I_S Elküldve Január19, 2009 Megoszt Elküldve Január19, 2009 Olyan szinten nem értek hozzá, hogy inkább hozzá sem érek semmihez. Az ablakmosót azt be merem önteni meg ilyen apróságok de inkább nem nyúlok hozzá. Drága a munkadíj? 8e az ékszíj + 5e a termosztát, 2e a munkadíj. Ha jól tudom 5e alatt sehol nem állnak szóba az emberel a szervizek manapság. Nekem 2e megér, hogy profi szakember csinálja. Az alkatrész ár reális egyébként? Nem néztem utána a pontos alkárnak, de ha ennyi, akkor jó a munkadíj. Link to comment Megosztás: More sharing options...
I_S Elküldve Január19, 2009 Megoszt Elküldve Január19, 2009 a vonalszíjat olyan 3-5000-re saccolnám, a termosztátot szintén, de csak kb tipp. Link to comment Megosztás: More sharing options...
freeze Elküldve Január19, 2009 Megoszt Elküldve Január19, 2009 Hát az relatív, hogy nem vészes, a munkadíjat kicsit sokallom ahhoz képest, hogy (javíts ha tévedek) garázsműhely, de nem is egy ökör ára, viszont én nem húznám még addig sem. A szíjat akár magad is lecseréled 10 perc alatt, ha nagyon nem értessz hozzá, a termosztát meg szerelőnek max egy óra. Én is azt javaslom, hogy mielőbb cseréld, kiszen a nyitott termosztát miatt nehezen melegedő motor pont márciusig a legneccesebb, akkor már melegszik az idő.... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Amusing Elküldve Január19, 2009 Megoszt Elküldve Január19, 2009 öööö... nekem se szokott lenni 90 fokos, mindig alatta van! de mivel többlet fogyi nincs, gyorsan 3-4 Km múlva már elkezd felfelé kúszni a mutató azt hiszem jól működik minden Link to comment Megosztás: More sharing options...
I_S Elküldve Január19, 2009 Megoszt Elküldve Január19, 2009 öööö... nekem se szokott lenni 90 fokos, mindig alatta van! de mivel többlet fogyi nincs, gyorsan 3-4 Km múlva már elkezd felfelé kúszni a mutató azt hiszem jól működik minden Ha normálisan meleget fúj, akkor annyit valszeg az óra csal, előfordul. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Harti Elküldve Január19, 2009 Megoszt Elküldve Január19, 2009 Én ma reggel pl. 2 percet járattam indulás előtt aztán olyan 3-4 perc 1500-2000 fordulat között és már el is indult a mutató felfele, vagyis elérte a 70 fokot. A fűtésem viszont közel sem tökéletes, pl. lábhoz alig fúj valami meleget de amúgy nem vészes. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Zachi Elküldve Január19, 2009 Megoszt Elküldve Január19, 2009 Olyan szinten nem értek hozzá, hogy inkább hozzá sem érek semmihez. Az ablakmosót azt be merem önteni meg ilyen apróságok de inkább nem nyúlok hozzá. Ne felejtsd el lecserélni a szerelőt is! Hülyeséggel etetett és már nem is bízol benne! B) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Harti Elküldve Január19, 2009 Megoszt Elküldve Január19, 2009 Ne felejtsd el lecserélni a szerelőt is! Hülyeséggel etetett és már nem is bízol benne! B) Miért etetett hülyeséggel?? Nem értelek... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Zachi Elküldve Január19, 2009 Megoszt Elküldve Január19, 2009 Elfelejtettem kérdezni még pár dolgot tegnap... Szombaton az olajcsere közben fény derült rá miért nem megy fel soha a motorhőmérsékletem 80-85 foknál magasabbra, szerelő azt mondta 90%, hogy a termosztát miatt. Azt mondta most már nem érdemes nagyon cserélni, hogy jön a tavasz, ráér majd ősz-tél elején. Sztetek? A fogyasztásra van kicsit hatással meg a fűtésre állítólag. Másik dolog pedig az ékszíj, már tavaly márciusban mondta, hogy lassan cserélni kéne, most pedig már nyugodt szívvel 10e km adott neki. Március elején az is csere lesz. Az ékszíj van valamilyen hatással a teljesítményre? Köszi előre ismét a felvilágosítást! B) Most már érted? Ha mégsem: "Ilyen qrva hidegben semmi kedvem dolgozni!"Nem kicsit. Nagyon! (hogy ez honnét ismerős? ;) ) A motor élettartamát rövidíti.Halványlila elképzelése sincs arról, milyen jelei vannak a szíj elöregedésének, ill. mennyi a csereperiódusa. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Harti Elküldve Január19, 2009 Megoszt Elküldve Január19, 2009 Most már érted? Ha mégsem: "Ilyen qrva hidegben semmi kedvem dolgozni!"Nem kicsit. Nagyon! (hogy ez honnét ismerős? ;) ) A motor élettartamát rövidíti.Halványlila elképzelése sincs arról, milyen jelei vannak a szíj elöregedésének, ill. mennyi a csereperiódusa. Most már értem. :blush: Ennyire nem ronda a helyzet ahogy felvázoltad, megcsinálja szíves örömest bármikor csak kell hozzá alkatrészt hoznia, amikor ez kiderült akkor épp nem volt neki otthon. B) Fogyasztásom olyan 6-7 körül van most így télvíz idején, de a motor élettartam rövidülés tényleg nem bíztató, ezt nem említette. Link to comment Megosztás: More sharing options...
I_S Elküldve Január19, 2009 Megoszt Elküldve Január19, 2009 Most már értem. :blush: Ennyire nem ronda a helyzet ahogy felvázoltad, megcsinálja szíves örömest bármikor csak kell hozzá alkatrészt hoznia, amikor ez kiderült akkor épp nem volt neki otthon. ;) Fogyasztásom olyan 6-7 körül van most így télvíz idején, de a motor élettartam rövidülés tényleg nem bíztató, ezt nem említette. vonalszíjat is meg termosztátot is bármelyik autósboltban kapsz ha azonnal nem is (termosztát) de másnapra tuti motorkód alapján, ha meg opelboltba mész akkor azonnal, és lehet spórolsz rajta vagy 3 ezret, azt inkább tankold el, vagy kajáld le (én így vagyok vele), ha korrekt szerelő, akkor így is megcsinálja 2 forintért. Én pár éve így csinálom, ha a motorhoz kell piszkálni, vagy nincs időm magamnak szétszedni mondjuk a futóművet, bár a jelenlegi anyagi helyzetben szvsz aláfekszem magam B) Link to comment Megosztás: More sharing options...
freeze Elküldve Január21, 2009 Megoszt Elküldve Január21, 2009 Visszatérve az 1-2 lappal ezelőtt taglalt hűtővíz problémámra... Sajnos a rossz idő miatt, fűtött garázsom nem lévén nem nagyon tudom kifigyelni hol szökhet a víz. Az biztos, hogy nem hengerfej dolog (legalábbis remélem.. 69Ekm-nél elég durva lenne), mert ahogy mondtam, a víz és az olaj gyönyörű tiszta. És semmi rendellenes viselkedés nincs. Viszon az alábbi fotón meg tudom mutatni, hol szoktam érezni a fagyállószagot: (a fotó nem az én kocsimról készül, csak a netről töltöttem le, én csak a karíkát tettem rá) laikus szemmel nekem gyanús a vízpumpa. Lehet okozója a vízpumpa a vízfogyásnak, elő szokott fordulni? Ha vízpumpa, akkor ott mi szokot meghibásodni? az javítós, vagy pumpacserés? Z16XEP motorhoz mennyibe kerül egy vízpumpa egyébként? Tudom, hogy kicsit előre szaladtam és nem is biztos, hogy a pumpa a ludas, de látni szeretném mire számíthatok különböző esetekben. Természetesen ki fogom majd vizsgáltatni rendesen, de 1-2 okos vélémény csak gazdagítja az embert. Előre is tnx Link to comment Megosztás: More sharing options...
AtiZafi Elküldve Január21, 2009 Megoszt Elküldve Január21, 2009 Visszatérve az 1-2 lappal ezelőtt taglalt hűtővíz problémámra... Sajnos a rossz idő miatt, fűtött garázsom nem lévén nem nagyon tudom kifigyelni hol szökhet a víz. Az biztos, hogy nem hengerfej dolog (legalábbis remélem.. 69Ekm-nél elég durva lenne), mert ahogy mondtam, a víz és az olaj gyönyörű tiszta. És semmi rendellenes viselkedés nincs. Viszon az alábbi fotón meg tudom mutatni, hol szoktam érezni a fagyállószagot: (a fotó nem az én kocsimról készül, csak a netről töltöttem le, én csak a karíkát tettem rá) laikus szemmel nekem gyanús a vízpumpa. Lehet okozója a vízpumpa a vízfogyásnak, elő szokott fordulni? Ha vízpumpa, akkor ott mi szokot meghibásodni? az javítós, vagy pumpacserés? Z16XEP motorhoz mennyibe kerül egy vízpumpa egyébként? Tudom, hogy kicsit előre szaladtam és nem is biztos, hogy a pumpa a ludas, de látni szeretném mire számíthatok különböző esetekben. Természetesen ki fogom majd vizsgáltatni rendesen, de 1-2 okos vélémény csak gazdagítja az embert. Előre is tnx igen folyhat a vízpumpa. minden vízpumpán van egy furat alul, ahol ki tud jönni a víz, ha átjut az un. tömszelencén. ha itt folyik akkor cserés. (ha csak könnyezik az még nem vészes, de ha már csepp is megjelenik az már gáz) most néztem neten gyártótól függően 10-20 ezer között Link to comment Megosztás: More sharing options...
freeze Elküldve Január21, 2009 Megoszt Elküldve Január21, 2009 igen folyhat a vízpumpa. minden vízpumpán van egy furat alul, ahol ki tud jönni a víz, ha átjut az un. tömszelencén. ha itt folyik akkor cserés. (ha csak könnyezik az még nem vészes, de ha már csepp is megjelenik az már gáz) most néztem neten gyártótól függően 10-20 ezer között kösz Link to comment Megosztás: More sharing options...
gabesz76 Elküldve Január23, 2009 Megoszt Elküldve Január23, 2009 Sziasztok! Szolnok, Kecskemét, Jászberény vonalon, tudtok olyan boltot, ahol olcsón lehet venni Castrol 5w-s olajat? Olajszűrőt? Levegőszűrőt hol érdemes venni, eddig autós boltokban vettem, de itt azt olvasom, hogy a gyári szűrő sem drága, illetve jobb is. Link to comment Megosztás: More sharing options...
speter Elküldve Január23, 2009 Megoszt Elküldve Január23, 2009 Sziasztok! Szolnok, Kecskemét, Jászberény vonalon, tudtok olyan boltot, ahol olcsón lehet venni Castrol 5w-s olajat? Olajszűrőt? Levegőszűrőt hol érdemes venni, eddig autós boltokban vettem, de itt azt olvasom, hogy a gyári szűrő sem drága, illetve jobb is. Én Kecskemétről vettem, de ingyé elhozták Szolnokra, bár nem azt amit Te keresel, azért egy próbát megér. Olajdepo Link to comment Megosztás: More sharing options...
gabesz76 Elküldve Január23, 2009 Megoszt Elküldve Január23, 2009 Köszi! Ez k..va jó ár! Megyek hétfőn Kecskemétre! Szolnokon az egyik autósboltban 14e ért akarták rámsózni!!! De a legolcsóbb helyen is 1500-al drágább volt. Link to comment Megosztás: More sharing options...
wessz Elküldve Január23, 2009 Megoszt Elküldve Január23, 2009 Én Kecskemétről vettem, de ingyé elhozták Szolnokra, bár nem azt amit Te keresel, azért egy próbát megér. Olajdepo ennyiért én is tudom adni az olajat nem nagy szám.....:- ) Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve Január23, 2009 Megoszt Elküldve Január23, 2009 ennyiért én is tudom adni az olajat nem nagy szám.....:- ) Na de milyet? B) Link to comment Megosztás: More sharing options...
wessz Elküldve Január23, 2009 Megoszt Elküldve Január23, 2009 Na de milyet? B) szerinted??? ha erre válaszoltam gondolhatod hogy nem tesco-s olajat... Castrol magnatec Castrol 10w60 5w40 stb de csak castrol..... Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve Január23, 2009 Megoszt Elküldve Január23, 2009 szerinted??? Van tippem,de nem gyanusítok senkit! B) Link to comment Megosztás: More sharing options...
urbanjozsi Elküldve Január23, 2009 Megoszt Elküldve Január23, 2009 ennyiért én is tudom adni az olajat nem nagy szám.....:- ) És még mást is.... Azóta is emlegetlek a kézifékem miatt Link to comment Megosztás: More sharing options...
ROLÓ Elküldve Január23, 2009 Megoszt Elküldve Január23, 2009 kösz Csak meg tudom erősíteni, nekem mondjuk morgott is már a vízpumpa mikor kicseréltük, de folyt a tömítésnél rendesen a víz és sajnos az egész egybe van sajtolva! Csak a csere jelentett megoldást..... B) Viszont ehhez szét kell kapni rendesen a vezérlést mivel ugye szervesen kapcsolódik a rohadék a hajtásláncba.... Link to comment Megosztás: More sharing options...
wessz Elküldve Január23, 2009 Megoszt Elküldve Január23, 2009 Van tippem,de nem gyanusítok senkit! ;) mi van nem hallottál castrol szerzödésről ugy hogy a tipped nem ér sokat... B) Link to comment Megosztás: More sharing options...
freeze Elküldve Január23, 2009 Megoszt Elküldve Január23, 2009 Hi! Z16XEP vezérléscserében jártas emberke gyakorlati tapasztalatára lenne szükségem. Azt ugyebár tudjuk, hogy a szervízfüzet szerint 150E km a felújítási periódus a vezérlést illetően. Node azt is tudjuk, hogy a sima ECOTEC vezérműszijas motoroknál és 90E km volt a szervízfüzet szerint, mégis 60E km a szervízgyakorlat. Kérdésem tehát, hogy a gyakorlatban mikor szokás felújítani a Z16XEP vezérlését és ez milyen alkatrészeket érint. Ez ugyebár azért kérdés, mert itt a vízpumpát nem a vezérműszíj hajta. a sima ECOTEC-nél ezt is cserélték a vezérléssel. Itt nem ennyire egyértelmű számomra. És ugyan azt már tudom, hogy a víz-olaj pumpát (egy alkatrész) szét lehet szedni vizpumpára és olajpumpára, de a gyakorlatban szokták ez külön cserélni? Összegezve tehát: - vezérléscsere mikor? - milyen alkatrészek? - vízpumpa csere szoros összefüggésben áll-e a vezérléscserével - Ha nem, akkor vízpumpa csere mikor? - Olajpumpával együtt vagy külön szokás? - Ezeknek kb mennyi az ára? Elnézést ha kicsit sokat kérdeztem, de nem látom még tisztán ezeket a dolgokat. ÜDV:frz Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts