kobraCode Elküldve Február3, 2016 Megoszt Elküldve Február3, 2016 46 perce, peacetrang írta: Most már kezd foltokban átütni, de annyira még nem gáz mint volt. Alapozónak 2 réteg horgany sprayt használtam. Ha 3-4-5évente le kell szedni és újra fújni, nem nagy meló. Igazából tárcsa kéne már hátra, de egyelőre még várat magára Itt van pár kép róla: Köszi, ha lesz alu felnim akkor én is lefújom. 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
outsider Elküldve Február3, 2016 Megoszt Elküldve Február3, 2016 (edited) Toronycsapágy cserekor mit érdemes cserélni? http://ecat24.com/opel/catalog/part/1/8/415/4343/26762/ Ha jól tudom a szilentet is érdemes... Itt melyik melyik? Vagy rossz helyen keresgélek? Vízpumpából mit ajánlatok? alkatreszek.hu oldalon FEBI illetve Graf szimpatikus, 4 csillagos minősítés... http://ecat24.com/opel/catalog/part/1/8/264/4247/26433/ (ecat itt is 3félét hoz nekem - 1-es tétel - most akkor melyik?) http://ecat24.com/opel/catalog/part/1/8/224/2513/25785,25770/ Ugyanez vezérlés szettnél (1X). Most akkor melyik kell? Alvázszámom beírva... Módosítva Február3, 2016 : outsider Link to comment Megosztás: More sharing options...
Rocher Elküldve Február8, 2016 Megoszt Elküldve Február8, 2016 Sziasztok! Tud nekem valaki ajánlani megbízható, hozzáértő szerelőt/szerelőket Budapesten vagy Nagykovácsiban? előre is köszönöm! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Janó32 Elküldve Február8, 2016 Megoszt Elküldve Február8, 2016 On 2016. 02. 03. at 21:13, outsider írta: Toronycsapágy cserekor mit érdemes cserélni? http://ecat24.com/opel/catalog/part/1/8/415/4343/26762/ Ha jól tudom a szilentet is érdemes... Itt melyik melyik? Vagy rossz helyen keresgélek? Vízpumpából mit ajánlatok? alkatreszek.hu oldalon FEBI illetve Graf szimpatikus, 4 csillagos minősítés... http://ecat24.com/opel/catalog/part/1/8/264/4247/26433/ (ecat itt is 3félét hoz nekem - 1-es tétel - most akkor melyik?) http://ecat24.com/opel/catalog/part/1/8/224/2513/25785,25770/ Ugyanez vezérlés szettnél (1X). Most akkor melyik kell? Alvázszámom beírva... Sztem ezen a linken lévő képek segítenek beazonosítani. https://cromax.hu/opel/astra_g_1998-2009_/futomu_kormanymu/elso_futomu_alkatreszek/elso_toronycsapagy_szilent/ Nekem a szakszerviz SKF vízpumpát szerelt be még 2013-ban... 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
outsider Elküldve Február8, 2016 Megoszt Elküldve Február8, 2016 2 perce, Janó32 írta: Sztem ezen a linken lévő képek segítenek beazonosítani. https://cromax.hu/opel/astra_g_1998-2009_/futomu_kormanymu/elso_futomu_alkatreszek/elso_toronycsapagy_szilent/ Nekem a szakszerviz SKF vízpumpát szerelt be még 2013-ban... Köszi. Igaz, a Cromaxot elfelejtettem... Ruville márkáról tudtok valamit? Vezérlés szettben is jó ára van, vízpumpa is jó árú, és alkatreszek.hu oldalon sokcsillagos a márka... Link to comment Megosztás: More sharing options...
trassher Elküldve Február8, 2016 Megoszt Elküldve Február8, 2016 3 órája, outsider írta: Köszi. Igaz, a Cromaxot elfelejtettem... Ruville márkáról tudtok valamit? Vezérlés szettben is jó ára van, vízpumpa is jó árú, és alkatreszek.hu oldalon sokcsillagos a márka... Ruville-el nem tudsz mellényúlni. Felső kategóriás gyártó. 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
PorcioNorbi Elküldve Február9, 2016 Megoszt Elküldve Február9, 2016 Jövőhéten megyünk hátsó féktárcsa + betét cserére, mert eléggé kopottak és ma vettük észre, hogy a bal hátsó tárcsa meg van égve. Márkára mit ajánlotok, mit lenne érdemes bele rakni? Link to comment Megosztás: More sharing options...
tgabika76 Elküldve Február9, 2016 Megoszt Elküldve Február9, 2016 A gyári az Ate, de jó lehet pl. a Bosch is, bár ezek nem olcsóak. Nekem pl. hátul Brembo van, és hatásfokot érintő probléma nincs is vele, viszont elég ronda hogy ha esőben áll egy napot az autó, máris rozsdás lesz. Érdekes hogy az első Ate az nem. 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
csicsó Elküldve Február9, 2016 Megoszt Elküldve Február9, 2016 32 perce, PorcioNorbi írta: Jövőhéten megyünk hátsó féktárcsa + betét cserére, mert eléggé kopottak és ma vettük észre, hogy a bal hátsó tárcsa meg van égve. Márkára mit ajánlotok, mit lenne érdemes bele rakni? Textar 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
marton.csaba2 Elküldve Február9, 2016 Megoszt Elküldve Február9, 2016 T PorcioNorbi! ATE Ceramic fékbetét hátsó 13.0470-2868.2 ATE Power Disc hátsó féktárcsa 24.0310-0251.1 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
PorcioNorbi Elküldve Február10, 2016 Megoszt Elküldve Február10, 2016 22 órája, tgabika76 írta: A gyári az Ate, de jó lehet pl. a Bosch is, bár ezek nem olcsóak. Nekem pl. hátul Brembo van, és hatásfokot érintő probléma nincs is vele, viszont elég ronda hogy ha esőben áll egy napot az autó, máris rozsdás lesz. Érdekes hogy az első Ate az nem. Köszönöm mindenkinek a válaszokat! Hátul nem tudom milyen van jelenleg, de az is erősen rozsdásodik, mai eső után full rozsda :D De az első is az volt (bosch tárcsa + betét) Lehet rákérdezek a brembos-ra mert elég jó árban vannak ahogy néztem. Nem tudom milyenre adott árajánlatot a szerviz de 41-re jön ki (48 helyett baráti alapon) De rákérdezek Link to comment Megosztás: More sharing options...
outsider Elküldve Február10, 2016 Megoszt Elküldve Február10, 2016 Megvettem a szűrőket. Most az alábbiakra esett a választás: Légszűrő: Hengst (1860Ft) Pollenszűrő: Kiak (1747Ft, most kipróbálom az aktív szenest) Olajszűrő: Hengst (630Ft), ez az örök favorit, kettőt is vettem, a következő cseréhez. Benzinszűrő: Filtron (964Ft) Link to comment Megosztás: More sharing options...
PorcioNorbi Elküldve Február10, 2016 Megoszt Elküldve Február10, 2016 54 perce, outsider írta: Megvettem a szűrőket. Most az alábbiakra esett a választás: Légszűrő: Hengst (1860Ft) Pollenszűrő: Kiak (1747Ft, most kipróbálom az aktív szenest) Olajszűrő: Hengst (630Ft), ez az örök favorit, kettőt is vettem, a következő cseréhez. Benzinszűrő: Filtron (964Ft) Nekem 5-6e -re mondták az aktív szenest a szervizben amikor mondtam, hogy olajcsere meg pollenszűrő csere lenne, 20000 az olajcsere (Eneos olaj + szűrő) + a pollen ami még vagy 6000 Ft. Kicsit sokallom. Link to comment Megosztás: More sharing options...
outsider Elküldve Február11, 2016 Megoszt Elküldve Február11, 2016 (edited) 15 órája, PorcioNorbi írta: Nekem 5-6e -re mondták az aktív szenest a szervizben amikor mondtam, hogy olajcsere meg pollenszűrő csere lenne, 20000 az olajcsere (Eneos olaj + szűrő) + a pollen ami még vagy 6000 Ft. Kicsit sokallom. Van pollenszűrő több kategóriában, habár 6E Ft-ért nem látok https://alkatreszek.hu/autotipus/opel_alkatreszek/astra/astra_g_kupe_f07_2000_03_2005_05/14684/szurok/pollenszuro A vége felé vannak azért árak... 13E Ft... https://alkatreszek.hu/gyariszam/1808610/lap-6 Ha jól nézem a tiedhez is ugyanaz a szűrő megy (ha Delphi rendszer). Én magam cserélem az olajat, így a munkadíjat megsprórolom. Nekem kicsit el van tolódva a szűrők meg az olaj cseréje, így általában külön oldom meg a kettőt (nyilván olajszűrőt olajjal együtt cserélem). Nekem 4L olajjal kb 12 az olajcsere (Castrol Egde Titanium FST 0W40). Neked talán 5 liter kell... Láttam a múltkor az Aldinál a Coupe-dat, tetszetős ;) Módosítva Február11, 2016 : outsider Link to comment Megosztás: More sharing options...
PorcioNorbi Elküldve Február16, 2016 Megoszt Elküldve Február16, 2016 Ma megcsinálták a hátsó fékeket. Kapott új tárcsát (Ferodo) és betétet (Delphi). Meglátjuk mit tud majd. Szerelőm szerint jó párosítás. Nagyon kellett amúgy mert múlthéten el kezdett szorulni (szerencsére csak kicsit) a hátsó fék és a bal hátsó tárcsa és betét meg is égett, élmény volt úgy menni vele amíg haza nem értem. Link to comment Megosztás: More sharing options...
exiles Elküldve Február18, 2016 Megoszt Elküldve Február18, 2016 Sziasztok! A benzinszűrő hol található az astra g-ben?? Előre is köszönöm. Link to comment Megosztás: More sharing options...
peacetrang Elküldve Február18, 2016 Megoszt Elküldve Február18, 2016 59 perce, exiles írta: Sziasztok! A benzinszűrő hol található az astra g-ben?? Előre is köszönöm. A vezetőülés és vezetőülés ülés között kb lent. Nézz be alulról és meglátod. Link to comment Megosztás: More sharing options...
koopal Elküldve Február18, 2016 Megoszt Elküldve Február18, 2016 2 órája, peacetrang írta: A vezetőülés és vezetőülés ülés között kb lent. Nézz be alulról és meglátod. Ezt lefordítom, mielőtt valami kárt tenne az autóban vagy magában: a bal hátsó kerék előtt kell benézni a kocsi alá. 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
peacetrang Elküldve Február19, 2016 Megoszt Elküldve Február19, 2016 (edited) On 2016. 02. 18. at 18:19, koopal írta: Ezt lefordítom, mielőtt valami kárt tenne az autóban vagy magában: a bal hátsó kerék előtt kell benézni a kocsi alá. Upszi..köszi a kiegészítést, kissé elírtama vezetőülés oldalán a hátsó ajtónál lent akart lenni, nem tudom hogy hoztam össze ezt Módosítva Február19, 2016 : peacetrang Link to comment Megosztás: More sharing options...
exiles Elküldve Február23, 2016 Megoszt Elküldve Február23, 2016 Köszönöm a segítséget. Link to comment Megosztás: More sharing options...
OpelAtti Elküldve Március6, 2016 Megoszt Elküldve Március6, 2016 (edited) Sziasztok! Lassan eljön a kipufogó csere ideje. Ki kellene cserélni. Kérdésem, tudtok ajánlani valami márkát, ami még normális árban van? Honnan tudnám megrendelni a dobokat? Néztem az UNIX/Bárdi/Cromax..... Most néztem a Cromax-ban a Ferroz még jó árban lenne. /középső:14.292-Ft + hátsó:14.562 Ft/ Kellene még valami kiegészítőt rendelni hozzá? A csere megy házilag, vagy vigyem szervizbe? Tudok szerelni, csak arra gondoltam hogy van-e szívatós része? Mondjuk nincs aknám, de egy kicsit megemelném és hátha aláférek................ Módosítva Március6, 2016 : OpelAtti Link to comment Megosztás: More sharing options...
gezoli Elküldve Március6, 2016 Megoszt Elküldve Március6, 2016 18 perce, OpelAtti írta: Sziasztok! Lassan eljön a kipufogó csere ideje. Ki kellene cserélni. Kérdésem, tudtok ajánlani valami márkát, ami még normális árban van? Honnan tudnám megrendelni a dobokat? Néztem az UNIX/Bárdi/Cromax..... Most néztem a Cromax-ban a Ferroz még jó árban lenne. /középső:14.292-Ft + hátsó:14.562 Ft/ Kellene még valami kiegészítőt rendelni hozzá? A csere megy házilag, vagy vigyem szervizbe? Tudok szerelni, csak arra gondoltam hogy van-e szívatós része? Mondjuk nincs aknám, de egy kicsit megemelném és hátha aláférek................ Meg lehet csinálni, de azért egy aknából sokkal egyszerűbb. A középső dob és a leömlő csöve egymásba csúszós, na ezt nekem kellett egy kicsit ütlegelni, hogy szét jöjjön. Arra figyelj, hogy a középső és a hátsó dob csatlakozása szempontjából két típus van. Az egymásba csúszós és a tűzkarikás. Nem árt egy segítő személy is. 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
Stofl Elküldve Március6, 2016 Megoszt Elküldve Március6, 2016 36 perce, OpelAtti írta: Sziasztok! Lassan eljön a kipufogó csere ideje. Ki kellene cserélni. Kérdésem, tudtok ajánlani valami márkát, ami még normális árban van? Honnan tudnám megrendelni a dobokat? Néztem az UNIX/Bárdi/Cromax..... Most néztem a Cromax-ban a Ferroz még jó árban lenne. /középső:14.292-Ft + hátsó:14.562 Ft/ Kellene még valami kiegészítőt rendelni hozzá? A csere megy házilag, vagy vigyem szervizbe? Tudok szerelni, csak arra gondoltam hogy van-e szívatós része? Mondjuk nincs aknám, de egy kicsit megemelném és hátha aláférek................ A hátsót csak akkor cseréld szerintem, ha lyukas. Ha csak a külseje rohadt le, attól alatta saválló még jó: https://picasaweb.google.com/106631535768501005420/131011_KipufogoFestes 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
Janó32 Elküldve Március6, 2016 Megoszt Elküldve Március6, 2016 1 órával ezelőtt, OpelAtti írta: Sziasztok! Lassan eljön a kipufogó csere ideje. Ki kellene cserélni. Kérdésem, tudtok ajánlani valami márkát, ami még normális árban van? Honnan tudnám megrendelni a dobokat? Néztem az UNIX/Bárdi/Cromax..... Most néztem a Cromax-ban a Ferroz még jó árban lenne. /középső:14.292-Ft + hátsó:14.562 Ft/ Kellene még valami kiegészítőt rendelni hozzá? A csere megy házilag, vagy vigyem szervizbe? Tudok szerelni, csak arra gondoltam hogy van-e szívatós része? Mondjuk nincs aknám, de egy kicsit megemelném és hátha aláférek................ Hát, lassan nekem is meg kellene nézetnem mert láttam némi hámlást a középső dob végénél (a cső kivezetése körül), a hátsót dobot már meghámoztam, "csak" le kellene festenem ha jobb idő lesz... Az előző autóval bementem a Móri úti Kipufogó doktorhoz, és Bosal hátsó dobot adott akciósan. Kellett cserélni valami rezgés csillapító gumit is, mert egyik gatyább állapotban volt mint a másik oldal és túl közel húzta az erősebb az autó aljához a dobot: leszedte, megmutatta miért jobb cserélni, így nem rezonál úgy ill nem veri neki az autó aljának). Talán 2ezerrel fizettem többet az egész mutatványért mint amennyi máshol legolcsóbban egy ilyen dob lett volna, és így teljes garit vállalt mindenre... Szuóval van egy rakás szerviz aki erre szakosodott, szerintem nézz be/telefonálj rájuk/irj emailt és kapsz hozzávetőleges ajánlatot. Ebből felmérhető, hogy érdemes-e egyáltalán neked kajtatni alkatrész után meg bíbelődnöd vele. (Pláne ha menet közben derül ki amikor már darabokra szedted, hogy ez-az/egy-két csavar vagy rögzítőgumi kellene, mert ezek pár száz forintok ellenben nagyot szívsz vele ha így jársz...) 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
OpelAtti Elküldve Március6, 2016 Megoszt Elküldve Március6, 2016 Köszi a tanácsokat, igazából voltam novemberben egy kipufogósnál, (http://www.tntauto.hu/) azt beszéltük hogy jó lenne ha a telet még kibírná és akkor tavasszal lehet cserélni. Az lett volna a terv hogy megveszem a kipuffanót, és átfújom valami horgany spray-vel, így adva egy plusz réteget. Aztán vagy kicserélem, vagy kicseréltetem. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts