Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Astra G szervízelés

tilona

Recommended Posts

Van valakinek tapasztalata utángyártott lámpákkal? Max 5 évre tervezek. Nincs most kedvem cirka 60-ast kiadni, ha nem muszáj.

Nekem DEPO volt, azzal vettem az autót. Siralmas vetítési képe volt, nem láttam vele semmit, pedig szép állapotú volt, hibátlan átlátszó plexivel. Lecseréltem új Hellára, 16000 HUF volt darabja. Ég és föld. Azt a pár ezer különbséget megéri az utángyártottakhoz képest, nem utolsó sorban Hella gyári beszállító.

Megosztás:

Nekem DEPO volt, azzal vettem az autót. Siralmas vetítési képe volt, nem láttam vele semmit, pedig szép állapotú volt, hibátlan átlátszó plexivel. Lecseréltem új Hellára, 16000 HUF volt darabja. Ég és föld. Azt a pár ezer különbséget megéri az utángyártottakhoz képest, nem utolsó sorban Hella gyári beszállító.

Az biztos hogy a Hella jó minőség, de én 23000 alatt nem nagyon láttam.

Megosztás:

Ez nem jó hír. Ha azt veszem alapul, hogy most hella van benne, és siralmasan világít. Pedig foncsor jó, plexi, mint az új.

Janó32

Sajnálom a dolgot, remélem több kárt nem fedezel fel... Ha szépek a lámpák (és gyáriak és nincs vele semmi gondod), akkor hegesztesd meg, egy jó műanyagos simán megcsinálja. Anno az F-en az egyik fület nekem is hegesztették, 10év eltelt és azzal adtam el az autót gond nélkül. (Ráadásul hiteles eladásnál. Mondhatod hogy ekkora volt csak az ütközés, elég volt hegeszteni, nem csaptad szét az elejét...) Talán ki sem kell szerelni....

Köszi az együttérzést.

Beszéltem egy ismerőssel aki foglalkozik, műanyag hegesztéssel, mondta, mindent meg lehet hegeszteni, csakhogy konkrétan szilánkosra tört a fül, ergo nincs is meg. Láttam van javítokészlet cirka 4 rugó/ lámpa. Szép. És mindenképpen ki kellene szedni, mert az alsó rögzítő is eltörött, bár ott a fül nagyobbik része megvan. :)

Még nézelödöm, gondolkodok.

Megosztás:

Én Tungsram Megalighte +90% tettem bele,nekem bejön,de az előző csak 1 évet bírt <_<

Nálam is a napokban purcant ki a nevezett izzó, kb én is egy éve tettem bele :( Miért ilyen tréé a minősége? Használok, használunk a családban ugyan ilyen izzót csak H4-eset, az már évek óta jó.... :glare:

Megosztás:

Nálam is a napokban purcant ki a nevezett izzó, kb én is egy éve tettem bele :( Miért ilyen tréé a minősége? Használok, használunk a családban ugyan ilyen izzót csak H4-eset, az már évek óta jó.... :glare:

A H7 es izzó mindig sokkal előbb kiég mint a H4.Tehetsz bele akármilyet jó ha 1 évet kibírnak.Én a Vectrámba raktam Osram nightbreaker H4-est évek óta benne van.Még mindig azzal világít.Az Astrába is tettem mikor megvettem,még nem égett ki,de nem sokat adok neki.

• Like 1
Megosztás:

Semmi se tűnik gyanúsnak. Egy ilyen pakk kell majd most nekem is kb.. Ha publikus, mennyibe került?

Persze, nem titok. A cromaxból szedtem össze: 4db gyári gyertya, gyári vezszíj. készlet (2db görgő + feszítő+ szíj+ csavarok) vízpumpa skf, hosszbordás szíj bosch, és a távirányító felső fedele ez volt 52 egres

Ezt már későn vettem észre, de ha itt rendelem meg http://alkatreszek.hu/

akkor a 4db gyári gyertya 808ft/ db (comax 1300ft), gyári vezszíj. készlet nem volt, alternatíva ként a Bosh, Gates 22e körül a Conti 23e körül (cromaxban Conti, Gates 33e, Bosch 53e) vizpumpaskf Skf 11e , hosszbordás szíj Bosch 2200ft klimáshoz (cromax: 3300ft) itt nem találtam a kulcshoz felsőrészt, de az nem mérvadó 800ft körüli összeg, tehát a vége igy: 39000 ft körül van. Azért ez meggondolandó.

Remélem tudtam segíteni.

• Like 1
Megosztás:

Persze, nem titok. A cromaxból szedtem össze: 4db gyári gyertya, gyári vezszíj. készlet (2db görgő + feszítő+ szíj+ csavarok) vízpumpa skf, hosszbordás szíj bosch, és a távirányító felső fedele ez volt 52 egres

Ezt már későn vettem észre, de ha itt rendelem meg http://alkatreszek.hu/

akkor a 4db gyári gyertya 808ft/ db (comax 1300ft), gyári vezszíj. készlet nem volt, alternatíva ként a Bosh, Gates 22e körül a Conti 23e körül (cromaxban Conti, Gates 33e, Bosch 53e) vizpumpaskf Skf 11e , hosszbordás szíj Bosch 2200ft klimáshoz (cromax: 3300ft) itt nem találtam a kulcshoz felsőrészt, de az nem mérvadó 800ft körüli összeg, tehát a vége igy: 39000 ft körül van. Azért ez meggondolandó.

Remélem tudtam segíteni.

No, pont ilyen ajánlatokat kaptam én is alkatrészekre kb. és emiatt gondolkodtam el. Ha ennyi a cuccok áraé s hozzá jön a szerelési díj, akkor érdemes a Szerviz4+ akción elgondolkodni.

Vezérlést görgőkkel mindennel SKF-et tettek bele, a vízpumpának a gyártóját nem tudom, annyira nem néztem/bontottam meg az autót (remélhetőleg az is ilyesmi kategóriás alkatrész). Hosszbordás Contitech, 4db gyári gyertya (régieket egy dobozban visszakaptam ill. kérdezték hogy a többi cuccot is betegyék-e e gy dobozba a csomagtartóba), cserével együtt 67ezer (ebben az egyéb járulékos anyagok is benne vannak). Garancia, szervizkönyv, rendszerbe beírva (leinformálhatóság)...

Más:

Szomszéd srác ma feltett nekem egy kérdést amire -mivel nem értek hozzá annyira- így nem mertem egyértelmű választ adni. Azt kérdezte, hogy a fogas szíjnak (vezérműszíj) van-e forgásiránya? Csak mert néztük, de jelölés nincs rajta (a hosszbordáson sincs)... Én azt mondtam, hogy nincs, de megkérdezem másoktól is. Vélemény?

Megosztás:

No, pont ilyen ajánlatokat kaptam én is alkatrészekre kb. és emiatt gondolkodtam el. Ha ennyi a cuccok áraé s hozzá jön a szerelési díj, akkor érdemes a Szerviz4+ akción elgondolkodni.

Vezérlést görgőkkel mindennel SKF-et tettek bele, a vízpumpának a gyártóját nem tudom, annyira nem néztem/bontottam meg az autót (remélhetőleg az is ilyesmi kategóriás alkatrész). Hosszbordás Contitech, 4db gyári gyertya (régieket egy dobozban visszakaptam ill. kérdezték hogy a többi cuccot is betegyék-e e gy dobozba a csomagtartóba), cserével együtt 67ezer (ebben az egyéb járulékos anyagok is benne vannak). Garancia, szervizkönyv, rendszerbe beírva (leinformálhatóság)...

Más:

Szomszéd srác ma feltett nekem egy kérdést amire -mivel nem értek hozzá annyira- így nem mertem egyértelmű választ adni. Azt kérdezte, hogy a fogas szíjnak (vezérműszíj) van-e forgásiránya? Csak mert néztük, de jelölés nincs rajta (a hosszbordáson sincs)... Én azt mondtam, hogy nincs, de megkérdezem másoktól is. Vélemény?

Már pár napja említettem, hogy nekem miért nem kell a szervíz 4+, nem írnám le mégegyszer. :)

Viszont, ha a második árajánlatot veszed figyelembe cirka 39000ft akkor viszont a 67000ft egyből máshogy fekszik.

A vezérműszíj forgásirányára irányuló kérdésedre, már itt a fórumon is volt szó:

"

-A szíjcserekor pontosan be kell tartani a technológiai utasításokat, a vezérlés pontos beállításától a szíjfeszesség mûszeres beállításáig (kivétel: automata feszítõ), a helyes forgásirány betartásáig. Egyes szíjakon az elõírt forgásirány nyilakkal meg van jelölve. Ha ez nem áll rendelkezésre, akkor az az irányadó, hogy a szíj felszerelt állapotában a feliratoknak a fogaskerék felõl kell olvashatónak lenni...."

forrás: http://www.injektor.hu/index.jsp?id=2&main=148&akt=2

• Like 1
Megosztás:

Már pár napja említettem, hogy nekem miért nem kell a szervíz 4+, nem írnám le mégegyszer. :)

Viszont, ha a második árajánlatot veszed figyelembe cirka 39000ft akkor viszont a 67000ft egyből máshogy fekszik.

A vezérműszíj forgásirányára irányuló kérdésedre, már itt a fórumon is volt szó:

"

-A szíjcserekor pontosan be kell tartani a technológiai utasításokat, a vezérlés pontos beállításától a szíjfeszesség mûszeres beállításáig (kivétel: automata feszítõ), a helyes forgásirány betartásáig. Egyes szíjakon az elõírt forgásirány nyilakkal meg van jelölve. Ha ez nem áll rendelkezésre, akkor az az irányadó, hogy a szíj felszerelt állapotában a feliratoknak a fogaskerék felől kell olvashatónak lenni...."

forrás: http://www.injektor.hu/index.jsp?id=2&main=148&akt=2

Oké, nem is azért hoztam fel ismét, az érveidet már akkor is akceptáltam. :icon1: Mindösszesen arra szerettem volna rávilágítani (a 39k Ft beszerzéssel kapcsolatban is), hogy az adott alkatrészekre vonatkozó -gyártói- garanciát ilyenkor miképpen lehet érvényesíteni baj esetén? Mert ugyebár, a Cromax is csak akkor áll szóba bárkivel, ha bizonyíthatóan márkaszervizes szerelés történt vagy az általuk jóváhagyott műhelyek valamelyikében történt az alkatrész beépítése... A független szerviz is csak akkor foglakozik az esettel, ha ő szerezte be az alkatrészt. (Ha odaviszed valakinek a beszerzett cuccaid és mindenféle dokumentum -nyom- nélkül kicserélitek és utána baj történik, akkor azt a párszázezret ki állja majd? Azért előfordulhat gyári hibás cucc bármilyen márka esetében is, illetve szereléskor is történhet egy esetleges baki és szakad vagy ugrik a szíj...)

Megosztás:

http://alkatreszek.hu/

Remélem tudtam segíteni.

Köszi az infót! Érdekes, hogy Kovácsékra nem gondoltam alkatrész ügyben, pedig a Fuchs olajamat tőlük szoktam venni...

Maszek szerelős dolog lesz a csere, papírok nélkül, ezért valoban elgondolkodtató a szerviz 4+-os dolog, de a nyegle, unott képű, nemtorodom opel "szakszervizes" hozzáállás miatt sajnos mégse...

Megosztás:

Köszi az infót! Érdekes, hogy Kovácsékra nem gondoltam alkatrész ügyben, pedig a Fuchs olajamat tőlük szoktam venni...

Maszek szerelős dolog lesz a csere, papírok nélkül, ezért valoban elgondolkodtató a szerviz 4+-os dolog, de a nyegle, unott képű, nemtorodom opel "szakszervizes" hozzáállás miatt sajnos mégse...

Én nem akarom sztárolni a márkaszervizt (félreértés ne essen), nem Istenítem őket, de garancia terén ez talán a legegyenesebb és biztosabb út (persze ez sem habos torta csak esélyes véghez vinni és elérni ezt-azt). Azért egy vezérlés az mégis csak egy vezérlés... Egyébként az én tapasztalatom más: több unott és átverős pofát láttam már független kis szervizekben ahol madárnak néznek mindenkit aki nem a haverjuk (persze van kivétel, fehér holló kategória). Ott nulla a korrektség, papír nélkül meg x idő után gondolom mennyire hatná meg egy elszakadt vezérlés és összeakadt motor. Gondolom nem emlékezne az esetre...

Nyár óta van meg a G Astra, azóta a helyi márkaszervizzel (Opel Szuna) és a Szekszárdi Opel Pólussal (tőlük van az autó) sokszor kerültem kapcsolatba bizonyos okokból kifolyólag. A Szuna emberei is segítőkészek voltak, korrektül (ahogy mondták úgy) cselekedtek. De pl az Opel Pólus emberei előtt (Nyitrai csoport) le a kalappal. Ők szerelték az autót, nagyon korrekt tájékoztatást kaptam folyamatosan, sőt pl novemberi legutolsó látogatásunkkor (javításkor) még a műhelyvezető is kijött elmondani hogy mi a helyzet az autóval (igaz, már régebben vittem hozzájuk másik Opelt is). Szóval lehet hogy a válság változtatott a hozzáállásunkon vagy ők alapban is ilyenek voltak (és lehet hogy máshol továbbra is olyanok-amilyenek) de szerintem épp úgy nem szabad márkaszerviz kapcsán általánosítani, mit ahogyan nem szabad független szervizekről sem kijelenteni valamit tapasztalat nélkül.

Megosztás:

Én nem akarom sztárolni a márkaszervizt (félreértés ne essen), nem Istenítem őket, de garancia terén ez talán a legegyenesebb és biztosabb út (persze ez sem habos torta csak esélyes véghez vinni és elérni ezt-azt). Azért egy vezérlés az mégis csak egy vezérlés... Egyébként az én tapasztalatom más: több unott és átverős pofát láttam már független kis szervizekben ahol madárnak néznek mindenkit aki nem a haverjuk (persze van kivétel, fehér holló kategória). Ott nulla a korrektség, papír nélkül meg x idő után gondolom mennyire hatná meg egy elszakadt vezérlés és összeakadt motor. Gondolom nem emlékezne az esetre...

Nyár óta van meg a G Astra, azóta a helyi márkaszervizzel (Opel Szuna) és a Szekszárdi Opel Pólussal (tőlük van az autó) sokszor kerültem kapcsolatba bizonyos okokból kifolyólag. A Szuna emberei is segítőkészek voltak, korrektül (ahogy mondták úgy) cselekedtek. De pl az Opel Pólus emberei előtt (Nyitrai csoport) le a kalappal. Ők szerelték az autót, nagyon korrekt tájékoztatást kaptam folyamatosan, sőt pl novemberi legutolsó látogatásunkkor (javításkor) még a műhelyvezető is kijött elmondani hogy mi a helyzet az autóval (igaz, már régebben vittem hozzájuk másik Opelt is). Szóval lehet hogy a válság változtatott a hozzáállásunkon vagy ők alapban is ilyenek voltak (és lehet hogy máshol továbbra is olyanok-amilyenek) de szerintem épp úgy nem szabad márkaszerviz kapcsán általánosítani, mit ahogyan nem szabad független szervizekről sem kijelenteni valamit tapasztalat nélkül.

Félreértés ne essék, én meg nem akarom általánosságban lehúzni a márkaszervizeket, de... Igen, a munkafelvevő, meg az ügyfélkapcsolati ember kommunikatív, meg tényleg segítőkész (azért raknak oda ilyen embert...), de a szerelési munka minősége elsősorban a végrehajtó szerelőn múlik, aki a legtöbb esetben megkapja a minimálbérét, s neki a fehér is fekete, ha arról van szó, a munkája végeredményével nincs közvetlen kapcsolata. Az 1-2 személyes "szaki"-szervizek direktebb visszacsatolásúak: ha gyengébb a muzsika, rövid időn belül be lehet zárni az üzletet... Persze ilyen körben is bele lehet futni átverős történetbe.

És ebben az egészben (is) a gazdasági válság nyomorúságán keresztül, a fillérfaragáson át, a magyaros ügyeskedésig, inkorrektségig minden benne van, mindkét oldalról (szerviz (szerelő) – ügyfél)...

Ha valaki talál egy jó szervizt / szerelőt, és bízik benne, az nagyon becsülje meg... (vagy csinálja SK...).

Megosztás:

de szerintem épp úgy nem szabad márkaszerviz kapcsán általánosítani, mit ahogyan nem szabad független szervizekről sem kijelenteni valamit tapasztalat nélkül.

Nem akartam általánosítani. De, ha valakinek nincs jó autószerelő barátja, ismerőse, akkor azért csak van olyan jó barátja akinek viszont van "autószerelője" akiben jobban megbízhat. És egész más amikor magával a szakival komunikáll az ember, mint a munkafelvevővel...

S egy rövid ideig dolgoztam márkaszervízben, igaz nem autószerelőként, de attól még láttam, hogy sokszor mi folyik ott, "szakszerű munka néven". Pl. sokszor az olajcsere abból áll, hogy olaj egy része leszív, majd feltölt, olajszűrő megtisztít, kivülről persze. És sok más hasonló. Igaz ez nem opeléknél volt, de az nem sokat számít. Az ilyen helyen dolgozó emberek nincsenek tulfizetve, igy aztán megy a trükközés némi plusz pénzért. Persze kis szakik is lehetnek lehúzosak, de ha Te jól ismered, vagy egy jó barát ajánlja akkor azért akár megbízhatóbb lehet. szvsz

S egy rövid történetet megosztanék: cimbora audi a3 váltóját szét akarták kapni, mivel furcsán szolt. Mondtam neki, hogy van egy jó ismerösöm, ezer éve a szakmában, rosszat még nem hallottam róla, nézesse meg vele is, mielőtt egy 6 éves szekeret szétkapnak. Nos el is ment, megnézte az öreg, mentek egy kört elösször az öreg vezetett, semm baja a váltónak, utánna a cimbi akkor elöjött a jelenség. És akkor derült ki, hogy bizony a cimbora váltási stílusa nem feküdt a szekérnek és ezt jelezte a váltó.

Ebből csak azt akartam kihozni, hogy nem akarta megvezetni és persze nem kért egy vasat sem.

A garancia érvényesítése sem könnyű feladat sehol sem, mivel könnyen hozzávágják az emberhez, hogy nem rendeltetésszerű használat stb ......és kezdődhet a csata. :)

Ezt a vezérlés cserét meg egy kicsit túlliheged szerintem, messze nem olyan bonyolult és veszélyes mint gondolod. Persze megfelelő rutin, odafigyelés, szerszámok, alapanyag azért nem árt.

És mindenki oda viszi az autóját ahova tudja, vagy ahol úgy érzi, hogy jól megcsinálják.

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.