xdartx Elküldve November10, 2007 Megoszt Elküldve November10, 2007 Kanyar..csikorgás... :P úgy hívják, fékkopás jelző...mechanikus...ha le veszed a kereket láthatod....vagy pereme van a tárcsádnak és ahhoz ér hozzá, vagy tényleg már annyira kopott a betét...nézd meg :D én most szedtem le a válat a tárcsámról, mert "cüncögött" a jelző :cry: Elképzelhető, mert a fékbetétek kopottak (mostanába akartam cserélni) Ha tényleg csak ennyi, faca! :( Link to comment Megosztás: More sharing options...
tekikatona Elküldve November20, 2007 Megoszt Elküldve November20, 2007 Sziasztok mindenkinek! Szeretném ha segitenétek!Van egy G Astrám 98- utáni és gondjaim vannak a fűtésével.Úgy kezdődött a probléma,hogy mikor megpróbáltam a középkonzolon a fűtésemet melegebre állítani elkezdett valami nagyon kerregni,de ezt a jelenséget csak a meleg állásban produkálta néha elhallgatott néha pedig kerregett tovább de a hőfokot lehetett vele állitani!Most már eljutottam arra a szintre,hogy a kerregés megmaradt csak már a hőfokon nem lehet állitani!Már csak hideget fúj!!!Állitólag van valamilyen vákumos fütéscsap amihez csak a müszerfal kivételével lehet hozzáférni!Próbáltam rákeresni erre az alkatrészre és erre a témára de sehol nem találtam ezzel kapcsolatos írást!Kérlek segitsetek szeretném tudni hogy-hogy nézhet ki ez a csap és hogy milyen elven működhet mert én még elképzelni sem tudom!Pedig nagyon szeretném! Ha bárkinek van hozzászólása azt nagyon megköszönöm!!!! Link to comment Megosztás: More sharing options...
ENDYKA Elküldve November20, 2007 Megoszt Elküldve November20, 2007 Nos a szellőzőből nekem is fura és igen zavaró hangok jöttek: --> a hiba orvosolva lett: csappantyú csere volt a gyógyír/ez felel a külső-belső levegő keringetésért/ Link to comment Megosztás: More sharing options...
Qpack Elküldve November20, 2007 Megoszt Elküldve November20, 2007 Nos a szellőzőből nekem is fura és igen zavaró hangok jöttek: --> a hiba orvosolva lett: csappantyú csere volt a gyógyír/ez felel a külső-belső levegő keringetésért/ Csakhogy ettől a hőmérséklet nem változik.... :P Sajnos ezt a részét még Én sem szedtem szét..illetve lehet örülök is neki :D De a kollegát el kell, hogy "szomorítsam", legjobb tudásom szerint (és az így csináld szerint is ;) ) ezek a csappantyúk bowden-esek, szóval ott vmi vagy szétakadt vagy eltört...szét kell szedni a fűtéskonzolt és megkeresni a bowden végeit, és utánna tovább lépni... :( ha a bowden rendben van, mármint a végei a helyükön vannak, akkor ott vmi más adta fel...ahhoz már lehet jobban szét kell szedni...de télen gondolom kissé zavaró a hideg levegő befújás :cry: Link to comment Megosztás: More sharing options...
tekikatona Elküldve November20, 2007 Megoszt Elküldve November20, 2007 Csakhogy ettől a hőmérséklet nem változik.... :P Sajnos ezt a részét még Én sem szedtem szét..illetve lehet örülök is neki :D De a kollegát el kell, hogy "szomorítsam", legjobb tudásom szerint (és az így csináld szerint is ;) ) ezek a csappantyúk bowden-esek, szóval ott vmi vagy szétakadt vagy eltört...szét kell szedni a fűtéskonzolt és megkeresni a bowden végeit, és utánna tovább lépni... :( ha a bowden rendben van, mármint a végei a helyükön vannak, akkor ott vmi más adta fel...ahhoz már lehet jobban szét kell szedni...de télen gondolom kissé zavaró a hideg levegő befújás :cry: Én már elkezdtem szétszedni.Kiszedtem a azt a box részt ami a kézifék alatt van akkor már nagyjából beláttam a középkonzol alsó része alá!Ott van egy dekni amit patentok tartanak leszedtem mindet és megpróbáltam eltávolitani félig sikerült is de akkor vettem észre,hogy van benne egy ugyanolyan hütő mint a kocsi elejében ami elkezdett folyni,ugyhogy gyorsan mindent visszaraktam a helyére!Az érdekes az hogy ebbe a radiátor ami hűtőnek néz ki már nem jut el a melegvíz! A totalcar oldalán olvastam,hogy valakinek hasonló a problémája az autódoktor azt írta a mukinak,hogy a vákumos fűtéscsapot kell kicseréltetnie!Írtam is ennek az autódoktornak de ..arik rám és nem válaszol,pedig jó lett volna megnézni,hogy-hogy néz ki egy ilyen kütyü!Elvinném én szerelőhöz az autót,de egy kicsit bizalmatlan vagyok az egyikük azt mondja hogy három napig tart amig megcsinálja a másik pedig,hogy megvan egy óra alatt de 30000ft.Remélem érted a problémámat!? Azért köszönöm a tanácsot Link to comment Megosztás: More sharing options...
Lacee Elküldve November20, 2007 Megoszt Elküldve November20, 2007 nem akarom teli pakolni epc-s képekkel a fórumot itt egy link hátha segít valamit: (3db kép) http://www.picupine.com/e1bf179x Link to comment Megosztás: More sharing options...
ENDYKA Elküldve November21, 2007 Megoszt Elküldve November21, 2007 A feljebb lévő linkre kattintva látszika csappantyú/13as jelzéshez tartozó képen, a kép alján/ azt cserélték mert eltört. Link to comment Megosztás: More sharing options...
tekikatona Elküldve November21, 2007 Megoszt Elküldve November21, 2007 nem akarom teli pakolni epc-s képekkel a fórumot itt egy link hátha segít valamit: (3db kép) http://www.picupine.com/e1bf179x Nagyon szépen köszönöm,esetleg nincs erről a csapról valami közelebbi képed? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Qpack Elküldve November21, 2007 Megoszt Elküldve November21, 2007 Srácok...én is látok az ábrán ott vmi ki tudja mit......én úgy veszem észre, hogyha megy a klíma akkor is magába a fűtőtestben áramlik a víz, akkor minek az oda egyáltalán van olyan szitu, amikor ki kell zárni? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Lacee Elküldve November21, 2007 Megoszt Elküldve November21, 2007 Nagyon szépen köszönöm,esetleg nincs erről a csapról valami közelebbi képed? ha a képre kattintassz akkor lehet nagyítani rajta valamennyit... sajna jobb képem nincs... amúgy ez egy általános g astra-zafira fejezet alatti kép sorozat, motorkód alapján lehet más képet is találnék.. Link to comment Megosztás: More sharing options...
tekikatona Elküldve November21, 2007 Megoszt Elküldve November21, 2007 ha a képre kattintassz akkor lehet nagyítani rajta valamennyit... sajna jobb képem nincs... amúgy ez egy általános g astra-zafira fejezet alatti kép sorozat, motorkód alapján lehet más képet is találnék.. Az én kódom X14XE és mégegyszer köszike Link to comment Megosztás: More sharing options...
Lacee Elküldve November21, 2007 Megoszt Elküldve November21, 2007 okés, hát most hirtelen nem találtam 1.4 16v hez külön rajzot akkor asszem ez az általános stimmel neked is. szívesen :( Link to comment Megosztás: More sharing options...
mille p Elküldve November21, 2007 Megoszt Elküldve November21, 2007 Nekem egy kis csappantyú volt kiakadva amire a hideg-meleg levegő állító bowdenja var rákötve! A kesztyűtartó alá nézve meglátod! Link to comment Megosztás: More sharing options...
tekikatona Elküldve November21, 2007 Megoszt Elküldve November21, 2007 Nekem egy kis csappantyú volt kiakadva amire a hideg-meleg levegő állító bowdenja var rákötve! A kesztyűtartó alá nézve meglátod! Köszike de nekem az nagyon babán müködik lehethogy még egy dolgot ki kéne próbálni!Mi van akkor ha elektromosan kiiktatom?Kinyit vagy zárva marad? Link to comment Megosztás: More sharing options...
tekikatona Elküldve November21, 2007 Megoszt Elküldve November21, 2007 okés, hát most hirtelen nem találtam 1.4 16v hez külön rajzot akkor asszem ez az általános stimmel neked is. szívesen :P én is úgy nézem! :( Egyébként nem hittem volna hogy egy ilyen kis bizgentyű ekkora fejtörést tud okozni és hogy szét kell hozzá szednem az egész autót! Link to comment Megosztás: More sharing options...
paja Elküldve November21, 2007 Megoszt Elküldve November21, 2007 Én már elkezdtem szétszedni.Kiszedtem a azt a box részt ami a kézifék alatt van akkor már nagyjából beláttam a középkonzol alsó része alá!Ott van egy dekni amit patentok tartanak leszedtem mindet és megpróbáltam eltávolitani félig sikerült is de akkor vettem észre,hogy van benne egy ugyanolyan hütő mint a kocsi elejében ami elkezdett folyni,ugyhogy gyorsan mindent visszaraktam a helyére!Az érdekes az hogy ebbe a radiátor ami hűtőnek néz ki már nem jut el a melegvíz! A totalcar oldalán olvastam,hogy valakinek hasonló a problémája az autódoktor azt írta a mukinak,hogy a vákumos fűtéscsapot kell kicseréltetnie!Írtam is ennek az autódoktornak de ..arik rám és nem válaszol,pedig jó lett volna megnézni,hogy-hogy néz ki egy ilyen kütyü!Elvinném én szerelőhöz az autót,de egy kicsit bizalmatlan vagyok az egyikük azt mondja hogy három napig tart amig megcsinálja a másik pedig,hogy megvan egy óra alatt de 30000ft.Remélem érted a problémámat!? Azért köszönöm a tanácsot Ezen az oldalon találsz pár képet hátha segít... Nálam nincs fűtéscsap csak a helye. Még a vezeték és a csati is ott van. Amikor leszedted az alsó burkolatot, és folydogált a fagyálló akkor a képen látható gumigyűrűket neked is ki kellene cserélned... Link to comment Megosztás: More sharing options...
tekikatona Elküldve November21, 2007 Megoszt Elküldve November21, 2007 Ezen az oldalon találsz pár képet hátha segít... Nálam nincs fűtéscsap csak a helye. Még a vezeték és a csati is ott van. Amikor leszedted az alsó burkolatot, és folydogált a fagyálló akkor a képen látható gumigyűrűket neked is ki kellene cserélned... Nagyon szépen köszönöm a segitségedet Link to comment Megosztás: More sharing options...
tekikatona Elküldve November21, 2007 Megoszt Elküldve November21, 2007 Nagyon szépen köszönöm a segitségedet Azt azért még kérdezném,hogy akkor náladd mi az ami irányitja a fűtést?A képen akkor ezekszerint a te hűtőd van!?Te szedted szét?Nehéz volt?Nagyon szét kellett hozzá szedni? Link to comment Megosztás: More sharing options...
paja Elküldve November21, 2007 Megoszt Elküldve November21, 2007 Nálam a látható gumigyűrűk öregedtek el és a hűtőfolyadék szépen befolyt elöl a szőnyeg alá... :( Nem kis meló volt szét szedni és össze rakni, ki kellett cserélnem az első kárpitot is . Régóta szivároghatott, és tönkrement a kárpit alján lévő vastag szivacs. A leengedés sem volt egyszerű,egy 5 literes kannát vágtam ketté és raktam be a hőcserélő (radiátor) alá, hogy a maradék hűtővíz ne folyjon be. Ki kellett szednem mind 2 küszöbborítást, kardánborítást , mind 2 első ülést, kézifékkart, váltókulisszát... Fél nap szétszerelés 1 nap összerakás... Link to comment Megosztás: More sharing options...
tekikatona Elküldve November21, 2007 Megoszt Elküldve November21, 2007 Nálam a látható gumigyűrűk öregedtek el és a hűtőfolyadék szépen befolyt elöl a szőnyeg alá... :( Nem kis meló volt szét szedni és össze rakni, ki kellett cserélnem az első kárpitot is . Régóta szivároghatott, és tönkrement a kárpit alján lévő vastag szivacs. A leengedés sem volt egyszerű,egy 5 literes kannát vágtam ketté és raktam be a hőcserélő (radiátor) alá, hogy a maradék hűtővíz ne folyjon be. Ki kellett szednem mind 2 küszöbborítást, kardánborítást , mind 2 első ülést, kézifékkart, váltókulisszát... Fél nap szétszerelés 1 nap összerakás... A müszerfalat ki kellett szedned hozzá? Link to comment Megosztás: More sharing options...
paja Elküldve November21, 2007 Megoszt Elküldve November21, 2007 Azt szerencsére nem... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Lacee Elküldve November21, 2007 Megoszt Elküldve November21, 2007 óóó nem is én lennnék.... ma elkezdett nyekeregni a fűtésnél valamelyik venti lapát ... mintha valamit szépen darálna mikor megy fokozaton... és csúnyán a "műszerfalból" jön a hang... úgytűnik nekem is szét kell szednem akkor lassan a mienket... mondjuk necces lesz ebben a sok fokban ami odakinn van ... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Hic Elküldve November22, 2007 Megoszt Elküldve November22, 2007 Nálam a látható gumigyűrűk öregedtek el és a hűtőfolyadék szépen befolyt elöl a szőnyeg alá... :( Nem kis meló volt szét szedni és össze rakni, ki kellett cserélnem az első kárpitot is . Régóta szivároghatott, és tönkrement a kárpit alján lévő vastag szivacs. A leengedés sem volt egyszerű,egy 5 literes kannát vágtam ketté és raktam be a hőcserélő (radiátor) alá, hogy a maradék hűtővíz ne folyjon be. Ki kellett szednem mind 2 küszöbborítást, kardánborítást , mind 2 első ülést, kézifékkart, váltókulisszát... Fél nap szétszerelés 1 nap összerakás... Na vazz.... ugyanez a gondom. :S Meg akarom csinálni a télen én is. Ha elakadok, sikitok majd neked! :P Link to comment Megosztás: More sharing options...
urbanjozsi Elküldve November22, 2007 Megoszt Elküldve November22, 2007 Hi! Látom itt, hogy sokan megbontottátok már a műszerfalat kisseb nagyobb mértékben. Az lenne a kérdésem, hogy a szélvédőnél lévő műa rácsot hogy tudom kiszedni, maradandó károsodás nélkül? Köszi: J Link to comment Megosztás: More sharing options...
tekikatona Elküldve November22, 2007 Megoszt Elküldve November22, 2007 Hi! Látom itt, hogy sokan megbontottátok már a műszerfalat kisseb nagyobb mértékben. Az lenne a kérdésem, hogy a szélvédőnél lévő műa rácsot hogy tudom kiszedni, maradandó károsodás nélkül? Köszi: J Csak pattintós a dolog semmi csavar Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts