőmérsékletesnek vmi ovális a csatija..... Amúgy sztem nekem is csak 2 vezó megy a ventihez! Vhol lennie kellenen egy feszültségosztó ellenállásnak,csak még nem találtam meg! Én meg nem is fogom megkeresni :o Amúgy meg meg kell nézni egy kapcs. rajzot, hogy van gyárilag megoldva. :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
öcsibácsi Elküldve Október27, 2010 Megoszt Elküldve Október27, 2010 Teljesen jo az.. A1nek ilyen, nekem is annyin áll, dugóba megy fel 90re de ott már bekapcsol a venti. Az A2esek már rendesen mutatnak. Nem osztanám ezt a véleményt. :o Az enyém is a kék és a 90 között áll. Link to comment Megosztás: More sharing options...
öcsibácsi Elküldve Október27, 2010 Megoszt Elküldve Október27, 2010 Ma kellett 1 kis hűtőtömítőt öntenem a gépbe. :o Láttam 1 kis szivárgást. Elmúlt, de nem vagyok boldog. :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Thor Elküldve Október28, 2010 Megoszt Elküldve Október28, 2010 Nem osztanám ezt a véleményt. :o Az enyém is a kék és a 90 között áll. Ez érdekes, nálunk a mind a 3 Vekiben pontos a műszerfal. Max. annyi a különbség, hogy Asszonyéban 5 lityivel kevesebbet mutat a mutató. De a hőmérsékletek azok jók. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Thor Elküldve Október28, 2010 Megoszt Elküldve Október28, 2010 Ma kellett 1 kis hűtőtömítőt öntenem a gépbe. :o Láttam 1 kis szivárgást. Elmúlt, de nem vagyok boldog. :) Ujjuj, rosszat sejtek :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Stefan Elküldve Október28, 2010 Megoszt Elküldve Október28, 2010 Ezek az 1.6-os hűtők elég gyengék (mondjuk a korban is benne vannak...). Nekem már a második van benne, de az is szivárog néha. Mondjuk a második is használt volt, de elég sokáig bírta. A harmadikat már újonnan fogom venni, csak előbb meg kell oldani, hogy ne legyen annyi olaj a vízben. Addig nem dzsiváznám össze az új hűtőt :o Link to comment Megosztás: More sharing options...
Korzás Elküldve Október28, 2010 Megoszt Elküldve Október28, 2010 Ma kellett 1 kis hűtőtömítőt öntenem a gépbe. :o Láttam 1 kis szivárgást. Elmúlt, de nem vagyok boldog. :D Azt meghiszem,mert lehet, hogy a fűtésednek harangoztak! Szokása ezeknek a kömítőknek, hogy eldugítják a radiátort! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Thor Elküldve Október28, 2010 Megoszt Elküldve Október28, 2010 Ezek az 1.6-os hűtők elég gyengék (mondjuk a korban is benne vannak...). Nekem már a második van benne, de az is szivárog néha. Mondjuk a második is használt volt, de elég sokáig bírta. A harmadikat már újonnan fogom venni, csak előbb meg kell oldani, hogy ne legyen annyi olaj a vízben. Addig nem dzsiváznám össze az új hűtőt :) Hujjuj :o Ez annyira nem hangzik faxán :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Stefan Elküldve Október28, 2010 Megoszt Elküldve Október28, 2010 Hujjuj :o Ez annyira nem hangzik faxán :D Hát nem szép... Téli pihenő lesz amúgy is. Fejcsere lesz. A Cossi már a gépműhelyesnél van. Kap új vezérlést, tömítéseket, szimmeringeket kompletten, kimosva az egész rendszer aztán már faxábban fog hangzani :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Thor Elküldve Október28, 2010 Megoszt Elküldve Október28, 2010 Hát nem szép... Téli pihenő lesz amúgy is. Fejcsere lesz. A Cossi már a gépműhelyesnél van. Kap új vezérlést, tömítéseket, szimmeringeket kompletten, kimosva az egész rendszer aztán már faxábban fog hangzani :o És egyben is lesz jódarabig. Idáig KS fej volt rajta? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Stefan Elküldve Október28, 2010 Megoszt Elküldve Október28, 2010 És egyben is lesz jódarabig. Idáig KS fej volt rajta? Igen. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Thor Elküldve Október28, 2010 Megoszt Elküldve Október28, 2010 Az szép. Akkor tényleg ennyi különbség van a két fej között? idáig csak olvastam, hogy nehezebben tűri a hirtelen hőterhelést, ezért a Cossi klasszisokkal jobb :o Gyári marad a HF, vagy lesz valami okosítás? :D Igen. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts