CseGa Elküldve Január18, 2015 Megoszt Elküldve Január18, 2015 Megjött a 'gyári' hátsó ablaktörlőm. Érdekes módon ez nem hologramos GM-es zacskóban volt, hanem Cromax-osban. Magán a lapáton semmi felirat nem volt, csak a gumin, hogy 'Belgium'. Vajon átk#rtak? Valaki mondta, hogy ő is gyárit szokott venni. Neki is ilyen? Én nem a Cromaxból rendeltem, de nekem is így történt. 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
kobraCode Elküldve Január18, 2015 Megoszt Elküldve Január18, 2015 Megjött a 'gyári' hátsó ablaktörlőm. Érdekes módon ez nem hologramos GM-es zacskóban volt, hanem Cromax-osban. Magán a lapáton semmi felirat nem volt, csak a gumin, hogy 'Belgium'. Vajon átk#rtak? Valaki mondta, hogy ő is gyárit szokott venni. Neki is ilyen? Na megnézem ma. Nekem is az van ráírva hogy Belgium. De tuti hogy én is eredetit rendeltem. A zacsira hogy miben jött pedig nem emlékszem sajna. De nagyon szépen töröl! 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
tkr Elküldve Január27, 2015 Megoszt Elküldve Január27, 2015 Sziasztok! Opcom mért fordulatszámi adatokról, illetve annak hatásaival kapcsolatban érdeklődnék tőletek. Decemberben vettem egy 2006-os 1.4-es Caravan-t. Két szerviz is átnézte, és bár a futott kilométer igen sok benne (250 000), mindkétszer a korához képest remek általános állapotúnak találták. Csak a használt autó "kötelezőket" csináltam meg ezért (olaj, szűrők, átvizsgálás...). Azóta úgy 1000 km-t tettem bele, volt pálya, országút, város is. Az autó, bár egy kicsit elsőre a korábban többször is vezetett dízel társához képest lomhának tűnik, semmi anomáliát nem tapasztalok. A vegyes fogyasztását ez alatt 6,7-re mértem, tehát itt sem mondhatjuk, hogy kiugró problémát jelezne. A gondom vele az, hogy sógorkomám rányomott egy Opcom-ot, ahol minden érték pontos volt, leszámítva a fordulatszámot, az ugyanis következetesen magasabbat mért a valósnál - mintegy dupláját. És az arány a fordulatszám növelésével is megmaradt, tehát nem egy konstans értékkel nagyobb, hanem szépen, arányában. 3000-nél már olyan 6200-at mért. Az alapjárati fordulat teljesen rendben volt mérve egyébként, de a normál fordulatszámot már alapjáraton is a duplájára írta. Menet közben sem, alapjáraton sem tapasztalható semmi fordulatszám-ingadozás, probléma, furcsaság az autón, szépen jár a motor. Az érdekelne, hogy - egyrészről - lehet-e, hogy az Opcom vert át (valójában china clone), másrészről pedig hogy ha a jeladó mér tényleg félre, akkor mit gondoltok, mit okozhat ez használat közben? Érdemes ezzel külön szórakoztatni a szervizt? A gépet egy Z14XEP hajtja egyébként, Twinport. Bármilyen hasznos tanácsot elfogadok! :) Köszönöm szépen a segítséget! Link to comment Megosztás: More sharing options...
outsider Elküldve Január27, 2015 Megoszt Elküldve Január27, 2015 Nekem is china clone opcom van. Én nem tapasztaltam ilyet. Nekem rendesen méri. Ettől függetlenül nem gondolom, hogy baj lenne az autóddal. Próbáld meg újratelepíteni az opcom-ot. Más kocsival is rosszul méri? Link to comment Megosztás: More sharing options...
tkr Elküldve Január28, 2015 Megoszt Elküldve Január28, 2015 Nekem is china clone opcom van. Én nem tapasztaltam ilyet. Nekem rendesen méri. Ettől függetlenül nem gondolom, hogy baj lenne az autóddal. Próbáld meg újratelepíteni az opcom-ot. Más kocsival is rosszul méri? Másik autón jól mért, de ez persze eredhet az eltérő motorparaméterekből is. Link to comment Megosztás: More sharing options...
urbanjozsi Elküldve Február5, 2015 Megoszt Elküldve Február5, 2015 Sziasztok! Z14XEP motornál mennyire bonyolult a főtengely szimering cseréje? Mennyire kell szétbontani hozzá? Köszi Link to comment Megosztás: More sharing options...
mantec Elküldve Február5, 2015 Megoszt Elküldve Február5, 2015 T urbanjozsi4 "... Mennyire ..." Nagyon. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Janó32 Elküldve Február5, 2015 Megoszt Elküldve Február5, 2015 Sziasztok! Z14XEP motornál mennyire bonyolult a főtengely szimering cseréje? Mennyire kell szétbontani hozzá? Köszi Csepeg az olaj? Mennyire? Egyébként nálam is ez a helyzet. 28-ért cserélnék ki, a váltót is le kell szedni állítólag... Link to comment Megosztás: More sharing options...
BéCsé Elküldve Február5, 2015 Megoszt Elküldve Február5, 2015 Sziasztok! Z14XEP motornál mennyire bonyolult a főtengely szimering cseréje? Mennyire kell szétbontani hozzá? Köszi Szia! Attól függ melyik. Ha a vezérlés felőli akkor nem nagyon, ha a váltó oldali akkor nagyon. Link to comment Megosztás: More sharing options...
flali Elküldve Február6, 2015 Megoszt Elküldve Február6, 2015 Nálam a vezérlés felől cserélték kb. 100 000-nél, az egész nem volt félóra keréklevétellel együtt. A váltó felőli na az a szívás..... Link to comment Megosztás: More sharing options...
wakond Elküldve Február6, 2015 Megoszt Elküldve Február6, 2015 Sziasztok, sajnos kezd nyekeregni az önindítóm:( felújítás helyett újat vennék. csak nem tudom melyik a jó? Valeo-t néztem, a gyári Opel nagyon drága és azt hiszem a gyári is Valeo. alvázszám alapján a cromax-os nem jó nekem. ha segít a szám: wolotgf486go39663 Köszi! Balázs Link to comment Megosztás: More sharing options...
urbanjozsi Elküldve Február7, 2015 Megoszt Elküldve Február7, 2015 Nálam a vezérlés felől cserélték kb. 100 000-nél, az egész nem volt félóra keréklevétellel együtt. A váltó felőli na az a szívás..... Vezérlés felöli. Cseppen, de annyira nem vészesen, olajszintem szinte nem változik. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Janó32 Elküldve Február7, 2015 Megoszt Elküldve Február7, 2015 (edited) Vezérlés felöli. Cseppen, de annyira nem vészesen, olajszintem szinte nem változik. Akkor "szerencsés" vagy, nekem a váltó oldali van oda. Lassan két hónapja lesem, a padlóra tettem egy műanyag lapot, arra csepeg, onnan látom miként alakul a probléma. Nem tudom meddig halaszthatom még a beavatkozást... Eddig egy 3x3kb cm-es folt/"tócsa" gyűlt össze... Módosítva Február7, 2015 : Janó32 Link to comment Megosztás: More sharing options...
tama8203 Elküldve Február8, 2015 Megoszt Elküldve Február8, 2015 Sziasztok! Z16XE motorkódú motorhoz van valakine service manualja, esetlek tudtok olyan helyet ahonnan letudnám tölteni? Előlre is köszi! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Virgo Elküldve Február11, 2015 Megoszt Elküldve Február11, 2015 Sziasztok! Z14XE-hez milyen vezérlés szettet ajánlotok?(Skf ben gondolkodom).Hány évente szokták cserélni 4 vagy 6 év? Előre is köszi! Link to comment Megosztás: More sharing options...
kobraCode Elküldve Február11, 2015 Megoszt Elküldve Február11, 2015 Sziasztok! Z14XE-hez milyen vezérlés szettet ajánlotok?(Skf ben gondolkodom).Hány évente szokták cserélni 4 vagy 6 év? Előre is köszi! Úgy tudom 90.000 km vagy 6 év a csereperiódus. Esetleg eredeti opel? Cromax-ban csak 8 ezerrel drágább, szerintem annyit megér főleg hogy tudjuk mit okoz egy elszakadt szíj. https://cromax.hu/120000000-szijaklancok/120440000-vezermuszij/120440168-vezermuszij-szett/6769-vezermuszij-szett-opel-benzines 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
outsider Elküldve Február11, 2015 Megoszt Elküldve Február11, 2015 Szerintem 60e km... Link to comment Megosztás: More sharing options...
kobraCode Elküldve Február11, 2015 Megoszt Elküldve Február11, 2015 Szerintem 60e km... my opel is 90e km-t ír. De már több helyről is hallottam, bár a szervizkönyvben így hirtelen nem találtam meg. Link to comment Megosztás: More sharing options...
retfirD Elküldve Február11, 2015 Megoszt Elküldve Február11, 2015 90 ezer km-nél. Én úgy vettem, hogy már cserélve volt (eladás előtt megcsinálták) - persze csak a kereskedő állítása szerint, mint később (már a következő tulajnál) kiderült. :( Óra szerint több mint 100 ezret kibírt a gyári (nem tudom ténylegesen mennyi lehetett a kocsiban), így lehet nem rossz választás a gyári alkatrész belőle, főleg ha csak annyival drágább. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Janó32 Elküldve Február11, 2015 Megoszt Elküldve Február11, 2015 (edited) Szerintem egy Gates, Continental vagy SKF semmivel nem rosszabb választás mint a "gyári". Szerintem a gyári alatt sem az van már mint amit anno eredetileg raktak bele a gépbe. Mindenki gyárt már mindenkinek mindent keresztbe-kasul (a jó öreg globalizáció, lehet a gyári alatt is mondjuk egy Gates fut), így én előbb bíznék egy nagynevű cég termékében mint GM-nek kikiáltott ki tudja hol gyártatott cuccnak. Egyébként esetemben a szakszerviz sem gyárit tett bele, SKF vezérlést: munkalappal, szervizkönyvbejegyzéssel dokumentálva 2013-ban. (Hosszbordás szíjnak se gyárit hanem Contitech-et használtak, egyedül gyertyában és vízpumpában tettek bele GM jelölésűt.) 2003 előtt 60k km / 4 év, 2003-tól 90km / 6 év az intervallum. Módosítva Február11, 2015 : Janó32 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
gezoli Elküldve Február12, 2015 Megoszt Elküldve Február12, 2015 Szerintem egy Gates, Continental vagy SKF semmivel nem rosszabb választás mint a "gyári". Szerintem a gyári alatt sem az van már mint amit anno eredetileg raktak bele a gépbe. Mindenki gyárt már mindenkinek mindent keresztbe-kasul (a jó öreg globalizáció, lehet a gyári alatt is mondjuk egy Gates fut), így én előbb bíznék egy nagynevű cég termékében mint GM-nek kikiáltott ki tudja hol gyártatott cuccnak. Egyébként esetemben a szakszerviz sem gyárit tett bele, SKF vezérlést: munkalappal, szervizkönyvbejegyzéssel dokumentálva 2013-ban. (Hosszbordás szíjnak se gyárit hanem Contitech-et használtak, egyedül gyertyában és vízpumpában tettek bele GM jelölésűt.) 2003 előtt 60k km / 4 év, 2003-tól 90km / 6 év az intervallum. Tiéd 2 pont!!!!! Link to comment Megosztás: More sharing options...
urbanjozsi Elküldve Február13, 2015 Megoszt Elküldve Február13, 2015 Nos. Vezérlés felőli főtengelyszimering kicserélve, vízpumpán lévő műanyag csőcsonk lecserélve fémre. Mindez 1,5 órát vett igénybe, munkadíjjal, anyaggal 6490Ft volt. Ja és le nyomás próbázták a vízrendszert, minden cső ok. Jelen állapotában ennyi, majd egy fékfolyadék csere lesz esedékes, de akkor már fékfelújítás is lesz. 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
Janó32 Elküldve Február13, 2015 Megoszt Elküldve Február13, 2015 Nos. Vezérlés felőli főtengelyszimering kicserélve, vízpumpán lévő műanyag csőcsonk lecserélve fémre. Mindez 1,5 órát vett igénybe, munkadíjjal, anyaggal 6490Ft volt. Ja és le nyomás próbázták a vízrendszert, minden cső ok. Jelen állapotában ennyi, majd egy fékfolyadék csere lesz esedékes, de akkor már fékfelújítás is lesz. No igen, a vezérlés oldalit meg lehet úszni ennyiből (is), de a váltó oldalit sajnos messze nem ennyiből javítják... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tyupi87 Elküldve Február14, 2015 Megoszt Elküldve Február14, 2015 (edited) Sziasztok! Lecserélném a hátsó fékeket (tárcsa.pofa) 2003 as G astra kombi. Kérdezték hogy bosh vagy Lucas rendszerű. Honnan tudom meg? Módosítva Február14, 2015 : Tyupi87 Link to comment Megosztás: More sharing options...
spzoli Elküldve Február14, 2015 Megoszt Elküldve Február14, 2015 Sziasztok! Lecserélném a hátsó fékeket (tárcsa.pofa) 2003 as G astra kombi. Kérdezték hogy bosh vagy Lucas rendszerű. Honnan tudom meg? Megnezed mi van irva a hatso nyeregre. Valszeg lucas lesz amugy 2003ban. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts