adyy Elküldve Január22, 2011 Megoszt Elküldve Január22, 2011 Az előző F Astrám, mint utólag kiderült, jobb oldalával árokban volt. El is ferdült az egész láb, soha nem tudták utána rendesen beállítani a futót... Ha törött volt az autó, akkor az simán lehet a ferdeség oka, de az, hogy rosszabb lett, az egyértelműen a mostani elrontott beállítás. Gondolom a hátulját nem tették zsámolyra... Ha most sem akarják, kérdezd meg tőlük, hogy akkor mégis mihez akarják viszonyítani a mért értékeket... a kocsinak szabadon kell tudnia mozdulni minden irányba ahhoz, hogy helyesen mutassa a 0 pontot. A hátsó kerekek alá nem tettek semmit, a felnire szereltek rá valamit (nem láttam pontosan) az első kereke alá viszont tettek zsámolyt. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Lipi-G Elküldve Január22, 2011 Megoszt Elküldve Január22, 2011 A hátsó kerekek alá nem tettek semmit, a felnire szereltek rá valamit (nem láttam pontosan) az első kereke alá viszont tettek zsámolyt. Akkor ez a lézeres matyi,pedig az jó,ha ésszel csinálják,meg értenek hozzá. Link to comment Megosztás: More sharing options...
speter Elküldve Január22, 2011 Megoszt Elküldve Január22, 2011 Igen,akkor kijön a légzsák,és alatta van a korm,rögzítő torx csavar,A kormányon,a csavar környékén be is van jelölve gyárilag a felrakás helyes módja! Emlékeim szerint 3 az a 2 csavar. De lehet nem itt kellene kezdeni szerintem, hanem a futóműveshez visszavinni, hogy állítsa be rendesen. Mielőtt leszeded a zsákot, akksi saru le 15 perccel előtte. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Barna Elküldve Január22, 2011 Megoszt Elküldve Január22, 2011 A hátsó kerekek alá nem tettek semmit, a felnire szereltek rá valamit (nem láttam pontosan) az első kereke alá viszont tettek zsámolyt. Na akkor ha visszaviszed, akkor rakasd fel zsámolyra a hátsó kerekeket is. Nem fogják akarni, azt fogják mondani, hogy nem kell... viszont akkor ne számíts sokkal jobb futóbeállításra... Sima fizika... ha nem teszed a hátulját is zsámolyra, nem biztosítod az autó 3D-ben való teljes elmozdulását és beállását a 0 pont beállítása előtt... Ezen kívül még egy hibát szoktak csinálni: ráteszik a lézeres érzékelőt, de nem forgatják körbe teljesen a kereket és állítják 0-ra a felniből adódó ütést. Belátható, ha nem teljesen tökéletes a felnid, márpedig 99.9% hogy nem az, akkor különböző értékeket fog adni dőlésre és összetartásra attól függően, hogy épp hogy lett felrakva rá a lézer. Ha viszont mindet körbeforgatod és egyenként 0-zod, akkor a rendszer már korrigálni tudja a felniből adódó eltéréseket is. Ja, hogy így már nem is 10 perc a futó beállítás, mert csak az kb. 20 perc mire rendesen nullpontozod a gépet?? Hát kérem, jó munkához idő kell... persze vannak többtízmillás gépek, amire csak fel kell állni, és automatikusan megcsinálja ezeket pikk-pakk... Na befejeztem a futóműokoskodásom. :) Ezeket mind öcsém apósa mondta el nekem, mikor először kérdeztem meg, hogy nála miért 8e egy futó állítás, míg másoknál 3-4e. Na ezért... Aszonta egy rendes futóállítás minimum fél óra, de inkább 40-50 perc... sorba hozták a 3-4 ezres helyekről át hozzá a kocsikat, hogy mind a gyári értéket mutatta a másik helyen, mégsem jó valami a futóval. Ő meg mutatta nekik, hogy ennyit a gyári értékekről, rendes beállítás után mindnél erősen pirosban volt valamelyik (akár több is) érték... Link to comment Megosztás: More sharing options...
grofbandi Elküldve Január22, 2011 Megoszt Elküldve Január22, 2011 Na akkor ha visszaviszed, akkor rakasd fel zsámolyra a hátsó kerekeket is. Nem fogják akarni, azt fogják mondani, hogy nem kell... viszont akkor ne számíts sokkal jobb futóbeállításra... Sima fizika... ha nem teszed a hátulját is zsámolyra, nem biztosítod az autó 3D-ben való teljes elmozdulását és beállását a 0 pont beállítása előtt... Ezen kívül még egy hibát szoktak csinálni: ráteszik a lézeres érzékelőt, de nem forgatják körbe teljesen a kereket és állítják 0-ra a felniből adódó ütést. Belátható, ha nem teljesen tökéletes a felnid, márpedig 99.9% hogy nem az, akkor különböző értékeket fog adni dőlésre és összetartásra attól függően, hogy épp hogy lett felrakva rá a lézer. Ha viszont mindet körbeforgatod és egyenként 0-zod, akkor a rendszer már korrigálni tudja a felniből adódó eltéréseket is. Ja, hogy így már nem is 10 perc a futó beállítás, mert csak az kb. 20 perc mire rendesen nullpontozod a gépet?? Hát kérem, jó munkához idő kell... persze vannak többtízmillás gépek, amire csak fel kell állni, és automatikusan megcsinálja ezeket pikk-pakk... Na befejeztem a futóműokoskodásom. :) Ezeket mind öcsém apósa mondta el nekem, mikor először kérdeztem meg, hogy nála miért 8e egy futó állítás, míg másoknál 3-4e. Na ezért... Aszonta egy rendes futóállítás minimum fél óra, de inkább 40-50 perc... sorba hozták a 3-4 ezres helyekről át hozzá a kocsikat, hogy mind a gyári értéket mutatta a másik helyen, mégsem jó valami a futóval. Ő meg mutatta nekik, hogy ennyit a gyári értékekről, rendes beállítás után mindnél erősen pirosban volt valamelyik (akár több is) érték... Ezeket azért jó tudni! Nekem 10-ért csinálták néhány éve a Bosch-nál, de jó is lett. Oda viszem máskor is. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Lipi-G Elküldve Január22, 2011 Megoszt Elküldve Január22, 2011 Emlékeim szerint 3 az a 2 csavar. De lehet nem itt kellene kezdeni szerintem, hanem a futóműveshez visszavinni, hogy állítsa be rendesen. Mielőtt leszeded a zsákot, akksi saru le 15 perccel előtte. 2 az a 3 csavar :) ,de nem kell levenni az aku sarkot,csak amikor leveszed a légzsákkanócot,ne adj rá gyújtást,én így csináltam,mikor bőröztettem,és semmi baj,meg hibakód. Link to comment Megosztás: More sharing options...
adyy Elküldve Január22, 2011 Megoszt Elküldve Január22, 2011 Kiszedtem a kormánynál azt a két csavart (rosszul írtam, nem imbusz, hanem torx) középen olyan csavar volt (torx apa?-nem tudom a nevét-), amihez nincs kulcsom, de beszerzek már egy készletet és nem is akartam leszedni, mert visszaviszem a szervizbe. A légzsák vezetékét nem húztam le. Barna: Köszi a leírást a futóműről, szerintem csak elviszem oda megmutatni, hogy milyen "jó" munkát végeztek és elviszem egy normálisabb szerelőhöz. Nem is terveztem ott a futóműbeállítást, (ott derült ki, hogy a kormányösszekötő is kuka) és mivel helyben megcsinálták, így beállíttattam ott. Link to comment Megosztás: More sharing options...
tgabika76 Elküldve Január22, 2011 Megoszt Elküldve Január22, 2011 @adyy: Jól mondják a többiek, most ezért le ne vedd a kormánykereket, pláne a légzsákot! Futóműállításnál ha leveszik a kormányösszekötőt, akkor be kell állítani középállásba a kormánykereket és úgy visszarakni majd beállítani az egészet. Én a helyedben visszavinném oda ahol csináltam, és megmondanám nekik hogy akkor neki lehet ugrani még egyszer az egésznek gariban, különben innentől két szálon fut a történet: először is megy a telefon a fogyasztóvédelemnek, valószínű érdekelni fogja őket a történet, másodszor meg úgyszintén megy a telefon egy Szergej keresztnevű ukránnak akinek a kedvenc szórakozása hogy Molotov koktélokat dobál engedetlen szervizekre... sztem valamelyik egészen biztosan hatni fog. :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
adyy Elküldve Január22, 2011 Megoszt Elküldve Január22, 2011 @adyy: Jól mondják a többiek, most ezért le ne vedd a kormánykereket, pláne a légzsákot! Futóműállításnál ha leveszik a kormányösszekötőt, akkor be kell állítani középállásba a kormánykereket és úgy visszarakni majd beállítani az egészet. Én a helyedben visszavinném oda ahol csináltam, és megmondanám nekik hogy akkor neki lehet ugrani még egyszer az egésznek gariban, különben innentől két szálon fut a történet: először is megy a telefon a fogyasztóvédelemnek, valószínű érdekelni fogja őket a történet, másodszor meg úgyszintén megy a telefon egy Szergej keresztnevű ukránnak akinek a kedvenc szórakozása hogy Molotov koktélokat dobál engedetlen szervizekre... sztem valamelyik egészen biztosan hatni fog. :D A középállásba állítás érdeklődés hiányában elmaradt, a többit viszont becsülettel megcsinálták. A végeredmény majdnem jó lett. :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
atom Elküldve Január23, 2011 Megoszt Elküldve Január23, 2011 @adyy: Jól mondják a többiek, most ezért le ne vedd a kormánykereket, pláne a légzsákot! Futóműállításnál ha leveszik a kormányösszekötőt, akkor be kell állítani középállásba a kormánykereket és úgy visszarakni majd beállítani az egészet. Én a helyedben visszavinném oda ahol csináltam, és megmondanám nekik hogy akkor neki lehet ugrani még egyszer az egésznek gariban, különben innentől két szálon fut a történet: először is megy a telefon a fogyasztóvédelemnek, valószínű érdekelni fogja őket a történet, másodszor meg úgyszintén megy a telefon egy Szergej keresztnevű ukránnak akinek a kedvenc szórakozása hogy Molotov koktélokat dobál engedetlen szervizekre... sztem valamelyik egészen biztosan hatni fog. :) Szergej a neve az egyik volt kollegámnak:) Ismerős a dolog:) Link to comment Megosztás: More sharing options...
atom Elküldve Január23, 2011 Megoszt Elküldve Január23, 2011 A középállásba állítás érdeklődés hiányában elmaradt, a többit viszont becsülettel megcsinálták. A végeredmény majdnem jó lett. :) a kulcsszó a majdnem..... Link to comment Megosztás: More sharing options...
palicska Elküldve Január23, 2011 Megoszt Elküldve Január23, 2011 Sziasztok. Első fékbetét csere alőtt állok. Melyik az a márka amit nyugodtan megvehettek? Link to comment Megosztás: More sharing options...
speter Elküldve Január23, 2011 Megoszt Elküldve Január23, 2011 Sziasztok. Első fékbetét csere alőtt állok. Melyik az a márka amit nyugodtan megvehettek? Amit én vehetek meg? Az GM. Link to comment Megosztás: More sharing options...
palicska Elküldve Január23, 2011 Megoszt Elküldve Január23, 2011 Amit én vehetek meg? Az GM. Ára kb? Link to comment Megosztás: More sharing options...
atom Elküldve Január23, 2011 Megoszt Elküldve Január23, 2011 Sziasztok. Első fékbetét csere alőtt állok. Melyik az a márka amit nyugodtan megvehettek? nekem textar van bent Link to comment Megosztás: More sharing options...
Alex75 Elküldve Január23, 2011 Megoszt Elküldve Január23, 2011 Sziasztok. Első fékbetét csere alőtt állok. Melyik az a márka amit nyugodtan megvehettek? Én Ferodot használok. Link to comment Megosztás: More sharing options...
mip Elküldve Január25, 2011 Megoszt Elküldve Január25, 2011 Sziasztok. 2001-s 16-os astra-m van, megbízható, tisztességes áron dolgozó szerelőt keresek hozzá Debrecenben. Úgy néz ki, hogy a computer-rel van valami gond. Tudtok valakit ajánlani? Előre is köszönöm. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Korzika Elküldve Január25, 2011 Megoszt Elküldve Január25, 2011 Sziasztok. 2001-s 16-os astra-m van, megbízható, tisztességes áron dolgozó szerelőt keresek hozzá Debrecenben. Úgy néz ki, hogy a computer-rel van valami gond. Tudtok valakit ajánlani? Előre is köszönöm. Gyere át a debreceni topikba vagy mackosajtnak írj prívát üzenetet,szerintem. Amúgy üdv.Mi baja a verdának? Link to comment Megosztás: More sharing options...
pana Elküldve Január25, 2011 Megoszt Elküldve Január25, 2011 Sziasztok! Múlt pénteken vásároltam egy 2000. évi 1.6-os benzines G Astrát (X16XE). Olajat szeretnék benne cserélni, az előző tulaj készséges volt, mondta, hogy most lenne itt az ideje (kb 15000km-t futott a jelenlegi olajjal) és adott hozzá egy GM Opel olajat, 5W 30-ast. Itthon van már egy Corsa régebben, de abba sem ezt szoktam tenni, túl gagyinak találom. Egyáltalán milyen olajat javasoltok az X-es motorkódú vashoz? Vagy beleönthetem azt, amit kaptam? Köszönöm előre is a választ! Link to comment Megosztás: More sharing options...
andris83 Elküldve Január25, 2011 Megoszt Elküldve Január25, 2011 Sziasztok! Múlt pénteken vásároltam egy 2000. évi 1.6-os benzines G Astrát (X16XE). Olajat szeretnék benne cserélni, az előző tulaj készséges volt, mondta, hogy most lenne itt az ideje (kb 15000km-t futott a jelenlegi olajjal) és adott hozzá egy GM Opel olajat, 5W 30-ast. Itthon van már egy Corsa régebben, de abba sem ezt szoktam tenni, túl gagyinak találom. Egyáltalán milyen olajat javasoltok az X-es motorkódú vashoz? Vagy beleönthetem azt, amit kaptam? Köszönöm előre is a választ! Szia! 1. Grat a járgányhoz, balesetmentes kilométerhegyeket! 2. Ez inkább a méltán hírhedt olajos topicba tartozna. 3. A GM szerintem nem gagyi, hiszen akkor nem lenne GM. Ha eddig is ez volt benne, akkor nyugodtan töltsd bele. Esetleg a fogyást érdemes majd nézni, lehet az 5W30-at csipegetni fogja. De ezt majd úgyis meglátod. Link to comment Megosztás: More sharing options...
pana Elküldve Január25, 2011 Megoszt Elküldve Január25, 2011 Szia! 1. Grat a járgányhoz, balesetmentes kilométerhegyeket! 2. Ez inkább a méltán hírhedt olajos topicba tartozna. 3. A GM szerintem nem gagyi, hiszen akkor nem lenne GM. Ha eddig is ez volt benne, akkor nyugodtan töltsd bele. Esetleg a fogyást érdemes majd nézni, lehet az 5W30-at csipegetni fogja. De ezt majd úgyis meglátod. Köszönöm a választ, olvastam az ajánlott olajokat az Astrákhoz, X-es motorkódhoz 10W40-et írnak. Az olajfogyasztás miatt kellene ez? Link to comment Megosztás: More sharing options...
panizzi Elküldve Január30, 2011 Megoszt Elküldve Január30, 2011 Fékolaj folyadékcsere- intervallum mennyire kritikus? Link to comment Megosztás: More sharing options...
jaygab Elküldve Január31, 2011 Megoszt Elküldve Január31, 2011 Fékolaj folyadékcsere- intervallum mennyire kritikus? Azt hiszem 2 év van előírva. Ha sokat és intenzíven fékezel és/vagy sokat mész lejtmenetben fékezve, akkor nem árt betartani. Ugyanakkor bőven elegendőnek bizonyul, ha csak a felét cseréled le, ezzel a forráspontját kitolod, megnöveled és spórolósabb is. Én tavaly cseréltem le a felét, azaz 0,5 litert fecskendővel,gumicsővel leszívtam belőle és rátöltöttem az újat. A gyári GM 0,5l-es fékfolyadék(DOT 4) asszem 1700ft volt kereken 1 éve. Ha az egészet le akarod cserélni, akkor kb:3500ft-ból meg van, mert 1L kell bele. Ha otthon házilag csinálod, azért legyél vele nagyon óvatos!!!!!!!(Bőröd, fényezés stb..) ezt ajánlom figyelmedbe, itt kivesézik a témát: http://www.opelforum.hu/lofiversion/index.php?t672-1150.html egyéb info: http://www.olajinfo.hu/index.php/fekfolyadekok http://www.vezess.hu/hirek/lesbol_tamado_fekfolyadek/8679/ Link to comment Megosztás: More sharing options...
tgabika76 Elküldve Január31, 2011 Megoszt Elküldve Január31, 2011 A gyári GM 0,5l-es fékfolyadék(DOT 4) asszem 1700ft volt kereken 1 éve. Ha az egészet le akarod cserélni, akkor kb:3500ft-ból meg van, mert 1L kell bele. Nem megy bele 1 liter, a szerelési könyv is csak 0.5 litert ír feltöltési mennyiségnek, bár az igaz hogy maga a művelet kivitelezéséhez ajánlott az egy liter, mert a légtelenítés miatt mindig utána kell töltögetni... amúgy én össze szoktam kötni a kellemest a hasznossal, és mindig a fékbetétcserére időzítem a fékfolyadékcserét is, nálam nagyjából kétévente az is aktuális, és akkor nem kell fecskendővel játszani meg leszívni a tartályból a régi fékfolyadékot... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Bopeti11 Elküldve Január31, 2011 Megoszt Elküldve Január31, 2011 Sziasztok! Hátsó kipufogódob csere következik az autón. Szerintetek érdemes felszerelés előtt az új dobot mondjuk hőálló festékkel lefújni? Vagy valami más felületkezelési ötlet? Élettartamban számít ez valamit? Vagy hagyjam a francba a molyolást, mert mindenképpen elrohad 2-3 év alatt? Amúgy Bosal dob lesz 8800,-ért... :lol: Üdv. P. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts