akoskombi Elküldve Február4, 2011 Megoszt Elküldve Február4, 2011 hát ennyi... a gyári meg birja 6.8.10 évig... szóval melyik az olcsóbb? tongue.gif Lehet akkor én is benéztem? kb 60 ezerért cseréltettem tavaly tél elején lyukas középső dobot, flexicsövet és hátsódobot. Majd elválik mennyit bír. 1.5 év garancia van rá (mondjuk ez 1 tél, szóval nem sok). Nem rozsdásodik még. Ja, és hátul Bárdi dobom volt, ami 4.5évet bírt, ill. még egy kicsit többet talán birt volna de a csonkja tiszta rozsda volt és a tövénél is. Link to comment Megosztás: More sharing options...
balazs777 Elküldve Február6, 2011 Megoszt Elküldve Február6, 2011 találkozott-e valaki ilyen jelenséggel: cseréltünk vízpumpát majd a felfogató csavar alatt lévő alátét a nyomás vagy nem tudom mi miatt eldeformálódott, és ott szivárog a vizem. cseréltük ismét az alátétet, az is egy ideig bírta majd megadta magát. minden alkatrész gyárira lett cserélve. Link to comment Megosztás: More sharing options...
bocs Elküldve Február6, 2011 Megoszt Elküldve Február6, 2011 Szia, http://www.opelforum.hu/index.php?act=find...&pid=670294 Szia! Köszönöm szépen a segítségedet!Most egy kicsit megnyugodtam :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Chief18 Elküldve Február7, 2011 Megoszt Elküldve Február7, 2011 Meg tudnátok mondani, hogy egy G Astrában mikor kell vezérműszíjat cserélni. (Már ha vezérműszíj van benne, mert van aki láncot mond) X14XEP, 2006 júniusi, 82.000 km. A szervizkönyve szerint 6 év vagy 90.000 km, egy Opel szervizes munkafelvevő szerint 60.000 km. Véleményetek szerint meg lehet csinálni a cserét (szíj, görgők, vízpumpa) egy jó felszerelt garázsban (akna, szerszámok, szerelési útmutató) vagy csakis szervizben? Előre is köszi... Link to comment Megosztás: More sharing options...
speter Elküldve Február7, 2011 Megoszt Elküldve Február7, 2011 Meg tudnátok mondani, hogy egy G Astrában mikor kell vezérműszíjat cserélni. (Már ha vezérműszíj van benne, mert van aki láncot mond) X14XEP, 2006 júniusi, 82.000 km. A szervizkönyve szerint 6 év vagy 90.000 km, egy Opel szervizes munkafelvevő szerint 60.000 km. Véleményetek szerint meg lehet csinálni a cserét (szíj, görgők, vízpumpa) egy jó felszerelt garázsban (akna, szerszámok, szerelési útmutató) vagy csakis szervizben? Előre is köszi... Ilyen motorkódú motort nem gyártott az Opel, így nehéz lesz megmondani milyen vezérlése van. Vezérlést cserélni otthon, elsőre? Én biztosan nem vállalnám be. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Korzika Elküldve Február7, 2011 Megoszt Elküldve Február7, 2011 Meg tudnátok mondani, hogy egy G Astrában mikor kell vezérműszíjat cserélni. (Már ha vezérműszíj van benne, mert van aki láncot mond) X14XEP, 2006 júniusi, 82.000 km. A szervizkönyve szerint 6 év vagy 90.000 km, egy Opel szervizes munkafelvevő szerint 60.000 km. Véleményetek szerint meg lehet csinálni a cserét (szíj, görgők, vízpumpa) egy jó felszerelt garázsban (akna, szerszámok, szerelési útmutató) vagy csakis szervizben? Előre is köszi... Z14XEP lesz az.Láncos. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Chief18 Elküldve Február7, 2011 Megoszt Elküldve Február7, 2011 Valóban Z14XEP... Felhívtam az Ajtósi Dürer soron található Opel boltot. Azt mondták szíjas. Korábban felhívtam az Opel Tóth-ot: egy munkafelvevő fickó szerint szíjas, ma újra felhívtam őket, egy szervizes adminisztrátornő szerint láncos. Teljes kavar. Akkor melyik? Z14XEP lesz az.Láncos. Link to comment Megosztás: More sharing options...
szkszaby Elküldve Február7, 2011 Megoszt Elküldve Február7, 2011 Valóban Z14XEP... Felhívtam az Ajtósi Dürer soron található Opel boltot. Azt mondták szíjas. Korábban felhívtam az Opel Tóth-ot: egy munkafelvevő fickó szerint szíjas, ma újra felhívtam őket, egy szervizes adminisztrátornő szerint láncos. Teljes kavar. Akkor melyik? láncos Link to comment Megosztás: More sharing options...
Chief18 Elküldve Február7, 2011 Megoszt Elküldve Február7, 2011 Na Bárdi auto szerint a Z14XEP19 szíjas. Nagy talány... Nem mindegy, mert gondolom a láncot később kell cserélni. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Zachi Elküldve Február7, 2011 Megoszt Elküldve Február7, 2011 Meg tudnátok mondani, hogy egy G Astrában mikor kell vezérműszíjat cserélni. (Már ha vezérműszíj van benne, mert van aki láncot mond) X14XEP, 2006 júniusi, 82.000 km. A szervizkönyve szerint 6 év vagy 90.000 km, egy Opel szervizes munkafelvevő szerint 60.000 km. Véleményetek szerint meg lehet csinálni a cserét (szíj, görgők, vízpumpa) egy jó felszerelt garázsban (akna, szerszámok, szerelési útmutató) vagy csakis szervizben? Előre is köszi... Evvel a felkészültséggel belevágnál? :lol: A lánc majd rád csörög, ha itt a csere ideje. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Korzika Elküldve Február7, 2011 Megoszt Elküldve Február7, 2011 Opel-infos.de------Z14XEP motor Link to comment Megosztás: More sharing options...
Chief18 Elküldve Február7, 2011 Megoszt Elküldve Február7, 2011 Ezt a felkészültséget szeretném bővíteni... :lol: A baj az, hogy elakadtunk az origónál és nem mindegy, hogy mit vásárolok össze az éves szervizcuccok (olaj+ szűrők) mellé még pluszba. Nem én fogom csinálni csak segítek. (Cseréltünk már családi körben Suzukiban, Citroenben és Toyotában, de ott egyértelmű volt, hogy mi kell hozzá.) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Zachi Elküldve Február7, 2011 Megoszt Elküldve Február7, 2011 Opel-infos.de------Z14XEP motor Steuerkette - vezérműlánc Zahnriemen - fogasszíj Link to comment Megosztás: More sharing options...
Chief18 Elküldve Február7, 2011 Megoszt Elküldve Február7, 2011 Bocs, nem tudok németül valami jól. "Steuerkette" = vezérműlánc? Opel-infos.de------Z14XEP motor Link to comment Megosztás: More sharing options...
Chief18 Elküldve Február7, 2011 Megoszt Elküldve Február7, 2011 Hopp, közben meg is jött a válasz. Na akkor a találós kérdés: ha a gyári szervizkönyv a vezérműszíj cserét 6 évhez vagy 90.000 km-hez köti, akkor egy 5 éves 82.000 km-t futott kocsin érdemes-e láncot cserélni? :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
szkszaby Elküldve Február7, 2011 Megoszt Elküldve Február7, 2011 Hopp, közben meg is jött a válasz. Na akkor a találós kérdés: ha a gyári szervizkönyv a vezérműszíj cserét 6 évhez vagy 90.000 km-hez köti, akkor egy 5 éves 82.000 km-t futott kocsin érdemes-e láncot cserélni? :lol: Majd ha hangos csak akkor cseréld! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Lipi-G Elküldve Február7, 2011 Megoszt Elküldve Február7, 2011 Majd ha hangos csak akkor cseréld! Jah,de az bíz benne,hogy soká jön,nekem a régi 1.2 -n,160000 volt benne,és még nem volt csere,igaz kezdett ciripelni halkan. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Zachi Elküldve Február7, 2011 Megoszt Elküldve Február7, 2011 Szíjat? :lol: ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Lipi-G Elküldve Február7, 2011 Megoszt Elküldve Február7, 2011 ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ! Javítva!beolvastam,mellénéztem :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
speter Elküldve Február7, 2011 Megoszt Elküldve Február7, 2011 Hopp, közben meg is jött a válasz. Na akkor a találós kérdés: ha a gyári szervizkönyv a vezérműszíj cserét 6 évhez vagy 90.000 km-hez köti, akkor egy 5 éves 82.000 km-t futott kocsin érdemes-e láncot cserélni? :lol: Ha a fórumos embereknek sem hiszed el (akik egyöntetűen állítják ugyanazt), hogy a tied (feltéve ha tényleg Z14XEP a motorkód) láncos, akkor miért kérdezed tőlük? Esetleg még kérdezd meg ötször és lehet, hogy ötödikre szíjas lesz. Szerintem továbbra se állj neki vezérlést cserélni, csak azért mert egyértelmű. Egyértelmű hogyan, mit kell mire állítani, hogy jó legyen? Egy fog elrakása is probléma, de gondolom ezzel tisztában vagy. A kérdéseidre adott válaszokat meg olvasd el, mert már erre a kérdésedre is válaszoltak. Azt javaslom, ha tudod cseréld ki benne a vezérműszíjat, mert lassan eléri a megadott intervallumot. A láncot csak, ha már csörömpöl. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Zachi Elküldve Február7, 2011 Megoszt Elküldve Február7, 2011 Javítva!beolvastam,mellénéztem :lol: És megzavart, hogy nem találod a bogarad? :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Lipi-G Elküldve Február7, 2011 Megoszt Elküldve Február7, 2011 És megzavart, hogy nem találod a bogarad? :lol: Visszajöhet :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Zachi Elküldve Február7, 2011 Megoszt Elküldve Február7, 2011 Visszajöhet :lol: Jaj, csak azt NE szervizeld! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Chief18 Elküldve Február7, 2011 Megoszt Elküldve Február7, 2011 Köszi mindenkinek: láncos, téma lezárva. Tavasszal csak a szokásos rutinszerviz. Link to comment Megosztás: More sharing options...
totipityu Elküldve Február13, 2011 Megoszt Elküldve Február13, 2011 Sziasztok!!! Nah megint kérdéssel fordulok hozzátok! Vezérlést cserélnék a 2001-es Y17Dt astrámon. Még a régebbi fajta lemezlapos feszítőgörgős vezérlés van rajt. Benzineseken már többször cseréltem, de ezen most először. Azt kérdezném, hogy mennyire kell megfeszíteni a szíjat? Mi értelme van annak a kis lemez rugónak, ha egyszer a feszítő görgőt teljesen fixre húzom a csavarjával meg a motortartó bakkal? Esetleg valami buktató amire érdemes odafigyelni??? Esetleg valami irodalom nincsen hozzá??? Köszi előre, és jó hetet mindenkinek!!!! :-) cső (most vettem észre ezt a topicot, beszúrom ide is, talán jobban ide való) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts