andris_C14NZ Elküldve Október19, 2011 Elküldve Október19, 2011 Én Csergőéktől és a Müller Opeltől szereztem be a klímahűtő cserekor a tömítéseket. Az viszont nem tudom, hogy elég e csak a tömítéseket cserélni. Pl. a szárítószűrőt kell e? elméletileg elég akkor, ha megbontod a rendszert. bár a gyári útmutató ha jól emlékszem rendszeres cserét ír elő.
Thor Elküldve Október19, 2011 Elküldve Október19, 2011 elméletileg elég akkor, ha megbontod a rendszert. bár a gyári útmutató ha jól emlékszem rendszeres cserét ír elő. Köszi az infót! Tavasszal muszáj volt cserélni a hűtűt, így bizti ami bizti cseréltem a szárítószűrőt is, nah meg a tömítéseket is. Dicsérte is a klímás srác, hogy "milyen patika mert 2 báron párologtat" ;) Örültem, jelentsen ez bármit is ;)
HoloDoc Elküldve Október20, 2011 Elküldve Október20, 2011 Tegnap kapott új termosztátot a Vectra, lett még előtét ellenállás csere.Most melegszik a víz, dől a meleg, viszont a középső szellőzőből hideg levegő jön, bárhova állítom a csúszkákat.Vagy rosszul működik ott valami, vagy én vagyok béna ;) Viszont ingyen volt a szerviz.Állt a udvaron egy espace, nem birta a főnök kinyitni a motorháztetőt, mindenféle drótokkal küzdött az index felől, persze cseppet mérges volt.Azt mondja, ha kinyitom, ingyen volt a szerviz.Szenvedtem vele egy darabig, de végül csak kinyìlt, igy került egy kézfogásba a tegnapi szerelés ;)
Thor Elküldve Október20, 2011 Elküldve Október20, 2011 Tegnap kapott új termosztátot a Vectra, lett még előtét ellenállás csere.Most melegszik a víz, dől a meleg, viszont a középső szellőzőből hideg levegő jön, bárhova állítom a csúszkákat.Vagy rosszul működik ott valami, vagy én vagyok béna ;) Viszont ingyen volt a szerviz.Állt a udvaron egy espace, nem birta a főnök kinyitni a motorháztetőt, mindenféle drótokkal küzdött az index felől, persze cseppet mérges volt.Azt mondja, ha kinyitom, ingyen volt a szerviz.Szenvedtem vele egy darabig, de végül csak kinyìlt, igy került egy kézfogásba a tegnapi szerelés ;) :lol: Gratula az ingyen szervizért, ez nagyon jó :lol: Gondolom nem klímás, mert akkor ez így normális. Párom Vekijében sincs klíma, nála is így működik.
Bundee Elküldve Október20, 2011 Elküldve Október20, 2011 Sziasztok! Ha klímás, ha nem, ez a normális üzemmódja? Kénytelen vagyok elzárni a beömlőt, mert fázik az egész jobb oldalam ;) Létezett Vectrából (vagy Caliból) gyárilag pollenszűrős változat? Vagy milyen módon lehet belemókolni? ;) Gratula az ingyen szervizért, ez nagyon jó :lol: Gondolom nem klímás, mert akkor ez így normális. Párom Vekijében sincs klíma, nála is így működik.
HoloDoc Elküldve Október20, 2011 Elküldve Október20, 2011 Köszönöm, valóban jól jött ez a kis mellékes ;) Akkor a fütés normálisan működik, bár kicsit fura megoldás.Igy viszont valamit ki kell találni amivel fűteni tudom a jobb kezem ;)
Thor Elküldve Október20, 2011 Elküldve Október20, 2011 Köszönöm, valóban jól jött ez a kis mellékes ;) Akkor a fütés normálisan működik, bár kicsit fura megoldás.Igy viszont valamit ki kell találni amivel fűteni tudom a jobb kezem ;) Én a bal műszerfal befúvóval szoktam a jobbat is :lol:
Thor Elküldve Október20, 2011 Elküldve Október20, 2011 Sziasztok! Ha klímás, ha nem, ez a normális üzemmódja? Kénytelen vagyok elzárni a beömlőt, mert fázik az egész jobb oldalam ;) Létezett Vectrából (vagy Caliból) gyárilag pollenszűrős változat? Vagy milyen módon lehet belemókolni? Van különbség, mert a klímásnál meleget fúj. Télen el van Páromnál is. Létezett gyári is. Öcsibácsi pedig Astráét faragta be. Erősen gondolkozom én is valamelyik verzión.
Bundee Elküldve Október20, 2011 Elküldve Október20, 2011 Jólenne bele valami, mert a venti 2. fokozaton már kapom az arcomba a falevéltörmelékeket. Nem utolsó sorban, a család többi autójában rettenetesen szokott kinézni, én pedig szinte kizárólag hosszú utakon használom a kocsit (Veszprém-Szécsény), belegondolva is rettenet, hogy mennyi port, koszt kormot szívok be + az ablakok is eléggé porosodnak. Öcsibácsi megoldásáról láttam képet, de nem volt egyértelmű a számomra ;) A fűtés akkor sem hagy nyugodni, hogy ilyen - nyáron került hozzám a gép, eddig ugye nem tűnt fel ;) Van különbség, mert a klímásnál meleget fúj. Télen el van Páromnál is. Létezett gyári is. Öcsibácsi pedig Astráét faragta be. Erősen gondolkozom én is valamelyik verzión.
öcsibácsi Elküldve Október22, 2011 Elküldve Október22, 2011 Jó lenne bele valami, mert a venti 2. fokozaton már kapom az arcomba a falevéltörmelékeket. Öcsibácsi megoldásáról láttam képet, de nem volt egyértelmű a számomra ;) Mire lennél kíváncsi? Kell 1 Astra pollenszűrő keret és a belevaló szűrő. Megadom az eljárást, hogy faragd be, hogy jó legyen. ;) 2 óra alatt kész. :lol: Az enyém kitűnően teszi a dolgát.
Bundee Elküldve Október23, 2011 Elküldve Október23, 2011 Pontosan az általam eddig ismeretlen eljárásra volnék kíváncsi ;) Illetve, hogy hol lehet Astra keretet venni. Mire lennél kíváncsi? Kell 1 Astra pollenszűrő keret és a belevaló szűrő. Megadom az eljárást, hogy faragd be, hogy jó legyen. ;) 2 óra alatt kész. :lol: Az enyém kitűnően teszi a dolgát.
öcsibácsi Elküldve Október24, 2011 Elküldve Október24, 2011 Pontosan az általam eddig ismeretlen eljárásra volnék kíváncsi ;) Illetve, hogy hol lehet Astra keretet venni. Bontóban biztos akad szűrőkeret. Olcsón odaadják, mert nem kell senkinek. ;) Az eljárás annyi, hogy ék alakú kivágást kell eszközölni a kereten. 1 ilyen darabot kell kivágod belőle. Ez a legszélesebb részén kb. 32mm. Nagyobb kivágás nem kell, mert a fűtőmotor burkolata ennyit enged csak. Kisebb sem jó, mert akkor az ablaktörlő mechanikának nagyon útban van. Ha ez megvan, akkor összehúzatod a rést és ragasztópisztollyal kitöltöd a hézagot, ahol van. Az ablaktörlőt kiszereled és a jobb oldali karon picit hajlítasz, hogy nem érjen bele a szűrőbe. 4 csavar fogja a helyére a keretet. Kiteker-beteker és kész. Nagyjából ennyi.
Bundee Elküldve Október25, 2011 Elküldve Október25, 2011 Ahhaaa! Így már egészen világos. A szűrő direkt van elhúzva balra a képen? Gondolom egyébként végigéri a keretet. Rögzíteni a tartót, gondolom ugyanúgy kell, mint a mostanit(alá vagy sziló, vagy ablaktömítés). Már csak egy jó bontó kell ;) Köszönöm a segítséget! Bontóban biztos akad szűrőkeret. Olcsón odaadják, mert nem kell senkinek. ;) Az eljárás annyi, hogy ék alakú kivágást kell eszközölni a kereten. 1 ilyen darabot kell kivágod belőle. Ez a legszélesebb részén kb. 32mm. Nagyobb kivágás nem kell, mert a fűtőmotor burkolata ennyit enged csak. Kisebb sem jó, mert akkor az ablaktörlő mechanikának nagyon útban van. Ha ez megvan, akkor összehúzatod a rést és ragasztópisztollyal kitöltöd a hézagot, ahol van. Az ablaktörlőt kiszereled és a jobb oldali karon picit hajlítasz, hogy nem érjen bele a szűrőbe. 4 csavar fogja a helyére a keretet. Kiteker-beteker és kész. Nagyjából ennyi.
öcsibácsi Elküldve Október25, 2011 Elküldve Október25, 2011 Ahhaaa! Így már egészen világos. A szűrő direkt van elhúzva balra a képen? Gondolom egyébként végigéri a keretet. Rögzíteni a tartót, gondolom ugyanúgy kell, mint a mostanit(alá vagy sziló, vagy ablaktömítés). Már csak egy jó bontó kell :lol: Köszönöm a segítséget! Van a keret alsó felén tömítés, de ellenőrizd le ne érjen meglepetés. De, nyugodtan ragaszthatsz helyette újat is. A sziló nem jó,mert ha mégis ki kell venni akkor nehéz lesz. ;) Direkt van arrébb a szűrő, hogy látszódjon a hiba. Azon a pár centis kis karon kell fogóval annyit hajlítani, hogy ne érjen bele a szűrőbe, de még könnyedén járjon. Még a venti vezetékének kell egy pár milis rést vágni és annyi. Sok sikert és pormentes belsőt. ;) A keresek topikba írj itt a fórumon, biztos lesz jelentkező akinek akad szűrőkerete. Ajánlom Misit alias Astrásgyerek-et, neki biztos van. De mivel nem tudom hol laksz, így kereshetsz hozzád közel levőt is, hogy ne kelljen a postával játszani. :lol:
Bundee Elküldve Október25, 2011 Elküldve Október25, 2011 Köszönöm szépen a segítséget! Egyébként Nógrád és Veszprém megye közt ingázom, Bp. érintésével (Vectrával :lol: ) szóval elég sok országrész útbaesik. Amint lesz egy kis időm, nekirugaszkodom. Viszont a középső szellőzőből jövő sarki fuvallatok még mindig foglalkoztatnak, bár ha teljesen ráadom a fűtést, akkor meleg jön onnan is - csak akkormeg ugye már túl sok. Elképzelhető, hogy valami terelő zár gyárilag így? ;) u.i.: hová tűntek a képek? :lol: Van a keret alsó felén tömítés, de ellenőrizd le ne érjen meglepetés. De, nyugodtan ragaszthatsz helyette újat is. A sziló nem jó,mert ha mégis ki kell venni akkor nehéz lesz. ;) Direkt van arrébb a szűrő, hogy látszódjon a hiba. Azon a pár centis kis karon kell fogóval annyit hajlítani, hogy ne érjen bele a szűrőbe, de még könnyedén járjon. Még a venti vezetékének kell egy pár milis rést vágni és annyi. Sok sikert és pormentes belsőt. :lol: A keresek topikba írj itt a fórumon, biztos lesz jelentkező akinek akad szűrőkerete. Ajánlom Misit alias Astrásgyerek-et, neki biztos van. De mivel nem tudom hol laksz, így kereshetsz hozzád közel levőt is, hogy ne kelljen a postával játszani. :lol:
hening Elküldve Október26, 2011 Elküldve Október26, 2011 ... u.i.: hová tűntek a képek? ;) Kiszerkesztettem. Ezentúl te is tedd azt, ha válaszolsz egy olyan hsz-ra, amiben van kép.
Bundee Elküldve Október26, 2011 Elküldve Október26, 2011 Rendben! Kiszerkesztettem. Ezentúl te is tedd azt, ha válaszolsz egy olyan hsz-ra, amiben van kép.
öcsibácsi Elküldve Október27, 2011 Elküldve Október27, 2011 Köszönöm szépen a segítséget! Szívesen. ;) Amint lesz egy kis időm, nekirugaszkodom. Viszont a középső szellőzőből jövő sarki fuvallatok még mindig foglalkoztatnak, bár ha teljesen ráadom a fűtést, akkor meleg jön onnan is - csak akkormeg ugye már túl sok. Elképzelhető, hogy valami terelő zár gyárilag így? ;) A középsőn mindig hidegebb jön, kivéve a klímást. Gyári megoldás, hogy éberebb legyen az ember. Az Astrások szivacsot szoktak beletenni, én elzárom majdnem teljesen. Engem nem zavar az a kis hűvösebb levegő. Nem irányítom direkt magamra, annyi nekem elég.
h.adam92 Elküldve November19, 2011 Elküldve November19, 2011 Valaki megtudná nekem nézni EPC be a 1994 es évjáratú x20xev motorkódú klímás vectra fűtőradiátorjának a gyári számát? Fontos lenne, kilyukadt :S És nincsen rajta semmien szám
öcsibácsi Elküldve November19, 2011 Elküldve November19, 2011 Valaki megtudná nekem nézni EPC be a 1994 es évjáratú x20xev motorkódú klímás vectra fűtőradiátorjának a gyári számát? Fontos lenne, kilyukadt :S És nincsen rajta semmien szám Amennyire én tudom, elfér ott bármelyik motorhoz való radiátor. (Nem erőszak, de van 1 fölös. Kép az aláírásomban.)
öcsibácsi Elküldve November19, 2011 Elküldve November19, 2011 Csöpög a hűtőm. ;) :lol: Valakinek fölös, amit nekem adna?
h.adam92 Elküldve November19, 2011 Elküldve November19, 2011 Amennyire én tudom, elfér ott bármelyik motorhoz való radiátor. (Nem erőszak, de van 1 fölös. Kép az aláírásomban.) Sajnos nem. Csak klímásé jó bele. Ennek teljesen más a kialakítása, és a csövei, mint a nemklímásnak. Megvan a gyári szám: 1618004. 40ropi bele az új, bontott 10ezer, de láttam egyik oldalon újat 18ér is. Most széttvan kapva a középkonzol, és összedugúztam a radiátor csöveit, hétvégére marad így.. Totálisan elvolt dugulva, és zörgött benn a vízkő.. Megkapta a sósavat, vízkövet kiszedte, de 2helyen is ereszt most.. :\
öcsibácsi Elküldve November19, 2011 Elküldve November19, 2011 Sajnos nem. Csak klímásé jó bele. Ennek teljesen más a kialakítása, és a csövei, mint a nemklímásnak. Megvan a gyári szám: 1618004. 40ropi bele az új, bontott 10ezer, de láttam egyik oldalon újat 18ér is. Most széttvan kapva a középkonzol, és összedugúztam a radiátor csöveit, hétvégére marad így.. Totálisan elvolt dugulva, és zörgött benn a vízkő.. Megkapta a sósavat, vízkövet kiszedte, de 2helyen is ereszt most.. :\ Az előbb láttam 13ért klímásat, mindjárt megkeresem. :lol:
Recommended Posts