RAZERX Elküldve Május19, 2012 Megoszt Elküldve Május19, 2012 Nálam is mászkál a mutató folyton. Télen el sem éri a 90et, ilyenkormeg pár kör a városba, aztán már megy is a hűtés. Olyankor ha le akarom állítani, akkor fűtés maxra, kb 2000-res fordulat és várni... Ha régi hűtő az is okozhatja a melegedést mert lerakodik benne a kosz stb és azt már csak úgy lehet kitakarítani ha szét van szedve és egy acél lapos vasal ami hozzá van készítve át kell nyomkodni a cellákon egyenként!!!Persze kell hozzá egy profi hűtős vissza illeszteni a műanyagot! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Bundee Elküldve Május21, 2012 Megoszt Elküldve Május21, 2012 Ha régi hűtő az is okozhatja a melegedést mert lerakodik benne a kosz stb és azt már csak úgy lehet kitakarítani ha szét van szedve és egy acél lapos vasal ami hozzá van készítve át kell nyomkodni a cellákon egyenként!!!Persze kell hozzá egy profi hűtős vissza illeszteni a műanyagot! Egy éve lett bele vadiúj termosztát+hűtő+fűtőradiátor téve, mert mindkettő eresztett :S Gondoltam arrais, hogy átkötöm a ventillátort az akksira, és leállítás után is hűtene, de attólmeg ugye a víz nem kering, szóval ugyanott vagyok. Műszerfalcserénél egy piros ledet tettem a hűtővízhőmérséklet piktogram mögé, ami világít ha megy a hűtő, a család hölgytagjainak pedig mondtam, hogy addig nemszabad leállítani amíg világít. Link to comment Megosztás: More sharing options...
isi Elküldve Május25, 2012 Megoszt Elküldve Május25, 2012 Sziasztok! Klíma ventit ki tudom (szabad-e?) próbálni, ha direktbe rákötöm az akksira? Más: Én meg az autó vásárlása óta, több mint 3 éve küzdök ezzel a vízhőfok nem melegedéssel, most, hogy voltak ezek a nagy melegek végre eléri a 80 fokot, 90-re csak akkor ment ha egy helyben álltam vagy 10 percet. Az idegesít, mikor reggel kocsival megyek melóba még a 80-at sem éri el, nem tudom, hogy ez hosszú távon mennyit árt a motornak?! Termosztát már 2* cserélve lett, hűtőt átmostam, de semmi, a ventije még sosem kapcsolt, azt sem tudom, hogy bekapcsolna-e, direktbe ment, de, hogy mennyi foknál kapcsolna azt sem tudom:S:D Link to comment Megosztás: More sharing options...
RAZERX Elküldve Május25, 2012 Megoszt Elküldve Május25, 2012 Sziasztok! Klíma ventit ki tudom (szabad-e?) próbálni, ha direktbe rákötöm az akksira? persze! Bundee! termosztát normálisan nyit??? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Thor Elküldve Május25, 2012 Megoszt Elküldve Május25, 2012 Sziasztok! Klíma ventit ki tudom (szabad-e?) próbálni, ha direktbe rákötöm az akksira? Más: Én meg az autó vásárlása óta, több mint 3 éve küzdök ezzel a vízhőfok nem melegedéssel, most, hogy voltak ezek a nagy melegek végre eléri a 80 fokot, 90-re csak akkor ment ha egy helyben álltam vagy 10 percet. Az idegesít, mikor reggel kocsival megyek melóba még a 80-at sem éri el, nem tudom, hogy ez hosszú távon mennyit árt a motornak?! Termosztát már 2* cserélve lett, hűtőt átmostam, de semmi, a ventije még sosem kapcsolt, azt sem tudom, hogy bekapcsolna-e, direktbe ment, de, hogy mennyi foknál kapcsolna azt sem tudom:S:D Milyen termosztátra lettek cserélve? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Bundee Elküldve Május25, 2012 Megoszt Elküldve Május25, 2012 persze! Bundee! termosztát normálisan nyit??? Igen, indulás után mikor a mutató először beleérne a 90 vonalába, de még pont előtte van kicsivel, láthatóan visszazuhan a hőmérséklet. Addig nem meleg a hűtőre menő cső sem, csak utána. Aztán mikor a mutató hegye épp elhagyja a 90et, akkor kapcsol a hűtő, és jóval 90 alá hűti vissza. Link to comment Megosztás: More sharing options...
isi Elküldve Május25, 2012 Megoszt Elküldve Május25, 2012 Milyen termosztátra lettek cserélve? Már nem emlékszem, de másodszorra direkt a legdrágábbat és legkésőbben nyitót rendeltettem bele. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Thor Elküldve Május25, 2012 Megoszt Elküldve Május25, 2012 Már nem emlékszem, de másodszorra direkt a legdrágábbat és legkésőbben nyitót rendeltettem bele. Ha van rá lehetőséged, akkor meg kellene mérni a tényleges hőmérsékletet, hogy amikor a mutató 90-et mutat akkor mennyi is a valóságban. Link to comment Megosztás: More sharing options...
isi Elküldve Május25, 2012 Megoszt Elküldve Május25, 2012 Ha van rá lehetőséged, akkor meg kellene mérni a tényleges hőmérsékletet, hogy amikor a mutató 90-et mutat akkor mennyi is a valóságban. Ez már anno megtörtént és szinte hajszál pontosan annyi volt mint amit az óra mutatott!!:D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Thor Elküldve Május25, 2012 Megoszt Elküldve Május25, 2012 Ez már anno megtörtént és szinte hajszál pontosan annyi volt mint amit az óra mutatott!! :D Akkor biztos brutális hatásfokon dolgozik a technika :) Nincs is veszteséghő :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
öcsibácsi Elküldve Május25, 2012 Megoszt Elküldve Május25, 2012 Már nem emlékszem, de másodszorra direkt a legdrágábbat és legkésőbben nyitót rendeltettem bele. Ez már anno megtörtént és szinte hajszál pontosan annyi volt mint amit az óra mutatott!! :D A te Isuzudba nem véletlenül 82°C-os termosztát kell? Amúgy ezeknek a motoroknak tényleg kevesebb a hulladékhője, mert jobb hatásfokon dolgozik. Amúgy sokáig játszottam én is ilyen gonddal, de amióta más osztású óra van benne, azóta jól mutat. Link to comment Megosztás: More sharing options...
isi Elküldve Június12, 2012 Megoszt Elküldve Június12, 2012 Valaki tudna segíteni isuzu motornál, hogy van a hűtőkör? Én azt hallottam régebben, hogy 2 db termosztát van ez igaz? Link to comment Megosztás: More sharing options...
wookie Elküldve Június20, 2012 Megoszt Elküldve Június20, 2012 Termosztát cserét a vezérlés lebontása nélkül meg lehet oldani? Hülye voltam, mert mikor betettem az se-t, kapott ugye mindenből újat, de a termosztátot elfelejtettem. Most meg mintha kezdene elhalni. Link to comment Megosztás: More sharing options...
cipó Elküldve Június20, 2012 Megoszt Elküldve Június20, 2012 Sziasztok! Van egy 7 éves G-s kombi astrám twin port láncos! Az a problémám, hogy ha megy a klíma akkor a kondenzvíz a jobb lábamra löttyen kanyarodáskor nem távozik a renszerből. Kérdésem hol találom a kifolyócsövét a klímának hogy tudnám a pókot vagy ami a dugulást okozza kiköltöztetni? Segítségeteket előre is köszönöm! Link to comment Megosztás: More sharing options...
RAZERX Elküldve Június20, 2012 Megoszt Elküldve Június20, 2012 Termosztát cserét a vezérlés lebontása nélkül meg lehet oldani? Hülye voltam, mert mikor betettem az se-t, kapott ugye mindenből újat, de a termosztátot elfelejtettem. Most meg mintha kezdene elhalni. Sajnos nem !szíj le! De én ép ez miatt vettem cső termosztáttót !!! Link to comment Megosztás: More sharing options...
RAZERX Elküldve Június20, 2012 Megoszt Elküldve Június20, 2012 Sziasztok! Van egy 7 éves G-s kombi astrám twin port láncos! Az a problémám, hogy ha megy a klíma akkor a kondenzvíz a jobb lábamra löttyen kanyarodáskor nem távozik a renszerből. Kérdésem hol találom a kifolyócsövét a klímának hogy tudnám a pókot vagy ami a dugulást okozza kiköltöztetni? Segítségeteket előre is köszönöm! Pontosan nem tudom de valahol a tüzfal alatt keresd és probáld kitisztitani! De sajna én már jártam úgy hogy el volt repedve csepegtető tálca ! Link to comment Megosztás: More sharing options...
wookie Elküldve Június20, 2012 Megoszt Elküldve Június20, 2012 Sziasztok! Van egy 7 éves G-s kombi astrám twin port láncos! Az a problémám, hogy ha megy a klíma akkor a kondenzvíz a jobb lábamra löttyen kanyarodáskor nem távozik a renszerből. Kérdésem hol találom a kifolyócsövét a klímának hogy tudnám a pókot vagy ami a dugulást okozza kiköltöztetni? Segítségeteket előre is köszönöm! De ezt miért ebben a topicban? Link to comment Megosztás: More sharing options...
RAZERX Elküldve Június20, 2012 Megoszt Elküldve Június20, 2012 De ezt miért ebben a topicban? Ja tényleg méssssssssssszzzzzzz innen!!! :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
cipó Elküldve Június21, 2012 Megoszt Elküldve Június21, 2012 De ezt miért ebben a topicban? Gondoltam a hűtésbe belefér a klíma is. Ezer bocsánat hogy itt zavartam. Link to comment Megosztás: More sharing options...
RAZERX Elküldve Június21, 2012 Megoszt Elküldve Június21, 2012 Gondoltam a hűtésbe belefér a klíma is. Ezer bocsánat hogy itt zavartam. Nem az baj hanem az hogy van külön g fórum itt ! Link to comment Megosztás: More sharing options...
hening Elküldve Június21, 2012 Megoszt Elküldve Június21, 2012 ...és csak egyre nő a felesleges hsz-ok száma... :rolleyes: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Clipi Elküldve Június26, 2012 Megoszt Elküldve Június26, 2012 Sziasztok ! Beállt a fűtőventillátorom előtét ellenállása. Gyakorlatilag a nagy zöld bumszli oldalán levő izé nem engedi át az átamot. ha rövidre zárom tehát áthidalom akkor minden fokozat gond nélkül megy és a motor is jó még. Meg tudná nekem valaki mondani hogy mi az az izé az oldalán ? http://pics.coldline...1014-0gRcwS.jpg Bal oldali verzió Ellenállás vagy egyenirányító ? És mekkora pontosan? Kereskedelmi forgalomban beszerezhető? Ha csak simán áthidalom és nem engedem a legnagyobb fokozatban menni max 1-2, hogy ne vegyen fel nagy áramot és égjen le akkor használható vajon? Köszönöm ! Jah ! 1.8 GT Vectra - Nincs klíma. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Bundee Elküldve Június26, 2012 Megoszt Elküldve Június26, 2012 Szia! Az egy hőbiztosíték! Ha egyszer elérte azt a hőmérsékletet, hogy leold, utána szakadás. Az előtétellenállást védi a túlmelegedéstől, valószínűleg ebben a melegben túlbuzgott kicsit. Elektronikai alkatrészboltban egy párszázas ajánlat lesz, az értéke rá van írva. :) Sziasztok ! Beállt a fűtőventillátorom előtét ellenállása. Gyakorlatilag a nagy zöld bumszli oldalán levő izé nem engedi át az átamot. ha rövidre zárom tehát áthidalom akkor minden fokozat gond nélkül megy és a motor is jó még. Meg tudná nekem valaki mondani hogy mi az az izé az oldalán ? http://pics.coldline...1014-0gRcwS.jpg Bal oldali verzió Ellenállás vagy egyenirányító ? És mekkora pontosan? Kereskedelmi forgalomban beszerezhető? Ha csak simán áthidalom és nem engedem a legnagyobb fokozatban menni max 1-2, hogy ne vegyen fel nagy áramot és égjen le akkor használható vajon? Köszönöm ! Jah ! 1.8 GT Vectra - Nincs klíma. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Clipi Elküldve Június27, 2012 Megoszt Elküldve Június27, 2012 Szia! Az egy hőbiztosíték! Ha egyszer elérte azt a hőmérsékletet, hogy leold, utána szakadás. Az előtétellenállást védi a túlmelegedéstől, valószínűleg ebben a melegben túlbuzgott kicsit. Elektronikai alkatrészboltban egy párszázas ajánlat lesz, az értéke rá van írva. :) Ami rá van írva: PAT MICROTEMP 4415A ZBAQF 216 C Elviekben ILYEN kéne nekem? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Bundee Elküldve Június27, 2012 Megoszt Elküldve Június27, 2012 Ez jólesz! Ami rá van írva: PAT MICROTEMP 4415A ZBAQF 216 C Elviekben ILYEN kéne nekem? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts