öcsibácsi Elküldve Szeptember2, 2010 Megoszt Elküldve Szeptember2, 2010 Nekem 3 lábas hűtőventillátor kapcsolóm van (2 hőfokos), de a ventillátornál a csatin csak 2 vezeték van bekötve, de szépen működik így is. Direkt olyat vettem, ami már 85 foknál kapcsol. Amúgy a menete teljesen ugyanaz bármelyik fajtába való. A csatiban lehet különbség pl. Astrának azt hiszem más. Ugyanaz a csati, mert a motorok is egyformák. Sőt, sok más egyéb is passzos, csak a Vectra szebb. ^_^ Link to comment Megosztás: More sharing options...
Stefan Elküldve Szeptember2, 2010 Megoszt Elküldve Szeptember2, 2010 Ugyanaz a csati, mert a motorok is egyformák. Sőt, sok más egyéb is passzos, csak a Vectra szebb. :D Nem mindegyiknél ugyanaz a csati. 1.4-es Astrán pl. nem az a kerek van, hanem ilyen ovális: De tény, hogy a menet viszont ugyanaz, úgyhogy legrosszabb esetben át lehet mókolni a kábelt, de 1-2 ezer HUF-os tételről beszélünk, úgyhogy szerintem annyit nem ér az egész. Na, de nem offolok, Vectra topik, úgyhogy mindegy milyet veszel ^_^ Link to comment Megosztás: More sharing options...
moti Elküldve Szeptember2, 2010 Megoszt Elküldve Szeptember2, 2010 Már benne van majd ha lesz kedve, hazajövet amikor már bemelegedett rendesen hagyom alapjáraton és megfigyelem mikor kapcsolodik be a hütöventilátor avagy bekapcsolodik e egyáltalán, a ventilátort leellenőriztem és müködik, de ennek van biztosikja vagy reléje igaz??? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Thor Elküldve Szeptember2, 2010 Megoszt Elküldve Szeptember2, 2010 Már benne van majd ha lesz kedve, hazajövet amikor már bemelegedett rendesen hagyom alapjáraton és megfigyelem mikor kapcsolodik be a hütöventilátor avagy bekapcsolodik e egyáltalán, a ventilátort leellenőriztem és müködik, de ennek van biztosikja vagy reléje igaz??? A biztitáblán asszem a 4es lenne, ha lenne, mert a motortérben van az enyém reléje (X20XEV). Másnak is itt van? ^_^ Link to comment Megosztás: More sharing options...
moti Elküldve Szeptember2, 2010 Megoszt Elküldve Szeptember2, 2010 Motortérben nekem van 2 relém, az egyik azthiszem az AC relé a másikat nemtom :S Link to comment Megosztás: More sharing options...
öcsibácsi Elküldve Szeptember2, 2010 Megoszt Elküldve Szeptember2, 2010 Nem mindegyiknél ugyanaz a csati. 1.4-es Astrán pl. nem az a kerek van, hanem ilyen ovális: De tény, hogy a menet viszont ugyanaz, úgyhogy legrosszabb esetben át lehet mókolni a kábelt, de 1-2 ezer HUF-os tételről beszélünk, úgyhogy szerintem annyit nem ér az egész. Na, de nem offolok, Vectra topik, úgyhogy mindegy milyet veszel :D Vectra is készült 1.4-es motorral. ^_^ Még jó, hogy nem terjedt el. :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
öcsibácsi Elküldve Szeptember2, 2010 Megoszt Elküldve Szeptember2, 2010 A biztitáblán asszem a 4es lenne, ha lenne, mert a motortérben van az enyém reléje (X20XEV). Másnak is itt van? :D Nem dereng, hogy bármilyen relé lenne a motortérben. Vagy nagyon-nagyon elbújt(ak). ^_^ Link to comment Megosztás: More sharing options...
moti Elküldve Szeptember2, 2010 Megoszt Elküldve Szeptember2, 2010 Vectra is készült 1.4-es motorral. ^_^ Még jó, hogy nem terjedt el. :D Azt a nagy kasztnit 1,4es motorral meghajtani :D, elég gyenge lenne a gép :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
moti Elküldve Szeptember2, 2010 Megoszt Elküldve Szeptember2, 2010 Nem dereng, hogy bármilyen relé lenne a motortérben. Vagy nagyon-nagyon elbújt(ak). ^_^ Dehogynem, a kormány oldalán, a diagnosztikai kábel meleltt egy fekete dobozba :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Stefan Elküldve Szeptember2, 2010 Megoszt Elküldve Szeptember2, 2010 Vectra is készült 1.4-es motorral. ^_^ Még jó, hogy nem terjedt el. :D Még jó. Szerintem az 1.6 is elmebetegség ekkora kasztniba :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Thor Elküldve Szeptember2, 2010 Megoszt Elküldve Szeptember2, 2010 Nem dereng, hogy bármilyen relé lenne a motortérben. Vagy nagyon-nagyon elbújt(ak). ^_^ Ezért írtam, hogy X20XEV. A szervódob mellett van a relédoboz. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Thor Elküldve Szeptember2, 2010 Megoszt Elküldve Szeptember2, 2010 Még jó. Szerintem az 1.6 is elmebetegség ekkora kasztniba :D Te is csíped azt a 136 gyiát, ugye? ^_^ Link to comment Megosztás: More sharing options...
öcsibácsi Elküldve Szeptember2, 2010 Megoszt Elküldve Szeptember2, 2010 Még jó. Szerintem az 1.6 is elmebetegség ekkora kasztniba ^_^ Kinek milyen, nem szoktam száguldani, főleg ha benne ülnek a kölykök. :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
öcsibácsi Elküldve Szeptember2, 2010 Megoszt Elküldve Szeptember2, 2010 Dehogynem, a kormány oldalán, a diagnosztikai kábel meleltt egy fekete dobozba ^_^ Hol? Ebben olyan nincs. :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Thor Elküldve Szeptember3, 2010 Megoszt Elküldve Szeptember3, 2010 Hol? Ebben olyan nincs. ^_^ http://pics.coldline.hu/pics/66073-20100726-3ibFlb.jpg A reléelhelyezésben volt legalább 2 verzió, ezért is írtam, hogy nekem ezzel a motorral ide tették a "ABS vez./szervódob/tűzfal/torony kvartett közé. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Stefan Elküldve Szeptember3, 2010 Megoszt Elküldve Szeptember3, 2010 A reléelhelyezésben volt legalább 2 verzió, ezért is írtam, hogy nekem ezzel a motorral ide tették a "ABS vez./szervódob/tűzfal/torony kvartett közé. http://lh5.ggpht.com/_3HNqnjOHlTU/TIChlWQn...12/DSCF1301.jpg Nekem van itt is relé, meg az utastérben a biztosítékoknál is. Szerintem más hely nem annyira van, elég kevés a tévedési lehetőség ^_^ Link to comment Megosztás: More sharing options...
Thor Elküldve Szeptember3, 2010 Megoszt Elküldve Szeptember3, 2010 Nekem van itt is relé, meg az utastérben a biztosítékoknál is. Szerintem más hely nem annyira van, elég kevés a tévedési lehetőség ^_^ Arra vagyok kíváncsi, hogy Öcsibácsinak az utastérben van e az összes reléje (a biztiknél, ahol Te is írtad). De a computernél is van még :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
öcsibácsi Elküldve Szeptember3, 2010 Megoszt Elküldve Szeptember3, 2010 Csak az utastérben van relé. 1 az anyósnál, a többi a biztitáblán. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mantonio Elküldve Október6, 2010 Megoszt Elküldve Október6, 2010 Sziasztok ! Egy kis segítségre volna szükségem.Adott egy 2.0 8 szelepes klímás A Vectra.Menet közben ,főleg ha hideg van,a vízhőfokom lecsoszog a kék vonalra és csak akkor hajlandő felmenni a 90 fokra ,ha állok a lámpánál.Termosztátot már cseréltem ,igaz utángyártottra.Azt viszont megmértem ,hogy a vadiúj termosztát végén lévő szeleptányér ,ami rugóval van előfeszítve , a termosztát házban levű furatot nem zárja le ,mert kb 4-5 mm hézag van a kettő között.A leszedett és az új termosztáttal is ugyan ez a helyzet.Ez így a normális ? Előre is köszönöm a hozzászólásokat! Üdv Mindenkinek! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Thor Elküldve Október6, 2010 Megoszt Elküldve Október6, 2010 Sziasztok ! Egy kis segítségre volna szükségem.Adott egy 2.0 8 szelepes klímás A Vectra.Menet közben ,főleg ha hideg van,a vízhőfokom lecsoszog a kék vonalra és csak akkor hajlandő felmenni a 90 fokra ,ha állok a lámpánál.Termosztátot már cseréltem ,igaz utángyártottra.Azt viszont megmértem ,hogy a vadiúj termosztát végén lévő szeleptányér ,ami rugóval van előfeszítve , a termosztát házban levű furatot nem zárja le ,mert kb 4-5 mm hézag van a kettő között.A leszedett és az új termosztáttal is ugyan ez a helyzet.Ez így a normális ? Előre is köszönöm a hozzászólásokat! Üdv Mindenkinek! Sajna annyira nem ismerem közelebbről a 8V motort. Viszont azt már megtanultam, hogy termosztátból érdemes minőségit venni. Itt a fórumon sokunknak a Wahler vált be. A hibajelenség egyébként mindenképp termosztát körüli problémára utal. Az viszont érdekes amit írtál erről a 4-5mm hézagról. Itt lesz a kutya elásva. Házastul lehet cserélni (tudom drágább)? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mantonio Elküldve Október7, 2010 Megoszt Elküldve Október7, 2010 Sajna annyira nem ismerem közelebbről a 8V motort. Viszont azt már megtanultam, hogy termosztátból érdemes minőségit venni. Itt a fórumon sokunknak a Wahler vált be. A hibajelenség egyébként mindenképp termosztát körüli problémára utal. Az viszont érdekes amit írtál erről a 4-5mm hézagról. Itt lesz a kutya elásva. Házastul lehet cserélni (tudom drágább)? Köszi! Szerintem is ott a gond ,de a termosztátot házzal együtt adták.Viszont ugye csak az elejével ,ahol már csak kijön a víz.Azt nem tudom ,hogy annak a nyamvadt lemeztányérnak zárni kell e a furatot és esetleg túlnyomásra a rugó ellenében kinyitni?Ha igen ,akkor teszek a házba egy betétet oszt már zár is.Azért rendelek akkor egy Wahlert ha ez Nektek bevált ,és kiderül a turpisság.A motor hűtésével nem illik szórakozni ,mert aztán sokba kerül a történet. Üdv ! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Thor Elküldve Október7, 2010 Megoszt Elküldve Október7, 2010 Köszi! Szerintem is ott a gond ,de a termosztátot házzal együtt adták.Viszont ugye csak az elejével ,ahol már csak kijön a víz.Azt nem tudom ,hogy annak a nyamvadt lemeztányérnak zárni kell e a furatot és esetleg túlnyomásra a rugó ellenében kinyitni?Ha igen ,akkor teszek a házba egy betétet oszt már zár is.Azért rendelek akkor egy Wahlert ha ez Nektek bevált ,és kiderül a turpisság.A motor hűtésével nem illik szórakozni ,mert aztán sokba kerül a történet. Üdv ! Van fénykép esetleg? Szívesen megsasolnám :) Jaja és nem is beszélve a megnövekedett fogyasztásról legalábbis nekem érezhető volt a termosztát csere után a javulás. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mantonio Elküldve Október7, 2010 Megoszt Elküldve Október7, 2010 Van fénykép esetleg? Szívesen megsasolnám :) Jaja és nem is beszélve a megnövekedett fogyasztásról legalábbis nekem érezhető volt a termosztát csere után a javulás. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mantonio Elküldve Október7, 2010 Megoszt Elküldve Október7, 2010 Bizony bizony ,sajnos érezhetően többet eszik ,hiszen állandóan "fázik" a motor.Arról nem is beszélve hogy én is ,hiszen hideg vízzel karcsú a fűtés.Fotót délután csinálok róla,mert azért járni kell a vassal.Még szerencse hogy nem egy nagy történet kiépíteni a termót. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Thor Elküldve Október7, 2010 Megoszt Elküldve Október7, 2010 Bizony bizony ,sajnos érezhetően többet eszik ,hiszen állandóan "fázik" a motor.Arról nem is beszélve hogy én is ,hiszen hideg vízzel karcsú a fűtés.Fotót délután csinálok róla,mert azért járni kell a vassal.Még szerencse hogy nem egy nagy történet kiépíteni a termót. Csak egy jótanács. Ha már úgyis leengeded a vizet, akkor érdemes lenne a fűtőradiátorod is átmosni egy kicsit. Beszéltünk nemrég róla. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts