szugabor Elküldve Április2, 2011 Megoszt Elküldve Április2, 2011 Sziasztok! Pár hónapja lettem tulajdonosa egy Astra G-nek, de nem gondoltam, hogy ilyen hamar kikötök itt ebben a topikban. A gondom az, hogy az októberi olajcsere után a motor 5500 kilométer alatt megette az olajat, teljesen után kellett tölteni. Viszont szemmel látható olaj folyás nem volt. Elvittem egy mezei/baráti szerelőhöz, aki hirtelen azt mondta, hogy a hengerfej lesz a probléma. A mai napon menet közben pedig kigyulladt a motorellenőrző lámpa, és el sem alszik :S Nem merek menni vele és most már szakszervizbe szeretném vinni. A kérdésem az lenne, hogy szerintetek kb. milyen költségre számítsak? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Korzika Elküldve Április2, 2011 Megoszt Elküldve Április2, 2011 Sziasztok! Pár hónapja lettem tulajdonosa egy Astra G-nek, de nem gondoltam, hogy ilyen hamar kikötök itt ebben a topikban. A gondom az, hogy az októberi olajcsere után a motor 5500 kilométer alatt megette az olajat, teljesen után kellett tölteni. Viszont szemmel látható olaj folyás nem volt. Elvittem egy mezei/baráti szerelőhöz, aki hirtelen azt mondta, hogy a hengerfej lesz a probléma. A mai napon menet közben pedig kigyulladt a motorellenőrző lámpa, és el sem alszik :S Nem merek menni vele és most már szakszervizbe szeretném vinni. A kérdésem az lenne, hogy szerintetek kb. milyen költségre számítsak? Milyen autó,milyen motorral,milyen olaj,milyen futás? A vízben látszik az olaj vagy füstöl a kipufogón? Link to comment Megosztás: More sharing options...
szugabor Elküldve Április2, 2011 Megoszt Elküldve Április2, 2011 Milyen autó,milyen motorral,milyen olaj,milyen futás? A vízben látszik az olaj vagy füstöl a kipufogón? Bocs, a technikai részletek kimaradtak <_< Szóval, 2000-es évjárat, 1.4-es 16 szelepes motor. (X14XE) 187000 kilométerrel. Az októberi csere alkalmával Shell Helix HX6 10W40-es olajat raktak bele. A vízben nem látszik, és őszintén megmondva a kipufogón sem érzékelem, bár eddig annyira nem is figyeltem. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mc-elek Elküldve Április2, 2011 Megoszt Elküldve Április2, 2011 Bocs, a technikai részletek kimaradtak <_< Szóval, 2000-es évjárat, 1.4-es 16 szelepes motor. (X14XE) 187000 kilométerrel. Az októberi csere alkalmával Shell Helix HX6 10W40-es olajat raktak bele. A vízben nem látszik, és őszintén megmondva a kipufogón sem érzékelem, bár eddig annyira nem is figyeltem. erő van benne?? kemény-e a hűtő víz cső? Link to comment Megosztás: More sharing options...
szugabor Elküldve Április2, 2011 Megoszt Elküldve Április2, 2011 erő van benne?? kemény-e a hűtő víz cső? Az erőben változást nem érzékeltem a vásárlás óta. a víz csövét még nem néztem. Vegyek fel hitelt a javításra vagy nyugodjak meg? <_< Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mc-elek Elküldve Április2, 2011 Megoszt Elküldve Április2, 2011 Az erőben változást nem érzékeltem a vásárlás óta. a víz csövét még nem néztem. Vegyek fel hitelt a javításra vagy nyugodjak meg? <_< az is lehet hogy szelepszár szimeringet kell cserélni.. de annál is le kell szedni a hengerfejet...ami további költséget hoz Link to comment Megosztás: More sharing options...
Korzika Elküldve Április2, 2011 Megoszt Elküldve Április2, 2011 A lényeg:hova lett az olaj ha se el nem égette se a vízbe nem dolgozta?Valahol csak eltünt! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mc-elek Elküldve Április2, 2011 Megoszt Elküldve Április2, 2011 A lényeg:hova lett az olaj http://www.google.hu/imgres?imgurl=http://...024&bih=595 elvitték <_< Link to comment Megosztás: More sharing options...
szugabor Elküldve Április2, 2011 Megoszt Elküldve Április2, 2011 :angry: Jövő héten kiderül. Szak-kezekbe adom az autót. :P Bár nem tudom kell-e neki egyáltalán a márkaszerviz... <_< Mindenesetre köszönöm a válaszokat! Link to comment Megosztás: More sharing options...
andris83 Elküldve Április2, 2011 Megoszt Elküldve Április2, 2011 Sziasztok! Pár hónapja lettem tulajdonosa egy Astra G-nek, de nem gondoltam, hogy ilyen hamar kikötök itt ebben a topikban. A gondom az, hogy az októberi olajcsere után a motor 5500 kilométer alatt megette az olajat, teljesen után kellett tölteni. Viszont szemmel látható olaj folyás nem volt. Elvittem egy mezei/baráti szerelőhöz, aki hirtelen azt mondta, hogy a hengerfej lesz a probléma. A mai napon menet közben pedig kigyulladt a motorellenőrző lámpa, és el sem alszik :S Nem merek menni vele és most már szakszervizbe szeretném vinni. A kérdésem az lenne, hogy szerintetek kb. milyen költségre számítsak? Szia! A motorellenőrző lehet az alacsony olaj miatt is. Az utántöltés óta mennyi fogyott? Link to comment Megosztás: More sharing options...
szugabor Elküldve Április3, 2011 Megoszt Elküldve Április3, 2011 Szia! A motorellenőrző lehet az alacsony olaj miatt is. Az utántöltés óta mennyi fogyott? Semennyit, tartja a szintet, viszont egy hét után sötétbarna-fekete a színe :S Ma már nem világít a motorellenőrző <_< Link to comment Megosztás: More sharing options...
fodorb Elküldve Április3, 2011 Megoszt Elküldve Április3, 2011 Olajfoltot nem láttál a kocsi alatt ? A márkaszervízeknek sokszor rossz hírük van. Én inkább vinném egy bevállt mesterhez mint egy olyan márkaszervízben ahol nem tudom, hogy mit csinálnak vele, csinálnak - e bármit is. Link to comment Megosztás: More sharing options...
balazs777 Elküldve Április3, 2011 Megoszt Elküldve Április3, 2011 tudja valaki, hogy meg lehet-e nézni hogy mennyi van még vissza a következő szervizig? mert ugyen számolja a napokat és ha letelik az 1 év vagy a km akkor megjelenik hogy INSP. vagy ezt nem lehet előhívni? Link to comment Megosztás: More sharing options...
uhuhu Elküldve Április3, 2011 Megoszt Elküldve Április3, 2011 nem. Link to comment Megosztás: More sharing options...
balazs777 Elküldve Április3, 2011 Megoszt Elküldve Április3, 2011 nem. tech2-vel sem? Link to comment Megosztás: More sharing options...
uhuhu Elküldve Április3, 2011 Megoszt Elküldve Április3, 2011 azzal lehet.... nem tudom pontosan. talán azt hogy mikor volt utoljára nullázva. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mc-elek Elküldve Április3, 2011 Megoszt Elküldve Április3, 2011 tech2-vel sem? a "nem" tech2-vel meg lehet nézni azt tudom... a gyárival passz Link to comment Megosztás: More sharing options...
tgabika76 Elküldve Április4, 2011 Megoszt Elküldve Április4, 2011 Ötletszintű: a hűtőmodulnak ami bal elöl van a lökhárító alatt és a klímát meg a hűtőventillátort vezérli, mennyire árt a víz? Gondolom elvileg vízmentes illetve le van szigetelve valamennyire, ha már egyszer olyan helyre rakták ahol víz is érheti, de most az új lökhárítóm eléggé nyitott lett azon a részen, és azon gondolkodom, vajon nem léne-e külön leszigetelnem még valahogy? B) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mc-elek Elküldve Április4, 2011 Megoszt Elküldve Április4, 2011 Ötletszintű: a hűtőmodulnak ami bal elöl van a lökhárító alatt és a klímát meg a hűtőventillátort vezérli, mennyire árt a víz? Gondolom elvileg vízmentes illetve le van szigetelve valamennyire, ha már egyszer olyan helyre rakták ahol víz is érheti, de most az új lökhárítóm eléggé nyitott lett azon a részen, és azon gondolkodom, vajon nem léne-e külön leszigetelnem még valahogy? B) csak annyira zárd be hogy tudjon szellőzni... Link to comment Megosztás: More sharing options...
DM101 Elküldve Április14, 2011 Megoszt Elküldve Április14, 2011 Sziasztok! A Norautónál valaki cseréltetett már fékbetétet? Kértem árajánlatot és 15783Ft szereléssel együtt.Egy NFP1293 Norauto Fékbetét (Promo) nevezetü fékbetétet javasoltak.Valakinek van tapasztalata erről a fékbetétről, Link to comment Megosztás: More sharing options...
akoskombi Elküldve Április14, 2011 Megoszt Elküldve Április14, 2011 Sziasztok, Féktárcsa és betétből mit érdemes szereltetni? Normál módban használom az autót, városban sokat. Annak is örülnék legjobban ha szervizt ajánlanátok Pesten, illetve egy kis támpontot, hogy melyik márkájúak legyenek az alkatrészek. A gyorsszerviz ahol megnézettem, adott előzetes ajánlatot támpontnak, ebben Unixtrade cikkek vannak cikkszám alapján. Hűtött tárcsa elsők 23E, hátsó tárcsák 16E fékbetét elsők 11E fékbetét hátsók 8E Munkadíj 21E Link to comment Megosztás: More sharing options...
GH Elküldve Április14, 2011 Megoszt Elküldve Április14, 2011 Asszem szerviz 4+ -ban, GYÁRI: 14.990 a betét csere 39.990 a tárcsa+betét csere Ez nem elég jó? B) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Zachi Elküldve Április14, 2011 Megoszt Elküldve Április14, 2011 Sziasztok, Féktárcsa és betétből mit érdemes szereltetni? Normál módban használom az autót, városban sokat. Annak is örülnék legjobban ha szervizt ajánlanátok Pesten, illetve egy kis támpontot, hogy melyik márkájúak legyenek az alkatrészek. A gyorsszerviz ahol megnézettem, adott előzetes ajánlatot támpontnak, ebben Unixtrade cikkek vannak cikkszám alapján. Hűtött tárcsa elsők 23E, hátsó tárcsák 16E fékbetét elsők 11E fékbetét hátsók 8E Munkadíj 21E Tárcsa: Brembo Fékbetét: Textar Persze ez nincs kőbe vésve, ez csak egy ajánlat. QH betétről saját tapasztalatom alapján lebeszélnélek. Link to comment Megosztás: More sharing options...
uhuhu Elküldve Április14, 2011 Megoszt Elküldve Április14, 2011 Sziasztok! A Norautónál valaki cseréltetett már fékbetétet? Kértem árajánlatot és 15783Ft szereléssel együtt.Egy NFP1293 Norauto Fékbetét (Promo) nevezetü fékbetétet javasoltak.Valakinek van tapasztalata erről a fékbetétről, az astra G hez a gyári fékbetét 14.900 szereléssel együtt.... B) Link to comment Megosztás: More sharing options...
DM101 Elküldve Április15, 2011 Megoszt Elküldve Április15, 2011 Elvittem a Norautóhoz a gépet, és kiderült hogy még csak félig van elkopva a fékbetét, de azért nyikorog mert bordásra koptatta a tárcsát.Nem szoktam satuféket nyomni, vagy hirtelen fékezni úgyhogy nem értem hogy a gyári alkatrész hogyan tudott 38000Km alatt így bekopni.A srác azt mondta hogy a hejemben várna még egy 15000KM-t aztán tárcsával együtt cserélné.Valószínű hogy úgy lesz és nem gyári alkatrészeket tetetek bele, hanem jobbat. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts