tgabika76 Elküldve November29, 2010 Megoszt Elküldve November29, 2010 Amennyire emlékszem, a híd maga egyforma (még a Coupé-é is :excl: ), csak mivel máshol van vezetve a kézifékkötél, annak a tartója (amia hídra rögzíti) van más helyen, illetve hosszabb kézifékkötél kell. A 4x100-as osztókörű kerékagyak sztem egyformák, tehát hidat elvben nem is kell cserélni, ha tud 4x100-as tárcsákat venni hátra. Kerékcsapágyról nem tudok nyilatkozni, gondolom csak az ABS-es és az ABS nélküli között van különbség, meg talán még a porvédő lemez kell a féktárcsához, plusz a nyereg természetesen. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Szmájli Elküldve November30, 2010 Megoszt Elküldve November30, 2010 Sziasztok, Köszi mindkettőtöknek. Akkor csakis gyárit fogok hozzá nézni :-) Van még valami, amit érdemes lenne tudnom? :-D Az astra coupe-nak ugyanazok a méretei mint a többi astranak? (Nem hosszra, szélességre, magagasságra :-)) Köszi, :-) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Zachi Elküldve November30, 2010 Megoszt Elküldve November30, 2010 Most ki, miről beszél? Valahogy így néz ki egy Astra G Coupe: Mintha Szmájli avatarjában nem ilyen volna! :excl: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Korzika Elküldve November30, 2010 Megoszt Elküldve November30, 2010 Ja,az övé az 3 ajtós G Astra.(csak még nem tudja :excl: )Vagy tudja, csak úgy kíváncsi a Coupe méreteire. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Szmájli Elküldve November30, 2010 Megoszt Elküldve November30, 2010 Jaja, az enyém csak 3 ajtós. Csak kíváncsi voltam a méretekre. Olyan érdekelne, hogy a coupe hátsó féke felrakható e vagy sem :-) Link to comment Megosztás: More sharing options...
tati Elküldve November30, 2010 Megoszt Elküldve November30, 2010 Helló sziasztok, 2 hónapja vettem egy Opel astra (2002) 1,7 dit-et a vízhőfokmérő már vásárláskor sem működött, 2 napja elöjöttek a következő hibák : az alapjárat 2000-es, a fütő-hütő ventilátor és a klíma ventilátor állandóan müködik leállítás után is. Elvittem diagnosztikára és a mérések után kb. 1 óra múlva azt mondták a computernek annyi cserélni kell. Kérdezném fordult-e már másnál is ilyen elő? tényleg a computer a hibás?? Köszi. Link to comment Megosztás: More sharing options...
tgabika76 Elküldve November30, 2010 Megoszt Elküldve November30, 2010 Jaja, az enyém csak 3 ajtós. Csak kíváncsi voltam a méretekre. Olyan érdekelne, hogy a coupe hátsó féke felrakható e vagy sem :-) Attól is függ hogy milyen kerékagy van most az Astrádon? 4 vagy 5 csavaros, azaz a kerék hány csavarral van rögzítve? Mert a Coupéból csak a Z16XE-nek van 4 csavaros futóműve, de az még hátul dobfékes, tehát nem érdemes a fékjét felrakni mert szvsz semmivel sem különbözik a sima G Astráétól. A többinek (1.8-2.2-2.0 turbo) hátul tárcsaféke van ugyan, mind 264mm átmérőjű, ellenben 5 csavaros a kerékagyuk, tehát ha neked nem ilyen van, akkor kerékagyat is kell cserélni. Méretek: Astra 3/5 ajtóval: Astra Coupé/Cabrio: Jól látható hogy bár a szélességük megegyezik, a Coupé/Cabrio páros 3 centivel alacsonyabb a sima 3/5 ajtósnál, ellenben 15centivel hosszabb. Link to comment Megosztás: More sharing options...
PGA Elküldve November30, 2010 Megoszt Elküldve November30, 2010 Jól látható hogy bár a szélességük megegyezik, a Coupé/Cabrio páros 3 centivel alacsonyabb a sima 3/5 ajtósnál, ellenben 15centivel hosszabb. Még így, rajzon is jól mutat ez a forma manapság is. :excl: Link to comment Megosztás: More sharing options...
tgabika76 Elküldve November30, 2010 Megoszt Elküldve November30, 2010 Még így, rajzon is jól mutat ez a forma manapság is. :( Egyetértek, de azért ha odaállok egy Calibra mellé, kicsit még mindig irigykedem annak az alakjára. Az még hosszabb, még alacsonyabb, és talán szélesebb is, szóval még inkább kupés kinézetű. :excl: Link to comment Megosztás: More sharing options...
speter Elküldve November30, 2010 Megoszt Elküldve November30, 2010 Attól is függ hogy milyen kerékagy van most az Astrádon? 4 vagy 5 csavaros, azaz a kerék hány csavarral van rögzítve? Mert a Coupéból csak a Z16XE-nek van 4 csavaros futóműve, de az még hátul dobfékes, tehát nem érdemes a fékjét felrakni mert szvsz semmivel sem különbözik a sima G Astráétól. A többinek (1.8-2.2-2.0 turbo) hátul tárcsaféke van ugyan, mind 264mm átmérőjű, ellenben 5 csavaros a kerékagyuk, tehát ha neked nem ilyen van, akkor kerékagyat is kell cserélni. Méretek: Astra 3/5 ajtóval: [ig]http://pics.coldline.hu/pics/130745-20101130-NxEtSG.jpg Astra Coupé/Cabrio: [mg]http://pics.coldline.hu/pics/130746-20101130-mJOw1o.jpg Jól látható hogy bár a szélességük megegyezik, a Coupé/Cabrio páros 3 centivel alacsonyabb a sima 3/5 ajtósnál, ellenben 15centivel hosszabb. A nyomtáv nem egyforma, így kétlem, hogy kompatibilis. Link to comment Megosztás: More sharing options...
bocs Elküldve November30, 2010 Megoszt Elküldve November30, 2010 A nyomtáv nem egyforma, így kétlem, hogy kompatibilis. Mindössze 1-1 cm különbség van köztük,szerintem az nem téma ennél. Link to comment Megosztás: More sharing options...
tgabika76 Elküldve November30, 2010 Megoszt Elküldve November30, 2010 A nyomtáv nem egyforma, így kétlem, hogy kompatibilis. A nyomtávban a különbség mindössze 1cm, és mivel azt a kerekek futófelületeinek középpontjai között mérik, arra nem gondoltál hogy ez azért van mert a Coupé/Cabrio pároson gyárilag szélesebb a gumi? Link to comment Megosztás: More sharing options...
speter Elküldve December1, 2010 Megoszt Elküldve December1, 2010 A nyomtávban a különbség mindössze 1cm, és mivel azt a kerekek futófelületeinek középpontjai között mérik, arra nem gondoltál hogy ez azért van mert a Coupé/Cabrio pároson gyárilag szélesebb a gumi? A felni is ugyanaz a kettőn? Úgy értem ET szám és szélesség is ugyanaz? Ha igen, akkor van 1 cm eltérés. Mindegy milyen széles a gumi, ha a középvonalától méred. Nekem végülis mindegy, csak Te írtad, hogy egyforma szélesek, mikor nem (biztos). Részemről azt nem értem miért Coupé hátsó hidat keres, mikor az olyan mint a fehér holló. És biztos drága is. Link to comment Megosztás: More sharing options...
tgabika76 Elküldve December1, 2010 Megoszt Elküldve December1, 2010 A Coupét gyárilag elég sokféle felnivel szerelték, a 6x16"-tól a 8x18"-ig, a fenti ábra nem tudni melyik modelltípus/felni nyomtávját mutatja... :excl: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Szmájli Elküldve December2, 2010 Megoszt Elküldve December2, 2010 Egy napot nem tudom nézni a fórumot és tessék, felgyorsultak az események :-) Mindenkinek köszi az infókat. Az enyémen 4X100-as van, így a kupé hátsó féke ugrott. (ezek szerint, amelyik kupékon láttam tárcsát és 4 csavaros volt, az már nem a gyári :-)) Összefoglalva a gyári féket ajánljátok. (kerékagy marad a többi jöhet :-)) A képek is nagyon hasznosak(már le is mentettem őket) Még1x köszi:-) A méreteket azért kérdeztem, mert a kupé lökösei nagyon bejönnek. Arra voltam kíváncsi, hogy azok egy az egyben rámennének e vagy sem :-) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Szmájli Elküldve December2, 2010 Megoszt Elküldve December2, 2010 Helló sziasztok, 2 hónapja vettem egy Opel astra (2002) 1,7 dit-et a vízhőfokmérő már vásárláskor sem működött, 2 napja elöjöttek a következő hibák : az alapjárat 2000-es, a fütő-hütő ventilátor és a klíma ventilátor állandóan müködik leállítás után is. Elvittem diagnosztikára és a mérések után kb. 1 óra múlva azt mondták a computernek annyi cserélni kell. Kérdezném fordult-e már másnál is ilyen elő? tényleg a computer a hibás?? Köszi. Fűtés működik vagy egyáltalán nem fújt meleget? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Zachi Elküldve December2, 2010 Megoszt Elküldve December2, 2010 Egy napot nem tudom nézni a fórumot és tessék, felgyorsultak az események :-) Mindenkinek köszi az infókat. Az enyémen 4X100-as van, így a kupé hátsó féke ugrott. (ezek szerint, amelyik kupékon láttam tárcsát és 4 csavaros volt, az már nem a gyári :-)) Összefoglalva a gyári féket ajánljátok. (kerékagy marad a többi jöhet :-)) A képek is nagyon hasznosak(már le is mentettem őket) Még1x köszi:-) A méreteket azért kérdeztem, mert a kupé lökösei nagyon bejönnek. Arra voltam kíváncsi, hogy azok egy az egyben rámennének e vagy sem :-) Mert Te kupét néztél és nem Coupét! :excl: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Szmájli Elküldve December2, 2010 Megoszt Elküldve December2, 2010 Mert Te kupét néztél és nem Coupét! :excl: :-) Link to comment Megosztás: More sharing options...
tgabika76 Elküldve December2, 2010 Megoszt Elküldve December2, 2010 A méreteket azért kérdeztem, mert a kupé lökösei nagyon bejönnek. Arra voltam kíváncsi, hogy azok egy az egyben rámennének e vagy sem :-) Az első igen, az csereszavatos bármelyik másik G Astráéval (a felfogatási pontok is egyeznek), mindössze a Coupé lökhárító alsó szélének íve más, tehát a sima G Astra aljáról a koptató nem kompatibilis a Coupé lökös koptatójával, mindegyikhez a sajátját tudod csak használni. Ha ilyet veszel akkor buktató lehet a ködlámpa, ugyanis a sima G Astrához létezik utángyártott ködfényszóró, a Coupéhoz ellenben nem, és mivel elég speciális alakja van (a Zafiráé is csak hasonló, de nem ugyanolyan), csak gyáriban tudod megvenni ha valami hibádzik vele, úgy meg 70e Ft a pár... jah és minden Coupé gyárilag ködlámpás volt. Újonnan amúgy iszonyú drága a Coupé lökös, csak a fényezetlen héj valami 120e, mindennel együtt (ködlámpák, koptatók, fényezés) közelíti a 300e Ft-ot. Ha újan akarod megvenni, akkor inkább OPC lököst keress, az is hasonló árban van ugyan, de meglepő módon a ködlámpa olcsóbb hozzá, ugyanis teljes mértékben megegyezik a Ford Fusion/Transit ködlámpájával (Érdekességképpen ha beleolvasol Fordos fórumokba, akkor hamar szembesülni lehet a ténnyel hogy egyesek lopkodják Ford Fusionokról az első ködlámpákat - én már tudom hogy miért :excl: ) A Coupé hátsó lököse már más tészta, az sajnos egyedi darab, a Coupé hátsó túlnyúlása semelyik más G Astráéval nem egyezik meg, úgyhogy az nem passzol másik típusra. Még a rendszámvilágítás búrája is egyedi, nem olyan mint a többi G Astráé, hanem a B Corsáéval megegyező. Link to comment Megosztás: More sharing options...
szkszaby Elküldve December2, 2010 Megoszt Elküldve December2, 2010 Egy napot nem tudom nézni a fórumot és tessék, felgyorsultak az események :-) Mindenkinek köszi az infókat. Az enyémen 4X100-as van, így a kupé hátsó féke ugrott. (ezek szerint, amelyik kupékon láttam tárcsát és 4 csavaros volt, az már nem a gyári :-)) Összefoglalva a gyári féket ajánljátok. (kerékagy marad a többi jöhet :-)) A képek is nagyon hasznosak(már le is mentettem őket) Még1x köszi:-) A méreteket azért kérdeztem, mert a kupé lökösei nagyon bejönnek. Arra voltam kíváncsi, hogy azok egy az egyben rámennének e vagy sem :-) Nekem is Coupe lökösöm van! :excl: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Szmájli Elküldve December2, 2010 Megoszt Elküldve December2, 2010 Nekem is Coupe lökösöm van! :excl: Akkor nem csak nekem vannak ilyen remek ötleteim. Bár te már meg is valósítottad :-) Link to comment Megosztás: More sharing options...
AtiZafi Elküldve December2, 2010 Megoszt Elküldve December2, 2010 A felni is ugyanaz a kettőn? Úgy értem ET szám és szélesség is ugyanaz? Ha igen, akkor van 1 cm eltérés. Mindegy milyen széles a gumi, ha a középvonalától méred. Nekem végülis mindegy, csak Te írtad, hogy egyforma szélesek, mikor nem (biztos). Részemről azt nem értem miért Coupé hátsó hidat keres, mikor az olyan mint a fehér holló. És biztos drága is. Mondjuk utána nézni nincs kedvem :-) , de szerintem a nyomtávot úgy variálták ahogy a zafirán is. Más ET és kész is. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Szmájli Elküldve December2, 2010 Megoszt Elküldve December2, 2010 Az első igen, az csereszavatos bármelyik másik G Astráéval (a felfogatási pontok is egyeznek), mindössze a Coupé lökhárító alsó szélének íve más, tehát a sima G Astra aljáról a koptató nem kompatibilis a Coupé lökös koptatójával, mindegyikhez a sajátját tudod csak használni. Ha ilyet veszel akkor buktató lehet a ködlámpa, ugyanis a sima G Astrához létezik utángyártott ködfényszóró, a Coupéhoz ellenben nem, és mivel elég speciális alakja van (a Zafiráé is csak hasonló, de nem ugyanolyan), csak gyáriban tudod megvenni ha valami hibádzik vele, úgy meg 70e Ft a pár... jah és minden Coupé gyárilag ködlámpás volt. Újonnan amúgy iszonyú drága a Coupé lökös, csak a fényezetlen héj valami 120e, mindennel együtt (ködlámpák, koptatók, fényezés) közelíti a 300e Ft-ot. Ha újan akarod megvenni, akkor inkább OPC lököst keress, az is hasonló árban van ugyan, de meglepő módon a ködlámpa olcsóbb hozzá, ugyanis teljes mértékben megegyezik a Ford Fusion/Transit ködlámpájával (Érdekességképpen ha beleolvasol Fordos fórumokba, akkor hamar szembesülni lehet a ténnyel hogy egyesek lopkodják Ford Fusionokról az első ködlámpákat - én már tudom hogy miért :lol: ) A Coupé hátsó lököse már más tészta, az sajnos egyedi darab, a Coupé hátsó túlnyúlása semelyik más G Astráéval nem egyezik meg, úgyhogy az nem passzol másik típusra. Még a rendszámvilágítás búrája is egyedi, nem olyan mint a többi G Astráé, hanem a B Corsáéval megegyező. Most már tök jó, hogy én is tudom ezeket. Ezek köszönet :lol: Én a coupe lökösöket ebay-en nézegettem. Vannak horror árba nem mondom, de hátha meg lehet csípni egyet baráti áron :excl: A ködlámpa meg akkor megoldható olcsóbban is ezek szerint, ha passzol hozzá a Ford Fusion/Transit. Itt persze nem a lopásra gondoltam :lol: A hátsóra pedig akkor ki kellene találni valami mást, ha átalakítás nélkül nem oldható meg :( Link to comment Megosztás: More sharing options...
tati Elküldve December2, 2010 Megoszt Elküldve December2, 2010 Fűtés működik vagy egyáltalán nem fújt meleget? Hát nem nevezném melegnek amit fújt, de valami azért jött. Link to comment Megosztás: More sharing options...
AtiZafi Elküldve December2, 2010 Megoszt Elküldve December2, 2010 Most már tök jó, hogy én is tudom ezeket. Ezek köszönet :lol: Én a coupe lökösöket ebay-en nézegettem. Vannak horror árba nem mondom, de hátha meg lehet csípni egyet baráti áron :excl: A ködlámpa meg akkor megoldható olcsóbban is ezek szerint, ha passzol hozzá a Ford Fusion/Transit. Itt persze nem a lopásra gondoltam :lol: A hátsóra pedig akkor ki kellene találni valami mást, ha átalakítás nélkül nem oldható meg :( speter az OPC lökösről beszél mikor ezt írja: akkor inkább OPC lököst keress, az is hasonló árban van ugyan, de meglepő módon a ködlámpa olcsóbb hozzá, ugyanis teljes mértékben megegyezik a Ford Fusion/Transit ködlámpájával Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts