Janó32 Elküldve Október18, 2015 Megoszt Elküldve Október18, 2015 Üléskárpitot hogyan lehet hatékonyan és szépen kitisztítani?Gyerekek miatt elég piszkos már hiába használok üléshuzatot.Kb 2 éve vettem a Lidl/Aldi/Spar valamelyikében (a múlt hétre sem emlékszem biztosan, a 2 év nekem nagy táv bizonyos dolgokban) egy Homasita által forgalmazott Angol terméket: CarPlan Ultra Upholstery Cleaner-t (egy kis folthoz kellett). Annyira frankó, hogy egyből az egész utasteret felfrissítettem vele (egy óra alatt megvolt, jó tetőkárpithoz és ajtókárpithoz is). Egy szivacsra vagy mikroszálas törlőre ráfújod (dagad mint a purhab, úgy néz ki mint a borotvahab), bele kell dörzsölni/törölni a felületbe kiporszívózás után, és kész. Extrázni lehet ha újra átporszívózod. Visszajött egységesen a gyári kárpit színe, teljesen foltmentesen száradt 20 percen belül (kb 25 fok volt), a struktúra (szövet szálak) mintha megújultak volna... Hihetetlen eredmény és könnyű vele dolgozni, megismételni sztáradás után lehet. Az illata semleges de kellemes, több hétig érezni... Nem lehetett több 1000Ft-nál, mert akkor biztosan nem veszem meg... 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
timoboy Elküldve Október21, 2015 Megoszt Elküldve Október21, 2015 Sziasztok! Javított már valaki középkonzolban lévő hamutartó kinyitást lassító műanyag fogaskereket? Egyszer csak megszűnt a finom kinyílása a hamutartónak, már csak kipattan ahogy a rúgó kinyomja. Sajnos a bontókban az összesben el van repedve, külön nem kapható csak komplett hamutartó szerkezettel együtt.Épp én is a hamutartóval kapcsolatban kérdeznék.... Izzót cseréltem a szivargyújtóban. Mikor kiszedtem az egész hamutartó konzolt, nekem szétugrott a rugó, és a kezemben maradt valószínű az a darab, ami a hamutartót nyomásra nyitja, zárja. Nézegettem, viszont sehol nem találom, hogy az a rugó és az a darab honnan jöhetett... Van erre tippetek, esetleg kép, hogy hova tudnám ezt vissza tenni? :) Így most nem nyílik nyomásra, és nem is tudom "becsukni"... Link to comment Megosztás: More sharing options...
oggy Elküldve Október21, 2015 Megoszt Elküldve Október21, 2015 Na, meglett a beázásom oka!Nem esővíz, hanem a fűtőradiátornál a csatlakozónál folyt be a fagyálló.Azt hittem spec. profilgyűrű van itt 4db, ezért megvettem a gyári készletet, amiben még négy biztosító pecek, meg 4 karom volt, ezekre persze nem volt szükségem, csak a gumigyűrűkre.Persze feleslegesen fizettem 4 ezret ezért a szettért, mert a gyári gyűrűk is sima O gyűrűk, tehát a 4 talán lett volna 400 Ft!! Link to comment Megosztás: More sharing options...
oldwarrior Elküldve Október26, 2015 Megoszt Elküldve Október26, 2015 Sziasztok!G -Combi tetőkárpit lógással kapcsolatba lenne kérdésem. Kb 4-5 cm jelenleg a belógás ,kb a fele területen.Gondolom hogy ismételt ragasztás lenne a javítási mód. Teljesen le kell e bontani a tetőkárpitot,vagy van esetleg egyszerűbb és tartós javítási mód?Buktatók esetleg a bontás során? Köszönettel : old Link to comment Megosztás: More sharing options...
KrenAtesz Elküldve Október26, 2015 Megoszt Elküldve Október26, 2015 Sziasztok!Szomszéd topicban láttam krómkarikákat a műszercsoportnál, ezt hogy lehet feltenni? Gondolom ki kell szedni a műszeregységet, de igazából a plexi ami érdekelne, hogy az hogy jön le? :)Illetve hol érdemes ezt megvenni? Link to comment Megosztás: More sharing options...
kobraCode Elküldve Október26, 2015 Megoszt Elküldve Október26, 2015 Sziasztok!Szomszéd topicban láttam krómkarikákat a műszercsoportnál, ezt hogy lehet feltenni? Gondolom ki kell szedni a műszeregységet, de igazából a plexi ami érdekelne, hogy az hogy jön le? :)Illetve hol érdemes ezt megvenni?Ha a műszeregységet kivetted látni fogod, pár darab pecek tartja a plexit, azt kipattintod és már lent is van.Pár helyen lehet venni:http://bolthely.hu/carstyler/id/00960_Opel_Astra_G_krom_gyuru_szett_a_kilometerorahozhttp://www.bcf.hu/opel_astra_g_zafira_a_krom_muszerfal_karika_542https://www.google.hu/webhp?sourceid=chrome-instant&ion=1&espv=2&ie=UTF-8#q=astra g króm gyűrű Link to comment Megosztás: More sharing options...
gezoli Elküldve Október26, 2015 Megoszt Elküldve Október26, 2015 (edited) Ha a műszeregységet kivetted látni fogod, pár darab pecek tartja a plexit, azt kipattintod és már lent is van.Pár helyen lehet venni:http://bolthely.hu/carstyler/id/00960_Opel_Astra_G_krom_gyuru_szett_a_kilometerorahozhttp://www.bcf.hu/opel_astra_g_zafira_a_krom_muszerfal_karika_542https://www.google.hu/webhp?sourceid=chrome-instant&ion=1&espv=2&ie=UTF-8#q=astra g króm gyűrű Nem kell kivenni a műszert. Anélkül is ki lehet venni a plexit. (tapasztalat!)A karika bepattintós, körmök vannak rajta. Módosítva Október26, 2015 : gezoli Link to comment Megosztás: More sharing options...
astra 1 Elküldve Október26, 2015 Megoszt Elküldve Október26, 2015 (edited) Sziasztok!Szomszéd topicban láttam krómkarikákat a műszercsoportnál, ezt hogy lehet feltenni? Gondolom ki kell szedni a műszeregységet, de igazából a plexi ami érdekelne, hogy az hogy jön le? :)Illetve hol érdemes ezt megvenni?Én tőlűk vettem a km órát ,http://opelalkatresz.hupont.hu/49/muszerfalakkmorak és kicseréltem a belső műanyag rész és így továbbra is szép maradt az óra Módosítva Október26, 2015 : astra 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
Fort Elküldve November16, 2015 Megoszt Elküldve November16, 2015 Üdv mindenki! Valaki meg tudná nekem írni,hogy a fűtéspanel világításához melyik biztosíték tartozik?Egyszerre sötétült el neki az összes.Köszönöm. Link to comment Megosztás: More sharing options...
astra 1 Elküldve November16, 2015 Megoszt Elküldve November16, 2015 (edited) 4 hours ago, Fort írta: Üdv mindenki! Valaki meg tudná nekem írni,hogy a fűtéspanel világításához melyik biztosíték tartozik?Egyszerre sötétült el neki az összes.Köszönöm. 2004-től 1 izzó van benne tudomásom szerint.a ventilátor kapcsolót erősen ki kell húznia ventilátor állásán.rizs izzó 1.2W Módosítva November16, 2015 : astra 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
tgabika76 Elküldve November16, 2015 Megoszt Elküldve November16, 2015 7 minutes ago, astra 1 írta: 2004-től 1 izzó van benne tudomásom szerint.a ventilátor kapcsolót erősen ki kell húznia ventilátor állásán.rizs izzó 1.2W Mindegyikben egy izzó van, de ez a módszer csak a Behr rendszerű fűtésre igaz, a Delphi izzócseréjéhez ki kell bontani az egészet, és csak hátulról lehet hozzáférni. Amúgy az enyém 2001-es, és már ott is így van. 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
Fort Elküldve November17, 2015 Megoszt Elküldve November17, 2015 15 hours ago, tgabika76 írta: Mindegyikben egy izzó van, de ez a módszer csak a Behr rendszerű fűtésre igaz, a Delphi izzócseréjéhez ki kell bontani az egészet, és csak hátulról lehet hozzáférni. Amúgy az enyém 2001-es, és már ott is így van. "Szerencsére" Delphi rendszerű van benne.Ebből is kifolyólag van egy eladó vagy Delphire cserélhető Behr pollenszűrőm. :D Bíztam benne hogy csak egy biztosíték lehet a probléma,de ezek szerint valamelyik délután szét kellene bontanom.Tegnap este pedig pont azt néztem,hogy a világításkapcsoló sem világít. (Ha jól emlékszem,annak is kellene) de akkor lehet hogy ott is izzó gond van. (2001-es az autó egyébként) Link to comment Megosztás: More sharing options...
gezoli Elküldve November17, 2015 Megoszt Elküldve November17, 2015 1 hour ago, Fort írta: "Szerencsére" Delphi rendszerű van benne.Ebből is kifolyólag van egy eladó vagy Delphire cserélhető Behr pollenszűrőm. :D Bíztam benne hogy csak egy biztosíték lehet a probléma,de ezek szerint valamelyik délután szét kellene bontanom.Tegnap este pedig pont azt néztem,hogy a világításkapcsoló sem világít. (Ha jól emlékszem,annak is kellene) de akkor lehet hogy ott is izzó gond van. (2001-es az autó egyébként) Esetleg a fényerő nincs letekerve véletlenül a világításkapcsolón? Én mindig lerúgom a térdemmel. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Janó32 Elküldve November17, 2015 Megoszt Elküldve November17, 2015 1 hour ago, gezoli írta: Esetleg a fényerő nincs letekerve véletlenül a világításkapcsolón? Én mindig lerúgom a térdemmel. Épp azon gondolkodom, hogy az nem csak a műszeregység háttérvilágítását szabályozza? Mármint a középkonzolon is csak a kijelzőét? 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
gezoli Elküldve November17, 2015 Megoszt Elküldve November17, 2015 1 hour ago, Janó32 írta: Épp azon gondolkodom, hogy az nem csak a műszeregység háttérvilágítását szabályozza? Mármint a középkonzolon is csak a kijelzőét? Szerintem az összes fényt szabályozza, de otthon lecsekkolom! Link to comment Megosztás: More sharing options...
astra 1 Elküldve November17, 2015 Megoszt Elküldve November17, 2015 (edited) 7 hours ago, Fort írta: "Szerencsére" Delphi rendszerű van benne.Ebből is kifolyólag van egy eladó vagy Delphire cserélhető Behr pollenszűrőm. :D Bíztam benne hogy csak egy biztosíték lehet a probléma,de ezek szerint valamelyik délután szét kellene bontanom.Tegnap este pedig pont azt néztem,hogy a világításkapcsoló sem világít. (Ha jól emlékszem,annak is kellene) de akkor lehet hogy ott is izzó gond van. (2001-es az autó egyébként) nem kell kiszedni a teljes közép konzolt csak a rádiót vagy az alsó tárolót ott ügyesen be lehet nyúlni a panel mögé 2db izzó van benne,az előző opel kocsim ilyen volt delphi én csináltam hozzá ezt a cél szerszámot.http://kepkezelo.com/images/gobakdxm1m6csfcej066.jpg a világítás kapcsolónak és az ablak emelőnek nem változik a fénye.a többit egység csökkenthető és emelhető. Módosítva November17, 2015 : astra 1 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
timoboy Elküldve November17, 2015 Megoszt Elküldve November17, 2015 On 2015. 09. 02., oggy írta: A minap, ordasat szívtam! Gondoltam állítok az órán, mert késett, megnyomtam a fölső állítógombot, és ekkor egy halk reccsenéssel az egész kijelződoboz beesett a műszerfalba! Huu.., sokkot kaptam., és pár szent leráncigálása az égből.. után nekiálltam szétbontani a középkonzolt, teljesen. Két papírvékonyságú fül tartja eme dobozt, amiből kiszakadtak a csavarok. Némi tanakodás után elövettem a fúrógépet, meg a barátomat, a gyorskötözőt, és néhány apró furat és négy kötöző segítségével rögzítettem a dobozt. Nagy meló volt, a sok csati, meg rádiókiszedés stb, de sikerűlt megcsinálni frankón. Szia! A minap én pont így jártam... Bár nekem "csak" a jobb oldal mozdult be kb. 2 cm-re, ott ahol a gombok vannak. Ezek után gondolhatod, hogy én is mennyi szentet emlegettem... :) Egy kicsit bővebben leírnád, hogy hogyan sikerült újra vissza helyezned? Vagy mire számíthatok? Nem nagyon szedtem még szét semmit az autón, most szépen áttanulmányoztam, hogyan is juthatok egyáltalán a kijelző környékére. Viszont semmi használható leírást, képet nem találtam a kijelző rögzítését illetően... Tudnál segíteni? :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
astra 1 Elküldve November17, 2015 Megoszt Elküldve November17, 2015 (edited) 1 hour ago, timoboy írta: Szia! A minap én pont így jártam... Bár nekem "csak" a jobb oldal mozdult be kb. 2 cm-re, ott ahol a gombok vannak. Ezek után gondolhatod, hogy én is mennyi szentet emlegettem... :) Egy kicsit bővebben leírnád, hogy hogyan sikerült újra vissza helyezned? Vagy mire számíthatok? Nem nagyon szedtem még szét semmit az autón, most szépen áttanulmányoztam, hogyan is juthatok egyáltalán a kijelző környékére. Viszont semmi használható leírást, képet nem találtam a kijelző rögzítését illetően... Tudnál segíteni? :) Stofl fórum társ leirása, https://drive.google.com/file/d/0B282mpwg7ZdONzRmNDMzNzItODFjNy00MjZlLWExMGItMDYzZTZiYzA5MmJi/view?pli=1itt elég sok jó információ van.https://sites.google.com/site/gastraokossagok/muszerfal#TOC-K-z-pkonzol-kiszed-se: Módosítva November17, 2015 : astra 1 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
timoboy Elküldve November18, 2015 Megoszt Elküldve November18, 2015 8 hours ago, astra 1 írta: Stofl fórum társ leirása, https://drive.google.com/file/d/0B282mpwg7ZdONzRmNDMzNzItODFjNy00MjZlLWExMGItMDYzZTZiYzA5MmJi/view?pli=1itt elég sok jó információ van.https://sites.google.com/site/gastraokossagok/muszerfal#TOC-K-z-pkonzol-kiszed-se: Köszönöm! Ez tényleg hasznos... :) Talán így könnyebben nekiállok. Már csak az lehet a kérdés, hogy ha valóban "kiszakadt" a kijelző, akkor azt hogyan lehet újra rögzíteni majd? Link to comment Megosztás: More sharing options...
oggy Elküldve November18, 2015 Megoszt Elküldve November18, 2015 timoboy Leírtam, pici lyukakat fúrtam a tartókonzolra, meg az óradoboz tartóira, aztán 4 db kicsi gyorskötözővel rögzítettem, atomstabil lett :-) Link to comment Megosztás: More sharing options...
timoboy Elküldve November18, 2015 Megoszt Elküldve November18, 2015 3 hours ago, oggy írta: timoboy Leírtam, pici lyukakat fúrtam a tartókonzolra, meg az óradoboz tartóira, aztán 4 db kicsi gyorskötözővel rögzítettem, atomstabil lett :-) Ahh.... Na majd hétvégén kiderül, hogyan lesz ez... :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
gezoli Elküldve November23, 2015 Megoszt Elküldve November23, 2015 Bőröztetett már valaki váltógombot? Mennyiért és hol? Szeretnék kérni képet. Köszi! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Geopake Elküldve November25, 2015 Megoszt Elküldve November25, 2015 (edited) Kiégett nekem is tegnap a fűtéspanelben lévő izzó.Szerencsére Behr rendszer van benne.Kihúztam a gombot és raktam bele másik izzót.Csipesszel oldottam meg,nem fér oda sehogy az ujjam.Volt rajta egy sárga szilikongumi,mint itt feljebb a képen is látszik.Azt nem raktam vissza,mert elszakadt mikor kivettem az izzót.Gondolom nem kell az oda.Így is jól világít. Módosítva November25, 2015 : Geopake Link to comment Megosztás: More sharing options...
astra 1 Elküldve November25, 2015 Megoszt Elküldve November25, 2015 1 hour ago, Geopake írta: Kiégett nekem is tegnap a fűtéspanelben lévő izzó.Szerencsére Behr rendszer van benne.Kihúztam a gombot és raktam bele másik izzót.Csipesszel oldottam meg,nem fér oda sehogy az ujjam.Volt rajta egy sárga szilikongumi,mint itt feljebb a képen is látszik.Azt nem raktam vissza,mert elszakadt mikor kivettem az izzót.Gondolom nem kell az oda.Így is jól világít. csak más a színe,de már van led is t5-be Link to comment Megosztás: More sharing options...
frank52@freemail.hu Elküldve November27, 2015 Megoszt Elküldve November27, 2015 Sziasztok! 3 ajtós Astra g vezetőülés ülésdöntő bowdent, hogyan lehet cserélni Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts