Dom Elküldve December22, 2008 Megoszt Elküldve December22, 2008 Az én autóm is olyan idős mint az Imy-é és gyári olaj lett szervíznél belerakva 5w-30-as,de azt nem mondanám,hogy fekete benne az olaj.Egy kicsit barnás de az természetes,úgyhogy én meg vagyok elégedve vele. :rolleyes: Link to comment Megosztás: More sharing options...
nnazgul Elküldve December28, 2008 Megoszt Elküldve December28, 2008 Uraim! Olacsere 13,1 e km után, olaj fekete, szűrő koszos. Az olajfogyasztás a periódus alatt kb. 1,4 l volt, ami 1000 km-en kb. 1 dl-t jelent. Ezért nem vagyok boldog, de könyv szerint belefér. A használt olaj Mobil Synth S 5W-40 volt, és újra ilyet raktam bele. Adalékot nem használok, sehol senki nem javasolta, Opel könyv sem, ráadásul szerintem felesleges is. Link to comment Megosztás: More sharing options...
imy Elküldve December28, 2008 Megoszt Elküldve December28, 2008 Uraim! Olacsere 13,1 e km után, olaj fekete, szűrő koszos. Az olajfogyasztás a periódus alatt kb. 1,4 l volt, ami 1000 km-en kb. 1 dl-t jelent. Ezért nem vagyok boldog, de könyv szerint belefér. A használt olaj Mobil Synth S 5W-40 volt, és újra ilyet raktam bele. Adalékot nem használok, sehol senki nem javasolta, Opel könyv sem, ráadásul szerintem felesleges is. Szia! Mikori kiadás, milyen motor, mennyi km van összesen a kocsiban pontossan? A lényeg, hogy hidegen ne pörgetsd, én 3000rpm fölé nem szoktam, de ha lehet 2000-2500rpm-en megy akkor. 6dl/1000km a megengedett, szóval tényleg lazán belefér, majd ha már tényleg 6-7dl/1000km lesz, akkor már érdemes lesz bele vastagabb olajat tenni (10W-40). Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tibi(1) Elküldve December28, 2008 Megoszt Elküldve December28, 2008 Érdekesek ezek az olajfogyasztási adatok.Nekem most van benne 13 ezer de eddig még egy pici sem hiányzott sosem belölle. Pedig ujonan csütörtökön elhoztam a szalonbol,szombaton hajnalban meg irány Horvátország. Féltem is picit de semmi gond nem volt.....pedig atán volt minden autopálya,hegyvidék,stb.... Link to comment Megosztás: More sharing options...
nnazgul Elküldve December28, 2008 Megoszt Elküldve December28, 2008 Szia! Mikori kiadás, milyen motor, mennyi km van összesen a kocsiban pontossan? A lényeg, hogy hidegen ne pörgetsd, én 3000rpm fölé nem szoktam, de ha lehet 2000-2500rpm-en megy akkor. 6dl/1000km a megengedett, szóval tényleg lazán belefér, majd ha már tényleg 6-7dl/1000km lesz, akkor már érdemes lesz bele vastagabb olajat tenni (10W-40). 2001-es Z12XE Astra G Caravan, 126.700 km van benne (használtan vettem 2006 októberében 98e km-rel, előttem egy tulaja volt, nem hinném, hogy buherált lenne az órája) Finoman, takarékosan és gyáván :rolleyes: vezetek, 3000 fölé nagyon ritkán pörgetem, alapvetően hosszú távon, városban ritkábban Link to comment Megosztás: More sharing options...
nnazgul Elküldve December28, 2008 Megoszt Elküldve December28, 2008 Érdekesek ezek az olajfogyasztási adatok.Nekem most van benne 13 ezer de eddig még egy pici sem hiányzott sosem belölle. Pedig ujonan csütörtökön elhoztam a szalonbol,szombaton hajnalban meg irány Horvátország. Féltem is picit de semmi gond nem volt.....pedig atán volt minden autopálya,hegyvidék,stb.... Ok, félreérthető voltam, az olajperiódus volt 13 e, az autóban majdnem 127e van :rolleyes: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Homa Elküldve December29, 2008 Megoszt Elküldve December29, 2008 Sziasztok, Műszaki előtt tervezem, hogy lecseréltetem a féktárcsát + betétet + fékolajat? Milyere érdemes illetve fékolajból mennyi fér bele? 0,5 vagy 1 liter? Köszi, Homa Link to comment Megosztás: More sharing options...
Dom Elküldve December29, 2008 Megoszt Elküldve December29, 2008 Sziasztok, Műszaki előtt tervezem, hogy lecseréltetem a féktárcsát + betétet + fékolajat? Milyere érdemes illetve fékolajból mennyi fér bele? 0,5 vagy 1 liter? Köszi, Homa Gyárira cseréld mindet,nem hiszem,hogy annyira horror ára lenne. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Homa Elküldve December30, 2008 Megoszt Elküldve December30, 2008 Gyárira cseréld mindet,nem hiszem,hogy annyira horror ára lenne. Thx. Még nem tudtam beszélni a szerelővel, csak most lenne időm beszerezni az alkarészeket fékolaj kérdesre esetleg, mennyit vegyek hozzá? Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve December30, 2008 Megoszt Elküldve December30, 2008 Thx. Még nem tudtam beszélni a szerelővel, csak most lenne időm beszerezni az alkarészeket fékolaj kérdesre esetleg, mennyit vegyek hozzá? Ha teljes fékrendszerben cseréled az átöblítéssel együtt ügyesebb szerelőnek elég 1liter fékolaj. Féktárcsából a gyárinál jobb a TRW,BREMBO/FERRODO,TEXTAR betétek/tárcsák. Nem sokkal drágábbak,de fényévekkel jobb a fékhatásuk. Link to comment Megosztás: More sharing options...
koczy Elküldve December30, 2008 Megoszt Elküldve December30, 2008 Sziasztok ! Már egy ideje küzdök azzal a problémával a G Astramnal, hogy gyakori időközönkét világítani kezd a motor kontroll lámpa. Elmúlt hetekben volt gyújtóhíd csere (gyárira), valamint akkumulátor csere is az autóban. Azóta 2 hét telt elt, eddig nem világított a lámpa, és jól is működött minden, viszont ma reggel újra világítani kezdett. Mi lehet a gond ? Tudtok segíteni ? Köszönöm. Link to comment Megosztás: More sharing options...
imy Elküldve December30, 2008 Megoszt Elküldve December30, 2008 Sziasztok ! Már egy ideje küzdök azzal a problémával a G Astramnal, hogy gyakori időközönkét világítani kezd a motor kontroll lámpa. Elmúlt hetekben volt gyújtóhíd csere (gyárira), valamint akkumulátor csere is az autóban. Azóta 2 hét telt elt, eddig nem világított a lámpa, és jól is működött minden, viszont ma reggel újra világítani kezdett. Mi lehet a gond ? Tudtok segíteni ? Köszönöm. Esetleg ha írnál egy hibakódot szerintem akkor lenne rá esélyed. :rolleyes: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tibi(1) Elküldve December30, 2008 Megoszt Elküldve December30, 2008 Esetleg ha írnál egy hibakódot szerintem akkor lenne rá esélyed. :rolleyes: Tényleg g-s astarn hogy lehet a hibakodot kivillogtatni???? Link to comment Megosztás: More sharing options...
imy Elküldve December30, 2008 Megoszt Elküldve December30, 2008 Tényleg g-s astarn hogy lehet a hibakodot kivillogtatni???? Ha elektromos a gázpedál, akkor fék+gáz ráad, majd gyujtás, és villog. Ha nem akkor: 5-o-os láb összekötése, és gyujtás ráadása :rolleyes: Link to comment Megosztás: More sharing options...
koczy Elküldve December30, 2008 Megoszt Elküldve December30, 2008 Esetleg ha írnál egy hibakódot szerintem akkor lenne rá esélyed. :rolleyes: Eddig amikor rátettük a műszert mindig azt írta ki, hogy az egyik hengerfejben nincs gyújtás. Ezután történt meg a gyertyák valamint a gyújtóhíd cseréje. Én nem akarom elhinni, hogy a gyári gyújtóhíd 2 hét alatt tönkremenne, és mindössze csak 200 km-t mentem vele. Mi lehet a gond ? Link to comment Megosztás: More sharing options...
koczy Elküldve December30, 2008 Megoszt Elküldve December30, 2008 Ha elektromos a gázpedál, akkor fék+gáz ráad, majd gyujtás, és villog. Ha nem akkor: 5-o-os láb összekötése, és gyujtás ráadása :rolleyes: Kipróbáltam a pedálos villogtatást. Ekkor nem a motor kontroll lámpa, hanem a szervíz lámpa kezdett villogni 10+3-at. Nem tudom, hogy ez mond-e valamit. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tibi(1) Elküldve December30, 2008 Megoszt Elküldve December30, 2008 Ha elektromos a gázpedál, akkor fék+gáz ráad, majd gyujtás, és villog. Ha nem akkor: 5-o-os láb összekötése, és gyujtás ráadása :rolleyes: A szervizlámpa fog villogni majd? De egymás után villog majd akkor hogy határolom be hogy ez hányas hiba? Vagy mi a pontos menete? Link to comment Megosztás: More sharing options...
uhuhu Elküldve December30, 2008 Megoszt Elküldve December30, 2008 a te autód 2007-es még garanciális... erre mi szükség van??? :rolleyes: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tibi(1) Elküldve December30, 2008 Megoszt Elküldve December30, 2008 a te autód 2007-es még garanciális... erre mi szükség van??? :rolleyes: Csak a kiváncsiság miatt érdekelne,egyszer lejár a gari is és akkor jo lenne tudni pár hasznos dolgot majd..:-) Link to comment Megosztás: More sharing options...
imy Elküldve December30, 2008 Megoszt Elküldve December30, 2008 A szervizlámpa fog villogni majd? De egymás után villog majd akkor hogy határolom be hogy ez hányas hiba? Vagy mi a pontos menete? ITT a pontos menete, illetve a hibakódok. Tényleg garanciális a kocsi? Mert akkor irány a szervíz, nem otthol barkácsolni!!! Link to comment Megosztás: More sharing options...
koczy Elküldve December30, 2008 Megoszt Elküldve December30, 2008 ITT a pontos menete, illetve a hibakódok. Tényleg garanciális a kocsi? Mert akkor irány a szervíz, nem otthol barkácsolni!!! Tibi(1) autója még garanciális, de az enyém sajnos már nem... :rolleyes: Link to comment Megosztás: More sharing options...
imy Elküldve December30, 2008 Megoszt Elküldve December30, 2008 Kipróbáltam a pedálos villogtatást. Ekkor nem a motor kontroll lámpa, hanem a szervíz lámpa kezdett villogni 10+3-at. Nem tudom, hogy ez mond-e valamit. OBD hibakodok, teljes, itt kiderül, hogy a 3-as henger gyujtáskimaradását jelzi az ECU Első köben gyertyacsere, ha nem, akkor a gyujtáshíd. :rolleyes: Link to comment Megosztás: More sharing options...
koczy Elküldve December30, 2008 Megoszt Elküldve December30, 2008 OBD hibakodok, teljes, itt kiderül, hogy a 3-as henger gyujtáskimaradását jelzi az ECU Első köben gyertyacsere, ha nem, akkor a gyujtáshíd. :rolleyes: Köszi, erre számítottam. Viszont ahogy már előzőleg is írtam megtörtént a gyertyák cseréje, valamint két hete új, gyári gyújtóhidat is kapott, és most mégis ugyanaz a hibakód, mint ami eddig volt. Sőt, még akkumulátor csere is volt. Akkor most cseréljem ki újra a gyújtóhidat ?? Más hiba nem lehet ? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tibi(1) Elküldve December30, 2008 Megoszt Elküldve December30, 2008 ITT a pontos menete, illetve a hibakódok. Tényleg garanciális a kocsi? Mert akkor irány a szervíz, nem otthol barkácsolni!!! Igen,garis és csak a kiváncsiság hajtott,szerencsére még nem kell ilyesmi,remélem egy jo darabig.... Link to comment Megosztás: More sharing options...
ROLÓ Elküldve December30, 2008 Megoszt Elküldve December30, 2008 Köszi, erre számítottam. Viszont ahogy már előzőleg is írtam megtörtént a gyertyák cseréje, valamint két hete új, gyári gyújtóhidat is kapott, és most mégis ugyanaz a hibakód, mint ami eddig volt. Sőt, még akkumulátor csere is volt. Akkor most cseréljem ki újra a gyújtóhidat ?? Más hiba nem lehet ? Nézzél körül a csatlakozónál ami a DIS -hídhoz kapcsolódik oldalt.... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts