Amusing Elküldve Február15, 2005 Megoszt Elküldve Február15, 2005 és Opel olaj vagy Shel? az a 10w40 amit mondott az jó bele? amit fenntebb írtatok 5w40-en nem jobb? mennyivel drágább? raknak bele olyat, ha azt kérek? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tom Elküldve Február15, 2005 Megoszt Elküldve Február15, 2005 Én biztos hogy 5W-40et rakatnék bele, főleg ha sokat használod városban, vagy rövidtávra. Az olaj topicban mostanában eléggé leszólják a gyári OPEL olajat. Asszem változott a beszállító és már nem olyan jó minőségű mint régen volt. Shellről sajnos nem sokat tudok, de olyan rossz biztos nem lehet. :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Amusing Elküldve Február15, 2005 Megoszt Elküldve Február15, 2005 és árba kb mennyivel drágább? 5-6 ezer vagy csak 1-2? Link to comment Megosztás: More sharing options...
TimerTom Elküldve Február28, 2005 Megoszt Elküldve Február28, 2005 Sziasztok, kicsit más téma,de most állok vásárlás előtt és hasznos lenne tudnom, hogy mire számítsak. kb mennyibe kerül egy 1.6(1.4) 16V G astra 90e ill. 120e kötelező szervíze? Előre is köszönöm. Link to comment Megosztás: More sharing options...
chris Elküldve Március1, 2005 Megoszt Elküldve Március1, 2005 Sziasztok! Tanácsot szeretnék kérni,milyen olajat vegyek. AstraG 2001. 1.7 dit (Y17DT). 5vagy10W, milyen márkát? Akinek van ezzel a motorral kapcsolatosan tapasztalata kérem ossza meg velem. Csá Link to comment Megosztás: More sharing options...
uhuhu Elküldve Március1, 2005 Megoszt Elküldve Március1, 2005 Sziasztok! Tanácsot szeretnék kérni,milyen olajat vegyek. AstraG 2001. 1.7 dit (Y17DT). 5vagy10W, milyen márkát? Akinek van ezzel a motorral kapcsolatosan tapasztalata kérem ossza meg velem. Csá aválasz itt: :arrow: http://www.opelforum.hu/viewtopic.php?t=565 Link to comment Megosztás: More sharing options...
telo Elküldve Március1, 2005 Megoszt Elküldve Március1, 2005 Sziasztok, kicsit más téma,de most állok vásárlás előtt és hasznos lenne tudnom, hogy mire számítsak. kb mennyibe kerül egy 1.6(1.4) 16V G astra 90e ill. 120e kötelező szervíze? Előre is köszönöm. uhuhu??? Link to comment Megosztás: More sharing options...
TimerTom Elküldve Március1, 2005 Megoszt Elküldve Március1, 2005 "Sziasztok, kicsit más téma,de most állok vásárlás előtt és hasznos lenne tudnom, hogy mire számítsak. kb mennyibe kerül egy 1.6(1.4) 16V G astra 90e ill. 120e kötelező szervíze? Előre is köszönöm" Kicsit utánna érdeklődtem szerelőnél is elmodása szerint 90e nél ki kell cserélni(olaj+szűrű,légszűrő) cca 40e munkadíjjal 120e ugyan ez plussz vezérműszíjcsere 15e, Reális-e ez illetve "kifelejtett" -e valamit amit még ajánlott lenne cserélni. Köszi Link to comment Megosztás: More sharing options...
uhuhu Elküldve Március1, 2005 Megoszt Elküldve Március1, 2005 ez az 1800 adik hozzászólásom :wink: Link to comment Megosztás: More sharing options...
telo Elküldve Március1, 2005 Megoszt Elküldve Március1, 2005 Kicsit utánna érdeklődtem szerelőnél is elmodása szerint 90e nél ki kell cserélni(olaj+szűrű,légszűrő) cca 40e munkadíjjal 120e ugyan ez plussz vezérműszíjcsere 15e, Reális-e ez illetve "kifelejtett" -e valamit amit még ajánlott lenne cserélni. Köszi Ha senki nem válaszol, akkor írok vmit, bár előrebocsájtom, nem vagyok kompetens a témában. Sztem ha használtan veszel autót, akárhány km-el, akkor érdemes mindenképp vezérműszíjat is cserélni, még ha elvileg volt is cserélve 60000-nél (asszem akkor kell, de javítsatok ki). Az én emlékeim szerint (bár én még nem tartok ott) egy 60000-es szervíz márkaszervízben akár 60-80 ezer ft körül is lehet, bár ott nem tudom miket cserélnek még, amiket esetleg neked nem kéne... De most lehet, hogy nagy hülyeséget mondtam. Ha igen akkor bocsi :oops: Link to comment Megosztás: More sharing options...
meriva1.8 Elküldve Március1, 2005 Megoszt Elküldve Március1, 2005 Kicsit utánna érdeklődtem szerelőnél is elmodása szerint 90e nél ki kell cserélni(olaj+szűrű,légszűrő) cca 40e munkadíjjal 120e ugyan ez plussz vezérműszíjcsere 15e, Reális-e ez illetve "kifelejtett" -e valamit amit még ajánlott lenne cserélni. Köszi Én, ahova hordtam az F-t(budakeszi márkaszervíz), oda mindig vittem számlás, hivatalos helyen vásárolt eredeti GM anyagot. Elfogadták, néha elkérték a számlát lemásolni. Sokkal olcsóbb így, márkaszervíz anyagfajtától függően 50...100%-t rátesz. A haverom most vitte 30.000-re a G1.4-t, a munkadíj volt cca.22.000.-, az anyag pedig a szokásos, olaj, szűrők, kb.17.000.-(msáhol vette ő is). Egy vezérműszíjas játéknál ehhez számolj hozzá még!! Link to comment Megosztás: More sharing options...
warwolf Elküldve Március1, 2005 Megoszt Elküldve Március1, 2005 Szabadna volt bele okoskodnom, nekem igaz F-em van, de 1.6 16V,98-as, tehát az uccsó F akkoriban, és a szervíz munkadíjjal(én csinálom! :) ) olyan 10e. körül van.A vez.mű szíjra pedig már én is gyüjtök, mert csak az anyag olyan 25e.+vízpumpa+szervíz(olaj, olajszűrő, levegőszűrő.Esetleg pollen, attól függően, hogy mennyire retek) Olajból a Valvoline 10W-40-et tettem bele. Link to comment Megosztás: More sharing options...
meriva1.8 Elküldve Március1, 2005 Megoszt Elküldve Március1, 2005 Hogy jön ki a 10.000, gondolom csak az anyag??! Olaj, olajszűrő, légszűrő? Pollent nem is kérdem. Milyet veszel és mennyiért? Link to comment Megosztás: More sharing options...
uhuhu Elküldve Március1, 2005 Megoszt Elküldve Március1, 2005 az olajról bővebbet az Astra F / Motorolaj avagy ki mit és mért topikban! Link to comment Megosztás: More sharing options...
TimerTom Elküldve Március1, 2005 Megoszt Elküldve Március1, 2005 Én, ahova hordtam az F-t(budakeszi márkaszervíz), oda mindig vittem számlás, hivatalos helyen vásárolt eredeti GM anyagot. Elfogadták, néha elkérték a számlát lemásolni. Sokkal olcsóbb így, márkaszervíz anyagfajtától függően 50...100%-t rátesz. A haverom most vitte 30.000-re a G1.4-t, a munkadíj volt cca.22.000.-, az anyag pedig a szokásos, olaj, szűrők, kb.17.000.-(msáhol vette ő is). Egy vezérműszíjas játéknál ehhez számolj hozzá még!! Thx Link to comment Megosztás: More sharing options...
meriva1.8 Elküldve Március1, 2005 Megoszt Elküldve Március1, 2005 Uhuhut kérdezem, az a több helyen elhangzott probléma, hogy a pillangószelep és környéke elkoszolódik, tiszta trutyi lesz, kb. milyen futásteljesítmény után szokott jelentkezni? Illetve az Z16XE-nél a szívócsóvezérlésnél a váltószelep nem szokott ugyanígy koszolódni és annak van-e valami ismert hatása, ha trutyis? Egyenlőre még nem érint, de jobb felkészülni talán. Előre is köszönöm! Link to comment Megosztás: More sharing options...
uhuhu Elküldve Március1, 2005 Megoszt Elküldve Március1, 2005 Uhuhut kérdezem, az a több helyen elhangzott probléma, hogy a pillangószelep és környéke elkoszolódik, tiszta trutyi lesz, kb. milyen futásteljesítmény után szokott jelentkezni? Illetve az Z16XE-nél a szívócsóvezérlésnél a váltószelep nem szokott ugyanígy koszolódni és annak van-e valami ismert hatása, ha trutyis? Egyenlőre még nem érint, de jobb felkészülni talán. Előre is köszönöm! sok városi haszálaytnál érdemes menden revizionál kipucoltatni.... de néha minden másodiknál is elég szokott lenni. sajnos a városi tötyörgés és a szar minőségü benzin okozza ezt.... amugy bajt nem csinál, csak erötlenebb lesz, és az alapjárat fog ingadozni tőle... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tom Elküldve Március1, 2005 Megoszt Elküldve Március1, 2005 Ez a trutyi huzamosabb magasabb fordulaton történő autózás esetén (pl. autópályázás)lejön magától? Link to comment Megosztás: More sharing options...
uhuhu Elküldve Március1, 2005 Megoszt Elküldve Március1, 2005 Ez a trutyi huzamosabb magasabb fordulaton történő autózás esetén (pl. autópályázás)lejön magától? igen, a tiedről le tud égni, de egyszerübb megpucolni, mint széthajtani... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tom Elküldve Március1, 2005 Megoszt Elküldve Március1, 2005 igen, a tiedről le tud égni, de egyszerübb megpucolni, mint széthajtani... Akkor valamikor nekiállok ennek (is). Sajnos elég sokat megy városban a gép és pörgetni meg nincs sok értelme a dugóban. (((Lehet hogy megpucolni egyszerűbb, de leégetni izgibb :twisted: ))) Link to comment Megosztás: More sharing options...
pablor Elküldve Március7, 2005 Megoszt Elküldve Március7, 2005 Én, ahova hordtam az F-t(budakeszi márkaszervíz), oda mindig vittem számlás, hivatalos helyen vásárolt eredeti GM anyagot. Elfogadták, néha elkérték a számlát lemásolni. Sokkal olcsóbb így, márkaszervíz anyagfajtától függően 50...100%-t rátesz. A haverom most vitte 30.000-re a G1.4-t, a munkadíj volt cca.22.000.-, az anyag pedig a szokásos, olaj, szűrők, kb.17.000.-(msáhol vette ő is). Egy vezérműszíjas játéknál ehhez számolj hozzá még!! Link to comment Megosztás: More sharing options...
meriva1.8 Elküldve Március7, 2005 Megoszt Elküldve Március7, 2005 Üdv! Mától Én is Astra tulaj vagyok (98-as G 1.4 Caravan)! Legelső akcióm egy 60e-es szervíz lesz. Érdekelne hogy eredeti GM anyagot hol tudnék beszerezni (olajszűrő, légszűrő, stb, ) ill. olajat hol-vegyek? Npasi tudnál adni részletesebb infót a budakeszi szervízről? Tényleg ott állhatsz a kocsid mellett végig? Thx előre is a segítségeteket! Budakeszi, Opel-Interat. 23-451-749 a központi szám. Tényleg ott állhatsz. Opel alkatrész Müller Opel, www.mullerauto.hu . Ott a cím és telszám. Ha komolyabb mennyiség kell, kb. 20-30ezer felett (ez nem olyan sok egyébként! :) ), akkor kb. 20-25 %-al olcsóbban is meg tudom venni. Ha több info kell bármelyik témában, keress meg pü-ben! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Amusing Elküldve Március7, 2005 Megoszt Elküldve Március7, 2005 Nekem kötelező szervíznél azt mondta a csóka, ha gondolom bemehet a kocsihoz. Ez azért jól esett, hogy még csak meg se kellett kérdeznem :) (Ivatits & Bárkány) Link to comment Megosztás: More sharing options...
telo Elküldve Március7, 2005 Megoszt Elküldve Március7, 2005 Nekem kötelező szervíznél azt mondta a csóka, ha gondolom bemehet a kocsihoz. Ez azért jól esett, hogy még csak meg se kellett kérdeznem :) (Ivatits & Bárkány) Ez a Pesti úti vagy a Gyömrői úti I&B? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Amusing Elküldve Március8, 2005 Megoszt Elküldve Március8, 2005 Pesti úti Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts