Janó32 Elküldve Október24, 2016 Megoszt Elküldve Október24, 2016 1 órával ezelőtt, csicsó írta: Z14xep 120ezer km vezérlés csere lesz,vizpumpa maradhat még vagy ajánlott a csere A pumpán a kis csöcsonk mellett a motorhöm.jelado van?mert ez a fajta szerencsére joval drágább mint a sima... Már 120k km-nél cserélni kell a láncot/vezérlést? Egyébként ennél a motornál -tudtommal- nem a vezérlés része a vízpumpa. Link to comment Megosztás: More sharing options...
jaygab Elküldve Október24, 2016 Megoszt Elküldve Október24, 2016 1 órával ezelőtt, Janó32 írta: Már 120k km-nél cserélni kell a láncot/vezérlést? Egyébként ennél a motornál -tudtommal- nem a vezérlés része a vízpumpa. Én is úgy tudom, hogy 150e km-nél kell ellenőrizni, de ha rendben van, nem kell cserélni... 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
bluemirage Elküldve Október24, 2016 Megoszt Elküldve Október24, 2016 (edited) Én gondolkodás nélkül cserélném vízpumpát... ha valami oknál fogva láncot is cserélni kell. Nem nagy összeg és nem fog még 120-at szerintem kibírni. Szerintem ne legyél jó menedzser, aki "saját hibájából tanul, máséból karriert csinál" Nem éri, meg hogy kockáztass. Módosítva Október24, 2016 : bluemirage Link to comment Megosztás: More sharing options...
Janó32 Elküldve Október24, 2016 Megoszt Elküldve Október24, 2016 On 2016. 09. 21. at 22:20, peacetrang írta: Megértem egy felkiáltó -és kérdőjellel is. Új kora óta van nálunk is az autó, nyilván nem ilyen volt 0km-esen. Egy kis ügyességgel megoldható, hogy jó legyen...ne csapjuk be egymást, egy cserélt alkatrész sosem lesz már olyan, mintha most jönne le a gyártósorról. De mi a lánccsere és a vizpumpa közt az összefüggés? Link to comment Megosztás: More sharing options...
BéCsé Elküldve Október24, 2016 Megoszt Elküldve Október24, 2016 8 órája, csicsó írta: Z14xep 120ezer km vezérlés csere lesz,vizpumpa maradhat még vagy ajánlott a csere A pumpán a kis csöcsonk mellett a motorhöm.jelado van?mert ez a fajta szerencsére joval drágább mint a sima... Szia! Nem kötelező, de én mindenképp cseréltetném . Nem a vezérlés körben van, de sokkal egyszerűbb cserélni ugyanakkor. (ha jól emlékszem a vezérműház fedelére van ráépítve) A 120 ezer km nem kevés, szerintem már bizonytalan hogy meddig bírja. A csonk mellett a hőmérséklet jeladó van. Olyan pumpát kell venni amiben nincs benne, és azt áttenni a kiszereltből. Ezenkívül cserélném a hosszbordás szíjat és annak a feszítőgörgőjét is.(amennyiben ezek még gyáriak) 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
peacetrang Elküldve Október24, 2016 Megoszt Elküldve Október24, 2016 1 óra, Janó32 írta: De mi a lánccsere és a vizpumpa közt az összefüggés? Szerintem nem engem akartál idézni Link to comment Megosztás: More sharing options...
Janó32 Elküldve Október24, 2016 Megoszt Elküldve Október24, 2016 2 perce, peacetrang írta: Szerintem nem engem akartál idézni Valóban nem... Valahogy androidról furcsák az oldal opciói, ez lett belőle... Link to comment Megosztás: More sharing options...
flali Elküldve Október25, 2016 Megoszt Elküldve Október25, 2016 10 órája, BéCsé írta: Szia! Nem kötelező, de én mindenképp cseréltetném . Nem a vezérlés körben van, de sokkal egyszerűbb cserélni ugyanakkor. (ha jól emlékszem a vezérműház fedelére van ráépítve) A 120 ezer km nem kevés, szerintem már bizonytalan hogy meddig bírja. A csonk mellett a hőmérséklet jeladó van. Olyan pumpát kell venni amiben nincs benne, és azt áttenni a kiszereltből. Ezenkívül cserélném a hosszbordás szíjat és annak a feszítőgörgőjét is.(amennyiben ezek még gyáriak) Nálam 150 000 km-nél cseréltek vezérlést, a szakszerviz még nem cserélte volna, én ragaszkodtam hozzá - nekem már zajos volt. Nagyon megviselt volt a hosszbordás szíj is, mint kiderült a feszítő is törött volt, így az is lett cserélve. Mivel a vízpumpa is kiszerelésre került, megvizsgáltuk - semmilyen kotyogás ilyesmi nem volt, ezért ment vissza a helyére. A vezérlés cserére az az általános (szerviz) felfogás, hogy csak "panasz" esetén cserélendő - 150 és 300 ezer km között várható ez az időtartam - nem ritka a 200 ezer feletti futás sem. Ugyanez értendő a vízpumpára is. A szíjnál inkább aggódnék az "életkor" és futásteljesítmény miatt. Tehát lánccserét csak akkor, ha tényleg amiatt csörög a motor.....(Állítólag a lánc nem is tud elszakadni - nem ismert ilyen eset) Link to comment Megosztás: More sharing options...
csicsó Elküldve Október25, 2016 Megoszt Elküldve Október25, 2016 11 órája, BéCsé írta: Szia! Nem kötelező, de én mindenképp cseréltetném . Nem a vezérlés körben van, de sokkal egyszerűbb cserélni ugyanakkor. (ha jól emlékszem a vezérműház fedelére van ráépítve) A 120 ezer km nem kevés, szerintem már bizonytalan hogy meddig bírja. A csonk mellett a hőmérséklet jeladó van. Olyan pumpát kell venni amiben nincs benne, és azt áttenni a kiszereltből. Ezenkívül cserélném a hosszbordás szíjat és annak a feszítőgörgőjét is.(amennyiben ezek még gyáriak) A menetes furat mindegyik pumpában benne van?akkor tényleg felesleges megvenni a jeladósat,azt gondoltam,hogy a jeladó nélküliben a helye sincs meg Link to comment Megosztás: More sharing options...
peacetrang Elküldve Október25, 2016 Megoszt Elküldve Október25, 2016 1 óra, flali írta: Nálam 150 000 km-nél cseréltek vezérlést, a szakszerviz még nem cserélte volna, én ragaszkodtam hozzá - nekem már zajos volt. Nagyon megviselt volt a hosszbordás szíj is, mint kiderült a feszítő is törött volt, így az is lett cserélve. Mivel a vízpumpa is kiszerelésre került, megvizsgáltuk - semmilyen kotyogás ilyesmi nem volt, ezért ment vissza a helyére. A vezérlés cserére az az általános (szerviz) felfogás, hogy csak "panasz" esetén cserélendő - 150 és 300 ezer km között várható ez az időtartam - nem ritka a 200 ezer feletti futás sem. Ugyanez értendő a vízpumpára is. A szíjnál inkább aggódnék az "életkor" és futásteljesítmény miatt. Tehát lánccserét csak akkor, ha tényleg amiatt csörög a motor.....(Állítólag a lánc nem is tud elszakadni - nem ismert ilyen eset) Beszállok én is az eszmecserébe! 133 000 km-nél járok és még vagy 2-3 évig nem szeretném megpiszkálni a vezérlést. Nem hangos, olajra figyelek, hosszbordás szíjat 9 és fél évesen cseréltem tavaly januárban biztos ami biztos alapon. 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
flali Elküldve Október25, 2016 Megoszt Elküldve Október25, 2016 2 órája, peacetrang írta: Beszállok én is az eszmecserébe! 133 000 km-nél járok és még vagy 2-3 évig nem szeretném megpiszkálni a vezérlést. Nem hangos, olajra figyelek, hosszbordás szíjat 9 és fél évesen cseréltem tavaly januárban biztos ami biztos alapon. Így korrekt! 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
peacetrang Elküldve Október25, 2016 Megoszt Elküldve Október25, 2016 4 órája, flali írta: Így korrekt! Pontosabban idén januárban Link to comment Megosztás: More sharing options...
hood 21 Elküldve Október25, 2016 Megoszt Elküldve Október25, 2016 12 órája, flali írta: Nálam 150 000 km-nél cseréltek vezérlést, a szakszerviz még nem cserélte volna, én ragaszkodtam hozzá - nekem már zajos volt. Nagyon megviselt volt a hosszbordás szíj is, mint kiderült a feszítő is törött volt, így az is lett cserélve. Mivel a vízpumpa is kiszerelésre került, megvizsgáltuk - semmilyen kotyogás ilyesmi nem volt, ezért ment vissza a helyére. A vezérlés cserére az az általános (szerviz) felfogás, hogy csak "panasz" esetén cserélendő - 150 és 300 ezer km között várható ez az időtartam - nem ritka a 200 ezer feletti futás sem. Ugyanez értendő a vízpumpára is. A szíjnál inkább aggódnék az "életkor" és futásteljesítmény miatt. Tehát lánccserét csak akkor, ha tényleg amiatt csörög a motor.....(Állítólag a lánc nem is tud elszakadni - nem ismert ilyen eset) Ismerősöm H astrájában minden előjel nélkül 156.000km nél menet közben szakadt! Szakszervízben közölték így járt anyaghiba. Több mint 250.000ft ot hagyott náluk mire egy olajzabáló "új" autója lett. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Cs. Zoltán Elküldve Október25, 2016 Megoszt Elküldve Október25, 2016 2 órája, hood 21 írta: Ismerősöm H astrájában minden előjel nélkül 156.000km nél menet közben szakadt! Szakszervízben közölték így járt anyaghiba. Több mint 250.000ft ot hagyott náluk mire egy olajzabáló "új" autója lett. Ha a lánc szakadt, akkor ott valami nagy bibi lehetett. Az max ugrik néhány fogat, ha nagyon megnyúlt. Link to comment Megosztás: More sharing options...
jaygab Elküldve Október25, 2016 Megoszt Elküldve Október25, 2016 6 órája, peacetrang írta: Pontosabban idén januárban Mennyi pénz az és mekkora munka cserélni? Mennyire kell bontani? Nekem 112k van benne és májusban lesz 10 éves. lehet aktuális lenne lassan nekem is. Link to comment Megosztás: More sharing options...
BéCsé Elküldve Október25, 2016 Megoszt Elküldve Október25, 2016 15 órája, csicsó írta: A menetes furat mindegyik pumpában benne van?akkor tényleg felesleges megvenni a jeladósat,azt gondoltam,hogy a jeladó nélküliben a helye sincs meg Igen, mindegyikben benne van a menetes furat, ami ehhez a motorhoz való. Link to comment Megosztás: More sharing options...
BéCsé Elküldve Október25, 2016 Megoszt Elküldve Október25, 2016 16 órája, flali írta: Nálam 150 000 km-nél cseréltek vezérlést, a szakszerviz még nem cserélte volna, én ragaszkodtam hozzá - nekem már zajos volt. Nagyon megviselt volt a hosszbordás szíj is, mint kiderült a feszítő is törött volt, így az is lett cserélve. Mivel a vízpumpa is kiszerelésre került, megvizsgáltuk - semmilyen kotyogás ilyesmi nem volt, ezért ment vissza a helyére. A vezérlés cserére az az általános (szerviz) felfogás, hogy csak "panasz" esetén cserélendő - 150 és 300 ezer km között várható ez az időtartam - nem ritka a 200 ezer feletti futás sem. Ugyanez értendő a vízpumpára is. A szíjnál inkább aggódnék az "életkor" és futásteljesítmény miatt. Tehát lánccserét csak akkor, ha tényleg amiatt csörög a motor.....(Állítólag a lánc nem is tud elszakadni - nem ismert ilyen eset) Egyet értek azzal, hogy csak panasz esetén kell cserélni. Nekem 135 ezernél lett cserélve a vezérlés. A hidraulikus láncfeszítő volt rossz. Talán elment volna még sokáig, de engem zavart hogy indítás után pár másodpercig csörgött. Új, gyári szettet kapott. A vízpumpa nálam sem folyt vagy kotyogott, de azzal is úgy voltam hogy ha már szét van szedve ne kerüljön vissza a régi. 16 ezer Ft körül volt az új, igy tudom hogy min.130-150 ezer kilométerig nem lesz rá gondom. Sajnos én (és mások is ) már hallottunk láncszakadásról. Link to comment Megosztás: More sharing options...
BéCsé Elküldve Október25, 2016 Megoszt Elküldve Október25, 2016 1 óra, Cs. Zoltán írta: Ha a lánc szakadt, akkor ott valami nagy bibi lehetett. Az max ugrik néhány fogat, ha nagyon megnyúlt. Ha néhány fogat ugrik a lánc akkor is "nagy bibi" lesz. Ugyanis a dugattyú belever a nyitva levő szelepekbe, azok mindenképp elgörbülnek. Továbbá a beveréstől a lánc is elszakadhat. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Cs. Zoltán Elküldve Október25, 2016 Megoszt Elküldve Október25, 2016 (edited) 23 perce, BéCsé írta: Ha néhány fogat ugrik a lánc akkor is "nagy bibi" lesz. Ugyanis a dugattyú belever a nyitva levő szelepekbe, azok mindenképp elgörbülnek. Továbbá a beveréstől a lánc is elszakadhat. Nyilván. Viszont, ha ugrik a lánc, mert megnyúlt, annak azért vannak előzetes tünetei. Márkaszervízben, ahol korábban érdeklődtem ez ügyben, kizártnak tartották, hogy G Astránál ilyen megtörténjen. Anyaghiba persze előfordulhat bárhol, de ez korántsem jellemző. Anno visszahívásokat küldtek az érintett gépjárművek tulajdonosainak, ilyen esetekben (pl. láncfeszítésre is). Módosítva Október25, 2016 : Cs. Zoltán 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
Janó32 Elküldve Október26, 2016 Megoszt Elküldve Október26, 2016 10 órája, jaygab írta: Mennyi pénz az és mekkora munka cserélni? Mennyire kell bontani? Nekem 112k van benne és májusban lesz 10 éves. lehet aktuális lenne lassan nekem is. Alaphangon egy 100-as a mutatvány. De ha mindent előírásszerűen cserélsz közép vagy jobb minőségben, inkább 120-130k a mutatvány. 8 órája, Cs. Zoltán írta: Nyilván. Viszont, ha ugrik a lánc, mert megnyúlt, annak azért vannak előzetes tünetei. Márkaszervízben, ahol korábban érdeklődtem ez ügyben, kizártnak tartották, hogy G Astránál ilyen megtörténjen. Anyaghiba persze előfordulhat bárhol, de ez korántsem jellemző. Anno visszahívásokat küldtek az érintett gépjárművek tulajdonosainak, ilyen esetekben (pl. láncfeszítésre is). Nem hinném hogy bármi előre jelezné. A szíjnál sem jelzi előre semmi, csak szakad vagy ugrik. A láncnak van egy jellegzetes hangja, ahogy nyúlik egyre jobban csörög. De ki tudja Neked hangra/a csörgés milyenségéből megmondani, hogy mennyi van még hátra (mikor ugrik/szakad)? Rámérni viszont lehet láncnyúlásmérővel. Túl sok van a márkaszervizek rovásán, jobb fenntartással kezelni amit mondanak. Az ő dolguk valahol a mundér becsületének megvédése is, nem mondhatja hogy az a konstrukció így-vagy úgy, ezért-vagy azért vérzik, mi gyenge pont. Link to comment Megosztás: More sharing options...
csicsó Elküldve Október26, 2016 Megoszt Elküldve Október26, 2016 1 óra, Janó32 írta: Alaphangon egy 100-as a mutatvány. De ha mindent előírásszerűen cserélsz közép vagy jobb minőségben, inkább 120-130k a mutatvány. Nem hinném hogy bármi előre jelezné. A szíjnál sem jelzi előre semmi, csak szakad vagy ugrik. A láncnak van egy jellegzetes hangja, ahogy nyúlik egyre jobban csörög. De ki tudja Neked hangra/a csörgés milyenségéből megmondani, hogy mennyi van még hátra (mikor ugrik/szakad)? Rámérni viszont lehet láncnyúlásmérővel. Túl sok van a márkaszervizek rovásán, jobb fenntartással kezelni amit mondanak. Az ő dolguk valahol a mundér becsületének megvédése is, nem mondhatja hogy az a konstrukció így-vagy úgy, ezért-vagy azért vérzik, mi gyenge pont. Nekem már folyamatosan csörög,rondább hangja van mint egy normál dizelnek 114 ezer km-el vettem,már akkor ilyen volt,sztem nagy szerepe volt ebben a "betartott" 30 ezres szervizciklusnak Hogy mennyibe lesz még pontosan nem tudom,de közel lesz a 100 ezerhez... Link to comment Megosztás: More sharing options...
jaygab Elküldve Október26, 2016 Megoszt Elküldve Október26, 2016 11 órája, Janó32 írta: Alaphangon egy 100-as a mutatvány. De ha mindent előírásszerűen cserélsz közép vagy jobb minőségben, inkább 120-130k a mutatvány. ??? Egy hosszbordás szíj és a cseréje? 120k? Mi kell még hozzá? Vagy Te a komplett vezérléscsere árát írtad le? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Janó32 Elküldve Október26, 2016 Megoszt Elküldve Október26, 2016 28 perce, jaygab írta: ??? Egy hosszbordás szíj és a cseréje? 120k? Mi kell még hozzá? Vagy Te a komplett vezérléscsere árát írtad le? Igen, én a komplett vezérlés cserére gondoltam. A hosszbordást nem tudom Z14XEP-nél, én 2013-ban cseréltettem márkaszervizben, 7990Ft volt (Z16XE esetén; Conti szíj). Link to comment Megosztás: More sharing options...
jaygab Elküldve Október26, 2016 Megoszt Elküldve Október26, 2016 10 perce, Janó32 írta: Igen, én a komplett vezérlés cserére gondoltam. A hosszbordást nem tudom Z14XEP-nél, én 2013-ban cseréltettem márkaszervizben, 7990Ft volt (Z16XE esetén; Conti szíj). Ja, azt eszemben sincs megbolygatni. Igazából peacetrang írta , hogy 9,5 évesen cseréltette a hosszbordás szíjat, nekem is ott van korban, kilométerben is az autó, hogy azt talán meg lehetne csinálni rajta. Vezérléshez nem nyúlok még vagy 4-5 évig /150ezer km. Ez a hosszbordás szíj tulajdonképpen a generátor ékszíj? Link to comment Megosztás: More sharing options...
flali Elküldve Október27, 2016 Megoszt Elküldve Október27, 2016 (edited) 10 órája, jaygab írta: ??? Egy hosszbordás szíj és a cseréje? 120k? Mi kell még hozzá? Vagy Te a komplett vezérléscsere árát írtad le? 2016. februárjában, szakszervizben Z14XEP: 1. vezérléscsere (+olajcsere, tömítések stb.), 2. hosszbordásszíj és feszítő csere együtt, 3. 150.000 km-es átvizsgálás (+4 év), 4. féltengely gumiharang csere (bal), minden gyári alkatrésszel - együttesen fizettem 185.000 Ft-ot. azaz, ha jól emlékszem a számlára: 1. ~ 120 e., 2. ~25. e, 3. ~35 e., 4. ~5. ezer. Forintra pontosan nem tudom megmondani, az a lényeg, hogy most újabb 10 évre rendben van remélhetőleg Módosítva Október27, 2016 : flali 2 Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts