Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Astra G szervízelés

tilona

Recommended Posts

Sziasztok!

Egy kedves idős kollégámnak egy diesel G astra-ja van, és 2 napja nem indul. Csóró az öreg, és próbálnék neki segíteni amiben csak tudok, mert Ő is sokat tett már értem.

Ez ügyben fordulnék most hozzátok, mint tapasztalt G astra gurukhoz.

Azt már a fórum olvasgatásával megtudtam, hogy hibakódot (merthogy karácsonyfát játszik a műszerfal) úgy tudunk kábel szoftver, és gép nélkül kiolvasni, hogy gáz fék tövig benyom, gyujtás rá, és villogtatja a kódot, a nullát 10 villogással jelzi.

Már csak azt nem tudom, hogy a kódok listáját esetleg hol találom.

Segítsetek kérlek, és adjatok valami linket, vagy másoljátok be a kódlistát nekem...

Köszönöm a segítséget, és a fáradozást!

Üdv: Tamás

OBD2 magyarul: http://www.obd-diag.hu/index.php?option=co...0&Itemid=49

Megosztás:

Megvettem az 5L motorolajat és 7végén csere

Kérdés az lenne hogy mennyit tegyek bele... 3-4 L-t, 1.6-os motorom van azokba mennyit lehet tenni? rolleyes.gif

A váltóolajat mikor kell cserélni?

Ha van olajsár azt miből lehet észrevenni és hogy kell kimosni?

Megosztás:

Nekem olyan 4 liter szokott belemenni

Megvettem az 5L motorolajat és 7végén csere

Kérdés az lenne hogy mennyit tegyek bele... 3-4 L-t, 1.6-os motorom van azokba mennyit lehet tenni? rolleyes.gif

A váltóolajat mikor kell cserélni?

Ha van olajsár azt miből lehet észrevenni és hogy kell kimosni?

Megosztás:

SZiasztok!

Először is!

Nagyon köszönöm a segítségeteket, és hogy gyorsan válaszoltatok nekem.

Másodsorban. kedvesidőskolléga úgy döntött, hogy a harácsoló autószervízben javíttatja a proglémát.

Dízel, és most az adagoló valami magasnyomású szivattyúját akarják kicseréltetni/felújíttatni, valamint az adagolót felújíttatni.

Tudom, ezek nem olcsó dolgok, de az öcsém diesel kettes golfjában 40 e Ft volt a full adagoló felújítás. (oké,oké, az szívó diesel. Nemtoom minek adtam el neki. A Citroen Berlingo-val is szívtam csak, és a Fabia se egy nagyon elnyűhetetlen valami. Már bánom a kis golf eladását. <_< )

Erre neki 200-250 e Ft-ot mondtak.

Ez tényleg ilyen sok, vagy szerencsétlen brutál átb@sszák?

Megosztás:

Üdv!

Van egy kis problémám.Remélem jó helyen járok.

Opel Astra G 1.6 16V-ről van szó.( X16XEL )

Az a gond,hogy fokozattól függetlenül 1400 és 1750 között ciripelő,csicsergő,csörő,nyikorgó hangot lehet hallani a motor felől.

Ha ebben a tartományban folyamatosan haladok,semmi hang nem jön elő,amint gyorsítok vagy terhelést kap rögtön kezdi.

Ez a hang üresben sem jön elő,meg menet közben sehol másol sem,csak abban a tartományban terhelésnél.

ha valaki tapasztalt már ilyet,vagy van ötlete,várom válaszát.

köszönöm

Megosztás:

Üdv!

Az a gond,hogy fokozattól függetlenül 1400 és 1750 között ciripelő,csicsergő,csörő,nyikorgó hangot lehet hallani a motor felől.

Ha ebben a tartományban folyamatosan haladok,semmi hang nem jön elő,amint gyorsítok vagy terhelést kap rögtön kezdi.

Ez a hang üresben sem jön elő,meg menet közben sehol másol sem,csak abban a tartományban terhelésnél.

köszönöm

Lehet a szelepek csörögnek!

Megosztás:

Üdv!

köszönöm

Ekkora fordulaton talán nem kéne terhelni, 2000 alatt normális olajnyomás sincs, nincs rendes kenés stb.

Bocs, de én nem próbálom ki, hogy milyen hangot ad az enyém 1400 és 1750 között. Ettől függetlenül lehet, hogy gond van a tieddel.

Megosztás:

Ekkora fordulaton talán nem kéne terhelni, 2000 alatt normális olajnyomás sincs, nincs rendes kenés stb.

Bocs, de én nem próbálom ki, hogy milyen hangot ad az enyém 1400 és 1750 között. Ettől függetlenül lehet, hogy gond van a tieddel.

Itt nem a tartós terhelésről van szó.Tudom hogy nem bírja ha 2000 alatt használjuk,tisztába vagyok vele.

De valahogy 2-esbe pl. ki kell gyorsítani.A tartós haladás olyan 1700 körül meg egy kis utcába néha előfordúl.

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.