tgabika76 Elküldve Szeptember22, 2015 Megoszt Elküldve Szeptember22, 2015 ...ennyiért különben jó az ár, 15000 ft a bolti ára.Atyaég, hogy elszálltak az árak... Én 8 éve még vadonatúj klímáshoz valót vettem 7000Ft-ért (igaz akkor is sokallottam az árát...) 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
patsz80 Elküldve Szeptember25, 2015 Megoszt Elküldve Szeptember25, 2015 http://kepfeltoltes.hu/view/150925/DSC_0973_www.kepfeltoltes.hu_.jpg http://kepfeltoltes.hu/view/150925/DSC_0969_www.kepfeltoltes.hu_.jpg http://kepfeltoltes.hu/view/150925/DSC_0970_www.kepfeltoltes.hu_.jpg Nekem ilyen volt a fűtő radiátor amit bent látszik az a klima és előtte mozog a zsalu. Ilyen egy gyári klimás ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
rainman Elküldve Szeptember25, 2015 Megoszt Elküldve Szeptember25, 2015 nekünk is egy zsalu mozog a radiátor előtt, fűtéscsap nincs. Ezért én nyáron leszoktam kötni a motortérben a fűtőradiátorra menő bejövő csövet, így nyáron nem fűt. :) 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
Bundee Elküldve Szeptember25, 2015 Megoszt Elküldve Szeptember25, 2015 Akkor hogy állítod be a hőfokot? nekünk is egy zsalu mozog a radiátor előtt, fűtéscsap nincs. Ezért én nyáron leszoktam kötni a motortérben a fűtőradiátorra menő bejövő csövet, így nyáron nem fűt. :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
patsz80 Elküldve Szeptember25, 2015 Megoszt Elküldve Szeptember25, 2015 Akkor hogy állítod be a hőfokot? Nekem télen nyáron ott a viz csak a zsalu tereli a meleg radiátor fele vagy a hideg fele.... Persze a hideg is csak akkor hideg ha be van kapcsolva a klima. Asszem Az A vectra csak az x20xe vagy vmi hasonló kódú motorját szerelték fűtéscsappal. Link to comment Megosztás: More sharing options...
rainman Elküldve Szeptember25, 2015 Megoszt Elküldve Szeptember25, 2015 Akkor hogy állítod be a hőfokot? milyen hőfokra gondolsz? az utastér hőfokot úgy lehet hogy mennyire van nyitva a zsalu a radiátornál, ezt szabályzod a fütéspanelen a kék-piros húzogatóval, ami mozgatja a bowdent. igazság szerint lezárja, viszont a műanyag házban ami a lábadnál van, ott a forró víz.akkor is, ha lezártad a zsalut, na ezért szedem le nyárra a csövet. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Bundee Elküldve Szeptember26, 2015 Megoszt Elküldve Szeptember26, 2015 De így akkor ha klímázol, fullon jön a hideg. Pontosabban tudsz hozzá keverni kinti levegőt. De ez nem feltétlen szerencsés így. milyen hőfokra gondolsz? az utastér hőfokot úgy lehet hogy mennyire van nyitva a zsalu a radiátornál, ezt szabályzod a fütéspanelen a kék-piros húzogatóval, ami mozgatja a bowdent. igazság szerint lezárja, viszont a műanyag házban ami a lábadnál van, ott a forró víz.akkor is, ha lezártad a zsalut, na ezért szedem le nyárra a csövet. Link to comment Megosztás: More sharing options...
rainman Elküldve Szeptember26, 2015 Megoszt Elküldve Szeptember26, 2015 De így akkor ha klímázol, fullon jön a hideg. Pontosabban tudsz hozzá keverni kinti levegőt. De ez nem feltétlen szerencsés így. nekem nincs klimám, ezt honnan vetted hogy van? Különben a klimának sem kell a forró víz.. a beáramló levegőt keveri hideggel, már ha automata a klima. a normál az csak fújja a hideget. Link to comment Megosztás: More sharing options...
wookie Elküldve Szeptember26, 2015 Megoszt Elküldve Szeptember26, 2015 http://kepfeltoltes.hu/view/150925/DSC_0973_www.kepfeltoltes.hu_.jpghttp://kepfeltoltes.hu/view/150925/DSC_0969_www.kepfeltoltes.hu_.jpghttp://kepfeltoltes.hu/view/150925/DSC_0970_www.kepfeltoltes.hu_.jpg Nekem ilyen volt a fűtő radiátor amit bent látszik az a klima és előtte mozog a zsalu. Ilyen egy gyári klimás ;) Na ez pont teljesen másképp néz ki mint a nem klímásé. :D Ezáltal aztán most bebizonyosodott számomra hogy tényleg más a klímás tűzfal. Ez a sima: Link to comment Megosztás: More sharing options...
patsz80 Elküldve Szeptember27, 2015 Megoszt Elküldve Szeptember27, 2015 Na ez pont teljesen másképp néz ki mint a nem klímásé. :D Ezáltal aztán most bebizonyosodott számomra hogy tényleg más a klímás tűzfal. Ez a sima: Igen a ki be menő csövek is egymás felett mennek ki a tűzfalon. Jah és nekem a váltórudazat nincs útban! Simán kicsúszik a helyéről a radiátor ha a csövet leveszed. Link to comment Megosztás: More sharing options...
rainman Elküldve Október17, 2015 Megoszt Elküldve Október17, 2015 sziasztok! Cserélt már valaki vízpumpát c20ne motoron? Ki kell venni a blokkot, vagy a helyén hozzáférni? és milyen tipust ajánlotok ha cserélem? (meg vezérlést is lecserélem, hamár ott járok. ) Link to comment Megosztás: More sharing options...
wookie Elküldve Október17, 2015 Megoszt Elküldve Október17, 2015 Ugyanannyi, mint bármelyik 8v-s blokkon. Légszűrőházat kiveszed, meg a kis takaró műanyagot a kerékjáratból, és szépen hozzáférni mindenhez, 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
scsabi Elküldve Október25, 2015 Megoszt Elküldve Október25, 2015 (edited) Nekem már volt "szerencsém" a radiátor kiműtéséhez és visszaszereléséhez.Tessék pár kép.A váltóbox és a középkonzol kibontása után. A fűtőventinél a motortérben van 4 csavar és 1 lejjebb középen, azokat is lazítsd ki. :D A 4 csavart vedd ki a sarkain. A radiátort megbillented lefelé és kihúzod. Előtte a motortéri bilincseket vedd le és csövet is húzd le a csonkról. Ilyen is lehet benne. :lol:Sziasztok!Valószínűleg nekem is hasonló kalandokban lesz részem. Most, hogy fűteni kell teljesen bepárásodik az összes ablak, csak ha leengedem az segít. Nekem van klímám, mennyiben változtatja ez a radiátor cseréjének menetét? Engem is azzal ijesztgetnek, hogy az egész műszerfalat ki kell bontani, de a képek alapján inkább így állnék én is neki. Ja, Astra G kevés ajtós :D Z18XEElőre is köszi! Módosítva Október25, 2015 : scsabi 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
patsz80 Elküldve Október25, 2015 Megoszt Elküldve Október25, 2015 Sziasztok!Valószínűleg nekem is hasonló kalandokban lesz részem. Most, hogy fűteni kell teljesen bepárásodik az összes ablak, csak ha leengedem az segít. Nekem van klímám, mennyiben változtatja ez a radiátor cseréjének menetét? Engem is azzal ijesztgetnek, hogy az egész műszerfalat ki kell bontani, de a képek alapján inkább így állnék én is neki. Ja, Astra G kevés ajtós :D Z18XEElőre is köszi!Én klimás C20NE vectrában cseréltem 4 körül volt az új hűtő és csak a váltórudazat műanyag boxot kellett bontani majd a)kb 4csavar kiszedése után jobb oldali illetve váltó karral szemben müanyag fedél le. Jobb oldalon két 5 ös csavar fogja a csövet a hűtőbe ha azt kiszeded simán kicsúszik rutin nélkül 4 óra volt nekem ki és be szerelés illetve feltöltés és ellenőrzése. Sok sikert! Link to comment Megosztás: More sharing options...
patsz80 Elküldve Október25, 2015 Megoszt Elküldve Október25, 2015 Sziasztok!Valószínűleg nekem is hasonló kalandokban lesz részem. Most, hogy fűteni kell teljesen bepárásodik az összes ablak, csak ha leengedem az segít. Nekem van klímám, mennyiben változtatja ez a radiátor cseréjének menetét? Engem is azzal ijesztgetnek, hogy az egész műszerfalat ki kell bontani, de a képek alapján inkább így állnék én is neki. Ja, Astra G kevés ajtós :D Z18XEElőre is köszi!jah kissé előrébb pörgetve tettem fel képeket is anno kb 10 hozzászolással előrébb! Ott látni fogod teljesen más a klimás fűtő radiátor! Nincs beleforrasztott cső! Jobb oldalon van a cső csatlakozási pont kívülről (anyós lábtérben) oldható! Link to comment Megosztás: More sharing options...
scsabi Elküldve Október26, 2015 Megoszt Elküldve Október26, 2015 jah kissé előrébb pörgetve tettem fel képeket is anno kb 10 hozzászolással előrébb! Ott látni fogod teljesen más a klimás fűtő radiátor! Nincs beleforrasztott cső! Jobb oldalon van a cső csatlakozási pont kívülről (anyós lábtérben) oldható! Szia!Látom, köszi szépen az infót. Neki is ugrok, amint lesz időm rá. Sajna nincs normális garázsom, úgyhogy remélem kitart hétvégéig ez az idő.. Illetve, hogy nekem is a radiátor a gond, mert egyenlőre ez csak egy erős tipp :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
scsabi Elküldve November4, 2015 Megoszt Elküldve November4, 2015 Radiátort beszereztem, már "csak" a csere van hátra... Nissens 13000- sztem jól sikerült! 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
robbi Elküldve December19, 2015 Megoszt Elküldve December19, 2015 Hello...nekem 1 c vectrám van.....a gondom az hogy 85fokos viznél ha 2000alatt van a fordulatsz.hideget fuj. Ha 2000felett akkor fujja a meleget! Ötlet? Vizpumpa el lenne kopva és nem tudja be forgatni? Nem értem :/ Link to comment Megosztás: More sharing options...
Pintyo Elküldve December19, 2015 Megoszt Elküldve December19, 2015 Hello! Nem kevés a viz a rendszerben? Link to comment Megosztás: More sharing options...
robbi Elküldve December19, 2015 Megoszt Elküldve December19, 2015 (edited) 2 hours ago, robbi írta: Nem....:/ 2x is megnéztem,amugy hány foknál nyit a termosztát? És honnan tudom h jo e? Módosítva December19, 2015 : robbi Link to comment Megosztás: More sharing options...
Bundee Elküldve December21, 2015 Megoszt Elküldve December21, 2015 Tisztításra kiszedtem a középső befúvó átkötő elemét, mert azonos mennyiségben nyomott meleg levegőt, és ragadós szivacsmálladékot. Sajnos a középső csappantyú fülét sikeresen el is törtem Amúgy sajnos az összes szivacsos cucc porladásnak indult. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Norbixxx Elküldve December13, 2016 Megoszt Elküldve December13, 2016 (edited) Sziasztok Segítségre infora lenne szükségem. Van egy 1995-os 1.6-os A Vectram a gondom az hogy mikor megyek vele nem igen akar a vízhő mutatója megmozdulni de mikor egyhelybe állok akkor elkezd felfelé menni és kezd meleg fújni de ahogy elindulok vissza esik teljesen. Álló helyzetbe 100ig felmegy és kapcsol a ventilátor. Tudnátok ötletet mondani hogy mi lehet vele a gond? Módosítva December13, 2016 : Norbixxx Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve December13, 2016 Megoszt Elküldve December13, 2016 1 perc, Norbixxx írta: Sziasztok Segítségre infora lenne szükségem. Van egy 1995-os A Vectram a gondom az hogy mikor megyek vele nem igen akar a vízhő mutatója megmozdulni de mikor egyhelybe állok akkor elkezd felfelé menni és kezd meleg fújni de ahogy elindulok vissza esik teljesen. Álló helyzetbe 100ig felmegy és kapcsol a ventilátor. Tudnátok ötletet mondani hogy mi lehet vele a gond? Termosztát gyanús....hideg motort indítva alapjáraton járatva olyan 10-15 perc múlva kell a vízhűtőnek hirtelen átmelegednie. Ha már a kezdettől fogva langyul akkor a termosztát megragadt nyitott helyzetben, így lassabban melegszik be a motor, gyengébb a fűtés. Ideiglenes vészmegoldás, ha a vízhűtő egy részét ( max talán a felét)a hűtőrács felől eltakarod egy kartonnal. A végleges megoldás a termosztát csere. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Norbixxx Elküldve December13, 2016 Megoszt Elküldve December13, 2016 Köszönöm az infot. Még egy kérdés ha igy megyek vele lehet valami baja a gépnek? Link to comment Megosztás: More sharing options...
wookie Elküldve December13, 2016 Megoszt Elküldve December13, 2016 Nagyobb fogyasztás, illetve mivel nem tud üzemmelegre melegedni, így nagyobb kopás a velejárója. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts