Stofl Elküldve Július17, 2016 Megoszt Elküldve Július17, 2016 1 óra, KMilán írta: Melyik stabilizátor rúd gömbfejet (stabilizátor kar, kapcsolórúd, kutyacsont??) érdemes megvenni? A Lemförder az jó? Igaz, hogy a GM-es verziót is ők gyártották/gyártják? (Vagy TRW?) Kinek melyik vált be? A gyári és a TRW bevállt. A TRW is gyári beszállító. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Janó32 Elküldve Július17, 2016 Megoszt Elküldve Július17, 2016 2 órája, KMilán írta: Melyik stabilizátor rúd gömbfejet (stabilizátor kar, kapcsolórúd, kutyacsont??) érdemes megvenni? A Lemförder az jó? Igaz, hogy a GM-es verziót is ők gyártották/gyártják? (Vagy TRW?) Kinek melyik vált be? 2013 novemberében Meyle lett beszerelve, még köszöni jól van. Link to comment Megosztás: More sharing options...
goose Elküldve Július18, 2016 Megoszt Elküldve Július18, 2016 (edited) Sziasztok! Szerintetek mikor kellene vezérlés szettet cserélnem, és milyen márkát ajánlatok? Módosítva Július18, 2016 : goose http://kepfeltoltes.hu/view/160718/618_www.kepfeltoltes.hu_.jpg] Link to comment Megosztás: More sharing options...
goose Elküldve Július18, 2016 Megoszt Elküldve Július18, 2016 Képet hogy tudok feltölteni? Nem sikerül Link to comment Megosztás: More sharing options...
kobraCode Elküldve Július18, 2016 Megoszt Elküldve Július18, 2016 2 órája, goose írta: Képet hogy tudok feltölteni? Nem sikerül http://kepkezelo.com/ ra feltöltöd linket meg amit ott kapsz ide bemásolod és már meg is jelent a hozzászólásodnál a kép. 2 Link to comment Megosztás: More sharing options...
goose Elküldve Július18, 2016 Megoszt Elküldve Július18, 2016 1 órával ezelőtt, kobraCode írta: http://kepkezelo.com/ ra feltöltöd linket meg amit ott kapsz ide bemásolod és már meg is jelent a hozzászólásodnál a kép. Köszönöm! Link to comment Megosztás: More sharing options...
goose Elküldve Július18, 2016 Megoszt Elküldve Július18, 2016 4 órája, goose írta: Sziasztok! Szerintetek mikor kellene vezérlés szettet cserélnem, és milyen márkát ajánlatok? Na akkor vezérlés szett csereperiódus?, Milyen márkát vegyek. ha cserélnem kell, SKF? Gyertya is érdekelne,mert még lehet a gyári van benne 2002 Z14XE Válaszokat előre is köszönöm! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Janó32 Elküldve Július18, 2016 Megoszt Elküldve Július18, 2016 (edited) 19 perce, goose írta: Na akkor vezérlés szett csereperiódus?, Milyen márkát vegyek. ha cserélnem kell, SKF? Gyertya is érdekelne,mert még lehet a gyári van benne 2002 Z14XE Válaszokat előre is köszönöm! 4év vagy 60ezer km a periódus. Tehát -ha jól látom- 2016 októberig vagy jó a teljes vezérlés cseréig. Nem biztos hogy érdemes "kimaxolni", ideje szervezni a cserét.... Nekem 2013-ban a márkaszerviz mindenből SKF-et épített be. A nagyobb márkák (pl. Gates, Dayco, Conti, Ruville, Ina) jó lehet... Gyújtógyertyából a belevaló gyárit. Módosítva Július18, 2016 : Janó32 2 Link to comment Megosztás: More sharing options...
gezoli Elküldve Július18, 2016 Megoszt Elküldve Július18, 2016 (edited) 32 perce, goose írta: Na akkor vezérlés szett csereperiódus?, Milyen márkát vegyek. ha cserélnem kell, SKF? Gyertya is érdekelne,mert még lehet a gyári van benne 2002 Z14XE Válaszokat előre is köszönöm! Az előírt csereperiódus 2002-ig 60.000 km vagy 4 év, 2003-tól pedig 90.000 km, vagy 6 év. A megtett út és a kor közül minden esetben azt kell figyelembe venni, amelyik hamarabb letelik. A gyertya csereperiódusa 60.000km. bosch flr8ldcu+ Módosítva Július18, 2016 : gezoli 2 Link to comment Megosztás: More sharing options...
goose Elküldve Július18, 2016 Megoszt Elküldve Július18, 2016 (edited) 21 perce, Janó32 írta: 4év vagy 60ezer km a periódus. Tehát -ha jól látom- 2016 októberig vagy jó a teljes vezérlés cseréig. Nem biztos hogy érdemes "kimaxolni", ideje szervezni a cserét.... Nekem 2013-ban a márkaszerviz mindenből SKF-et épített be. A nagyobb márkák (pl. Gates, Dayco, Conti, Ruville, Ina) jó lehet... Gyújtógyertyából a belevaló gyárit. 8 perce, gezoli írta: Az előírt csereperiódus 2002-ig 60.000 km vagy 4 év, 2003-tól pedig 90.000 km, vagy 6 év. A megtett út és a kor közül minden esetben azt kell figyelembe venni, amelyik hamarabb letelik. Akkor jól sejtettem én hogy, lassan megérett rá ! Gyergyát gyári GM egy pólosút érdemes bele rakni? https://cromax.hu/szijaklancok/vezermuszij/vezermuszij_keszlet/vezermuszij_szett_opel_1_4_1_6_1_8_25623 Lista közül melyik lenne a jobb választás Ár/érték arányban? Módosítva Július18, 2016 : goose Link to comment Megosztás: More sharing options...
gezoli Elküldve Július18, 2016 Megoszt Elküldve Július18, 2016 5 perce, goose írta: Akkor jól sejtettem én hogy, lassan megérett rá ! Gyergyát gyári GM egy pólosút érdemes bele rakni? https://cromax.hu/szijaklancok/vezermuszij/vezermuszij_keszlet/vezermuszij_szett_opel_1_4_1_6_1_8_25623 Lista közül melyik lenne a jobb választás Ár/érték arányban? Gyárilag kétpólusú van benne! Nekem ez volt benne gyárilag: Bosch flr8ldcu Link to comment Megosztás: More sharing options...
Janó32 Elküldve Július18, 2016 Megoszt Elküldve Július18, 2016 32 perce, gezoli írta: Az előírt csereperiódus 2002-ig 60.000 km vagy 4 év, 2003-tól pedig 90.000 km, vagy 6 év. A megtett út és a kor közül minden esetben azt kell figyelembe venni, amelyik hamarabb letelik. A gyertya csereperiódusa 60.000km. bosch flr8ldcu+ Azt nem értem, hogy ezt mi indokolja? A gyártó itt változtatott a konstrukción? Elvileg egy 2002-es és egy 2004-es autóba is ua vezérlést adják le a katalógusok. Tehát ha fogom ua vezérlés szettet és beépítem egy 2002-es autóba akkor onnan azt ki kell szedni 4 év vagy 60k km elteltével, de ha ezt egy 2003-as autóba szereljük, ott ua vezérlés elmegy 6évet és /vagy 90k km-t??? Érdekes... Sőt, gondolom ez a 2003 dolog modellévet jelent. Tehát egy 2002 júliusi autóban 4év/60k km a periódus, addig a 2002 szeptemberi esetén már 6év/90k km... Kíváncsi lennék hogy ez miért változott így. Link to comment Megosztás: More sharing options...
retfirD Elküldve Július19, 2016 Megoszt Elküldve Július19, 2016 12 órája, Janó32 írta: Azt nem értem, hogy ezt mi indokolja? A gyártó itt változtatott a konstrukción? Elvileg egy 2002-es és egy 2004-es autóba is ua vezérlést adják le a katalógusok. Tehát ha fogom ua vezérlés szettet és beépítem egy 2002-es autóba akkor onnan azt ki kell szedni 4 év vagy 60k km elteltével, de ha ezt egy 2003-as autóba szereljük, ott ua vezérlés elmegy 6évet és /vagy 90k km-t??? Érdekes... Sőt, gondolom ez a 2003 dolog modellévet jelent. Tehát egy 2002 júliusi autóban 4év/60k km a periódus, addig a 2002 szeptemberi esetén már 6év/90k km... Kíváncsi lennék hogy ez miért változott így. Rájöttek, hogy többet kibír. Az enyémben 10 évet és (óra szerint) 106k km-t bírt ki. Link to comment Megosztás: More sharing options...
csicsó Elküldve Július21, 2016 Megoszt Elküldve Július21, 2016 BGA vezérműláncszettet szereletetett be valaki?Van róla tapasztalat? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Cs. Zoltán Elküldve Július21, 2016 Megoszt Elküldve Július21, 2016 Angol utángyártott, nincs jó híre (nem ajánlják). Link to comment Megosztás: More sharing options...
csicsó Elküldve Július22, 2016 Megoszt Elküldve Július22, 2016 18 órája, Cs. Zoltán írta: Angol utángyártott, nincs jó híre (nem ajánlják). És melyik gyártó ajánlott gyárin kívűl? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Cs. Zoltán Elküldve Július22, 2016 Megoszt Elküldve Július22, 2016 (edited) Swag, Febi állítólag minőségi. A gyári, ha jól tudom Febi. Módosítva Július22, 2016 : Cs. Zoltán Link to comment Megosztás: More sharing options...
outsider Elküldve Augusztus5, 2016 Megoszt Elküldve Augusztus5, 2016 On 2016. 07. 18. at 18:25, Janó32 írta: 4év vagy 60ezer km a periódus. Tehát -ha jól látom- 2016 októberig vagy jó a teljes vezérlés cseréig. Nem biztos hogy érdemes "kimaxolni", ideje szervezni a cserét.... Nekem 2013-ban a márkaszerviz mindenből SKF-et épített be. A nagyobb márkák (pl. Gates, Dayco, Conti, Ruville, Ina) jó lehet... Gyújtógyertyából a belevaló gyárit. A Ruville csak csomagol, de egyébként dícsérik... Link to comment Megosztás: More sharing options...
outsider Elküldve Augusztus5, 2016 Megoszt Elküldve Augusztus5, 2016 On 2016. 07. 18. at 18:06, goose írta: Na akkor vezérlés szett csereperiódus?, Milyen márkát vegyek. ha cserélnem kell, SKF? Gyertya is érdekelne,mert még lehet a gyári van benne 2002 Z14XE Válaszokat előre is köszönöm! Én most nemrég INA szettet tettem bele, Graf vízpumpával. Gyertyából csak gyárit GM tennék bele (belevalót) esetleg Bosch-t (belevaló cikkszámút), attól függően hogy éppen melyik az olcsóbb... Minden mást kerülnék... 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
Janó32 Elküldve Augusztus5, 2016 Megoszt Elküldve Augusztus5, 2016 (edited) 1 óra, outsider írta: A Ruville csak csomagol, de egyébként dícsérik... Hát, elég Móron ránézni a Conti sorra. Épp melyik műszak, olyan dobozba kerül... De nálunk is így készül számos kapcsoló, vezérlő és egyebek. Délelőtt Valeo dobozba kerül EOL teszt után, du Bosch, éjjeles Handel-es... Minden beépülő, minden technológia lépés ua. Ja, Made in Germany a felirat... Nekem nincs több kérdésem h ki-mit-hol gyárt vagy csomagol... Módosítva Augusztus5, 2016 : Janó32 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
bluemirage Elküldve Augusztus6, 2016 Megoszt Elküldve Augusztus6, 2016 (edited) On 2016. 07. 18. at 18:43, goose írta: Akkor jól sejtettem én hogy, lassan megérett rá ! Gyergyát gyári GM egy pólosút érdemes bele rakni? Előttem is írták, de én is a gyári GM gyertyára szavaznék. Előtte az F-Astra-ba bevált az NGK. De az F-Astra-t még a barnaköpenyesek tervezték az örökkévalóság +1 évre. Gondoltam G-re is jó lesz az NGK és cikkszámra, típusra kikerestem.... Hát nem kellett volna. 1 hét után ment bele újra a gyári GM. Persze nem állítom, hogy nincs egy olyan másik márka ami talán olyan jó, mint a gyári. De ebben az esetben minek vele kísérletezni? Nem egy nagy összeg! Módosítva Augusztus6, 2016 : bluemirage 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
saca8771 Elküldve Augusztus9, 2016 Megoszt Elküldve Augusztus9, 2016 Sziasztok! Új tag vagyok. Abban kérném a segítségeteket hogy, Szolnokon hol találok jó szerelőt? Nemrég költöztem ide, sajnos nem ismerek senkit. Az autó egy Astra G Sedan 1999 1.6 8v. Furcsa reszelő zaj jön az ékszíjtárcsák felől, a klíma sem kapcsol be, nem tudom de lehet hogy összefüggés van köztük. Segítségeteket előre is köszönöm. Link to comment Megosztás: More sharing options...
outsider Elküldve Augusztus9, 2016 Megoszt Elküldve Augusztus9, 2016 Vonóhorgot 5 ajtósra mennyiért lehet megoldani? Novemberben műszaki... Vajon levehető horgot kell rá rakatni? Az új hűtőmmel (nem biztos hogy ez számít) többnyire hidegen előfordul hogy miközben melegszik a motor, már épp eléri a 80 fokot, majd visszaesik a hő (óra szerint) 65-70 fokra.... Ez mitől lehet? Melegen nem vettem még észre. A ventilátor kapcsolni szokott amikor kell, és vissza is hűl... Link to comment Megosztás: More sharing options...
bluemirage Elküldve Augusztus9, 2016 Megoszt Elküldve Augusztus9, 2016 1 órával ezelőtt, outsider írta: Az új hűtőmmel (nem biztos hogy ez számít) többnyire hidegen előfordul hogy miközben melegszik a motor, már épp eléri a 80 fokot, majd visszaesik a hő (óra szerint) 65-70 fokra.... Ez mitől lehet? Melegen nem vettem még észre. A ventilátor kapcsolni szokott amikor kell, és vissza is hűl... A termosztát nem nyit nálad folyamatosan...hanem zárva van sokáig, majd 80 foknál egyszerre nyit és akkor jön az eddig zárt részről a nagy adag hideg víz. Szerintem nem normális. Termosztátot cserélnék... filléres dolog. Ha cserélve volt, akkor meg nem a gyári szerinti típus ment bele. Én erre gondolok. Értelemszerűen amikor már meleg, akkor a teljes körben a víz már kb. egyforma hőmérsékletű, így a termosztát rossz' mozgása már kevésbé hoz látványos hatást. 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
g.peter23 Elküldve Augusztus9, 2016 Megoszt Elküldve Augusztus9, 2016 (edited) Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni! Folyik a hűtővizem, most jövök szerelőtől, ő azt mondta hűtőcsere, így felülről belenézve. Alá nem nézett, ahonnan szépen lehetne látni. (az emelő foglalt volt) Csináltam képet, azon szemből nézve a hűtőnek a bal alsó sarka van fényképezve alulról. Próbálkozzak be egy másik szerelőnél? Ha valóban a hűtő, kb mennyibe van egy új darab, minden szükséges dologgal? Illetve kb hány órát vesz igénybe a cseréje? Köszi! A képet a Képfeltöltés.hu tárolja. http://www.kepfeltoltes.hu A képet a Képfeltöltés.hu tárolja. http://www.kepfeltoltes.hu Módosítva Augusztus9, 2016 : g.peter23 Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts