szopcsi13 Elküldve Május20, 2011 Megoszt Elküldve Május20, 2011 Szia! Már írtam régebben, kb 80e Km-nél jártam így, hogy szorult, néha el sem lehetett fordítani, majd néha sikerült. Aztán végleg megszorult. Nekem nem kellett cserélnem zárbetétet, mert egy ügyes kezű műszerész bácsi, szétszedte, rövidebbre vágta a rugókat, mindezt 2.000.-ft-ért:-) szereléssel együtt. Azóta, mint kés a vajban. Ja és most van 204eKm benne. napi 15-20 indítással és semmi baja a gyujtáskulcsnak. Azóta egyszer sem szorult. A WD-40 nagyon jó dolog, de nem erre való, sőt semmilyen zárolajozót ne használjatok ilyen esetben! Csak összeszedi a koszt és még jobban szorulni fog a zár! Ja és még egy járulékos dolog:-) Összekeni a kulcs a kezedet, zsebedet és azt ahová leteszed :D Egy ilyen ügyeskezű szerelőbácsi kéne nekem is a környéken. Most a tartalékkal működik, de nemsoká megyünk a Balcsira, tuti ott fog végleg szétesni. Link to comment Megosztás: More sharing options...
gabesz76 Elküldve Május20, 2011 Megoszt Elküldve Május20, 2011 Egy ilyen ügyeskezű szerelőbácsi kéne nekem is a környéken. Most a tartalékkal működik, de nemsoká megyünk a Balcsira, tuti ott fog végleg szétesni. Nekem tréler lett a vége:-)) Link to comment Megosztás: More sharing options...
szopcsi13 Elküldve Május20, 2011 Megoszt Elküldve Május20, 2011 Nekem tréler lett a vége:-)) Na ezzel nem nyugtattál meg! :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
gabesz76 Elküldve Május20, 2011 Megoszt Elküldve Május20, 2011 Na ezzel nem nyugtattál meg! :D Nem is azért írtam :D Most komolyan, minél előbb csináltasd meg, nehogy egyszer se előre se hátra. Nekem a praktiker parkolójában gondolta úgy hogy sehová. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Long74 Elküldve Május20, 2011 Megoszt Elküldve Május20, 2011 Na ezzel nem nyugtattál meg! :D Sziasztok!! A szomszédomnak a héten csinálták a gyújtáskapcsolóját baráti áron 35-ért.... De ő csak "használja" az autót. Törődés nuku. Néha egy mosás+takarítás és ennyi. Link to comment Megosztás: More sharing options...
gabesz76 Elküldve Május20, 2011 Megoszt Elküldve Május20, 2011 Sziasztok!! A szomszédomnak a héten csinálták a gyújtáskapcsolóját baráti áron 35-ért.... De ő csak "használja" az autót. Törődés nuku. Néha egy mosás+takarítás és ennyi. Akkor spóroltam egy keveset:-) A trélerezést meg fizette a cascó:-) Link to comment Megosztás: More sharing options...
atom Elküldve Május20, 2011 Megoszt Elküldve Május20, 2011 Ha esetleg érdekel valakit van trafósorom,meg egy légtömegmérőm feleslegbe,kicsi forintért 1,2-be... Link to comment Megosztás: More sharing options...
szopcsi13 Elküldve Május20, 2011 Megoszt Elküldve Május20, 2011 Nem is azért írtam :D Most komolyan, minél előbb csináltasd meg, nehogy egyszer se előre se hátra. Nekem a praktiker parkolójában gondolta úgy hogy sehová. Haljak meg, én szétszedem azt a vackot. Ki lehet azt dobni darabokban is. :D Ha meg tudok csinálni vele valamit, spóroltam egy halom lóvét. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mc-elek Elküldve Május20, 2011 Megoszt Elküldve Május20, 2011 hamár gyújtás kapcsoló a téma... nekem tegnap állt be... ami először a kezembe akadt... szivárgás jelző spary ... az is jó :D :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
tgabika76 Elküldve Május21, 2011 Megoszt Elküldve Május21, 2011 Na akkor mindenkinek akinek gyújtáskapcsoló-problémái vannak! Ide feltöltöttem egy lehetséges megoldást a problémára, nem garantált a siker (főleg azért mert a leírás eredetileg B Vectrához van), de egy próbát talán megér. Link to comment Megosztás: More sharing options...
lajos Elküldve Május21, 2011 Megoszt Elküldve Május21, 2011 Lehet hogy tudjátok használni: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Korzika Elküldve Május21, 2011 Megoszt Elküldve Május21, 2011 Lehet hogy tudjátok használni: Nagyon jók,köszi! :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
szopcsi13 Elküldve Május21, 2011 Megoszt Elküldve Május21, 2011 Na először is köszönet a sok hasznos infóért. Közben én is érdeklődtem erre-arra. Beszéltem opel bolttal. Gyári gyújtáskapcsoló car pass alapján 25000 ft. Ha nincs kártya plusz 6500 kód lekérése. Létezik utángyártott kapcsoló, amit szakember "rálamelláz" az eredeti kulcsra. 5600 ft. Sajna csak jobbos van, kulcsok pedig jobbosak és balosak(?) is léteznek. Aztán találkoztam haver sógorával. Zárszakértő, afféle hivatásos betörő. Ő ajánlott itt Debrecenben egy csávót, aki kifejezetten gyújtáskapcsolókat javít. Szedjem ki komplett a gyújtáskapcsolót, vigyem el neki kulcsokkal együtt, úgy megcsinálja -ahogy ő fogalmazott-, besz**sz-behu****ol. Ezt a leköszörülést nem ajánlja, mert ki tudja melyik lamella mit működtet. A gyárit sem ajánlja, úgyis akadni fog előbb utóbb. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Zachi Elküldve Május22, 2011 Megoszt Elküldve Május22, 2011 A gyárit sem ajánlja, úgyis akadni fog előbb utóbb. Itt megkérdőjelezném a szakértelmét. Aztán viszlát, hátra arc! Link to comment Megosztás: More sharing options...
szopcsi13 Elküldve Május22, 2011 Megoszt Elküldve Május22, 2011 Itt megkérdőjelezném a szakértelmét. Aztán viszlát, hátra arc! Nem, ő nem autókra specializálódott. Csak a szerény véleménye volt. Egyébként az enyém 90e-t bírt ki, a tesómé 80e-t. Ez nem valami sok, úgyhogy lehet mond valamit. Link to comment Megosztás: More sharing options...
szopcsi13 Elküldve Május23, 2011 Megoszt Elküldve Május23, 2011 Beszéltem gyújtáskapcsoló javító kisiparossal. Holnap kiviszem neki a gépet, megcsinálja 7e-ért ki- és beszereléssel együtt. Csak a burkolatot vegyem le. Érdekesség, hogy éppen egy g astra gyújtáskapcsolót javított, mikor mentem. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Árpiska Elküldve Május23, 2011 Megoszt Elküldve Május23, 2011 Hali! Most írok először ide, én is egy 1.4 Astra Twinport tulajdonosa vagyok. Nagyon szeretem a kocsit, és szeretném is megvigyázni mert nagyon sokat dolgoztam azért hogy az enyém legyen :D Z14XEP19 2008-as (22eKm) autómban szeretném leellenőrizni a vezérműtengelyt. Találtam néhány hozzászólásban a műveletről, viszont ha tudtok valami részleteset szívesen fogadom. Azt áruljátok el nekem, hogy pakolást ilyenkor cserélni kell (ha igen mennyibe kerülhet)? Típushibáknál írnak egy műanyag csonkról a vízpumpánál, ezt tényleg ajánlatos lecserélni? Esetleg más dolog van e amit ajánlatos elvégezni ezen a típusú motoron a szokásos szervizen kívül? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mc-elek Elküldve Május23, 2011 Megoszt Elküldve Május23, 2011 Hali! Most írok először ide, én is egy 1.4 Astra Twinport tulajdonosa vagyok. Nagyon szeretem a kocsit, és szeretném is megvigyázni mert nagyon sokat dolgoztam azért hogy az enyém legyen :D Z14XEP19 2008-as (22eKm) autómban szeretném leellenőrizni a vezérműtengelyt. Találtam néhány hozzászólásban a műveletről, viszont ha tudtok valami részleteset szívesen fogadom. Azt áruljátok el nekem, hogy pakolást ilyenkor cserélni kell (ha igen mennyibe kerülhet)? Típushibáknál írnak egy műanyag csonkról a vízpumpánál, ezt tényleg ajánlatos lecserélni? Esetleg más dolog van e amit ajánlatos elvégezni ezen a típusú motoron a szokásos szervizen kívül? meghúzási nyomaték 8Nm ...van meghúzási sorrend is.. tömítést nem kell cserélni ha igen kb 7e vízpumpásról mizéríáról én nem tudok.. más nyűgje nincs a motornak.. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Árpiska Elküldve Május23, 2011 Megoszt Elküldve Május23, 2011 meghúzási nyomaték 8Nm ...van meghúzási sorrend is.. tömítést nem kell cserélni ha igen kb 7e vízpumpásról mizéríáról én nem tudok.. más nyűgje nincs a motornak.. Kösz! A meghúzási sorrendről a "Csináld így..." című könyvben találok leírást? Link to comment Megosztás: More sharing options...
julien Elküldve Május23, 2011 Megoszt Elküldve Május23, 2011 Kösz! A meghúzási sorrendről a "Csináld így..." című könyvben találok leírást? Ha ennyire nem tudod, hogy mit kell csinálni és ennyire óvod (jól teszed) akkor miért nem gurulsz el uhuhu-hoz vagy wessz -hez és nézettesd meg velük vagy valami helyi, jól látom Serbia?-ba. más: nekem pl nyomatékkulcsom sincs MÉG! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Árpiska Elküldve Május23, 2011 Megoszt Elküldve Május23, 2011 Ha ennyire nem tudod, hogy mit kell csinálni és ennyire óvod (jól teszed) akkor miért nem gurulsz el uhuhu-hoz vagy wessz -hez és nézettesd meg velük vagy valami helyi, jól látom Serbia?-ba. más: nekem pl nyomatékkulcsom sincs MÉG! Nyomatékkulcs van, elgurulni sajnos messze van! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mc-elek Elküldve Május23, 2011 Megoszt Elküldve Május23, 2011 Kösz! A meghúzási sorrendről a "Csináld így..." című könyvben találok leírást? fogalmam sincs :D inkább ajánlok egy márkaszervizt.. és még a hosszított e-torx kulcsról nem beszéltünk ami nem árt ha van... Link to comment Megosztás: More sharing options...
julien Elküldve Május23, 2011 Megoszt Elküldve Május23, 2011 fogalmam sincs :D inkább ajánlok egy márkaszervizt.. és még a hosszított e-torx kulcsról nem beszéltünk ami nem árt ha van... informatikusként nekem erről egy digitális(elektronikus) torx kulcs jutna eszembe, de már tudom, hogy nem az :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mc-elek Elküldve Május23, 2011 Megoszt Elküldve Május23, 2011 informatikusként nekem erről egy digitális(elektronikus) torx kulcs jutna eszembe, de már tudom, hogy nem az :D az nem az :D akkor neked így írom @ torx :) B) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Korzika Elküldve Május23, 2011 Megoszt Elküldve Május23, 2011 az nem az :D akkor neked így írom @ torx :D :) detorx B) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts