Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Astra G szervízelés

tilona

Recommended Posts

Amelyik szervíz ezért lehúz, oda ne menj többé. Nálunk - igaz nem márkaszervíz, hanem autovillamossági - ezt a módszert elmondja, ha kéred meg is csinálja, de felhívja a figyelmed arra, hogy ez a jelzés nem passzióból jelenik meg. Egyébként hibakódot 6000 Ft- ért olvas ki.

A "tizest" csak példának írtam, Én ezért nem adtam pénzt ki.

Más: kb. 2-3 hónapja elkezdett villogni a szervízkulcs. Beparáztam, mert ilyen még nem fordult elő. Elmentem egy zuglói kis szervízbe (péntek du. 5óra már ez nem semmi). A Szaki rákötötte az adatkábelt, hibakód szerint tempomat probléma. A baj csak az, hogy nincs tempomat a verdába. Kb. 1 óra múlva eszembe jutott, hogy kiégett az egyik féklámpá. Megnéztük, és mind kettő ki volt égve. Szaki berakott két izzót, és megszünt a hiba. Tanulság: 5000ft-ért senki se cseréltessen féklámpa izzókat!!

Megosztás:

Amelyik szervíz ezért lehúz, oda ne menj többé. Nálunk - igaz nem márkaszervíz, hanem autovillamossági - ezt a módszert elmondja, ha kéred meg is csinálja, de felhívja a figyelmed arra, hogy ez a jelzés nem passzióból jelenik meg. Egyébként hibakódot 6000 Ft- ért olvas ki.

Attól függ melyik szevíz-pack -ot használják a szervízelésnél, mert amikor TECH-2 vel konstatálják a szervíz meglétét, a műszer automatikusan "beállítja" azt a km -t, vagy időintervallumot, amikor az autó fedélzetije ki fogja írni az INSP. üzenetet :huh:

Megosztás:

Attól függ melyik szevíz-pack -ot használják a szervízelésnél, mert amikor TECH-2 vel konstatálják a szervíz meglétét, a műszer automatikusan "beállítja" azt a km -t, vagy időintervallumot, amikor az autó fedélzetije ki fogja írni az INSP. üzenetet :huh:

Tudtommal ez előre van programozva az autó vezérlőjében. Tehát csak nyugtázni kell a felbukkanó jelzést.

Eddig legalábbis így hallottam.

Megosztás:

A "tizest" csak példának írtam, Én ezért nem adtam pénzt ki.

Más: kb. 2-3 hónapja elkezdett villogni a szervízkulcs. Beparáztam, mert ilyen még nem fordult elő. Elmentem egy zuglói kis szervízbe (péntek du. 5óra már ez nem semmi). A Szaki rákötötte az adatkábelt, hibakód szerint tempomat probléma. A baj csak az, hogy nincs tempomat a verdába. Kb. 1 óra múlva eszembe jutott, hogy kiégett az egyik féklámpá. Megnéztük, és mind kettő ki volt égve. Szaki berakott két izzót, és megszünt a hiba. Tanulság: 5000ft-ért senki se cseréltessen féklámpa izzókat!!

itt nem a 2 izzó cseréjét kellett kifizetni, hanem azt hogy az ember megvette azt a müszert, ami megmondta hogy mi a baj...

Megosztás:

itt nem a 2 izzó cseréjét kellett kifizetni, hanem azt hogy az ember megvette azt a müszert, ami megmondta hogy mi a baj...

Én nem sokaltam a pénzt, sőt még rá is dobtam egyet, amiért pénteken miattam 6-is szívott. Mellesleg a hibát nem az a "drága" műszer találta meg.

Megosztás:

Szervíz figyelmeztető.... Simán kiüthető a kilóméter nullázó gombjával... Most látom már megválaszolták...

igen,köszönöm,de azért elviszem,megdugatom,hátha mond valamit a gyári gép ami az opelhez lett kitalálva.Amugy 2000 ért megnézi az emberke.:huh: Ezt a protec nevű tisztitót nem nagyon kapok sehol,talán jövő hétre hoznak nekem.

Megosztás:

Üdv mindenkinek!

Először is bemutatkoznék, Zsolt vagyok, nemrég regisztráltam a fórumon, és meg kell hogy mondjam, csupa hasznos

infót olvstam. Többek között az én problémámról is, de mégsem találtam egyértelmű megoldást.

Y17DTI Astrám van, 2004-es szériából. 128ezer van benne, utolsó olajcsere óta (114e) nem kellett utána töltenem. 5w40 Mobil1. Számomra ez a jó :lol: hír. Viszont ami aggaszt, :huh: az a sokak által emlegetett alapjárat ingadozás. Szerelő szerint, alapbetegsége ennek a motornak (kb. 150 ezernél jön elő). Orvosság rá, nagyfeszültségű elektronika csere. Felújított 200e, gyári 400e. Kinek volt hasonló tapasztalata? Esetleg javítatta már valaki ezzel?

Én talalálkoztam ilyen problémákkal.

Elöször is csak alapjárat ingadozás lesz.

Majd befog rángatni 2-3ezres fordulatnál.

Adagoló vezérlőegységet javitok, de annak lenne hibakódja lásd(P0251)Fej szelep hiba.Ezt irja ki a Tech 2

Adagoló hiba szokott ezek után jönni.,de Cseréltem már vezérlőegységet.Persze az immo hiba miatt, mert nem látta az ecu.

Nálunk 35ezer a felujítás.

Megosztás:

Én talalálkoztam ilyen problémákkal.

Elöször is csak alapjárat ingadozás lesz.

Adagoló vezérlőegységet javitok, de annak lenne hibakódja lásd(P0251)Fej szelep hiba.Ezt irja ki a Tech 2

Adagoló hiba szokott ezek után jönni.,de Cseréltem már vezérlőegységet.Persze az immo hiba miatt, mert nem látta az ecu.

Nálunk 35ezer a felujítás.

Hali.

Ez a rángatás folyamatosan jelentkezik, vagy csak néha ?

Esetleg tudnál adni egy tel. számot.

Köszi.

Megosztás:

Én találkoztam ilyen problémákkal.

Először is csak alapjárat ingadozás lesz.

Adagoló vezérlőegységet javitok, de annak lenne hibakódja lásd(P0251)Fej szelep hiba.Ezt írja ki a Tech 2

Nálunk 35ezer a felújítás.

Szia. Te szerelő vagy? Kicsit többet szeretnék tudni erről a problémámról. Előre is köszi.

Megosztás:

Ja, bocs...

most van benne 60.800km és áprilisban lesz 4 éves. Akkor kell rá majd a műszaki vizsga. össze akarom kötni a kettőt (igaz addigra majd' 70 ezer lesz benne.

Azért kérdezem , mert van e valami fontos ami nem várhat. Gyertya, fék...stb.

Mostanában nagyobb hidegben indítózáskoz meg-megnyikkant az ékszíj (bordásszíj) de utána nem hallottam. Szóval ilyenek miatt kérdezem.

Egyébként 0 km-rel vettem, nem volt vele gond, és csak szűrőket meg olajat cseréltem (vezérműlánc cserére visszahívta a gyár, kb 15ezernél beleraktak valami bika láncot)

A szervízkönyvön nehéz elmenni (nem vagyok hülye, de az ECOTec átvizsgálási terv 12354689769 -ben sok minden benne van és ki tudja mit csinálnak meg ebből a szervízben, csak számláznak egy nagyot!) .

Nekem arra lenne szükségem ami lényeges, nem az hogy meg van e húzva a szelepsapka....

köszi

Megosztás:

• 2 weeks later...

Sziasztok!

Most sikerult szert tennem egy '98-as 1.4 sedan astra g-re. 146000 km-rel vettem es most keszulok elso szervizre. (Mellesleg friss a jogsim, első autóm, hozzáértés nulla, de egyre nő az érdeklődés.) Első körben terveztem egy vezérműszíj-, olaj-, légszűrő-, olajszűrő cserét, illetve a vízhőfokmérő nem műxik, tehát annak a javítását. Ezzel kapcsolatban szeretém kérdezni:

1. ahogy itt olvasgattam a fórumot, ehhez a motorhoz a 10W40-es olaj a legjobb, elmondaná valaki, hogy mit jelent a 10, a W és a 40?

2. álló helyzetben az alapjárat 1000-körül van, viszont menet közben, ha ellépek a gázról, jóval e fölött és előfordul, hogy szaggat a motor, ez mitől lehet?

3. azt olvastam, hogy az astranal a vízpumpa gyakran meghibásodik. Miből lehet ezt a hibát észrevenni, illetve érdemes lenne-e ezt is kicseréltetnem?

Előre is köszi

Megosztás:

Sziasztok!

Most sikerult szert tennem egy '98-as 1.4 sedan astra g-re. 146000 km-rel vettem es most keszulok elso szervizre. (Mellesleg friss a jogsim, első autóm, hozzáértés nulla, de egyre nő az érdeklődés.) Első körben terveztem egy vezérműszíj-, olaj-, légszűrő-, olajszűrő cserét, illetve a vízhőfokmérő nem műxik, tehát annak a javítását. Ezzel kapcsolatban szeretém kérdezni:

1. ahogy itt olvasgattam a fórumot, ehhez a motorhoz a 10W40-es olaj a legjobb, elmondaná valaki, hogy mit jelent a 10, a W és a 40?

2. álló helyzetben az alapjárat 1000-körül van, viszont menet közben, ha ellépek a gázról, jóval e fölött és előfordul, hogy szaggat a motor, ez mitől lehet?

3. azt olvastam, hogy az astranal a vízpumpa gyakran meghibásodik. Miből lehet ezt a hibát észrevenni, illetve érdemes lenne-e ezt is kicseréltetnem?

Előre is köszi

Gratula az autóhoz, használd egészséggel.Sok örömöd legyen benne!

Első autónak jó választás.

Én még anno egy Dáciaval kezdtem :huh: De jó lett volna akkor egy ilyen kategóriájú gép.

Megosztás:

Sziasztok!

A segítségeteket kérném egy 2004-es 1.7cdti G Astrával kapcsolatban. Kb. 130-135e km van benne.

Nemrég vettem, Belgiumból behozott gép a probléma vele, hogy napi első hidegindításkor kb. 3-6 másodpercig (hidegtől függően) nincs megfelelő olajnyomás, amit csúnya kopogó hang kísér. Miután felkapja az olajat elmúlik a hang, elalszik a lámpa. A hiba csak hidegen, indításkor fordul elő.

Olaj, szűrő csere már megvolt, továbbá kicseréltük a 2 szelepet ami az olajrendszerben van, tehát a visszacsapó és a megkerülő szelepet. Azt hiszem ez a nevük, az egyiket 14-es a másikat 17-es kulcssal kell kivenni. Hiába minden a probléma továbbra is fennáll.

Teljesen tanácstalanok vagyunk, légyszives segítsetek!

Köszönöm!

Megosztás:

Sziasztok!

A segítségeteket kérném egy 2004-es 1.7cdti G Astrával kapcsolatban. Kb. 130-135e km van benne.

Nemrég vettem, Belgiumból behozott gép a probléma vele, hogy napi első hidegindításkor kb. 3-6 másodpercig (hidegtől függően) nincs megfelelő olajnyomás, amit csúnya kopogó hang kísér. Miután felkapja az olajat elmúlik a hang, elalszik a lámpa. A hiba csak hidegen, indításkor fordul elő.

Olaj, szűrő csere már megvolt, továbbá kicseréltük a 2 szelepet ami az olajrendszerben van, tehát a visszacsapó és a megkerülő szelepet. Azt hiszem ez a nevük, az egyiket 14-es a másikat 17-es kulcssal kell kivenni. Hiába minden a probléma továbbra is fennáll.

Teljesen tanácstalanok vagyunk, légyszives segítsetek!

Köszönöm!

Azt hiszem az Astra H fórumon olvastam erről a hibáról ami tulajdonképpen nem is hiba, szerintük. A gyár szerint ez normális. Ott nézz szét, a hozzászólás kb. két hete volt.

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.