Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Recommended Posts

Elküldve

Szasztok Cartársak!

Karácsonyra hozott a Jézuska 1 Opel Astra G 14 Twinport (2005 02) géperejűt (monnyuk dolgoztam is érte). Nagyon szép, nagyon jó. Szépen szól, jól megy. Dec 12.-én vettem át, márkakereskedésből, 1 év garival, assistansszal, 6 évesen. Eddig átolvastam a topikot A-Z, nem láttam az enyémhez hasonló problémát. Kettő apró gondom van vele:

1. Bal hátsó fék hidegen zajos, mintha rozsdás lenne, melegen elmúlik, hidegen újra kezdi (tehát nem rozsda).

2. Az ünnepek alatt lenyomtam 500 km-t pályán, otthon meglepve láttam, hogy lóg a bele (csokor üvegszál, a kipuff végéből).

A garancia a fentiekre nem terjed ki. A tanácsotokat szeretném kérni mit tegyek?

Üdv és kösz XLI Louis.

Elküldve
Szasztok Cartársak!

Karácsonyra hozott a Jézuska 1 Opel Astra G 14 Twinport (2005 02) géperejűt (monnyuk dolgoztam is érte). Nagyon szép, nagyon jó. Szépen szól, jól megy. Dec 12.-én vettem át, márkakereskedésből, 1 év garival, assistansszal, 6 évesen. Eddig átolvastam a topikot A-Z, nem láttam az enyémhez hasonló problémát. Kettő apró gondom van vele:

1. Bal hátsó fék hidegen zajos, mintha rozsdás lenne, melegen elmúlik, hidegen újra kezdi (tehát nem rozsda).

2. Az ünnepek alatt lenyomtam 500 km-t pályán, otthon meglepve láttam, hogy lóg a bele (csokor üvegszál, a kipuff végéből).

A garancia a fentiekre nem terjed ki. A tanácsotokat szeretném kérni mit tegyek?

Üdv és kösz XLI Louis.

1. gondolom az első pár fékezésnél zajos.. vagy rozsdás vagy tele van kosszal

2. valamelyik dob széteshetett

3. http://www.opelforum.hu/index.php?showtopi...mp;#entry800277

Elküldve
Sziasztok!

Új opeles vagyok a fórumon. Egy 2001-es Opel Astra G tulajdonosa lettem. Nagyon kezdő vagyok, így szeretnék hozzáértőbbektől segítséget kérni.

Tudtok -e Budapesten (XX. kerületben lakom) jó szervizet ajánlani? Érdemes Opel márkakereskedéseknél az opel4+ akcióban bármit is csináltatni az autóval?

Jelenleg a fékek ellenőrzése és szükség esetén alkatrészek cseréje előtt állok. A féktárcsát megnéztem, a külső részénél van egy kb 1 mm-es pereme. Ez azt jelenti, hogy tárcsa csere is szükséges lesz?

Bocsánat, hogy ennyire kezdő kérdéseket tettem fel, de az én életemből eddig kimaradt az autós téma :lol:

Előre is köszönöm a válaszokat!

Keresd Wesszit itt a fórumon. Törökbálinton van neki szervize. http://www.opelforum.hu/index.php?showtopic=1617

Elküldve
Sport légszürőt próbálta már valaki?Érezhetően megnő a teljesítmény ?

Nekem van sport légszűrőm de még nem néztem nagyon mennyire változott. annyi érezhető, hogy jobban és hamarabb reagál a gázadásra. és normál vezetési stílussal eddig 3 decit csökkent a fogyasztás :lol:)

teljesítménynövekedést nagyban max akkor érhetsz el, ha elviszed programoztatni mezei néven csipelni :D

Elküldve
Szasztok Cartársak!

Üdv és kösz XLI Louis.

Párás időben nekem is azt csinálja, ha áll a kocsi egy napot, fékezés után elmúlik. Pedig én félévente szétszedem, és kipucolom. Ez nem kosz, és nincs baja, ez ilyen.

Elküldve

Sziasztok! A segitségeteket szeretném kérni.Van egy 99-es 1.8 16v astrám és olyat csinál a kicsike,hogy ha bemelgszik a autó és elindul a ventillátor egyszerüen leáll a motor,ilyenkor még párszor beindul és megy,de a legdurvább,hogy leáll elalszik a motorcontrol lámpa és semmi csak forgatja az öninditót,picit várok(kb:10 perc)míg visszahűl a motor,előjön a control lámpa és megint beindul és megy.Kicseréltük a trafósort,de semmi.A segitségeteket szeretném kérni,hogy mi lehet ez még mielött lehúznának a szervízbe,mert mondtak már motorvezérlőt vagy kábelköteg cserét is.Ha tudtok segitsetek!!Köszönettel:Öcsi

Elküldve
Sziasztok! A segitségeteket szeretném kérni.Van egy 99-es 1.8 16v astrám és olyat csinál a kicsike,hogy ha bemelgszik a autó és elindul a ventillátor egyszerüen leáll a motor,ilyenkor még párszor beindul és megy,de a legdurvább,hogy leáll elalszik a motorcontrol lámpa és semmi csak forgatja az öninditót,picit várok(kb:10 perc)míg visszahűl a motor,előjön a control lámpa és megint beindul és megy.Kicseréltük a trafósort,de semmi.A segitségeteket szeretném kérni,hogy mi lehet ez még mielött lehúznának a szervízbe,mert mondtak már motorvezérlőt vagy kábelköteg cserét is.Ha tudtok segitsetek!!Köszönettel:Öcsi

És semmi tárolt hiba nincs?

Elküldve

Sziasztok!

Győrben szeretnék egy megbízható szerelőt találni aki otthon van G astrában '98-as!

Probléma a következő:kilóméteróra mögötti égők cseréje és a fűtőventilátor csappantyú tengelyének cseréje ill javítása, én megveszem a hozzávalókat csak egy megbízható és jó szerelő kellene hozzá,aki úgy szétszedi és összerakja ,hogy nem zörög és recseg utána és jó is lesz :lol:

Ha tudtok ilyet jelezzétek légyszi!

Köszi

Elküldve

Valaki ragasztott már vissza külső visszapillantó tükröt?

már egy ideje remegett, és elvált, de ma inkább én vettem le a lapról, mintsem elhagyjam. Már csak az lenne a kérdés, hogy mivel lehet azt visszaragasztani, hogy már pár évig ott is maradjon.

Bármilyen tükörragasztó jó hozzá?

Elküldve

már egy ideje remegett, és elvált, de ma inkább én vettem le a lapról, mintsem elhagyjam. Már csak az lenne a kérdés, hogy mivel lehet azt visszaragasztani, hogy már pár évig ott is maradjon.

probáltam pillanat rabasztóval egy évet se bírt :lol:

most adtam neki két komponesűt :D na az tart :devlish:

Elküldve
probáltam pillanat rabasztóval egy évet se bírt :lol:

most adtam neki két komponesűt :D na az tart :devlish:

hát ja, a pillanatragasztó erős, csak a rezgést nem bírja :devlish:)

holnap mindenképpen ki kell találni, mert jobb oldali visszapill nélkül....

Elküldve
hát ja, a pillanatragasztó erős, csak a rezgést nem bírja :lol:)

holnap mindenképpen ki kell találni, mert jobb oldali visszapill nélkül....

ha csinálod..

takarísd le rendesen, majd valami ragacs (rád bízom,hogy mit :D ) ,aztán fűtést neki :devlish:

Elküldve
ha csinálod..

takarísd le rendesen, majd valami ragacs (rád bízom,hogy mit :lol: ) ,aztán fűtést neki :D

na igen, a fűtéssel lesz egy kis gond, csillag garázs van most :devlish:(

Elküldve
:DDD az sincs, majd kap hajszárítót :lol:

köszi a tippeket

Tapasztalat: nekem a baloldali maradt szerencsésen a kezemben takarítás közben... Bementem egy karosszériás-szélvédőshöz, valami kétoldalival rakta fel, előtte jól lepucolta egy kis nitroval... Történt ez 1,5 éve azóta tart:)!

Viszont tudom ajánlani az FBS nevű magyar ragasztót, nekem több mindenre bevált, és -50-től 200 fokig stabil:)!

Elküldve

Helló! Állitólag azt írta ki,hogy a befecskendező nem működik,de a szervízbe esküsznek rá,hogy ez motorvezérlő hiba lesz,mert ezeknél a tipusoknál ez gyári hibás alkatrész.Találtam neten olyan céget aki javitja a motorvezérlőket(garival),de nem tudom mit csináljak.Lehet,hogy nem is az a baja?

Elküldve
Helló! Állitólag azt írta ki,hogy a befecskendező nem működik,de a szervízbe esküsznek rá,hogy ez motorvezérlő hiba lesz,mert ezeknél a tipusoknál ez gyári hibás alkatrész.Találtam neten olyan céget aki javitja a motorvezérlőket(garival),de nem tudom mit csináljak.Lehet,hogy nem is az a baja?

Akkor le is tudják próbálni....

Elküldve

El kell menni egy autóüvegekkel foglalkozó céghez, és felragasztatni velük szélvédőragasztóval. Az tuti lesz, a beton nem köt úgy mint az. És a felhasználási módjából adódóan ez bírja a hideget-meleget, nedvességet és rezgést is. Ráadásul ha szerencséd van, ekkora mennyiségért még talán pénzt se kérnek (nekem leesett belső tükröt ragasztottak fel ingyen).

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.