toma2105 Elküldve Január18, 2017 Megoszt Elküldve Január18, 2017 8 órája, outsider írta: A csőcsonk hanyas a termosztát kis műanyag csonkján? Festo-nak van 1/8-ados könyök, forgatható, de max 6-os csonk van rajta. Az szerintem kicsi. Ez min van 8-as. 8-9mm között van, de inkább 9. 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
outsider Elküldve Január18, 2017 Megoszt Elküldve Január18, 2017 Gyári váltó dekni tömítés címén Cromaxban Elring tömítés jött. Link to comment Megosztás: More sharing options...
gezoli Elküldve Január24, 2017 Megoszt Elküldve Január24, 2017 http://www.vezess.hu/hasznaltauto-tesztek/2017/01/24/alkatreszek-hasznalt-autokhoz/ Link to comment Megosztás: More sharing options...
Árpiska Elküldve Február4, 2017 Megoszt Elküldve Február4, 2017 Sziasztok! '08-as Z14XEP újan vásárolt Astram 92.000km-t futott ezidáig. Garancia alatt gyújtótrafó csere volt és garancia lejárta után leellenőriztem a lefogatócsészéket. Szokásos olaj, szűrő, gyertya csere volt eddig. Fékbetétek, vízpumpa, hosszbordás és feszítő még gyári. Köv. szervíznél mit ajánlatos cserélni, mit kell komolyabban leellenőrizni? Link to comment Megosztás: More sharing options...
csicsó Elküldve Február4, 2017 Megoszt Elküldve Február4, 2017 50 perce, Árpiska írta: Sziasztok! '08-as Z14XEP újan vásárolt Astram 92.000km-t futott ezidáig. Garancia alatt gyújtótrafó csere volt és garancia lejárta után leellenőriztem a lefogatócsészéket. Szokásos olaj, szűrő, gyertya csere volt eddig. Fékbetétek, vízpumpa, hosszbordás és feszítő még gyári. Köv. szervíznél mit ajánlatos cserélni, mit kell komolyabban leellenőrizni? Az elsö fékbetéteket megnézném,vége felé járhatnak a tárcsával együtt A vezérlést csak akkor kell bolygatni ha csörög a lánc Termosztát is elszokott fáradni Link to comment Megosztás: More sharing options...
Cs. Zoltán Elküldve Február4, 2017 Megoszt Elküldve Február4, 2017 1 órával ezelőtt, Árpiska írta: Sziasztok! '08-as Z14XEP újan vásárolt Astram 92.000km-t futott ezidáig. Garancia alatt gyújtótrafó csere volt és garancia lejárta után leellenőriztem a lefogatócsészéket. Szokásos olaj, szűrő, gyertya csere volt eddig. Fékbetétek, vízpumpa, hosszbordás és feszítő még gyári. Köv. szervíznél mit ajánlatos cserélni, mit kell komolyabban leellenőrizni? Vízpumpa csőcsonk!!! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Árpiska Elküldve Február4, 2017 Megoszt Elküldve Február4, 2017 Vízpumpát mikor kell cserélni, gondolom hosszbordás szíjjal és feszítővel együtt? Tárcsából és betétekből milyet érdemes venni? Vezérléshez remélem nem kell nyúlni, 10ekm alatt szoktam olajat cserélni. Remélem meghálálja! Termosztátból Wahlert ajánlották fórumon. Vízpumpa csőcsonk nálam gyárilag fém. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Cs. Zoltán Elküldve Február4, 2017 Megoszt Elküldve Február4, 2017 39 perce, Árpiska írta: Vízpumpát mikor kell cserélni, gondolom hosszbordás szíjjal és feszítővel együtt? Vízpumpa morog, kotyog, csöpög, ha elfáradt. Nekem 150k km-nél volt cserés. Link to comment Megosztás: More sharing options...
ginola Elküldve Február4, 2017 Megoszt Elküldve Február4, 2017 (edited) Pl. fékolaj. Módosítva Február5, 2017 : ginola Link to comment Megosztás: More sharing options...
Cs. Zoltán Elküldve Február4, 2017 Megoszt Elküldve Február4, 2017 1 óra, ginola írta: Vezérműtengely csapágyfedél csavarok ellenőrzése, ha nem volt még ellenőrizve! Vízpumpa csőcsonk fémre cserélése. A fékek ellenőrzése, ha szüksége pofa, tárcsacsere. ( Dexos motololaj, pl. 0W 40, 5W30 , pollen, levegőszűrő, benzinszűrő csere. Hűtőfolyadék cseréje, ha még nem volt! Gyertyacsere mikor volt?) Figyelmetlen vagy. El sem olvatad mit írt... 2 Link to comment Megosztás: More sharing options...
kobraCode Elküldve Február4, 2017 Megoszt Elküldve Február4, 2017 12 órája, csicsó írta: Az elsö fékbetéteket megnézném,vége felé járhatnak a tárcsával együtt A vezérlést csak akkor kell bolygatni ha csörög a lánc Termosztát is elszokott fáradni 92e km-nél cserés lenne az első tárcsa? Na ne... nekem 110e nél volt cserélve a gyári betét, most koptatja a második szett betétet a gyári tárcsa! Cserélni majd kb akkor kell ha ez a szett is elkopik. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Geopake Elküldve Február4, 2017 Megoszt Elküldve Február4, 2017 39 perce, kobraCode írta: 92e km-nél cserés lenne az első tárcsa? Na ne... nekem 110e nél volt cserélve a gyári betét, most koptatja a második szett betétet a gyári tárcsa! Cserélni majd kb akkor kell ha ez a szett is elkopik. Én 112 ezer km-rel vettem,de már cserélni kellett a tárcsát is a betétekkel együtt.Lehet az előző tulaj nagyon taposta a féket. Link to comment Megosztás: More sharing options...
peacetrang Elküldve Február4, 2017 Megoszt Elküldve Február4, 2017 8 órája, Árpiska írta: Vízpumpát mikor kell cserélni, gondolom hosszbordás szíjjal és feszítővel együtt? Tárcsából és betétekből milyet érdemes venni? Vezérléshez remélem nem kell nyúlni, 10ekm alatt szoktam olajat cserélni. Remélem meghálálja! Termosztátból Wahlert ajánlották fórumon. Vízpumpa csőcsonk nálam gyárilag fém. Én Textarra cseréltem mindent (tárcsa, betétek, fékfolyadék), de a Textar mellett jó alternatíva a Zimmermann, vagy ATE is. Az első tárcsák cseréihez pedig: nekem a gyári betétek 70-80e km környékén fogytak el, aztán 2hónapja, 130e km-nél kapta a Textart. Link to comment Megosztás: More sharing options...
csicsó Elküldve Február4, 2017 Megoszt Elküldve Február4, 2017 1 órával ezelőtt, kobraCode írta: 92e km-nél cserés lenne az első tárcsa? Na ne... nekem 110e nél volt cserélve a gyári betét, most koptatja a második szett betétet a gyári tárcsa! Cserélni majd kb akkor kell ha ez a szett is elkopik. Mondjuk nagyban használatfüggö a fékek futásteljesitménye,de nem gondolnám,hogy 200 ezret elmegy egy elsö tárcsa Bár nem tudom...én most cseréltem elsö betéteket 123 ezernél, GM volt benne(volt még rajta 4-5mm kivül,belül semmi),a tárcsa az maradt Hátul GM volt a tàrcsa,de az rozsdàs volt a kopo felületen,igy kuka lett Link to comment Megosztás: More sharing options...
kobraCode Elküldve Február4, 2017 Megoszt Elküldve Február4, 2017 40 perce, Geopake írta: Én 112 ezer km-rel vettem,de már cserélni kellett a tárcsát is a betétekkel együtt.Lehet az előző tulaj nagyon taposta a féket. 20 perce, csicsó írta: Mondjuk nagyban használatfüggö a fékek futásteljesitménye,de nem gondolnám,hogy 200 ezret elmegy egy elsö tárcsa Bár nem tudom...én most cseréltem elsö betéteket 123 ezernél, GM volt benne(volt még rajta 4-5mm kivül,belül semmi),a tárcsa az maradt Hátul GM volt a tàrcsa,de az rozsdàs volt a kopo felületen,igy kuka lett Ha lekopik a mostani szett majd megmondom hogy tárcsa bírta e volna még a végéig... A ledobott betéteken is volt még jó pár mm, de én szeretek időben cserélni nem várom meg sosem a teljes elfogyást... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Árpiska Elküldve Február4, 2017 Megoszt Elküldve Február4, 2017 1 órával ezelőtt, kobraCode írta: Ha lekopik a mostani szett majd megmondom hogy tárcsa bírta e volna még a végéig... A ledobott betéteken is volt még jó pár mm, de én szeretek időben cserélni nem várom meg sosem a teljes elfogyást... 120-130 ekm-t mire elérte nálatok, maradt e még a gyári vízpumpa? Gyertyából 3. szettet koptatom. Link to comment Megosztás: More sharing options...
csicso1976 Elküldve Február4, 2017 Megoszt Elküldve Február4, 2017 16 órája, Árpiska írta: Sziasztok! '08-as Z14XEP újan vásárolt Astram 92.000km-t futott ezidáig. Garancia alatt gyújtótrafó csere volt és garancia lejárta után leellenőriztem a lefogatócsészéket. Szokásos olaj, szűrő, gyertya csere volt eddig. Fékbetétek, vízpumpa, hosszbordás és feszítő még gyári. Köv. szervíznél mit ajánlatos cserélni, mit kell komolyabban leellenőrizni? Szia! Én leellenőrizném a váltóolajszintet! De inkább fékolajat cserélnék(2 évente)! Link to comment Megosztás: More sharing options...
kobraCode Elküldve Február5, 2017 Megoszt Elküldve Február5, 2017 12 órája, Árpiska írta: 120-130 ekm-t mire elérte nálatok, maradt e még a gyári vízpumpa? Gyertyából 3. szettet koptatom. Vezérlés csere még az előző tulajnál volt. Oda adta a számlát de nem emlékszem milyen pumpa ment bele. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Árpiska Elküldve Február5, 2017 Megoszt Elküldve Február5, 2017 15 órája, csicsó írta: Bár nem tudom...én most cseréltem elsö betéteket 123 ezernél, GM volt benne(volt még rajta 4-5mm kivül,belül semmi),a tárcsa az maradt Milyen fékpofákra cseréltél? Hosszbordás (PK) szíjat mikor kell cserélni és az feszítővel együtt megy e? Link to comment Megosztás: More sharing options...
peacetrang Elküldve Február5, 2017 Megoszt Elküldve Február5, 2017 27 perce, Árpiska írta: Milyen fékpofákra cseréltél? Hosszbordás (PK) szíjat mikor kell cserélni és az feszítővel együtt megy e? Hosszbordást illik lecserélni 10éves korában, én csak azt cseréltem tavaly Gates szíjra. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Árpiska Elküldve Február5, 2017 Megoszt Elküldve Február5, 2017 19 perce, peacetrang írta: Hosszbordást illik lecserélni 10éves korában, én csak azt cseréltem tavaly Gates szíjra. Köszi! Feszítő maradt régi? Más nem dolgot nem kellett cserélni? Link to comment Megosztás: More sharing options...
peacetrang Elküldve Február5, 2017 Megoszt Elküldve Február5, 2017 22 perce, Árpiska írta: Köszi! Feszítő maradt régi? Más nem dolgot nem kellett cserélni? Igen, az maradt a régi, de biztos van itt tőlem okosabb, aki ettől pontosabb információkkal is tud szolgálni a feszítő csereperiódusáról. Link to comment Megosztás: More sharing options...
gezoli Elküldve Február5, 2017 Megoszt Elküldve Február5, 2017 1 óra, peacetrang írta: Igen, az maradt a régi, de biztos van itt tőlem okosabb, aki ettől pontosabb információkkal is tud szolgálni a feszítő csereperiódusáról. Meghallod! 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
csicsó Elküldve Február5, 2017 Megoszt Elküldve Február5, 2017 5 órája, Árpiska írta: Milyen fékpofákra cseréltél? Hosszbordás (PK) szíjat mikor kell cserélni és az feszítővel együtt megy e? Én fékbetétböl és tárcsábol csak Textart veszek Link to comment Megosztás: More sharing options...
Geopake Elküldve Február5, 2017 Megoszt Elküldve Február5, 2017 20 órája, Árpiska írta: 120-130 ekm-t mire elérte nálatok, maradt e még a gyári vízpumpa? Gyertyából 3. szettet koptatom. Én vízpumpát cseréltettem vezérlés cserekor mikor megvettem a kocsit.Megszoktam a Vectránál Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts