Geopake Elküldve Szeptember21, 2016 Megoszt Elküldve Szeptember21, 2016 Én is után gyártottat vettem.Nem fogok kiadni egy darab műanyagért 11 ezret.Az egyik vége nekem is eláll egy kicsit,de nem annyira mint a másik amit lecseréltem.Majd ha nagyon zavar odaragasztom sikával:) Link to comment Megosztás: More sharing options...
gezoli Elküldve Szeptember22, 2016 Megoszt Elküldve Szeptember22, 2016 5 órája, Geopake írta: Én is után gyártottat vettem.Nem fogok kiadni egy darab műanyagért 11 ezret.Az egyik vége nekem is eláll egy kicsit,de nem annyira mint a másik amit lecseréltem.Majd ha nagyon zavar odaragasztom sikával:) Engem zavar. Veszek valamit akkor ne kókányolással rakjam már föl az autóra. Ezért javasoltam, hogy a kolléga vegyen inkább gyárit. Már bánom, hogy nem adtam ki azt a 11 ezret. Link to comment Megosztás: More sharing options...
gezoli Elküldve Szeptember22, 2016 Megoszt Elküldve Szeptember22, 2016 6 órája, peacetrang írta: Megértem egy felkiáltó -és kérdőjellel is. Új kora óta van nálunk is az autó, nyilván nem ilyen volt 0km-esen. Egy kis ügyességgel megoldható, hogy jó legyen...ne csapjuk be egymást, egy cserélt alkatrész sosem lesz már olyan, mintha most jönne le a gyártósorról. Te állítottad, hogy jó én pedig, hogy nem. Ezzel miért csapnám be a kollégát? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Janó32 Elküldve Szeptember22, 2016 Megoszt Elküldve Szeptember22, 2016 11 órája, peacetrang írta: Megértem egy felkiáltó -és kérdőjellel is. Új kora óta van nálunk is az autó, nyilván nem ilyen volt 0km-esen. Egy kis ügyességgel megoldható, hogy jó legyen...ne csapjuk be egymást, egy cserélt alkatrész sosem lesz már olyan, mintha most jönne le a gyártósorról. Link to comment Megosztás: More sharing options...
peacetrang Elküldve Szeptember22, 2016 Megoszt Elküldve Szeptember22, 2016 6 órája, gezoli írta: Te állítottad, hogy jó én pedig, hogy nem. Ezzel miért csapnám be a kollégát? Úgy értettem, hogy egy cserélt alkatrész után már sosem lesz olyan "steril" a kocsi, mint mielőtt hozzányúltunk volna. Én is a minőségi/gyári alkatrészeket preferálom (épp kedden cseréltem a két stabilkart gyárira), de ennél a darab műanyagnál úgy éreztem elég az utángyártott. Egyébként meg lehetne próbálni, hogy óvatosan melegítve vajon meg lehet-e hajlítani annyira, hogy szebben álljon. Béke Link to comment Megosztás: More sharing options...
gezoli Elküldve Szeptember22, 2016 Megoszt Elküldve Szeptember22, 2016 4 órája, peacetrang írta: Úgy értettem, hogy egy cserélt alkatrész után már sosem lesz olyan "steril" a kocsi, mint mielőtt hozzányúltunk volna. Én is a minőségi/gyári alkatrészeket preferálom (épp kedden cseréltem a két stabilkart gyárira), de ennél a darab műanyagnál úgy éreztem elég az utángyártott. Egyébként meg lehetne próbálni, hogy óvatosan melegítve vajon meg lehet-e hajlítani annyira, hogy szebben álljon. Béke 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
Geopake Elküldve Szeptember22, 2016 Megoszt Elküldve Szeptember22, 2016 17 órája, gezoli írta: Engem zavar. Veszek valamit akkor ne kókányolással rakjam már föl az autóra. Ezért javasoltam, hogy a kolléga vegyen inkább gyárit. Már bánom, hogy nem adtam ki azt a 11 ezret. Nem vagyunk egyformák:) Engem azért nem zavar mert nem látom.Vannak ettől nagyobb hiányosságok is az autón. Link to comment Megosztás: More sharing options...
OpelAtti Elküldve Szeptember30, 2016 Megoszt Elküldve Szeptember30, 2016 Most szedem össze a rendelést, kérdésem, gyújtógyertyának jó ez? :https://the-filtershop.com/spd/BKR5EK_NGK/NGK-Gyujtogyertya-BKR5EK Jelenleg ez van bent: https://cromax.hu/gyujtogyertya_opel_suzuki_bosch_fqr8leu2_32404 Link to comment Megosztás: More sharing options...
Geopake Elküldve Szeptember30, 2016 Megoszt Elküldve Szeptember30, 2016 9 perce, OpelAtti írta: Most szedem össze a rendelést, kérdésem, gyújtógyertyának jó ez? :https://the-filtershop.com/spd/BKR5EK_NGK/NGK-Gyujtogyertya-BKR5EK Jelenleg ez van bent: https://cromax.hu/gyujtogyertya_opel_suzuki_bosch_fqr8leu2_32404 Inkább maradj a jelenleginél(GM).Nem kell az Opelnek az NGK. 3 Link to comment Megosztás: More sharing options...
marton.csaba2 Elküldve Szeptember30, 2016 Megoszt Elküldve Szeptember30, 2016 T OpelAtti! Az említett Bosch gyertya nem való Z14XE motorba. Az NGK-tól az említett gyertya való Z14XE motorba. Még jobbak lennének az alábbi Bosch gyertyák: FR 91 X, FGR 8 KQE 0, FLR 8 LDCU+. 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
OpelAtti Elküldve Október1, 2016 Megoszt Elküldve Október1, 2016 Sziasztok. Azt szeretném kérdezni, hogy, van a pollenszűrőknél olyan választás hogy kiegészítő elektromos fűtés nélkül vagy fűtéssel. Hogy láthatom hogy van vagy nincs? Link to comment Megosztás: More sharing options...
bluemirage Elküldve Október1, 2016 Megoszt Elküldve Október1, 2016 (edited) On 2016. 09. 30. at 21:02, Geopake írta: Inkább maradj a jelenleginél(GM).Nem kell az Opelnek az NGK. +1. Így van! Tekintve az autó dinamikáját és lehetőségeit...a legjobb választás a gyári GM feliratú gyertya. Lehet trükközni mással, de kb. 60 eKM-el keresztül kell együtt élni a döntéssel, ráadásul egy olcsó alkatrészről van szó, így semmi érv nincs a gyári alkatrész ellenében. Sem a fogyasztásra, sem a teljesítményre nem úgy fog pozitív hatást gyakorolni, hogy azt észre is vegye az ember... Tehát ha mondjuk hasonló(!) gyertyát rak valaki az "ugyanolyan gyári" helyett. A gyári olajnál van jobb, és talán a gyári szűrőknél is, de egy G-s opel gyertyáinál feleslegesnek tartom a bűvészkedést. Mondjuk néha én is görbén megyek az egyenes helyett... Van, hogy meg is bánom... Szóval ha a kérdező is ilyen, akkor hajrá... :D Módosítva Október2, 2016 : bluemirage 2 Link to comment Megosztás: More sharing options...
marton.csaba2 Elküldve Október5, 2016 Megoszt Elküldve Október5, 2016 (edited) T blumirage! A gyári gyertyát (GM 9195109 Opel 1214000) is a Bosch (FRL8LDCU) gyártja. Csak azóta a Bosch továbbfejlesztette (FRL8LDCU+). A gépjármű tulajdonos jobban jár, ha korszerűbb, és nem drágább továbbfejlesztett alkatrészt használja. Módosítva Október5, 2016 : marton.csaba2 3 Link to comment Megosztás: More sharing options...
Vilmoskörte Elküldve Október6, 2016 Megoszt Elküldve Október6, 2016 Ebben a hónapban lesz 8 éves a verda, 70e km van benne. Mi legyen a karbantartása? Nyáron volt olajcsere, gyertyacsere, pollen és légszűrő cseréje. Valami ezen kívül? Szíjakat esetleg? Ha igen, milyet? Ebben a monszunos időben baromi gyorsan párásodik a beltér, gyakorlatilag klíma nélkül nem látok ki. Újabb pollencsere esetleg vagy mitévő legyek? Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Október6, 2016 Megoszt Elküldve Október6, 2016 2 órája, Vilmoskörte írta: Ebben a hónapban lesz 8 éves a verda, 70e km van benne. Mi legyen a karbantartása? Nyáron volt olajcsere, gyertyacsere, pollen és légszűrő cseréje. Valami ezen kívül? Szíjakat esetleg? Ha igen, milyet? Ebben a monszunos időben baromi gyorsan párásodik a beltér, gyakorlatilag klíma nélkül nem látok ki. Újabb pollencsere esetleg vagy mitévő legyek? Üregvédelem..... 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
gezoli Elküldve Október7, 2016 Megoszt Elküldve Október7, 2016 (edited) 10 órája, Vilmoskörte írta: Ebben a hónapban lesz 8 éves a verda, 70e km van benne. Mi legyen a karbantartása? Nyáron volt olajcsere, gyertyacsere, pollen és légszűrő cseréje. Valami ezen kívül? Szíjakat esetleg? Ha igen, milyet? Ebben a monszunos időben baromi gyorsan párásodik a beltér, gyakorlatilag klíma nélkül nem látok ki. Újabb pollencsere esetleg vagy mitévő legyek? Módosítva Október7, 2016 : gezoli Link to comment Megosztás: More sharing options...
scream24 Elküldve Október7, 2016 Megoszt Elküldve Október7, 2016 Üdv srácok. Ahogy bejött a hidegebb idő azt vettem észre, hogy kicsit ellustult a termosztátom. Igaz még gyári az alkatrész. Milyent érdemes bele vásárolni? Jó leget pl. gates vagy mindenképpen gyári? Kell e még más egyéb alkatrészt vásárolnom hozzá, pl tömítést? Illetve a csere mennyire bonyolult? Gondolom nem annyira, mint a c14se motornál? Előre is köszi. Link to comment Megosztás: More sharing options...
gezoli Elküldve Október7, 2016 Megoszt Elküldve Október7, 2016 (edited) 14 perce, scream24 írta: Üdv srácok. Ahogy bejött a hidegebb idő azt vettem észre, hogy kicsit ellustult a termosztátom. Igaz még gyári az alkatrész. Milyent érdemes bele vásárolni? Jó leget pl. gates vagy mindenképpen gyári? Kell e még más egyéb alkatrészt vásárolnom hozzá, pl tömítést? Illetve a csere mennyire bonyolult? Gondolom nem annyira, mint a c14se motornál? Előre is köszi. Wahler. Kell hozzá új tömítés, de elméletileg adnak hozzá. Módosítva Október7, 2016 : gezoli 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
scream24 Elküldve Október7, 2016 Megoszt Elküldve Október7, 2016 13 perce, gezoli írta: Whaler. Kell hozzá új tömítés, de elméletileg adnak hozzá. Nagyot tévedek, ha azt mondom az a gyárilag is beépített? Vagy teljesen rosszul emlékszem? Akkor jobban járok, ha biztos ami biztos veszek hozzá tömítést. Link to comment Megosztás: More sharing options...
gezoli Elküldve Október7, 2016 Megoszt Elküldve Október7, 2016 (edited) 8 perce, scream24 írta: Nagyot tévedek, ha azt mondom az a gyárilag is beépített? Vagy teljesen rosszul emlékszem? Akkor jobban járok, ha biztos ami biztos veszek hozzá tömítést. Ezt nem értem! Így adják: https://alkatreszek.hu/wa4242_92d_b Módosítva Október7, 2016 : gezoli Link to comment Megosztás: More sharing options...
scream24 Elküldve Október7, 2016 Megoszt Elküldve Október7, 2016 2 órája, gezoli írta: Ezt nem értem! Így adják: https://alkatreszek.hu/wa4242_92d_b Mit nem értesz? Akkor máshogy teszem fel a kérdést! Jól gondolom, hogy gyárilag Whaler típusú termosztáttal szerelik a verdát?! Már csak azért is kérdezem, mert az általad linkelt oldalt is néztem s nincs készleten, nem rendelhető stb.... Viszont itt pl: csak olyan van, hoy eredeti Opel! S úgy emlékszem, hogy az eredeti opel= whaler. Vagy nem? A többi egyébként ennyire szar? Link to comment Megosztás: More sharing options...
outsider Elküldve Október7, 2016 Megoszt Elküldve Október7, 2016 4 órája, scream24 írta: Üdv srácok. Ahogy bejött a hidegebb idő azt vettem észre, hogy kicsit ellustult a termosztátom. Igaz még gyári az alkatrész. Milyent érdemes bele vásárolni? Jó leget pl. gates vagy mindenképpen gyári? Kell e még más egyéb alkatrészt vásárolnom hozzá, pl tömítést? Illetve a csere mennyire bonyolult? Gondolom nem annyira, mint a c14se motornál? Előre is köszi. 3 órája, gezoli írta: Wahler. Kell hozzá új tömítés, de elméletileg adnak hozzá. Én most gyárit vettem bele, GM-es szám van belegravírozva, nem utalt semmi arra, hogy Wahler, persze attól még nyilván gyárthatják ők. Ugyanannyiba került mint a Wahler, ezért bátorkodtam azt venni. Adtak hozzá tömítést, ahogy a Swag-hoz is, ami fél évet bírt (mármint a termosztát, nem a tömítés) Link to comment Megosztás: More sharing options...
outsider Elküldve Október7, 2016 Megoszt Elküldve Október7, 2016 1 órával ezelőtt, scream24 írta: Mit nem értesz? Akkor máshogy teszem fel a kérdést! Jól gondolom, hogy gyárilag Whaler típusú termosztáttal szerelik a verdát?! Már csak azért is kérdezem, mert az általad linkelt oldalt is néztem s nincs készleten, nem rendelhető stb.... Viszont itt pl: csak olyan van, hoy eredeti Opel! S úgy emlékszem, hogy az eredeti opel= whaler. Vagy nem? A többi egyébként ennyire szar? Ilyet vettem most, a legalsó gyárit. Igen! a Többi szar! Swag nekem halt meg, Febiről is írták, hogy 2 évet bírt... És ezek azért valamennyire márkások... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Janó32 Elküldve Október7, 2016 Megoszt Elküldve Október7, 2016 6 órája, scream24 írta: Üdv srácok. Ahogy bejött a hidegebb idő azt vettem észre, hogy kicsit ellustult a termosztátom. Igaz még gyári az alkatrész. Milyent érdemes bele vásárolni? Jó leget pl. gates vagy mindenképpen gyári? Kell e még más egyéb alkatrészt vásárolnom hozzá, pl tömítést? Illetve a csere mennyire bonyolult? Gondolom nem annyira, mint a c14se motornál? Előre is köszi. ezt miből gondolod? Mi a hiba jelenség? Link to comment Megosztás: More sharing options...
scream24 Elküldve Október7, 2016 Megoszt Elküldve Október7, 2016 7 órája, outsider írta: Ilyet vettem most, a legalsó gyárit. Igen! a Többi szar! Swag nekem halt meg, Febiről is írták, hogy 2 évet bírt... És ezek azért valamennyire márkások... Lehet rosszul emlékeztem, hogy ki gyártja az alkatrészt. A "gyári alkatrésszel" csak nem nyúl mellé az ember. Te cserélted. Mire érdemes figyelni, vagy csak csavarok, csövek, hűtőfolyadék le és kész, be az új és jónapot? 5 órája, Janó32 írta: ezt miből gondolod? Mi a hiba jelenség? Abból gondolom, hogy nagyon lassan megy fel üzemi hőfokra a kis mutató. De kezdek gyanakodni, hiszen a fűtés jó, hamar meleg is van, egyes fokozaton is leég a búrám. Meglehet, hogy a visszajelző szart be!? Holnapra is elég hideget mondanak reggelre, rádugom a kis kütyüt s meg sasolom, hogy az mit mutat. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts