Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Astra G szervízelés

tilona

Recommended Posts

Kanyar..csikorgás... :P úgy hívják, fékkopás jelző...mechanikus...ha le veszed a kereket láthatod....vagy pereme van a tárcsádnak és ahhoz ér hozzá, vagy tényleg már annyira kopott a betét...nézd meg :D én most szedtem le a válat a tárcsámról, mert "cüncögött" a jelző :cry:

Elképzelhető, mert a fékbetétek kopottak (mostanába akartam cserélni)

Ha tényleg csak ennyi, faca! :(

Megosztás:

• 2 weeks later...

Sziasztok mindenkinek!

Szeretném ha segitenétek!Van egy G Astrám 98- utáni és gondjaim vannak a fűtésével.Úgy kezdődött a probléma,hogy mikor megpróbáltam a középkonzolon a fűtésemet melegebre állítani elkezdett valami nagyon kerregni,de ezt a jelenséget csak a meleg állásban produkálta néha elhallgatott néha pedig kerregett tovább de a hőfokot lehetett vele állitani!Most már eljutottam arra a szintre,hogy a kerregés megmaradt csak már a hőfokon nem lehet állitani!Már csak hideget fúj!!!Állitólag van valamilyen vákumos fütéscsap amihez csak a müszerfal kivételével lehet hozzáférni!Próbáltam rákeresni erre az alkatrészre és erre a témára de sehol nem találtam ezzel kapcsolatos írást!Kérlek segitsetek szeretném tudni hogy-hogy nézhet ki ez a csap és hogy milyen elven működhet mert én még elképzelni sem tudom!Pedig nagyon szeretném!

Ha bárkinek van hozzászólása azt nagyon megköszönöm!!!!

Megosztás:

Nos a szellőzőből nekem is fura és igen zavaró hangok jöttek: --> a hiba orvosolva lett: csappantyú csere volt a gyógyír/ez felel a külső-belső levegő keringetésért/

Csakhogy ettől a hőmérséklet nem változik.... :P

Sajnos ezt a részét még Én sem szedtem szét..illetve lehet örülök is neki :D

De a kollegát el kell, hogy "szomorítsam", legjobb tudásom szerint (és az így csináld szerint is ;) ) ezek a csappantyúk bowden-esek, szóval ott vmi vagy szétakadt vagy eltört...szét kell szedni a fűtéskonzolt és megkeresni a bowden végeit, és utánna tovább lépni... :( ha a bowden rendben van, mármint a végei a helyükön vannak, akkor ott vmi más adta fel...ahhoz már lehet jobban szét kell szedni...de télen gondolom kissé zavaró a hideg levegő befújás :cry:

Megosztás:

Csakhogy ettől a hőmérséklet nem változik.... :P

Sajnos ezt a részét még Én sem szedtem szét..illetve lehet örülök is neki :D

De a kollegát el kell, hogy "szomorítsam", legjobb tudásom szerint (és az így csináld szerint is ;) ) ezek a csappantyúk bowden-esek, szóval ott vmi vagy szétakadt vagy eltört...szét kell szedni a fűtéskonzolt és megkeresni a bowden végeit, és utánna tovább lépni... :( ha a bowden rendben van, mármint a végei a helyükön vannak, akkor ott vmi más adta fel...ahhoz már lehet jobban szét kell szedni...de télen gondolom kissé zavaró a hideg levegő befújás :cry:

Én már elkezdtem szétszedni.Kiszedtem a azt a box részt ami a kézifék alatt van akkor már nagyjából beláttam a középkonzol alsó része alá!Ott van egy dekni amit patentok tartanak leszedtem mindet és megpróbáltam eltávolitani félig sikerült is de akkor vettem észre,hogy van benne egy ugyanolyan hütő mint a kocsi elejében ami elkezdett folyni,ugyhogy gyorsan mindent visszaraktam a helyére!Az érdekes az hogy ebbe a radiátor ami hűtőnek néz ki már nem jut el a melegvíz! A totalcar oldalán olvastam,hogy valakinek hasonló a problémája az autódoktor azt írta a mukinak,hogy a vákumos fűtéscsapot kell kicseréltetnie!Írtam is ennek az autódoktornak de ..arik rám és nem válaszol,pedig jó lett volna megnézni,hogy-hogy néz ki egy ilyen kütyü!Elvinném én szerelőhöz az autót,de egy kicsit bizalmatlan vagyok az egyikük azt mondja hogy három napig tart amig megcsinálja a másik pedig,hogy megvan egy óra alatt de 30000ft.Remélem érted a problémámat!?

Azért köszönöm a tanácsot

Megosztás:

Nagyon szépen köszönöm,esetleg nincs erről a csapról valami közelebbi képed?

ha a képre kattintassz akkor lehet nagyítani rajta valamennyit... sajna jobb képem nincs...

amúgy ez egy általános g astra-zafira fejezet alatti kép sorozat, motorkód alapján lehet más képet is találnék..

Megosztás:

Nekem egy kis csappantyú volt kiakadva amire a hideg-meleg levegő állító bowdenja var rákötve!

A kesztyűtartó alá nézve meglátod!

Köszike de nekem az nagyon babán müködik lehethogy még egy dolgot ki kéne próbálni!Mi van akkor ha elektromosan kiiktatom?Kinyit vagy zárva marad?

Megosztás:

Én már elkezdtem szétszedni.Kiszedtem a azt a box részt ami a kézifék alatt van akkor már nagyjából beláttam a középkonzol alsó része alá!Ott van egy dekni amit patentok tartanak leszedtem mindet és megpróbáltam eltávolitani félig sikerült is de akkor vettem észre,hogy van benne egy ugyanolyan hütő mint a kocsi elejében ami elkezdett folyni,ugyhogy gyorsan mindent visszaraktam a helyére!Az érdekes az hogy ebbe a radiátor ami hűtőnek néz ki már nem jut el a melegvíz! A totalcar oldalán olvastam,hogy valakinek hasonló a problémája az autódoktor azt írta a mukinak,hogy a vákumos fűtéscsapot kell kicseréltetnie!Írtam is ennek az autódoktornak de ..arik rám és nem válaszol,pedig jó lett volna megnézni,hogy-hogy néz ki egy ilyen kütyü!Elvinném én szerelőhöz az autót,de egy kicsit bizalmatlan vagyok az egyikük azt mondja hogy három napig tart amig megcsinálja a másik pedig,hogy megvan egy óra alatt de 30000ft.Remélem érted a problémámat!?

Azért köszönöm a tanácsot

Ezen az oldalon találsz pár képet hátha segít...

Nálam nincs fűtéscsap csak a helye. Még a vezeték és a csati is ott van.

Amikor leszedted az alsó burkolatot, és folydogált a fagyálló akkor a képen látható gumigyűrűket neked is ki kellene cserélned...

Megosztás:

Nálam a látható gumigyűrűk öregedtek el és a hűtőfolyadék szépen befolyt elöl a szőnyeg alá... :(

Nem kis meló volt szét szedni és össze rakni, ki kellett cserélnem az első kárpitot is .

Régóta szivároghatott, és tönkrement a kárpit alján lévő vastag szivacs.

A leengedés sem volt egyszerű,egy 5 literes kannát vágtam ketté és raktam be a hőcserélő (radiátor) alá,

hogy a maradék hűtővíz ne folyjon be.

Ki kellett szednem mind 2 küszöbborítást, kardánborítást , mind 2 első ülést, kézifékkart, váltókulisszát...

Fél nap szétszerelés 1 nap összerakás...

Megosztás:

Nálam a látható gumigyűrűk öregedtek el és a hűtőfolyadék szépen befolyt elöl a szőnyeg alá... :(

Nem kis meló volt szét szedni és össze rakni, ki kellett cserélnem az első kárpitot is .

A leengedés sem volt egyszerű,egy 5 literes kannát vágtam ketté és raktam be a hőcserélő (radiátor) alá,

Ki kellett szednem mind 2 küszöbborítást, kardánborítást , mind 2 első ülést, kézifékkart, váltókulisszát...

A müszerfalat ki kellett szedned hozzá?

Megosztás:

óóó nem is én lennnék....

ma elkezdett nyekeregni a fűtésnél valamelyik venti lapát ... mintha valamit szépen darálna mikor megy fokozaton... és csúnyán a "műszerfalból" jön a hang... úgytűnik nekem is szét kell szednem akkor lassan a mienket... mondjuk necces lesz ebben a sok fokban ami odakinn van ...

Megosztás:

Na vazz.... ugyanez a gondom. :S Meg akarom csinálni a télen én is. Ha elakadok, sikitok majd neked! :P

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.