potyo Elküldve Május29, 2010 Megoszt Elküldve Május29, 2010 szerintem azon a pár ezer forinton már nem múlik Nálam ez elvi kérdés, nem arról a pár ezerről van szó... Link to comment Megosztás: More sharing options...
rotator Elküldve Május29, 2010 Megoszt Elküldve Május29, 2010 megvárod mig leszakad hát és ha utközbe mondjuk éjjel leszakad elmegy töltésed szervód az nem tul kellemes szerintem! És ha ledöglik a feszültségszabályzó vagy elkopik/beszorul a kefe a generátorban, akkor nem ugyanott vagy? Én simán el tudok lenni szervó nélkül, nem igénylem, hogy ha ráfújok a kormányra, attól már kanyarodjon. Ezért írtam, hogy én nem cserélném, de más ahogy akarja, úgy cseréli. Én szeretek mindent addig használni, amíg működik - persze csak ha a tönkremenetelével nem kockáztatok nagyobb kárt. Rendben akkor még nem cseréltetem azt egyelöre feleslegesen nem akarok költeni csak gondoltam egyszerre lecseréltetem mindkettöt!Vizpumpát meg feszitöt ugyse cseréltetek 50000-nél azok olyanok még mint az új igy most olcson megúszom! Link to comment Megosztás: More sharing options...
1.2 gcc Elküldve Május29, 2010 Megoszt Elküldve Május29, 2010 szerviz megvolt a kicsimnek, olaj csere,pollenszűrő csere, olajszűrő csere, levegőszűrő csere, így volt 14.000 Ft. Link to comment Megosztás: More sharing options...
dtk Elküldve Június5, 2010 Megoszt Elküldve Június5, 2010 Sziasztok Csak egy gyors kérdésem lenne, tuti volt már róla szó, de nem tudtam eddig még végigbogarászni ezt a teljes fórumot olyan hatalmas nagy és kicsit nyugtalanít a dolog, úgyhogy rákérdezek. Most április végén vettem egy Classic II 1.4 Twinporot újonan. 2008 év végi gyártású, de most lett előszőr forgalomba helyezve. Ami egy picit aggaszt, az a motor hangja. Pl most is kint voltam járattam a motort a garázsban és igen erőteljes dízeles, csattogós hangja van. Keresgéltem infót erről a dolgoról, találtam is itt ott róla némi információt, de egyértelmű választ nem kaptam. Valahol azt mondták normális, ezeknek az 1.4 Twinport motoroknak ilyen a hangja, valahol azt írták, hogy nem szabadna ilyennek lennie. Szóval remélem Ti meg tudjátok nekem mondani, hogy kell e aggódnom vagy sem. A kocsiba 1800km van, amúgy jól megy, nincs a menettulajdonságokkal semmi probléma, csak ez a hang nyugtalanít. Előre is köszönöm a válaszokat és még egyszer bocsi, ha volt már róla szó valamelyik topicban. Link to comment Megosztás: More sharing options...
andris83 Elküldve Június5, 2010 Megoszt Elküldve Június5, 2010 Szia! olajszint rendben? Sziasztok Csak egy gyors kérdésem lenne, tuti volt már róla szó, de nem tudtam eddig még végigbogarászni ezt a teljes fórumot olyan hatalmas nagy és kicsit nyugtalanít a dolog, úgyhogy rákérdezek. Most április végén vettem egy Classic II 1.4 Twinporot újonan. 2008 év végi gyártású, de most lett előszőr forgalomba helyezve. Ami egy picit aggaszt, az a motor hangja. Pl most is kint voltam járattam a motort a garázsban és igen erőteljes dízeles, csattogós hangja van. Keresgéltem infót erről a dolgoról, találtam is itt ott róla némi információt, de egyértelmű választ nem kaptam. Valahol azt mondták normális, ezeknek az 1.4 Twinport motoroknak ilyen a hangja, valahol azt írták, hogy nem szabadna ilyennek lennie. Szóval remélem Ti meg tudjátok nekem mondani, hogy kell e aggódnom vagy sem. A kocsiba 1800km van, amúgy jól megy, nincs a menettulajdonságokkal semmi probléma, csak ez a hang nyugtalanít. Előre is köszönöm a válaszokat és még egyszer bocsi, ha volt már róla szó valamelyik topicban. Link to comment Megosztás: More sharing options...
dtk Elküldve Június5, 2010 Megoszt Elküldve Június5, 2010 Szia! olajszint rendben? Hi Igen, az olajszint rendben van. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mc-elek Elküldve Június5, 2010 Megoszt Elküldve Június5, 2010 Hi Igen, az olajszint rendben van. Ha olyan hangja mint a varrógép akkor oké. A lánc+twinport miatt van a hang. :rolleyes: Link to comment Megosztás: More sharing options...
dtk Elküldve Június5, 2010 Megoszt Elküldve Június5, 2010 Ha olyan hangja mint a varrógép akkor oké. A lánc+twinport miatt van a hang. ;) Hát őőőő, varrógépem nincs, úghogy nem tudom összehasonlítani vele a hangot, de gondolom akkor valami olyasmi :rolleyes: Tényleg a legjobb példa rá, hogy felemelt motorháztetőnél olyan dízeles feelingje van, de akkor ezek szerint ez normális. Mind1, úgyis maholnap 2000km lesz benne, azt megyek vele szervizbe, hogy lecseréltessem az első olajat, majd ott is rákérdezek a szerelőnél, kíváncsi vagyok mit mond rá. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mc-elek Elküldve Június5, 2010 Megoszt Elküldve Június5, 2010 Hát őőőő, varrógépem nincs, úghogy nem tudom összehasonlítani vele a hangot, de gondolom akkor valami olyasmi :rolleyes: Tényleg a legjobb példa rá, hogy felemelt motorháztetőnél olyan dízeles feelingje van, de akkor ezek szerint ez normális. Mind1, úgyis maholnap 2000km lesz benne, azt megyek vele szervizbe, hogy lecseréltessem az első olajat, majd ott is rákérdezek a szerelőnél, kíváncsi vagyok mit mond rá. valami sistergős picit csörgős hanghoz tudom hasonlítani. Link to comment Megosztás: More sharing options...
dtk Elküldve Június5, 2010 Megoszt Elküldve Június5, 2010 valami sistergős picit csörgős hanghoz tudom hasonlítani. Találtam egy videót youtube-on, valami ilyesmi, talán nem ennyire erős a hangja. Link: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Humannet Elküldve Június5, 2010 Megoszt Elküldve Június5, 2010 Sziasztok Ma elővettem a szervizfüzetet, és felütöttem a fejem valamit. Eddig ugy tudtam hogy fagasszíjas motoroknál 60 000 km a csere intervallum. És a fejlécén igy áll: Minden fogasszíjjak ellátott motornál: 120 000 km megtétele után 120 000 km ert kibir egy bordásszíj? Link to comment Megosztás: More sharing options...
uhuhu Elküldve Június5, 2010 Megoszt Elküldve Június5, 2010 Sziasztok Ma elővettem a szervizfüzetet, és felütöttem a fejem valamit. Eddig ugy tudtam hogy fagasszíjas motoroknál 60 000 km a csere intervallum. És a fejlécén igy áll: Minden fogasszíjjak ellátott motornál: 120 000 km megtétele után 120 000 km ert kibir egy bordásszíj? nem bír ki. visszavitték 60E re... Link to comment Megosztás: More sharing options...
freeze Elküldve Június6, 2010 Megoszt Elküldve Június6, 2010 A tiednél 60E a tuti. Csak az 1.6 Twinportnak (Z16XEP) 150E. DE annyit én sem fogok várni, 120 körül cserélem majd Sziasztok Ma elővettem a szervizfüzetet, és felütöttem a fejem valamit. Eddig ugy tudtam hogy fagasszíjas motoroknál 60 000 km a csere intervallum. És a fejlécén igy áll: Minden fogasszíjjak ellátott motornál: 120 000 km megtétele után 120 000 km ert kibir egy bordásszíj? Link to comment Megosztás: More sharing options...
dreampost Elküldve Június7, 2010 Megoszt Elküldve Június7, 2010 Sziasztok. Műszakiztatás előtt álok és a következő hibákat találták az autón (Opel Astra G Sedan '98): - kipufogó flexicső csere - hátsó lengéscsillapítók (állítólag folyik az olaj, de nem érzek semmi kopogást vagy ilyesmi) - Motorbak - repedt Szerintetek kb mik a reális árak (anyagár + munkadíj)? Mennyire fontos a motorbak cseréje? Mi lehet a következménye, ha nem cseréltetem és mondjuk eltörik? Egyáltalán eltörhet-e? Egy 12 éves autóról van itt szó. Segítségeteket előre köszönöm! Üdv. D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Kelasz Elküldve Június7, 2010 Megoszt Elküldve Június7, 2010 Sziasztok! Új vagyok az oldalon.... üdvözlök mindenkit a fórumban:) 5-éves a kocsim, és anyagi okokból úgy döntöttem, hogy az egyszerűbb szerviz munkákat megcsinálom Én. 53.000 Km-nél járunk. Motor: Z 14 XEP Olaj + olajszűrő csere, levegőszűrőcsere rutinból megy:)) Pollenszűrő cseréhez kérnék Tőletek egy kis segítséget. Hol, és mennyire kell megbontani a műszerfalat? Előre is köszönöm a választ! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Korzika Elküldve Június7, 2010 Megoszt Elküldve Június7, 2010 Sziasztok! Új vagyok az oldalon.... üdvözlök mindenkit a fórumban:) 5-éves a kocsim, és anyagi okokból úgy döntöttem, hogy az egyszerűbb szerviz munkákat megcsinálom Én. 53.000 Km-nél járunk. Motor: Z 14 XEP Olaj + olajszűrő csere, levegőszűrőcsere rutinból megy:)) Pollenszűrő cseréhez kérnék Tőletek egy kis segítséget. Hol, és mennyire kell megbontani a műszerfalat? Előre is köszönöm a választ! Szia! Semennyire,a kesztyűtartót kell csak kivenni(asszem 6 csavar) ott van mögötte balról,kihúzod a régit az újat meg be!Eccerű,minnyá keresek képet. Pollenszűrőcsere Astra G Link to comment Megosztás: More sharing options...
Kelasz Elküldve Június7, 2010 Megoszt Elküldve Június7, 2010 Szia! Semennyire,a kesztyűtartót kell csak kivenni(asszem 6 csavar) ott van mögötte balról,kihúzod a régit az újat meg be!Eccerű,minnyá keresek képet. Nagyon szépen köszönöm a segítséget, így már menni fog:)) Csak annyit tudtam, hogy a műszerfal mögött van valahol.... Link to comment Megosztás: More sharing options...
freeze Elküldve Június7, 2010 Megoszt Elküldve Június7, 2010 Szia! üdv a fórumon! Egy hasznos tanács: Nézesd meg a motorod egy szerelővel, mert ebben az évjáratban ebben a típusban előfordult már többször, hogy a kipufogó oldali vezérműtengely felső bilincsein (biztos nem ez a neve) a csavarok meglazultak és a remegéstől, rázkódástól eltört a tengely. Gondolom nem kell elmondanom mi lesz ha ha eltörik. Ez nem ijesztgetés, de volt itt már akit az mentett meg, hogy megnézte. Ezt mindenképp szakszervizre, vagy jó szakemberre bízzad, mert a csavarok meghúzásának a sorrendje sem mindegy, és nyilván a nyomaték sem. Lehet csavarrögzítőt használni a későbbi fellazulás elkerülése érdekeében Barna fórumtársunk is így járt, ő tud mesélni neked ha írsz neki PÜ-t. üdv:freeze Sziasztok! Új vagyok az oldalon.... üdvözlök mindenkit a fórumban:) 5-éves a kocsim, és anyagi okokból úgy döntöttem, hogy az egyszerűbb szerviz munkákat megcsinálom Én. 53.000 Km-nél járunk. Motor: Z 14 XEP Olaj + olajszűrő csere, levegőszűrőcsere rutinból megy:)) Pollenszűrő cseréhez kérnék Tőletek egy kis segítséget. Hol, és mennyire kell megbontani a műszerfalat? Előre is köszönöm a választ! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Kelasz Elküldve Június7, 2010 Megoszt Elküldve Június7, 2010 Szia! üdv a fórumon! Egy hasznos tanács: Nézesd meg a motorod egy szerelővel, mert ebben az évjáratban ebben a típusban előfordult már többször, hogy a kipufogó oldali vezérműtengely felső bilincsein (biztos nem ez a neve) a csavarok meglazultak és a remegéstől, rázkódástól eltört a tengely. Gondolom nem kell elmondanom mi lesz ha ha eltörik. Ez nem ijesztgetés, de volt itt már akit az mentett meg, hogy megnézte. Ezt mindenképp szakszervizre, vagy jó szakemberre bízzad, mert a csavarok meghúzásának a sorrendje sem mindegy, és nyilván a nyomaték sem. Lehet csavarrögzítőt használni a későbbi fellazulás elkerülése érdekeében Barna fórumtársunk is így járt, ő tud mesélni neked ha írsz neki PÜ-t. üdv:freeze Freeze: Köszönöm hogy felhívtad rá a figyelmemet, nem is tudod mennyire örültem volna neked, ha egy évvel ezelőtt írod ezt..... de most már túlvagyok rajta.... Az ilyen jellegű tipushibákra igazán odafigyelhetne a márkaszervíz, vagy legalább megemlíthetnék a tulajnak. Sajnos csak most regisztráltam, eddig a szervizesekre bíztam az autómat, mert ők értenek hozzá....... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Korzika Elküldve Június7, 2010 Megoszt Elküldve Június7, 2010 Freeze: Köszönöm hogy felhívtad rá a figyelmemet, nem is tudod mennyire örültem volna neked, ha egy évvel ezelőtt írod ezt..... de most már túlvagyok rajta.... Bazzzz!! :rolleyes: Azért ne általánosítsunk a szerelőket illetően! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Kelasz Elküldve Június7, 2010 Megoszt Elküldve Június7, 2010 Bazzzz!! :rolleyes: Azért ne általánosítsunk a szerelőket illetően! Bocs, de semmi sértő szándék nem volt a kommentemben. Előzőleg írtam, hogy anyagi okok miatt próbálom kissé hanyagolni a szervízt, semmi gondom nem volt velük az 5 év alatt. Ezután is oda viszem, csak nem futok minden aprósággal hozzájuk. Az "Ők étenek hozzá" -komolyan gondolom, nem gúnyos megjegyzésnek szántam. Én még a szoc.autókon nőttem fel:)) Azért is regisztráltam, mert tudom hogy itt is segítőkész és hozzáértő szakemberek vannak, már néhány hónapja olvasgatom a fórumot. Nemazért..... de itt ismeretlenül is felhívtátok a figyelmem a hibalehetőségre, talán ezt a márkaszervíztől is elvártam volna.... Mindegy..... Tanulópéz megfizetve:)) (40 000-nél vezműtengely+ himba csere) Mégegyszer bocs ha valaki sértőnek érezte amit írtam! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Korzika Elküldve Június7, 2010 Megoszt Elküldve Június7, 2010 Bocs, de semmi sértő szándék nem volt a kommentemben. Előzőleg írtam, hogy anyagi okok miatt próbálom kissé hanyagolni a szervízt, semmi gondom nem volt velük az 5 év alatt. Ezután is oda viszem, csak nem futok minden aprósággal hozzájuk. Az "Ők értenek hozzá" -komolyan gondolom, nem gúnyos megjegyzésnek szántam. Én még a szoc.autókon nőttem fel:)) Azért is regisztráltam, mert tudom hogy itt is segítőkész és hozzáértő szakemberek vannak, már néhány hónapja olvasgatom a fórumot. Nemazért..... de itt ismeretlenül is felhívtátok a figyelmem a hibalehetőségre, talán ezt a márkaszervíztől is elvártam volna.... Mindegy..... Tanulópéz megfizetve:)) (40 000-nél vezműtengely+ himba csere) Mégegyszer bocs ha valaki sértőnek érezte amit írtam! Jó,semmi baj! :rolleyes: ;) Tényleg kár,hogy nem találtál rá hamarabb a fórumra! Link to comment Megosztás: More sharing options...
freeze Elküldve Június7, 2010 Megoszt Elküldve Június7, 2010 És, mi lett a vége? Eltört, vagy végül meghúztátok? Freeze: Köszönöm hogy felhívtad rá a figyelmemet, nem is tudod mennyire örültem volna neked, ha egy évvel ezelőtt írod ezt..... de most már túlvagyok rajta.... Az ilyen jellegű tipushibákra igazán odafigyelhetne a márkaszervíz, vagy legalább megemlíthetnék a tulajnak. Sajnos csak most regisztráltam, eddig a szervizesekre bíztam az autómat, mert ők értenek hozzá....... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Kelasz Elküldve Június7, 2010 Megoszt Elküldve Június7, 2010 És, mi lett a vége? Eltört, vagy végül meghúztátok? Fentebb 3522-es hsz. "Tanulópéz megfizetve:)) (40 000-nél vezműtengely+ himba csere)" Ezen sajnálatos esemény kapcsán találtam rá a fórumra. Bárcsak előbb kerestem volna meg.... Nagyon sok okos dolgot olvasgattam itt az oldalon, amire érdemes odafigyelni. Link to comment Megosztás: More sharing options...
fubela Elküldve Június8, 2010 Megoszt Elküldve Június8, 2010 Szia! üdv a fórumon! Egy hasznos tanács: Nézesd meg a motorod egy szerelővel, mert ebben az évjáratban ebben a típusban előfordult már többször, hogy a kipufogó oldali vezérműtengely felső bilincsein (biztos nem ez a neve) a csavarok meglazultak és a remegéstől, rázkódástól eltört a tengely. Gondolom nem kell elmondanom mi lesz ha ha eltörik. Ez nem ijesztgetés, de volt itt már akit az mentett meg, hogy megnézte. Ezt mindenképp szakszervizre, vagy jó szakemberre bízzad, mert a csavarok meghúzásának a sorrendje sem mindegy, és nyilván a nyomaték sem. Lehet csavarrögzítőt használni a későbbi fellazulás elkerülése érdekeében Barna fórumtársunk is így járt, ő tud mesélni neked ha írsz neki PÜ-t. üdv:freeze Szevasztok! Szerinted (szerintetek) 2008-as Z14XEP-nél is fennáll még ez a hiba, vagy már javítottak az összeszerelésen? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts