zotya975 Elküldve Június13, 2018 Megoszt Elküldve Június13, 2018 16 órája, freddy_ írta: 25cm magasat szerettem volna, ekkor a ferde rész hossza is megnő, annyi helyem már nem biztos, hogy lenne. Mindenesetre nagyon jó kiindulási alapot adtál. Van ötleted hogyan lehetne a két stafnit ideiglenesen összefogni szétcsúszás ellen? A végelemet mivel rögzítetted rá? Az egyik ötletem, hogy egymásba illő profilt vágatok az elemekbe, így oldalról egymásba csúsztathatók. Ezzel az a baj, ha a beton nem teljesen sík (biztosan nem az), akkor nem fog működni. A másik ötlet valamilyen fém összefogó az elemek oldalára, csak nem tudom milyet lehetne. A harmadik ötlet karmos összefogás. Az egyik elemben egy fém keret lenne belül üreggel, a másikban karmok. Jó lenne, ha kapható lenne ilyesmi készen, de szerintem csak készíteni lehetne. A végelem egy 5X5-ös 30 centi hosszú léc volt, két tüskével, amit a dobbantóba fúrt lyukba ment bele, így ( elvileg) nem tudott legurulni az autó. Ha van akkus csavarbehajtód, akkor a legegyszerűbb összefogatás egy laposvas pár lyukkal, és két oldalról fel lehet csavarozni. De igazából nekem még füves udvaron sem csúszott szét egyszer sem. 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
Kukacka Elküldve Június13, 2018 Megoszt Elküldve Június13, 2018 6 órája, timoboy írta: Sziasztok! Első sorban Győriek, illetve Győr környékiek segítségét kérném. Sajnos 1-2 hónapja rángat az autóm. Gázadáskor ugrik egyet, 1-es, 2-es, illetve néha 3-as fokozatban is. EGR szelep nem lehet a ludas, ugyanis ha lehúztam (igaz ekkor világított a hibalámpa), ugyan úgy rántott egyet-egyet az autó. Klíma használatkor még erőteljesebben csinálja. Most jövök egy szervizből, ahol csak a hibakódot olvastattam ki. Természetesen nincs semmilyen tárolt hiba. Ott a szaki azt mondta, hogy cseréljek gyertyát. Ok, szomszéd utca, Opel alkatrész bolt. Elmondtam a hibámat, és mondta a srác, hogy ez bizony trafó gyanús. Nos, sajnos nem megy annyira jól, hogy minden szíre-szóra cseréljek egy több, mint 30 ezres alkatrészt, ami nem is biztos, hogy megoldja a hibát. Ebben kérném a segítségeteket, hogy esetleg valakivel tudnék-e cserélni egy pár kör erejéig egy gyújtó trafót? Tényleg 1-2 km elég lenne, szerintem azonnal kiderülne. Bízom benne, hátha valaki tud segíteni. Köszi előre is. Same sztori. Első körben gyetyák mentek a lecsóba. Utána jobb lett. Utána első lambdaszonda, azóta minden király. Link to comment Megosztás: More sharing options...
timoboy Elküldve Június13, 2018 Megoszt Elküldve Június13, 2018 25 perce, Kukacka írta: Same sztori. Első körben gyetyák mentek a lecsóba. Utána jobb lett. Utána első lambdaszonda, azóta minden király. Hát a lambdaszondát is kizárnám... 1 éve cseréltem eredeti cuccra... Remélem nincs igazad... Ezt a gyertya cserét akkor tényleg meg kellene ejteni... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Kukacka Elküldve Június13, 2018 Megoszt Elküldve Június13, 2018 22 perce, timoboy írta: Hát a lambdaszondát is kizárnám... 1 éve cseréltem eredeti cuccra... Remélem nincs igazad... Ezt a gyertya cserét akkor tényleg meg kellene ejteni... Munkámból kifolyólag tudom sajnos, hogy a DOA, mint olyan is erősen létező dolog, az 1 év ehhez képest rengeteg idő. De amúgy igen, gyertya. Olcsó is, 40-50-60k km alatt ledobálni nem tétel. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Cs. Zoltán Elküldve Június13, 2018 Megoszt Elküldve Június13, 2018 10 órája, timoboy írta: A gyertyákban nincs 40 ezer km. Gyári GM gyertyákat tettem be akkor, egy pólusút. Amikor az EGR-t takarítottam, megjárattam, látszólag nem szorult. Ez hogy derül ki, hogy akkor most valóban az lehet-e a bűnös? Csak ennek is a cseréjével? Sok a 40k km neki. 30-nál cseréltem és már elég nagy volt a hézag. Link to comment Megosztás: More sharing options...
freddy_ Elküldve Június13, 2018 Megoszt Elküldve Június13, 2018 10 órája, zotya975 írta: A végelem egy 5X5-ös 30 centi hosszú léc volt, két tüskével, amit a dobbantóba fúrt lyukba ment bele, így ( elvileg) nem tudott legurulni az autó. Ha van akkus csavarbehajtód, akkor a legegyszerűbb összefogatás egy laposvas pár lyukkal, és két oldalról fel lehet csavarozni. De igazából nekem még füves udvaron sem csúszott szét egyszer sem. A végelemnél a tüskés felfogatás jó ötlet. Az oldalára a laposvas is, csak a folyamatos csavarozgatás rémálom lenne (még akkus géppel is, amin nincs). Akkora lyuk kellene a laposvasba, amibe fixen becsavart csavar feje befér. Úgy kellene kivágni a laposvasat, hogy a furattal egybefüggő 90°-os belső kivágás mentén elhúzható legyen, ahol már nem fér át a csavar feje és nem tud leesni, sem oldalra lecsúszni. Szerintem csak meg kell fúrni több helyen és kireszelni. A fű és a talaj nem teljesen sima. A beton viszont eléggé, ezért tartok a szétcsúszástól. Köszönöm a kiváló tippeket. Összedobok valamit és majd közzéteszem az eredményt. 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
timoboy Elküldve Június27, 2018 Megoszt Elküldve Június27, 2018 On 2018. 06. 13. at 9:23, timoboy írta: Sziasztok! Első sorban Győriek, illetve Győr környékiek segítségét kérném. Sajnos 1-2 hónapja rángat az autóm. Gázadáskor ugrik egyet, 1-es, 2-es, illetve néha 3-as fokozatban is. EGR szelep nem lehet a ludas, ugyanis ha lehúztam (igaz ekkor világított a hibalámpa), ugyan úgy rántott egyet-egyet az autó. Klíma használatkor még erőteljesebben csinálja. Most jövök egy szervizből, ahol csak a hibakódot olvastattam ki. Természetesen nincs semmilyen tárolt hiba. Ott a szaki azt mondta, hogy cseréljek gyertyát. Ok, szomszéd utca, Opel alkatrész bolt. Elmondtam a hibámat, és mondta a srác, hogy ez bizony trafó gyanús. Nos, sajnos nem megy annyira jól, hogy minden szíre-szóra cseréljek egy több, mint 30 ezres alkatrészt, ami nem is biztos, hogy megoldja a hibát. Ebben kérném a segítségeteket, hogy esetleg valakivel tudnék-e cserélni egy pár kör erejéig egy gyújtó trafót? Tényleg 1-2 km elég lenne, szerintem azonnal kiderülne. Bízom benne, hátha valaki tud segíteni. Köszi előre is. Sziasztok! Gondoltam megírom, hogy megjavult a kicsike... Hátha másnak is segítek ezzel. Szerencsére volt alkalmam kipróbálni egy másik gyújtás trafót, mert én erre gyanakodtam. Pár km megtétele alatt sem jelentkezett a fenti hiba, így hát vettem egy trafótm valamint új gyertyákat. Azóta is (5. napja) rángatás nélkül autózom. 3 Link to comment Megosztás: More sharing options...
OpelAtti Elküldve Július23, 2018 Megoszt Elküldve Július23, 2018 (edited) Sziasztok! Srácok, valaki felújíttatott már váltót? Az anyagköltségre lennék kíváncsi, kb. Most nézegetem a bontott váltókat is, a https://bontoplaza.hu/ oldalon van egy pár. Módosítva Július23, 2018 : OpelAtti Link to comment Megosztás: More sharing options...
OpelAtti Elküldve Augusztus7, 2018 Megoszt Elküldve Augusztus7, 2018 Nos, a kocsi kész lett. Vettem egy bontott váltót, 35-ért, +posta 3, az lett berakva, szerelés+új olaj 25e, úgyhogy most 63-ban megállt az egész. 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
ginola Elküldve Augusztus23, 2018 Megoszt Elküldve Augusztus23, 2018 Sziasztok 2006-os Z14xep (57ekm) mit érdemes még a szokásos olaj és szűrőn kívül cserélni, megnézni? Sokat járok vele városban. Az 5w30 olaj az ajánlott? Link to comment Megosztás: More sharing options...
kobraCode Elküldve Augusztus23, 2018 Megoszt Elküldve Augusztus23, 2018 1 órával ezelőtt, ginola írta: Sziasztok 2006-os Z14xep (57ekm) mit érdemes még a szokásos olaj és szűrőn kívül cserélni, megnézni? Sokat járok vele városban. Az 5w30 olaj az ajánlott? Ennyi km távlatából érdemes gyertya cserét is ejteni ha még nem volt. Fékfolyadék 2-3 évente, hűtőfolyadék 3-4 évente csere. Legalábbis én így szoktam. 5w-30 szinte kötelező ezeknek a motoroknak. De városban jó lehet a 0w30 vagy 0w40 is akár. Link to comment Megosztás: More sharing options...
ginola Elküldve Augusztus24, 2018 Megoszt Elküldve Augusztus24, 2018 (edited) 19 órája, kobraCode írta: Ennyi km távlatából érdemes gyertya cserét is ejteni ha még nem volt. Fékfolyadék 2-3 évente, hűtőfolyadék 3-4 évente csere. Legalábbis én így szoktam. 5w-30 szinte kötelező ezeknek a motoroknak. De városban jó lehet a 0w30 vagy 0w40 is akár. Gyertyacsere volt 2, vagy 3 éve azóta ment vagy 10 e km-et, fékfolyadék 2 éve volt cserélve,ahogy a hűtőfolyadék is. A váltóolajat mikor kéne cserélni? Hűtőfolyadékból mi az ajánlott? Módosítva Augusztus24, 2018 : ginola Link to comment Megosztás: More sharing options...
kobraCode Elküldve Augusztus24, 2018 Megoszt Elküldve Augusztus24, 2018 1 óra, ginola írta: Gyertyacsere volt 2, vagy 3 éve azóta ment vagy 10 e km-et, fékfolyadék 2 éve volt cserélve,ahogy a hűtőfolyadék is. A váltóolajat mikor kéne cserélni? Hűtőfolyadékból mi az ajánlott? Akkor gyertya, fékfolyadék és hűtőfolyadék cserét nem kell megcsinálod. Hűtőfolyadékból alu barát legyen, általában rózsaszín, de minden flakonon rajta van hogy jó e az aluhoz. Váltóolajat elméletileg soha az életben nem kell cserélni, leeresztő csavar sincsen. Link to comment Megosztás: More sharing options...
ginola Elküldve Augusztus25, 2018 Megoszt Elküldve Augusztus25, 2018 On 2018. 08. 24. at 19:44, kobraCode írta: Akkor gyertya, fékfolyadék és hűtőfolyadék cserét nem kell megcsinálod. Hűtőfolyadékból alu barát legyen, általában rózsaszín, de minden flakonon rajta van hogy jó e az aluhoz. Váltóolajat elméletileg soha az életben nem kell cserélni, leeresztő csavar sincsen. Érdemes Dot 5.1 fékfolyadékot beletenni a Dot 4 helyett. Link to comment Megosztás: More sharing options...
kobraCode Elküldve Augusztus25, 2018 Megoszt Elküldve Augusztus25, 2018 16 perce, ginola írta: Érdemes Dot 5.1 fékfolyadékot beletenni a Dot 4 helyett. Nem! Link to comment Megosztás: More sharing options...
nyikszi Elküldve Augusztus25, 2018 Megoszt Elküldve Augusztus25, 2018 Sziasztok! Karosszériást keresek a 10., 18. vagy 19. kerületben, aki számlaképes és normálisan dolgozik. (Egy kutyát ütöttem el, ami kiszaladt az útra és a gazdáján szeretném bevasalni, de nem reagál semmi megkeresésemre egy hete, így muszáj lesz jogi útra terelnem. Név, cím, telefonszám, kamera felvétel, tanú van.) Link to comment Megosztás: More sharing options...
bonat Elküldve Augusztus27, 2018 Megoszt Elküldve Augusztus27, 2018 Sziasztok Nekem most Fékfolyadék és Váltóolaj csere lenne nemsokára. A kérdésem az hogy mit érdemes belerakni? (Z14XE - manuális) Fékfolyadékból DOT 4, MANNOL-t néztem ki. LINK A Váltóolaj az már bonyolultabb. A gyári azt tudom, hogy a GM 1940182 számú. Ez a legjobb?? Vagy Castrol ...MANNOL-ba nincs jobb?? MANNOL EXTRA GETR. OEL 75W-90 API GL 5 MANNOL BASIC PLUS 75W-90 API GL 4+ CASTROL SYNTRANS TRANSAXLE 75W-90 API GL 4+ Link to comment Megosztás: More sharing options...
bonat Elküldve Szeptember3, 2018 Megoszt Elküldve Szeptember3, 2018 On 2018. 08. 27. at 10:48, bonat írta: Sziasztok Nekem most Fékfolyadék és Váltóolaj csere lenne nemsokára. A kérdésem az hogy mit érdemes belerakni? (Z14XE - manuális) Fékfolyadékból DOT 4, MANNOL-t néztem ki. LINK A Váltóolaj az már bonyolultabb. A gyári azt tudom, hogy a GM 1940182 számú. Ez a legjobb?? Vagy Castrol ...MANNOL-ba nincs jobb?? MANNOL EXTRA GETR. OEL 75W-90 API GL 5 MANNOL BASIC PLUS 75W-90 API GL 4+ CASTROL SYNTRANS TRANSAXLE 75W-90 API GL 4+ Senki többet ? :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Cs. Zoltán Elküldve Szeptember3, 2018 Megoszt Elküldve Szeptember3, 2018 36 perce, bonat írta: Senki többet ? :D Szia! Én gyárit vennék. Váltóolajból biztosan! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Cs. Zoltán Elküldve Szeptember5, 2018 Megoszt Elküldve Szeptember5, 2018 Sziasztok! Moog fém stab. pálca bevált már valakinek? Tartósabb, mint a gyári műanyag? Link to comment Megosztás: More sharing options...
gyurigyerek Elküldve Szeptember14, 2018 Megoszt Elküldve Szeptember14, 2018 Sziasztok! Y17Dt főtengely jeladó cseréhez mit kell lebontani, hogy hozzá lehessen férni? Tegnap tettem egy gyámoltalan kísérletet, de feladtam első látásra. A rögzítő csavart sem láttam. Tapogatva talán hatlap fejű, de a dugókulcs feje nem igazán fér be oda. Tudja valaki és meg is ossza a "Titkot"? Link to comment Megosztás: More sharing options...
ginola Elküldve Szeptember19, 2018 Megoszt Elküldve Szeptember19, 2018 Castrol Syntrans Multivehicle 75W-90 ajánlott 2006-os Z14XEP-be? A szakszervíz erre cserélte ki a gyári olajat. Okoz e valami problémát a fenti olaj? Link to comment Megosztás: More sharing options...
gezoli Elküldve Szeptember19, 2018 Megoszt Elküldve Szeptember19, 2018 42 perce, ginola írta: Castrol Syntrans Multivehicle 75W-90 ajánlott 2006-os Z14XEP-be? A szakszervíz erre cserélte ki a gyári olajat. Okoz e valami problémát a fenti olaj? Hová töltötték? Link to comment Megosztás: More sharing options...
ginola Elküldve Szeptember19, 2018 Megoszt Elküldve Szeptember19, 2018 Természetesen a váltóba. Link to comment Megosztás: More sharing options...
nyolc8 Elküldve Szeptember27, 2018 Megoszt Elküldve Szeptember27, 2018 Sziasztok, z16xep, vízpumpa csere előtt vagyok mert megadta magát a tömítés a tengelynél, már megvan minden ami kell (skf vízpumpa, 2L gyári opel fagyálló után tölteni) de nem tudom mit kell ráhúzni a szíj feszítő feszítő csavarjára hogy elfeszíthessem. Milyen kulcs kell rá? Hányas, mi megy rá? Mivel lehet jól megfogni? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts